- 5 Haziran 2010
- 537
- 6
aa nedenkii??.......
üstte açıkladım, erkek eşini sevgilisi olarak görmeye alışkınken anne sıfatını bir anda kabullenemiyor.
bide doğum sırasında kendinden utanma, korku, -bazen, çok nadir- tiksinme yaşayabiliyorlar.
Arkadaşlarında dediği gibi doğuma girdiyse o yüzden soğumuş olabilir. Bir de normal doğumdan sonra dikiş yada vajinal bölgede açılma falan olduysa ondan da olabilir mi ki? ama sonuçta siz ona bir evlat verdiniz. Eğer maddi sıkıntınız falan varsa yada işinden dolayı bi sorunu falan olabilir bu size bu şekilde yansımış olabilir.. insan bişeye mutsuz olunca da bazen canı hiçbir şey istemiyo.. tabi neden böyle olduğunu kesin bilemeyiz sadece aklıma gelen fikirleri yazdım.. :26:
sizi anne olarak goruyordur zamanla duzelır....
canım bnim aynısı banada oldu cinselliği bırak yüzüme bakmıyodu açıkça konuştum ben eşimle çocuk var seni düşündüğümden dedi pek inanmadım bebeğim 4-5 aylık olunca eskisi gibi oldu.. ama eşin senle doğuma girdiyse sorun buda olabilir...yinede sıkma canını arkadaşlarada katılıyorum sen bir annesin artık :)
valla tiksinti, beğenmeme vs. den değildir. nedense bu erkeklerde doğumdan sonra bu tür şey yaşanıyor. sanki kendileri doğum yapmış gibi eşlerinden kaçıyorlar. benim eşimde aynılarını yaptı. 15 ay oldu düzeldimi düzelmedi. sordukça bahaneleride hazır. emziriyorsun, yoruluyorsun bilmem ne. ama çözemedim asıl sorunu. çözmekte istemiyorum. çünkü cevabını bulamıyorum. zaten tanıdığım kim varsa doğum yapan hepsi aynı dertten muzdarip. sen yine 2,5 ay olmuş diyorsun biz ilk altı ay yapmadık. süslenmeyle püslenmeylede alakası yok. ben neler denedim. ama işe yaramıyor. depresyona giriyorlar diyorlar. asıl kadın girmesi gerekirken onlar giriyor nedense. valla bu işin sebebini yani doğumdan sonra neden eşlerin birlikte olmama isteklerini ciddi anlamda bulan varsa bana da söylesin.
Ben ben ben söyleyebilirim nedenini:) Çoğu hanım doğum yaptıktan sonra vucut şekli değişiyor inanın tek sebep bu he bir de mümkünse artık ne kadar olabiliyorsa eşinizin yanın da çocuğunuzu emzirmeyin tuhaf ama bu cinsellik objesi olmaktan çıkıp sadece emzirmeye yarayan araç durumunu alıyor neyse işte anlamışsınızdır ne demek istediğimi. Psikolojik açıdan bakarsanız eğer bi yerde okumuştum bazı arkadaşlar da söylemiş annelik sıfatının yüklenmiş olması.Geçiyor ama bu bir süreç... He bir de benden bir tavsiye eşinizin yakınlaşmasını istiyorsanız öyle olmasa bile çocuk istiyorum deyin tabi bu durum da gizli bi şekil de korunmanız gerek:))
tiksinmek değil a canlar, bunun açıklaması şu;
(psikoloji öğrencisi olarak söylüyorum+tez konum olacak)
erkek dediğimiz varlık, kolay adapte olamayan bir canlı. ve bu ''baba'' sosyal rolünün kabul edilmesi, eşin ''anne'' sıfatını taşıyabilmesi için belirli bir zaman gerek.
eşiniz şu anda sizden soğumuş değil, sadece bebekten utanıyor ve emzirmenizi garipsiyor.
çünkü bebeğinizi doğurdunuz, emziriyorsunuz, tüm ilginiz onda ve artık siz bir annesiniz o da bir ''baba''.
şaşırması normal, siz bilinçli anneler olarak eşinizin hala sizin sevgiliniz olduğunu hissettirdiğiniz anda düzelmeye başlayacaktır.
inşallah açıklayabilmişimdir.
sevgiler bayanlar
doğum sonrası çoğu kişiden duyuyorym bu olayı çok ilginç gerçekten hamilyken bile oluyormuş şimdi olmaması garip.
ah keşke vucut şeklım değişmiş olsaydı bende buna bağlardım sorunu,hıc değilse nedenım olurdu bende kafamı bukadar yormazdım,eşimin yanında cocuğu emzırıyorum,2saatte bır emıyor herseferınde odadan cıksam esım pesımden gelır napıyorsun burada der,cocuk istiyorum desem yapar belkı hemen denemek lazım ,ama ılacla korunamam emzırıyorum ,bırde bu yükün üzerine hamılelık katlanamam herhalde...
Doğum sonrası ilk 6 ay düzenli emzirmek doğal korunma sağlıyor diye okumuştum bir zamanlar.Bunu bir araştırsanız.
evet bende buna şaşıyorum koskoca göbeğimle ona seksı gelıyordum benı arzuluyordu,hatta cinsellığı bıraktık 1 hafta sonra doğum oldu,bu boyuttayken bana uzak değildi,şimdi ne oldu