Normal Doğum sonrası ilk birlitelik :(

Sezen

O, Artık Anne:))
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2007
1.268
17
116
Kocaeli
kızlar ben 1 eylülde normal doğum yaptım
doktorum önce 1. haftada sonra 40'ım çıktan sonra mua çağırdı hamilelik sırasında böbrek büyümesi yaşadıgım için önce 4 boyutluyla böbreğime baktı sonra çatala aldı önce demir maşa gibi bi aletle baktı sonra alttan yine usg ile baktı sonrada parmakla mua etti

ve vajina girişinde yaram varmış zaten 45. gün olmasına ragmen arada azalsada kanamam hiç durmamıştı doktorumda zaten toparlanamışsın dedi 2-3 ay sonra gel bakalım yara kalıcımı değilmi dedi kalıcıysa yakıcakmış

söylemesi ayıp kanamam bittikten sonra 3 gün daha bekledik ( zaten 6. haftamda düşük tehlikesi 4. aydan sonrada erken doğum riskim vardı ve bayagı bir ara olmuştu bizim için ve nihayet denedik ama çok canım acıdı bu yaradanmı kaynaklanıyo yoksa dikişlerim açıcılak diyo korkuyorum kendimi kasıyorum ondanmı yoksa tamamen normal doğumdanmı bu durumu yaşayan varmıı lütfen yardımm :çok üzgünüm:

merhaba öncelikle geçmiş olsun.bebeğini emziriyorsan eğer süt yapımı için salgılanan adını şu an hatırlayamadığım bir çeşit hormon nedeniyle ostrojenin baskılanıyordur.Bu da vajinal kuruluk yapabilir ki ağrılı birlikteliğin sebeplerinden biridir bu.ıkincisi biraz daha toparla kendini hem yaran da varmış zamanla düzelecektir korkma dikişlerin de açılmaz sana öyle geliyor.Sakın kafana takma psikolojik olarak farketmeden kendini etkileyebilirsin.bu ara da ben de nomal doğum yapmıştım şu an iyiyim.umarım sen de bir an önce toparlanırsın.bebeğin hayırlı olsun Allah analı babalı büyütmek nasip etsin.

teşekkür ederim canım saol evet zaten kuruluk farkettiğimde sonlandırdık çünkü benim için hiçbir anlam ifade etmiyodu saolsun allah razı olsun eşim çok anlayışlı ama onun için üzülüyorum mafoldumben
10 aydır kardeş gibiyiz neredeyse 1 yıl olucak canım kocam:teselli:

Cnm muhtemelen kuruluktan dolayı canın yanmıŞtır ama tabı yarada agrılı cınsel ılıŞkı nedenıdır..

dogumun etkısı nedirbilemiyorum ama u-yarda agrıya ve sıkıntıya yol acıyor ıslaklık olmuyor. bide ilşkiden sonra kanamanız olursa endıselenmeyin yaradan dolayı oluyor bende yasadım yara sorunu benımde kurtajımdan sonra olmuş yara.ben dornurttum

canım ben 8 agustosda normal doğum yaptım ve hala eşimle birlikte olamıyoruz tabi bu bendende kaynaklanıyo biraz korku ve acı oluyo bi iki kere denedik her seferinde cok kastım kendimi bu yuzdende kanama oldu yani seninki cok normal eşlerimizin anlayışına kalmış tamamen kardeş gibi yaşıyoruz işte :)

Burdaki yazıyı okuyunca işte tamda bu nedenlerden dolayı normal doğuma cesaret edemiyorum.1,5 yıl vajinusmus sıkıntısıyla boğuşup normal doğum sonrasında da acıyacak,dikiş açılacak kaygısıyla kasılmalarım yine bir başlarsa artık psikolojimide toparlayamam.Evliliğimede yansır bu durum.Çünkü normal doğumu düşünürken bile çatı muayenesi,kesi gibi vajinal olan sıkıntılara takılıyorum.Halbuki sancıdır normal doğumu zorlayan fakat ben vajinanın yaşayacağı zorlukları düşününce delircek gibi oluyorum...

