- 10 Aralık 2022
- 2.844
- 1.465
- 63
- Konu Sahibi Coksukurbugunume
-
Ben spinal sezaryen oldum doğum sonrası 10 gün zordu ama sonrası fena değildi. O gün korktuğum için normal doğum denemedim aslında açıklığım vardı ama şimdiki aklım olsa bi denesem mi diye zorlardım normali, doktorum da normali denememi istedi ama ben istemedim. Bebeğiniz çok iri bebek değilse normal doğum düşünün derim, her birinin belli zorluğu kolaylığı var iyice tartmak lazımSelam arkadaşlar,
Kimine doğum şekli seçim hakkı vermiyor ama benim ilk gebeliğim seçme şansım olacaksa normal doğum mu sezaryen doğum mu tercih etmeliyim sizce?
Kolaylıkları ve zorlukları nelerdir?
Nelere dikkat etmem gerekir?
Prenses doğum, epidural doğum vb. Neler yapıldı neler önerirsiniz bana
Bilgi vermenizi rica ederim şimdiden iyi bayramlar
Ben aslında epidural ile normal doğum yapabilirim çocuğun kilosu çok yok normale elverişli ama tek korkum vajinismus hastasıydım halen alttan muayene olamıyorum. Eski doktorum demişti ki açılma muayenesi yapmadan da normal doğum yapabilirsin. Ama sonrasında tekrar tekrar alttan muayene olacak mı bilemiyorum tedirgin ediyor.Ben spinal sezaryen oldum doğum sonrası 10 gün zordu ama sonrası fena değildi. O gün korktuğum için normal doğum denemedim aslında açıklığım vardı ama şimdiki aklım olsa bi denesem mi diye zorlardım normali, doktorum da normali denememi istedi ama ben istemedim. Bebeğiniz çok iri bebek değilse normal doğum düşünün derim, her birinin belli zorluğu kolaylığı var iyice tartmak lazım
Dün bir arkadaşım dedi ki, sezaryen doğumdan sonra kalkarken çok zorlandım. Resmen organlarım yerine yerleşirken bunu hissettim. Birisine de göğüs altından çok fazla bastırıp organları yerleştirmeye çalışmışlar böyle şeyler yaşadınız mı?Her ikisini de öven ve kötüleyenler dolu forumda. Prenses dediklerinden deneyecektim ama başı kanala tam yerleşemedi sezaryen oldum. En fazla 3 4 gün yatıp kalkarken zorlandım sonrası ben bile ameliyatlı olduğumu kendime sık sık hatırlatıyodum ters bi hareket yapmamak için. Çok yürüdüm. Eve geldik koridorda saat başı turladım bana o iyi geldi bence.
Aslaa pıt diye kalktım ayağa nerdeyse. Bir sancı saplanması ve geçti. Bastırma filan hiç yok.Dün bir arkadaşım dedi ki, sezaryen doğumdan sonra kalkarken çok zorlandım. Resmen organlarım yerine yerleşirken bunu hissettim. Birisine de göğüs altından çok fazla bastırıp organları yerleştirmeye çalışmışlar böyle şeyler yaşadınız mı?
Allah Allah her doktor farklı mı acaba anlamadım ki. Doğum yaklaştıkça sanki gicikliga anlatıp duruyorlar doğumu insan korkuyorAslaa pıt diye kalktım ayağa nerdeyse. Bir sancı saplanması ve geçti. Bastırma filan hiç yok.
Merhaba, ben de vajinal doğum diye yola çıkıp sağlık sebebiyle sezeryan oldum. Sezeryani hiç araştırmamistim. Bilmeden girdim çıktım. İyi de oldu. Eğer istiyorsanız vahinal doğuma hem bedenen hem de fikren kendinizi hazırlayın. Pilates yürüyüş yapın. Her doğum biriciktir, her doğum şahsidir. Bu yüzden olumlu hikayelere odaklanın. Tevekkül Doğum kitabını tavsiye ederim.Dün bir arkadaşım dedi ki, sezaryen doğumdan sonra kalkarken çok zorlandım. Resmen organlarım yerine yerleşirken bunu hissettim. Birisine de göğüs altından çok fazla bastırıp organları yerleştirmeye çalışmışlar böyle şeyler yaşadınız mı?
Dinleme dinlemeeeee. Herkesin bünye de çok farklı. Ikisini de deneyen arkadaslar var. Sezaryen daha iyi diyen de var vajinal daha iyi diyen de.Allah Allah her doktor farklı mı acaba anlamadım ki. Doğum yaklaştıkça sanki gicikliga anlatıp duruyorlar doğumu insan korkuyor
İlk sezaryenimden sonra hiç göbek kalmadı. Dikiş izim neredeyse kaybolmuştu. çok şaşırmıştım. 4 ay önce ikinci sezaryenimi oldum. Kilolarımı henüz tam veremediğimden göbeğim var biraz şuan. ama hiç çatlağım olmadı iki doğumda da. Doktor korse hiç önermedi bana karın kaslarını sıktığı için. Serbest bırakınca kasların daha iyi çalışacağını, sezaryen göbeği kavramının bir uydurmadan ibaret olduğunu, herkesin bedenine göre değişeceğini söylemişti.Peki kızlar iyileşme süreciniz nasıldı? Yani sezeryan sonrası dikiş izinsiz ve ya karında şişkinlik kaldı mı çünkü beni sezeryandan soğutan en önemli unsur göbeğimin kalması
Kadınlar doğum konusunda birbirini korkutmayi seviyor galiba. En çok acıyı ben çektim yarışına mi girmek istiyorlar bilmem. Ben de geçen arkadaşlarıma dogumumu anlattım, zor değildi ama tabi ağrı sancı oluyor normal olarak. Ama bunlar sizi korkutmasın, sonu çok güzel dedim. Endiselisiniz doğal olarak ama olumlu hikaysleri dinleyin dinleyecekseniz de. Hamilelik, doğum, bebeğiniz hepsi mucize. Ben 5 yıl sonra hamile kaldım. Her an benim için çok değerli. Belki bir daha çocuğum olmayacak diye düşünerek bakıyorum hamileligimden beri. Ağrı sanciya rağmen doğum çok güzel bir olay. Umarım Ben de tekrar yaşarım. Kıymetini bilin bu günlerinAllah Allah her doktor farklı mı acaba anlamadım ki. Doğum yaklaştıkça sanki gicikliga anlatıp duruyorlar doğumu insan korkuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?