Merhaba ben doğum yaptım, suyum az olduğu için erken doğum olarak acil sezeryenle aldılar şu an çok şükür her şey yolunda. Sezeryen mi normal mi diye sorarsanız ikisinide tatmış biri olarak sezeryeni tercih ederim, şöyle bir eksisi var, doğumdan sonra destek almanız şart çünkü ilk 1 hafta asla kendiniz bir şey yapamazsınız ağrılarınız oluyor ilk günler çok. Mesela ben ilk 3-4 gün çok ayakta kalamıyordum acıyor ve sadece ayakta kaldığında aşırı derecede dikiş yeri yanıyor resmen kaynar sular döküyorlarmış gibi ama 5. gün itibariyle çok daha rahat oluyorsun yalnız 1 hafta 10 gün boyunca yatmaya çalışma ve o yerden kalkma zor oluyor birazcık. Kesinlikle bu ağrıları çekip sonrasında daha rahat olmaya razıyım, normal doğum kadınlığını alıyor resmen, ben ilk doğumumdan sonra özgüvenimi kaybettim çünkü ister istemez orası artık eskisi gibi değil, “ay benim daracık” bilmem ney diyenlere asla inanmayın ister 1000 elastik olsun asla eski sık halini almıyor, eskiden (parmakla örnek vereyim) soktuğunda bir baskı vardı çünkü vajina düz olmuyor katman katman ve sık bir dokuya sahip doğum yapmayanlarda ama şu an sadece düz duvarları olan sıkılığını kaybetmiş bir şey oldu, o yüzden ben gerçekten normal doğum yaptığıma pişmanım, şu an vajina taraltma amelyatı için doktor araştırıyorum bu dert başa bela, şahsen bana kendimi yetersiz hissettiriyor ve bu durum çok canımı sıkıyor o yüzden sezeryen diyorum. Eşim gerek yok aynı diyor ama inanmıyorum çünkü ben kendim hissediyorum zaten aynı olmadığını. Mutlaka daraltıcam, keşke ilkide sezeryen olsaydı
Çok uzun oldu kusura bakmayın, başka sorularınız olursa yanıtlatrım:)