Doğuma Hazırlık Normal doğum yapan anneler bakar mısınız?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Oydar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
8.837
47.107
548
Merhaba hanımlar, normal doğum yapanlardan fikir almak istiyorum gebelik boyunca hereketli miydiniz? Yürüyüş ve egzersiz yaptınız mı? Bunun doğuma etkisini merak ediyorum. Doğuma az kaldı hergün eliptik ve hamile squatı yapıyorum işe yarar mı normal doğuma etki eder mi acaba? Tecrübelerinizi yazarsanız sevinirim.

Merhaba ben normal doğum yapmadım ama ablam yaptı. Hep hareket halindeydi. Özellikle çok yürüdü. Bence yürüyüşün ve spor yapmanın etkisi vardır illa ki.

Normal doğum yaptım çok hareket ettim merdiven inip çıktım hergün tabiki doğum sancıları hele suni sancı zor ama 5 saat sürdü doğumum herkes ilk doğum için çok iyi olduğunu söylüyor şu an ikinciyi bekliyorum bakalım nasıl olacak

Merhaba bende 2 normal doğum yaptım şimdi üçüncüyü bekliyorum.kesinlikle hareket önemli ama kendini yormadan temponu yükseltme den yap ben ilk bebegimi çok yürümekten erken doğurdum 😊çok şükür sağlıklı şu an 5 yaşında. Kızımda haretli değildim o kadar sadece evin içinde temizlik felan durmazdim onun doğumu azıcık zor oldu🤦şimdi yine kız bebeğe hamileyim 21. Haftadayim sadece 2 kilo aldım arada yürüyüş yaparım evdede gayet hareketli yım malum iki çocuk daha var😊👍 umarım rahat bir doğum olur bakalım.

Çalışan anneyim. İki gebeliğimde de doğuma 10 gün kala işi bıraktım. Hep aktiftim. Spor fazla yoktu hayatımda ama ilk gebeliğimde genelde yürünebilecek mesafeleri hep yürürdüm.

İkinci gebeliğimde ise yine çalışıyordum, e evde de bir bebek daha vardı (oğlum 14 aylıkken hamile kaldım). Kucağımda da taşıdım, yemeğini de yaptım, uyuttum ettim filan..

İlk doğumumu 40+3'te suni sancıyla başlattık, suyum bitmişti.
İkinci doğumum 39+2'de kendi başladı, hastaneye kontrole gittiğimde 4cm açıklık vardı ve rahim ağzı %50 kısalmıştı. Yani doğumun yarısını bitirmişim ama anlamadım açıkçası. Suni sancıyla sancılar düzene kondu, 2 saate doğurdum zaten.

Bence ikisi de rahat ve kolay doğumlardı. Ki ilkinde 25, ikincisinde 23 kilo aldım ve devasa bir karnım vardı.

Egzersiz ve yürüyüş kesinlikle iyi gelecektir ama doğumu başlatma ya da kolaylaştırma konusunda gerçekten işe yarar mı, bilemiyorum.
Doğum ne yaparsanız yapın, gerçekten kendi zamanını bekliyor. Kolaylığı ya da zorluğu yaşayana kadar anlayamıyorsunuz.

Az kalmış zamanınız, sağlıkla kucağınıza alın inşallah :)

Back
X