Normal dogum yapanlar, 40.haftayi gordunuz mu?

justlook

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2017
286
351
33
normal dogum yapan arkadaslar, benim merak ettigim 40 yada 40ustumu oldu hep. Saglikli bir sekilde daha erken dogum yapanLar varmi?

ilk kızımı 36+5 de normal dogumla dogurdum canım. (herhangi bir riskim yoktu)

sımdı 2. kızımda da erken dogum riskim var 30. haftayı geçeyim de ınsallah sonrası Allah'a emanet (sezeryan olacagım bu sefer )

normal dogum yapan arkadaslar, benim merak ettigim 40 yada 40ustumu oldu hep. Saglikli bir sekilde daha erken dogum yapanLar varmi?
Benim iki hamileligimde 40 ustu oldu ilk normaldi ikici gelmedi bir turlu riskler vardi 40 da gecince sezaryan oldu

ilk kızımı 36+5 de normal dogumla dogurdum canım. (herhangi bir riskim yoktu)

sımdı 2. kızımda da erken dogum riskim var 30. haftayı geçeyim de ınsallah sonrası Allah'a emanet (sezeryan olacagım bu sefer )
Benimde ilk dogumum normal 2.sezaryan oldu sezaryanla ilgili korkularinz varsa yazmak istedim hic korkmsyin derim sezaryandan en fazla 1 hafta sonra eski halinizdesizn normal dogumdan sonra ben daha uzun toparlanmistm

Benimde ilk dogumum normal 2.sezaryan oldu sezaryanla ilgili korkularinz varsa yazmak istedim hic korkmsyin derim sezaryandan en fazla 1 hafta sonra eski halinizdesizn normal dogumdan sonra ben daha uzun toparlanmistm

çok teşekkür ederim mesajınız için:KK68:
aslında korkum sezeryan degılde riskli gebeliğimin riskleri:(

ınsallah iyi olur sonuclarımız hayırlısı bakalım:dua:

İkinci kızımı 40+1 de Doğum yaptım normal...

Açılma,sancı herhangi birşey yoktu...

Kontrole gittiğimde,ultrasondan bakıp,suyu yoğun,kakasını yapmış olabilir dediler...

Doğumu başlatmalıyız dediler...
Suni sancı verildi,yavaş yavaş arttırıldı dozu...

4cm lik açılma çok uzun sürdü...
5cm olunca suyu patlattılar...
Ve gerisi çok hızlı ilerledi...

Çok şükür sağlıkla doğdu yavrum...

Hayırlı doğumlar diliyorum...

BadeAk34 BadeAk34 cakyaz cakyaz _CaNanSu_ _CaNanSu_ tesekkur ederim yanitlariniz icin.

Benimde ilk gebeligim, bir sikinti cikmaz ise normal istiyorum insallah. 40 i geciyor gibi hep, ya da ben hep o hikayelere denk geldim. O yuzden sordum bu soruyu.
Insallah hayirlisiyla gelir bebisler, bebek bekleyenler icin

canım ben ılk kzımda ılk zamanlar midem cok bulanıyor dıye hep ananas yedim
normalde cok nadir ananas yerım ben:)
ve 9 ay boyunca yedım dıyebılırm
(ama ılk 4 ay hep lekelenmem de vardı etkisi var mı bilmiyorum)

yıllar sonra okudumki,bilimsel olarak kanıtlanmasa da ananasın da dogumu kolaylastırdıgı yazıyor
hurma gibi yanı. 37'yi geçince ananas ve hurma ye bol bol, mümkünse yürüyüş bir de:)

canım ben ılk kzımda ılk zamanlar midem cok bulanıyor dıye hep ananas yedim
normalde cok nadir ananas yerım ben:)
ve 9 ay boyunca yedım dıyebılırm
(ama ılk 4 ay hep lekelenmem de vardı etkisi var mı bilmiyorum)

yıllar sonra okudumki,bilimsel olarak kanıtlanmasa da ananasın da dogumu kolaylastırdıgı yazıyor
hurma gibi yanı. 37'yi geçince ananas ve hurma ye bol bol, mümkünse yürüyüş bir de:)

Ay bende cok severim ananasi, amerikadayim zaten hurma bulmam imkansiz, bu bilgi super oldu :KK49: sagol canim

Valla bende suan 40+3 oldum hala ses seda yok ,her gun hastane cok yorucu bir donem. belirsizlik yoruyor insani..

