• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal doğum mu sezeryan mı ?

Nedesemolmuyor1

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2019
2.976
1.471
133
32
Normal doğum yapmak istiyorum ama 4 tane büyük miyomum var biri rahim kanalına yakınmış sezeryan adayısın dedi doktor.
Sezeryan sonrası oluşacak sıkıntılar neler iyi yanları var mı başka bilgi vermek istediğiniz şeyler de olabilir fark etmez

Sezeryanla olan bebekler normal doğumla olan bebeklerden farklı oluyormuş kendi zamanı gelince kendi isteğiyle değilde dış müdahale ile dünyaya geldiği için doğru mu ?

Sezeryanla olan bebekler normal doğumla olan bebeklerden farklı oluyormuş kendi zamanı gelince kendi isteğiyle değilde dış müdahale ile dünyaya geldiği için doğru mu ?
Tabi oyle, sezaryenle dogan bebekler boyle nasil desem uzayli gibi bi sey oluyor, bi turlu alisamiyor dunyaya falan. Siz 4 myomla normal dogurun o daha mantikli sanki

Tabi oyle, sezaryenle dogan bebekler boyle nasil desem uzayli gibi bi sey oluyor, bi turlu alisamiyor dunyaya falan. Siz 4 myomla normal dogurun o daha mantikli sanki
Sezeryanle dogurdugum oglum ebubekir sıddık 😍😍😍

Eklentiler

• 0D71DB6F-BF2D-4790-8432-D094BF9D2061.jpeg
    0D71DB6F-BF2D-4790-8432-D094BF9D2061.jpeg
    68,4 KB · Görüntüleme: 133
Normal doğum yapmak istiyorum ama 4 tane büyük miyomum var biri rahim kanalına yakınmış sezeryan adayısın dedi doktor.
Sezeryan sonrası oluşacak sıkıntılar neler iyi yanları var mı başka bilgi vermek istediğiniz şeyler de olabilir fark etmez

Nasıl bir fark olabilir ki karnından çıktı diye

😂😂 az önce bi yazı okudum onun öyle sordum bebekle ilgili fark oluyor mu diye bence de ne alaka da😂😂 huysuzluk olur ne biliyim yani 😂

Neyse sezeryanın zorlukları neler nasıl kolay geçirilir o süreç şişkinlik oluyormuş soğuk alınca falan diyorlar ve sezeryan korsesi takılıyormuş ama kimisi önermiyor takılmalı mı sizce de

😂😂 az önce bi yazı okudum onun öyle sordum bebekle ilgili fark oluyor mu diye bence de ne alaka da😂😂 huysuzluk olur ne biliyim yani 😂

Neyse sezeryanın zorlukları neler nasıl kolay geçirilir o süreç şişkinlik oluyormuş soğuk alınca falan diyorlar ve sezeryan korsesi takılıyormuş ama kimisi önermiyor takılmalı mı sizce de
Ben takmadim, kocaman gobegim var ama bence yine de sezaryen 😁

Bı fark olduğunu sanmıyorum niye olsun ki erken doğum vs. Değilse.. banada miyomun var bebekle beraber büyüyecek hormonlardan dolayı erken ve sezeryan olabilirsin demişlerdi erken oldu ama normal doğum yaptim valla. Normal dogumda miyomu atma ihtimalinde oluyormus. Gerçi benim hamile kalmadan önce bir miyom vardı doğumdan sonra çoğalmış nasıl olduysa 😃😃
Doktorlar daha iyi bilir tabi ama normal doğum kişiye göre zorluğu değişiyor. Etrafımda sezeryan olanlar keşke normal doğum yapsaydım diyor acısı sonradan çıkıyormuş. Doğum anında rahatsın yani. Doğum olayı son ana kadar garanti değil bence normal diye gidip sezeryan olmak zorunda kalanlarda oluyor şansa artık

