• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum

ben net konusacagim.
ritim bozuklugum ve kapak yetmezligim ve panik atagim vardi bebekte 38-5gunlktu sancim acilmam falan yoktu.3800gramdi.buyuzden daha fazla dayanamayip zorunlu sezeryan oldum.
1.30da ameliyattan ciktum sutum cok guzel geldimerak edenlre.aksam saatlrri sandalyeye oturu p bebek emzirdigim oldu.
kizlar kendinizi kotuluge vetmezseniz ayaga kalkarsiniz hemen ah vah ederseniz epey bi yatarsimiz.6.5ay oldu arada dikislerim sancilaniyo ayallarim usuyunce.karnimin icleriaciyo..
benden size dost tavsiyesi sagliginiz el veriyorsanormal den sasmayin derim.ama sezeryanda dunyanin sonu degil.ama ikinciye cesaretim de yok ...

Evet cnm bu doğru aslında eskiden de vardı ama şu an bu durum çok sıkı takip ediyolar

Normal doğum yaptim .... o yüzden bunu rahatlıkla yazabilirim ...
Ben sezeryandan deli gibi korkuyodum hala korkuyorum bildiğin ameliyat zorunlu kalırsan yapcak bişi yok ama normal doğuma senin vücudun zaten programlı

Yani senin vücudun ne yapması gerektiğini bebeğinin ne zaman geleceğini biliyo ona göre hormonların algılanıyor ve sandın geliyo sen sadece belirli aralıklarla sıkmadan sancılar dayanacaksın vücudun ne yapması gerektiğini zaten biliyo....
O kadar güzel bi mekanizmamiz varki ilk sancılar yatım saat aralıklarla olur gelir 30 saniye bile sürmez alıştıra alıştıra siklasir ve sana arada dinlenme zamanı tanır......

Doğada kediler kopekler inekler fareler hepsi tüm memelilerle aynı mekanizması sahibiz ve onlar sokakta hiçbir yardım almadan yapıyolar bu işi üstelik bizim kadar hareket kabiliyetine bile sahip diiller....

Sen hastanede o kadar doktorun ebenin içinde ne yapması gerektiğini mükemmel şekilde bilen vursunlar doğuma gireceksin

Diş ağrısı çektin mi bilmiyorum ama doğum sancısı diş ağrısından daha fazla diil sana o kadar solim:)

Kesi yapildiginda , dikislerde hiç bişey hissetmiyosun söyle düşün diş cektirilirken bişey hissediyomusun Hayır aynı şey ....
Vücuduna doğanın kanuna güven ve kendini sakın strese sokma insanlar normal doğumu eskiden tarlada evde bağda bahçede yapıp üç n sonra tarlaya yine gidiyorlarmış dayanilmayacak bişey olsa dünyada kadın kalmazdi

Güzel şeyler dusun bol bol yürüyüş nefes egzersizi ve kegl egzersizi yap:)

Arkadaşlar merhaba kısmetse haziranda doğum yapıcam hep sezeryan istiyodum ama doktorum bakanlıktan yazı geldiğini ve bi problem olmadıkça sezeryan yapamıycanı söyledi normal doğumdanda aşırı korkuyorum acaba doktorum beni oyalamak içinmi bakanlığı söyledi gerçekten varmı böyle bişey birde normal doğum yapanlar çok acı çektimi sancı çekerken ve doğum sırasında tamamen çıplakmı oluyoruz çokta utangacım bide dikiş atılırken çok acıyormu lütfen yardımcı olun bana
eger boyle bir karar varsa cok dogru bir karar olmus.hic korkma kendinde o cesareti gor ben bebegimi kucagima aldim abartisiz yarim saat sonra hastanede dolasiyordum bebegin genel kontrolleri icin yalniz birakmadim ve en guzeli kucagina dogunca atiyorlar harika bir duygu.her aninda bebegin yaninda oluyor ve o gun taburcu olduk biz.