40+2 4 cmlik acilmam.vardi suyumi patlattilar ve normal dogumla dunyaya geldi kizim bolca yuruyus merdiven inip cikma hurma plates topunda 35ten sonra zıplama ve iliski oneriliyor

Ah sezaryen normal doğum. Daha 21. Hafta bitti ama korkularım başladı bile normal olsun istiyorum ama o süreçten korkuyorum. Sezaryen olsa o da toparlanmak zor olur gibi geliyo bilemedim. Bide epiduralden çekiniyorum çok

Suni sancı vok acı veriyor diyorlar doğru mu benim de ilk gebeliğin normal dogum istiyorum ama çok korkuyorum

Ben iki doğumumda da suni sancı almak zorunda kaldım. İlki sadece suni sancıyla oldu, ikincide sonlarda sancım birden kesilince almak zorunda kaldım. Aslında suni sancı, sancı yetersizse onu sıklaştıran bir şey. Doğum esnasında bu durum geçici, birkaç saat sonra bebeğimi kollarıma alacağım böyle düşünmeni tavsiye ederim.

Ah sezaryen normal doğum. Daha 21. Hafta bitti ama korkularım başladı bile normal olsun istiyorum ama o süreçten korkuyorum. Sezaryen olsa o da toparlanmak zor olur gibi geliyo bilemedim. Bide epiduralden çekiniyorum çok

bende normal istiyorum canım bebeğimin doğduğu anı görmek ve vücudumun doğum sürecini normal bir şekilde yaşamasını istiyorum inşallah Rabbim bize de nasip eder normal sağlıklı doğumlar :dua:

40+4 te sezeryan yolu ile doğum yaptım. 40+3 teki muayenemde artık doktorum mekonyum riskinin hızla artabileceğinden bahsedince ertesi gün suni sancı almayı kabul ettim ama o akşam kendi sancım ve nişanım geldi sabaha kadar bekledim. Gittiğimde 2 cm di açılma yedi saat suni sancı verdiler sadece 3cm e çıkmıştı açılma. Açılma olsun diye pilates topundan inmemiştim yüksek sancılara kadar tabi onları ayakta karşılayamazdım. Son saatte suyum geldi ve berraktı kakasını yapmamış keşke evde biraz daha bekleseydim kendi sancımla diye düşündüm yedi dk da bir olduğunda çıkmıştım evden. Neyse nihayetinde en istemediğim şey oldu sancım o kadar sık geliyordu ki sezeryan kararı verdiğimizde anestezi uzmanı yerimde duramadığımdan epidural veremeyeceğini söyledi genel anestezi aldım en son ben gördüm kızımı. Suni sancıyı kesmelerinden ameliyathaneyr gidene kadarki sancılarım en ağır olandı çünkü boşuna çekiyodum anestezi uzmanının koluna yapışıp ne zaman yapıcaksınız dediğimi hatırlıyorum. Bi yandan da sütün gelmeyecek diye ağlıyodum. Neyse sonuçta me oldu dünya güzeli bi kızım var sütüm de geldi hepsini geride bırakmaya çalışıyorum. Kızım hepsini unutmama yardımcı oldu. Bu da böyle bi negatif doğum hikayesi oldu ama herkesin bünyesi aynı değil kimi hemen açılıyo kimi suni sancıda bir şey hissetmiyor. Umarım herkesin istediği gibi bir doğumu olur.

Back
X