canım öncelikle sen ve tüm hamile arkadaşlaer inş. bebeklerine zaöamında kavuşur. faydalı olabileceğini düşündüğüm birşeyi paylaşmak istiyorum ben normal doğum istiyordum ama aklım son zamanlarda karışmıştı vajinaya atılan kesi ve iç dikişler açılma falan ancak sez. böyle bir durum olmadığını öğrendim ve yaşadığım tecrübeye dayanarakta söyleyeyim ki ilk birliktelimiz çok rahat oldu evet hafif bir kasılma oldu bende ama rahmim toparlanmış olduğu için ben daralma hissettim sez. olduğum için çok rahat beraber olduk tabi sezeryan dikişlerime dikkat ederek :dance:

canım ben konu açmıştım doğum sonrası vajinada kruluk diye keşke okusaydın benimde doğum zor olmuştu birde yırtık kalmıştı rahimde ama kanama olmadı ilk ilişki çok zor olmuştu biraz bebek yağı falan sür bir dahakine sonradan normal doğum yaptığın için daha rahat oluyor şimdi sende bebek uyanıcak stresi dikişlerim açılır strei derken kasmışsındır kendini rahat ol

yok canımm sen normal doğum yap ilişki sonradan daha rahat oluyor tek sorun kuruluk oluyor oda bebek yağıyla hallediliyor ben senin normal doğum yapmanı çok istiyorum

ben de normal doğum doğum yatım 12 martta ve ilk kırkım çıkınca çıkınca ilişkiye girdik ilk ilişkide canım acıdı dikişlerimin açılacağından falan korktuğm için psikolojikti tabi daha sonraları kendimi daha rahat bıraktım korkmadan ve tabiki anladımki canımın acımaı gerçekten psikolojikmiş şuan çok iyiyiz

aynı senin gibi ben de tam 1,5 yıl vajinismusla sıkıntısını yaşadım. vajinismusu yendikten sonra planlı şekilde hamile kaldım ve 9. haftada boş gebelik nedeniyle kürtaj oldum. kürtaj aşamasına kadar vajinal usg ile kesinlikle baktıramadım, boş gebelikti, kalp atışı yoktu ama kalp atışının duyulabilirliği açısından vajinal usg daha erken tespit yapan bir yöntem olduğu halde çılgınlık belki ama kalp atışlarını duyma pahasına bile vajinal usg yi reddettim, 9. haftaya kadar bekledim ve kesin tanıyı renkli doppler ve abdominal ultrason ile koydurdum...kürtaj ise zaten genel anestezi...
kaldı ki nomal doğum yapacağım, düşünemiyorum bile...
bu açıdan hayatta en korktuğum şeyler başıma geldi, annem ve bazı tanıdıklarım hamilelikleri boyunca hiç vajinal usg ye gimemişer bile, ben ki vajinismusu atlatmışken bir de bunları yaşadım...
ALLAH hepimizin yardımcısı olsun

ben 13 temmuzda normal doğum yaptım...ancak 2 ay sonra birlikte olabildik eşimle..kanamam kesilmedi çünkü..ilk ilişki elbette çok ağrılıydı..sonra azaldı..ama hala doğumdan önceki gibi değil...yine de ben çabuk toparlandım gibi geliyo bana...

bende sezeryan ile doğum yaptım.. çok rahat bir doğum geçirdim.. sezeryandan ne kadar sonra ilk kez eşinizle birlikte oldunuz? bir de doğum sonrası kanamanız ne kadar sürdü?
ne güzel 9 aydır kanamayı unutmuştum şimdi 12 gündür kanama yaşamaktan fenalık geldi içime :)

öncelikle bebeğin hayırlı olsun. 40 gün geçti ondan sonra biz zar zor dayandık walla :) ve bir sıkıntı yaşamadım eşim bu konuda çok hassas davrandı zaten ben 3 ay regl olmamıştım süperdi :teytey:

gözüm korktu şimdi ya biz de hamileliğimde risklerden doluyı kardeş gibiydik 20 gün oldu normal doğum yaptım bi hevesle bekliyoz bakalım nolcak benim dikişler de sorunlu çok heveslenmeyeyim bari

bende dogum yapalı 50 gun oldu yazdıklarınızı okuyunca katılmamak elde degıl aynen bızde 8 ay olacak ılıskıye gırmeyelı olumune kankayız :):):):) esım bana hep kanka derdı bende sınır olurdum hamıle kaldıktan sonra ben kanka der oldum hey allahım sımdı ıse maglesf sutum korumadı ve regl oldum ama hala agrım var tam ıılesmıs degılım ama yazık bı taraftanda onu dusunuorum sonucta erkek bızım gıbı olmuo ama bende cok korkuorum beklıorum valla ıılesmeyı okadar cok dıkısım vardıkı o acıları cektıkten sonra ınsan dusunmuo degıl sımdı de canım yanacakmı dıye allah yardımcımız olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…