Aslında çok hoşuma gitti yazdıklarınız ama bişey sormak istiyorum. Doktor değil de neden ebe takip etti. Siz mi istediniz.
Evet, Ben istedim. Cunku Dr ofisine gittigimde 15 dk da gondermeye calisrken ebeyle 45 dk sohbet edebiliyordum. Ya şu olursa,ya böyle olursa sorularini bıkmadan cevapliyordu.
Nasil bir dogum isterim,bebek dogunca yapilmasini istedigim seyler vs bunlar ayrintisiyla konusuluyordu ve uygulaniyordu.
Bebek hemen kucaga veriliyordu, annenin emzirmesi icin yogun cabalar vardi. Anne bebek temasi onlar icinde cok onemliydi.
Dogumdan sonra ebe ertesi gun,3. Gun,5.gun ve bebek bir haftalikken evime gelip benim ve bebegin kontrollerini yapiyordu. Bu rutin kontroller icin evden cikmak zorunda kalmiyordum.
Ve bunun gibi bircok sebeple ebeyle hamilelik takibi ve dogum yaptim.

Normalden çok korkardim ama doğumun sonuna doğru normal olsun o kadar çok istedim ki nasip sezeryan oldum. Böyle oasi gerekiyordu ama nornal olsa daha iyi olurdu.

Gerekli haller dışında sezaryen olmamalıyız. Çünkü sezaryen bir doğum çeşidi değil bir kurtarma ameliyatıdır. Doğum tektir. O da vajinaldir. Sezaryen herhangi bi sağlık sorunu yoksa annenin ve bebeğin planlı dahi olmamalıdır. Tarih verilerek doğuma hazır olmayan bebek ameliyatla anneden alınmamalıdır. Sırf acıdan ağrudan korkuyorum diye bebeklerinizi normal doğumun birçok güzelliğinden ve yararından mahrum bırakacaksınız. Bunu onlara yapmayın. Bende bazen korkuyorum. Ama hep hayırlısını istemekle normal doğum diliyorum Rabbimden.

Ben de 8. Ayimdayim. Ben de normal.dogum istiyorum ama cok korkuyorum :( poztif dogum hikayeleri okuyorum bolca :)

arkadaşlar şehir efsanesi midir bilmiyorum ama minyonlar normalde zorlanır yapamaz diye bi söyleenti var acaba tersi durum yaşayan var mı?

arkadaşlar şehir efsanesi midir bilmiyorum ama minyonlar normalde zorlanır yapamaz diye bi söyleenti var acaba tersi durum yaşayan var mı?

Bende minyonum iki normal doğum yaptım kolay diye birşey yok elbet acı ağrı olacak ama bebek gelince öyle bir rahatlama olıyorki onları unutacaksın iki uç saate hop ayaktasın

Bende minyonum iki normal doğum yaptım kolay diye birşey yok elbet acı ağrı olacak ama bebek gelince öyle bir rahatlama olıyorki onları unutacaksın iki uç saate hop ayaktasın

benım boyum 1.54 kilom da normal boyuma göre dr um sadece sezeryana katılıyor. normal olma ihtimaline 36. haftalarda bakıyormuş. sezeryan istersen onla devam ediyorsun yoksa asistanlara yani.. normal olması için bişey yaptınız mı özellikle yürüyüş egzersiz hurma yemek gibi?

benım boyum 1.54 kilom da normal boyuma göre dr um sadece sezeryana katılıyor. normal olma ihtimaline 36. haftalarda bakıyormuş. sezeryan istersen onla devam ediyorsun yoksa asistanlara yani.. normal olması için bişey yaptınız mı özellikle yürüyüş egzersiz hurma yemek gibi?

Yürüyüş önemli onun dışında birşey yapmadım tercih sizin normal sezeryan hayırlısı ile bebeğinize kavuşursunuz inşallah

Kizlar Ben 28 aralikta normal dogum yaptim dikis atildi aynada bakiyorum.dikislerime kontrol ediyorum batikon da suruyorum ama ictekileri goremiyorum onlarin dusup dusmedigini nasil anlicam ben

Back
X