Normal doğum yapanlar ne olur bi fikir verin????

ya doktorum epidural önermiyo .. bebek sıkıntıya giriyormuş ... o yüzden ....sağol iyi dileklerin için..

15 saat sancı çektim kordon dolandığı için doğum ilerlemedi.açılma olmadı en sonunda sezeryan oldum
herkese sezeryan öneririm.
normaldoğum asla önermem

canım senin zor olmuş kordon dolanması zaten riskli
ama allah ım sağa salim kavuşturmuş bebeğine seni
allah bağışlasın bebeklerimizi

serdi canım öncelikle allah ım seni bir avazda kurtarsın ve allah bağışlasın kuzucuğunu sana

bende normal doğum yaptım canım hatta ilk doğumundu benim 07.07.2009 hemde taze anneyim yanizemuszemus
doğumun çok kolay gelişti benim günüme 17 gün varken çatı muayenesine gittim 3 santim açılma var dedi doğum başlamış
ben eve gitmek istiyorum dedim 1 saat sonra gelirim dedim
ilk gördermek istemedi dk ama ısrarıma dayanamayıp tamam dedi
eve geldim banyomu yaptım abdest aldım,kaşımı bıyığımı aldım:))
çantamı aaldım hep birlikte hastaneye gittik
doğum odasına aldılar beni,suni sancı serumu taktılar ve 1 saat sonra sancım başladı o zaman 4 santim açılmıştı
dk um 6 saate kadar doğum gerçekleşek dedi
ve ben sancıya biran dayanamadım ve epidural istedim,onun içinde serum taktılar ve bu serum bitince epidural yapılacak dendi
ve serum az bişey azaldı benim açılmam 8 santim olmuş epidural için geç kaldık dedi yarım saate doğuruyorsun dedi ve ben 5 dk sonra doğurdum yani 2 saat falan sancı çektim
diyeceğim oki herkesin farklı oluyor canım
ama şunu diye bilirim iyikide her şekilde normal olduğu için mutluyum
çünkü o acıdan sonra bebeğinin çıkışı senin rahatlaman ve bebeğinin kucağına verirmesi çok güzel vedeğişik bir duygu
ve ben hep normal yapacam derdim hiç sezeryan aklımdan geçmiyordu
belki onunda etkisi olmuştur

SAKIN STRES YAPMA RAHAT OL
HERŞEY DAHA GÜZEL OLACAKopuyorumnanaktan

bende kesinlikle normal doğum öneririm benimde bebeğim erken geldi üstelik tersti suyumda azdı yani bütün aksilikler vardı ama hiç o kadar sancı çekmedim saatlerce vede çok kolay doğum yaptım ters gelmesine rağmen zaten o an gelince korkun falan kalmıyo bir an önce almak istiyosun kucağına bide doğduğunu canlı olarak görünce mucizelere gerçekten inanıyosun ama tabi sonucu maalesef mucize olamadı erken doğum olunca.... (((neyse Allah anne adaylarına ve bebeklerine sağlıklı ömürler versin inş..anne olmak gerçekten inanılmazdı benim için...

şartlar elveriyorsa kesinlikle epidural normal doğum yapılmalı bence...hem normal hem ağrısız daha ne olsun:) benim epidural olduğu halde ağrısız geçti diyemeyeceğim ama ağrı eşiği ile ilgili birşey bu...neredeyse hiç ağrı çekmeden epidural yapılan ve böylece gerçekten de ağrısız doğuran çok arkadaşım var...
sezeryan bir doğum şekli değil ayrıca, doğuma müdahale şekli...normali ve olması gereken normal doğum tabii ki...bir çok ülkede sizin böyle bir seçim hakkınız olmuyor zaten, doktorlar sizi normal ve olması gerekene şartlıyorlar en baştan...bunu yapmaya engel bir sağlık sorunu çıkarsa ancak o zaman sezeryan olabiliyorsunuz...burada çok ilginç, en başta seçiliyor doğum şekli...
her neyse, size kolaylıklar dilerim, ağrı eşiğiniz çok yüksektir de bir avazda normal doğurursunuz inşallah:)

slm arkadaşlar devlet hastanelerinde epidural yapıyolarmı biliyormusunuz.çünkü özelde doğum yapöak istemiyorum devlet hastanesi bana daha güvenli geliyor.

sağolun arkadaşlar.... iyi dilekleriniz için amin... canım hastanede epidural yapılmıyor... ama sezaryansa fakülteler yapıyomuş.. ama normal doğum için henüz öyle bi uygulama yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…