Bı fark olduğunu sanmıyorum niye olsun ki erken doğum vs. Değilse.. banada miyomun var bebekle beraber büyüyecek hormonlardan dolayı erken ve sezeryan olabilirsin demişlerdi erken oldu ama normal doğum yaptim valla. Normal dogumda miyomu atma ihtimalinde oluyormus. Gerçi benim hamile kalmadan önce bir miyom vardı doğumdan sonra çoğalmış nasıl olduysa 😃😃
Doktorlar daha iyi bilir tabi ama normal doğum kişiye göre zorluğu değişiyor. Etrafımda sezeryan olanlar keşke normal doğum yapsaydım diyor acısı sonradan çıkıyormuş. Doğum anında rahatsın yani. Doğum olayı son ana kadar garanti değil bence normal diye gidip sezeryan olmak zorunda kalanlarda oluyor şansa artık
Aa Benim de miyomlarım var hamilelikten önce bir taneydi şimdi 5 tane ve benim büyüdüler baya 😕 evet kimisi acısı sonradan çıkıyo dikiş yerleri ağrıyor vs diyor. Ben de normal istiyorum ama Rahim kanalına yakın miyom dedi bakalm ne olacak 😐

Normal istiyorsaniz başka doktora da danışın. Farklı fikir almak iyidir. Eğer birden fazla doktor riskli diyorsa elbette sezaryen daha mantıklı.
Benim mecburi sezeryan olma ihtimalim var miyomlarımdan dolayı hep normal düşünmüştüm ama kısmet. Kimisi sezeryan çok rahat hiç bi sıkıntı çekmedim diyo kimisi kötü bir ay çektim diyo soğuk alınca şişkinlik oluyo dikiş yerleri ileride sızlıyo diyorlar

Hic sıkıntı yasamadim. Dikis diye biseyim bile kalmadi zaten.
Normal dogum icin gidip sezaryenle ciktim
Sütüm hemen geldi, sarilik olmadi, soguktan sismedim, korse takmadim, sonradan dikis yerim agrimadi(ilk 6 ay bölgede zaman zaman gerginlik oluyor).
Lutfen sizden 30 yil once dogum yapmis insanlari dinlemeyin. Hatta olumsuz dogum anilarının hicbirini dinlemeyin. Oyle ya da boyle bebegi cikaracaklar. Gerilip korkmanizin faydasi yok

Benim mecburi sezeryan olma ihtimalim var miyomlarımdan dolayı hep normal düşünmüştüm ama kısmet. Kimisi sezeryan çok rahat hiç bi sıkıntı çekmedim diyo kimisi kötü bir ay çektim diyo soğuk alınca şişkinlik oluyo dikiş yerleri ileride sızlıyo diyorlar
O yüzden başka doktor fikri alın dedim. Bazı doktorlar kolaya kaçıyor özelde özellikle. Ama risk var diyorsa ikinci bir fikir de o zaman yaşamaktan başka çare yok. Ablam sezaryen oldu çocuklar sekiz yaşında hala zorladiginda acıyor der. Ama bir arkadaşım hiç sıkıntı yaşamadım diyor. Kişiden kişiye değişiyor demek ki. Normalin de sıkıntısız olma garantisi yok ki. Ben normal doğurdum şükür sıkıntı yaşamadım ama yaşayanlar da var. O yüzden bebeğin ve sizin sağlığınıza hangisi iyi gelecekse doktorun yönlendirmesiyle onu seçin derim.

Aa Benim de miyomlarım var hamilelikten önce bir taneydi şimdi 5 tane ve benim büyüdüler baya 😕 evet kimisi acısı sonradan çıkıyo dikiş yerleri ağrıyor vs diyor. Ben de normal istiyorum ama Rahim kanalına yakın miyom dedi bakalm ne olacak 😐
Benimki de öyleydi hatta bebekle beraber büyümüştü en son doktor bir mandalina büyüklüğünde demişti Ama ona rağmen normal doğum yapabildim yani tabii ki herkes aynı değil son ana kadar doğumla alakalı hiçbir şeyin garantisi yok bence bir de şu süreçte zaten bir şey de yapılamıyor müdahale edemiyorlar bebekten uzaksa problem olmaz demişti doktor bebek açısından Ama tabii doğum sürecine kadar etkiler bilemiyorum

Back