• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

normal doğum sancısı neye benzıyor?

XtUrkiyem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2008
608
1
96
Ordu
slm arkadaslar 33 haftalık hamıleyım su an herseyım normal gıdıyor normal dogum yapmam ıcın bebek dönmüş cevremdekı herkesde normal yap dıyo bende normal ıstıyorum ama karar veremıyorum cunku normal dogum sancısından cok korkuyorum ama normal dogum yapmıs arkadaslar bu sancı nasıl bır sey dayanılmaz bır sancımı ?sunı sancı ve kendı sancımız arasındakı fark ne?dayanabılırmıyım bu sancıya lutfen cvp verın bana ve merak eden arkadaslarada yardımcı olmus olursunuz

canım bende aynı merak içindeyim benimde 30 haftalık ama bebeğimin başı aşağıda nasıl doğumun olucak sancı nasıl birşey inan korkuyorum çatın ii dedi doktor kolay doğururmuşum ama korkuyom yinede hakkımızde hayırlıs neyse o olsun

herkesin acı eşiği farklı. ben normalde ısrar ettim çok pişman oldum mesela.normal doğumdan hiç korkmuyordum çünkü daha önce doğum yapmamıştım. ama o gün 3 saat şiddetli suni sancı çektim sonrası dahada kötüydü. Ama sizde de aynısı olacak diye birşey söz konusu değil. doğum konusunda bence kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın.

ben suni sancı çektim.büyük tuvaletini yapmak üzereymişsin gibi geliyor.acaip bir baskı hissettim belimin alt kısmında.dayanılmayacak bir şey değil tabiki.bunca insan normal doğum yapıyo

tşkler arkadaslar yorumlarınız ıcın daha detaylı bılgı vermek ısteyen arkadasların yorumlarını beklıyorum

normal doğumu normal bir şekilde beklemek gerekiyor aslında.benim daha 1,2 günüm vardı ve doktor seminere gidecek diye beni erken aldı ve suni sancı verdiler.hiç tavsiye etmem mecbur değilse tabiki...

herkesin ağrı eşiği farklı.bedeninize sayısız bıçak saplanıyor gibi bir ağrı.en güzeli bebiş doğduğu an bitiyo ve siz o mucize anın tanığı oluyorsunuz.bence değer.zaten problem yoksa normal olan da bu.elinizi sımsıkı tutacak ve her tür durumunuzu çekecek sağlam birine ihtiyacınız var.

adet sancısının ben dıyım 5 aktı sen de 10 felaket bısey ama ben hıc o kadar sancı yasmamsıtım bu yasım kadar kendımı kaybetmısım onume gelene bagırıyorum esım o yuzden kacmıs garıbım dogum saatıme kadar kapıda beklemıs sancı bı anda gelıyo kasıklara vuruyo mıde bulantısı 5 dk sonra hafıflıyo sonra hade yıne 7 saat cektım o suni sancıyı dusunun aksam 9 da yattım taktılar serumu sabah 4 te doguma gırdım ama dogumum cok kolay oldu ben bıle sasırdım aslında bu kadr acmak ıstemezdım ama sız ıstedınız gercı herkesın bunyesı farklı benım kuzenımede verdıler suni sancı kızda tık yok gayet normal adet sancısı gıbı dedı gırdı doguma ama suda var ıkını bebegımıde normal dogumla yapmak ıstıyorum o sancıyı cekıyosun ama melegını kollarına alınca butun agrını unututyosun sıze hayırlı dogumlar kesınlıkle normal dogum yapın ne olcak azda sancı cekın analık bambaska bı duygu allahım herkese tattırsın

canım herkesin ağrı eşiği farklıdır.şimdi buraya farklı farklı yorumlar gelecek,kafan karışmasın.benimkini söyleyim....ilk bebişimde 9 saat sancı çektim bunun 5 saati kendi sancımdı çok yormadı doğum hızlansın diye suni sancı verdiler o biraz daha şiddetlendirdi.baya zorladı beni.adet sancısının kat be katı.ama asla dayanılmaz değil.bu sancılardan sonra doğuma aldılar doğum anı 10dk lık bişey arda sorun yok zaten....ama bebeğinin dünyaya geldiği anı görmek onun ilk çığlığını duymak inan o sancılara değiyor.o anda dünya duruyor....şimdi Allah kısmet ederse son haftamdayım 2.bebeğimi de normal doğurmak istiyorum.bu iş o kadar katlanılmaz olsaydı 2. yi de normal düşünmezdim..ayrıca normal doğumun sonrası çok rahat...ilk doğumumda dikiş olmasına rağmen hiç yatmadım ben ....hiç ağrım sızım da olmamıştı...hayırlı doğumlar...

herkesin ağrıyı algılaması farklı doğru nefes alıp vermek önemliymiş sancı başında derin nefes sancı doruktayken kısa kısa nefes sancı bitiminde yine derin nefes almak lazımmış bide çok bağırmayın çağırmöayın enerjiniz azalır diolar herkesi allah bi avazda kurtarsın

hikayesi kötü olan arkadaşlardan ricam bu topiğe yazmasınlar..okuyunca insanın psikolojisi bozuluyor...olumlu şeyler duymaya ihtiyacımız var çünkü...

benim şu an ikinci hamileliğim ilkinde hiç birşey bilmiyordum tabi arkadaşların söylediği gibi herkesin acı eşiği farklı tabiki zor bir olay insanın canından can ayrılıyor ben sancı geldiğinde sürekli yürüyordum zaten oturduğum yada yattığım zaman duramıyodum sancı gidince uzanıyordum sonra suyum gelmeye başladı sancı 5 ve 3 dakikada bir girmeye başladı masada yarım saat felan kaldım sonra doğum oldu bana suni sancı vermediler hani filmlerde kadınlar bağırır bağırır bebek doğunca susarlarya ben hep hadi canım derdim sanki hemen herşey bitiyor ama gerçekten öyle anında bütün acıların bitiyor benim size tavsiyem doğum sırasında alabildiğiniz kadar derin nefes alıp nefesinizi bırakmadan ıkının birde yanınızda parol ağrı kesici götürün çünkü yaptıkları ağrı kesicinin etkisi geçince temin süresi yaşamazsınız günde üç kere içmenize izin veriyor doktor Allah hepimizin yardıcısı olsun sağlıkla bebeklerimizi kucaklarız inşaallah

bence kişi onu neyin beklediğini bilerk ve hazırlıklı doğuma girmeli.şayet birileri bana biraz anlatsaydı kendimi daha iyi hissederdim.herkes korkulmasın diye anlatmıyor.yanlıışşşşşşşşşşşşşşşşşşönceden annelerimiz büyüklerimiz hep normal doğum yapmıyormuydu.ve genelde 5-6 çocuk doğurmadılar mı....hadi 1. ye bilmeen girdiler.ya diğerleri

arkadasim benim de günüm doldu doktor sali gününe kadar gelmez ise suni sanci verecgiz diyor daha fazla duramaz bebisin diyor....
bende cok korkuyorum dogumdan ama kendimi teselli etmeye calisiyorum... ya yaslilarimiz nasil
dayandi ne doktor var ne ilac nede birsey...

çok korkanlar epidural normal doğum düşünebilirler.
doğum sezaryen kadar acısız, doğum sonrası normal doğum gibi rahat diyorlar.
ben 37. haftaya giriyorum, doğumdan, acıdan korkmuyorum hiç.

epiduralde biraz sancı oluyor ama dayanılmaz olmuyormuş, iyi düşünün iyi olsun.

Back
X