arkadaşlar ben eğer bi terslik olmazsa doğum normal olsun istiyorum... siz doğum yapan biri olarak ne öneriyorsunuz... acaba becerebilirmiyim?... yani ip uçları verebilirmisiniz.....
Hiç kormana gerek yok, normal doğumda anne olduğunu daha çok hissedeceksin ve emin ol üstesinden geleceksin, bittiğinde normal hayatına dönecek ve bebeğinle ilgileneceksin, ben asla korkmadım ve oldukça kolay doğum yaptım, korkma ve sakin ol yeter.... sonra tadını çıkar
zaten isteğe bağlı sezaryen yasaklandı yanlış bilmiyorsam
zorunlu bir durum olmadığı sürece normal yapmak gerekiyor
doğum yapmadım ama
bence en iyisi, en sağlıklısı normal doğum
sezaryen bildiğin ameliyat işte
Allah korusun masadan kalkamamak da var
ılk önceleri bende sezeryan istiyordum ama sonra vazgeçtim ve Allah nasip edirse normale karar verdim.
Aşırı bir doğum korkum var ama normal doğum da en sağlıklısı diye düşünüyorum. Zor şartlarda, ağrı kesici vs olmadan doğum yapanları düşünüp kendimi motive ediyorum :):)
sağolun kızlar ya bana sanki bu doğum beceri işi gibiymiş gibi geliyo... hani ya ıkınmayı beceremezsem falan diyorum... eğer herşey normal giderse ve bebeğim iri olmazsa normal düşünüyorum.... hayırlısıyla bi kurtulsak sağ sağlim... Rabbim hepimize yardım etsin... şuan çalışıyorum.. eğer bi aksilik olmazsa 3 hafta kalana kadar çalışıcam ... hemö çalışmak daha iyi sanırım....
Ikınmayı beceremeyecek bişey yok sana yardımcı olurlar merak etme...
bende 3 hafta kalana kadar çalışmayı düşünüyorum çok darda kalmazsam iznimi erken almayı düşünmüyorum
Birbirimizi motive edelim ve normal doğum yapalım :)
Ayrıca ağrı kesici konusunda seçeneklerde var diye biliyorum. Hayırlısı olsun, herşey yolunda giderse normal diyorum. Korkularımızı bir kenara atalım... :):)
Allah hepimizi bir avazda kurtarsın (amiiiiiiiiiiiiiiiiin)
serdi beceri isi degil ilk dogumda herkes ne yapacagini bilemez umarim tecrübeli bir ebe denk gelir. Ben anladimki ebe tecrübeli ise senin bisey yapmana gerek kalmiyor dogurtturyor.Zaten ilk cocukta zaman biraz uzun oluyor panik yapacak kendine kusku duyacak bir sey yok bebek sonunda geliyor.Secme imkanin varsa iyi bir ebe bul derim.Normal dogumda öyle türkfilmlerindeki gibi ter icinde ziril ziril bagran kadinla görüntüsü gelmesin gözünün önüne o bayagi bi abartma gercekle alakasi yok.Belki sorunlu gelen bebekte öyle bi yasayan vardir ama bende olmadi en azindan.Dogumu son ana kadar akliniza getirmeyin derim. Suyunuz geldimi zaten dogum baslamis oluyor bi yerde vücut yapiyor yapmasi gerekeni siz moralini bozmayin yeter.Ben 6 saat sonunda yok artik beceremicem ben bunu diyordum ebe benim mesaim doldu dedi birakti gitti ben öyle sok bakiniyorum gelen ebe sansima cok tecrübeliydi 15 dakikda verdi bebegi kucagima .Allah bi avazda kurtarsin.
15 saat sancı çektim kordon dolandığı için doğum ilerlemedi.açılma olmadı en sonunda sezeryan oldum
herkese sezeryan öneririm.
normaldoğum asla önermem
normal doğumda korkulacak bişey yok normal doğum yapıcaksan eğer hiç korkma zaten doğum başladığında herşey kendiliğinden gelişiyor benim doğumumda sadece bir doktor vardı üstelik erken doğum yapıyordum ve doktor çok tecrübesizdi genede bir sorun çıkmadı doğumda zaten sancınla birlikte ıkınmanı söylüyo doktor sende kabızmışsında büyük tuvaletini yapmaya çalışıyomuşsun gibi ıkıncaksın gerekirse ufak bir kesi atar doktor tabi sen hissetmiyosun bebek çıkınca rahatlıyosun eş çıkarılıyo dikişde attıktan sonra seni lohusa odasına alıyolar bitti sen bir annesin annelik çok güzel bi duygu çektiğin acıya deyiyo canım
ayrıca spor yapmanı öneririm bacaklarını hareket ettir yürüyüş yap bebeği sasmıcak şekilde muntazam her gün jimnastik yap ki vicudunu hazırla daha rahat doğurursun unutmadan nefes jimnastiğide çok önemli kendini rahatlatmalısın sana kolay doğumlar
şunuda unutmaki normal doğum çok zor olasaydı normal doğum yapan biri bir daha ya bebek doğurmaz yada normal doğum yapmazdı ama kimse 1 çocukla kalmıyo dimi gene gidip ikinciyi üçüncüyü hatta dördüncüyü bile nuormal doğuruyolar demekki normal doğum o kadar zor değil .
15 saat sancı çektim kordon dolandığı için doğum ilerlemedi.açılma olmadı en sonunda sezeryan oldum
herkese sezeryan öneririm.
normaldoğum asla önermem
27 saat sanci cektim ve normal dogum yaptim
bugün olsa yine normal derim 40 saat sanci ceksemde
normal dogum en iyisi ve sagliklisi hem anne hemde cocuk icin
bence korkma canim artik agri kesiciler okadar cok ki
biri birii uygulaniyor
asla sezeryan yapma
gerci moda olmus sezeryana amadelikafadulden
bu konu çok hassas kızlar... ben de bir terslik olmazsa inş normal doğum düşünüyorum. şimdilik her şey yolunda.. bence normal doğum avantajlı, her doğum şeklini okudum inceledim. çevremden bilgi aldım. ama bazı kadınlar kendilerini sezaryana hazırlamış, hatta narkozlusundan başkasını olamam korkarım bayılırım diyenler de var. kendinizi neye hazırlarsanız ne hissedeceğinize inandırırsanız o gerçekleşir
sezaryan da tümden rahat bir operasyon değil maalesef, onun da dezavantajları var.
buna dr.la birlikte anne adayı karar vermeli die düşünüyorum.
aman canlarım ben iki tane normal doğum yaptım anne olmak kolay değil biraz dişinizi sıkcanız ama en güzel yanı ilk siz görüyonuz ve doğumdan sonra hiç ağrınız olmuyo benden size tavsiye bol bol yürüyüş ve duş doğuma hazırlıyo allah kucağınıza almayı nasip etsin
Bende normal doğum yaptım.Epidural anesteziyle doğum yaptım çok rahat hiç acı çekmeden doğum yaptım oğlumun doğduğu anı sesini bana ilk bakışını kucama aldığım anı ya normal doğum dünyanın en güzel şeyi bana göre şuan gene hamileyim ve doğum yapacağım günü iple çekiyorum o anı tekrar yaşamak için.Dilerim sende benim kadar rahat doğum yaparsın.
Serdicim doğum yaklaştı hee ..maşallah erken gebelik topiciğinden hatırlıyorumda vayy bee.. Epidural düşünmezmisin Ben bilmiyorumda yapanlar daha iyi diyor..