Uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuun yillar sonrasinda hamile kaldim..ve 2 ay evvel normal dogum yaptim(belirtmek isterim..vajinismus hastasiydim!!)
kisaca dogum macerami anlatmak isterim..
Belki bilirsiniz ( duymussunuzdur ) vajinismus hastalari birakin dogumu normal kadin doktoruna muayene olma düsüncesiyle bile tüyleri diken diken olan insanlardir..
ben onlardan biriydim,ve normal dogum yaptim..
Normal dogum hic öyle filmlerde gösterilen,kolu komsudan duydugumuz cooooooooooooooooooooook acili agrili ölüm kalim diye dilden dile dolasan ve "destanlasan" birsey degilmis megersem :)
haaa..tabiki agri var aci var..ama kesinlikle o anlatilanlar kadar degil..
bunu BEN söylüyorum..ben..vajinismuslu birisi..
olgusumun dogumu --> dogum termininde hic agrim sizim yoktu ve hastanede muayenem vardi..güle oynaya hastaneye gittik ve doktor eliyle beni muayene ettikten sonra ( o muayene biraz rahatsiz edici oluyor ama "öldürmüyor" :)) ) 1 parmak kadar acilma oldugunu ve agrim tutarsa ( ki gece tutar dedi ) gelmemi söyledi...agrim tutmazsada yarin tekrar muayeneye gel dedi ve beni eve gönderdi..ehh bizde güle oynaya eve geldiiiikk..güzel bi gün gecirdik aksam oldu yattik sabahinda ben bi WC´ye gittim....ki...kan var..o anki heyecanimi anlatamam..panik oldum resmen :))
ellerim titreye titreye esimi kaldirdim o da panik oldu ( tabi uykulu uykulu nasil panik olunur siz düsünün ) :)
neyse..ben yinede öglene kadar bekledim..cünki öncelerden okumustum "nisan gelmesi" diye birsey varmis..
öglen oldu..benim hafif hafif ama cok hafif karnim agrimaya basladi..bildigimiz hafif adet sancisi..bi geliyo bi gidiyo..aha dedim dogum nede basitmis hic agrim yok diye seviniyom :))
sonra hastaneye gittik muayene oldum 3 santim acilma var dediler tekrar gönderdiler :)
geldik eve benim agrim kayboldu :)))
dedim herhalde oglum dünyaya gelmekten vazgecti..
sonrasinda aksam 8-9 gibi benim agrilar basladi..bu kez biraz daha siddetli..
30-40 saniye sürüyor sonra tip kayboluyo..hic bisey yokmus gibi oluyorum..
10 dakka geciyo tam saniyesinde bi basliyo..30 saniye sonra tip yine yok :)
ama ben bu agrila baslayinca taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa doguma kadar hic oturmadim agrilarin arasinda hep yürüdüm hep ayakta kaldim..sadece arada bir uzandim..(agrilardan degil haaa...ayaklarim agrimaya baslamsititda ondan :))))
bir yandan esim dualar ediyor üflüyor..bir yandan annem pirinc okuyor bana yutturuyor :))
neyse..saat gece 02:00´da benim sancilar baya siddetlendi 4-5 dakikaya düstü ambulans cagirdik..gittik hastaneyeeeee...
beni CTG cihazina bagladilar sanci ve kalp atislarini kontrol ettiler..ebe beni dugumhaneye aldi..benim agrilar bu kez baya baya hissettirmeye basladi kendisini..ama dedigim gibi sadece 30-40 saniye sürüyor ardindan hic bisey yokmus gibi hayata devam :)
o aralarda esimle konusuyordum..sakalasiyorduk ve sürekli odada yürüyordum yataga hic uzanmadim..bu böööyylleeeeeeeeeeeee taaaaaaaaa saat sabah 9lara kadar devam etti..
sanci geldiginde yataga tutunuyordum nefes alip veriyordum ve sancilari düsünmemeye calisiyordum ( inanin ise yariyor )..ara sira ebem geliyor ve muayene ediyordu..inanin beni dogumdan ziyade o muayeneler korkutuyordu ama o kadar korkulcak bisey degilmis :)
neyse..o saate kadar hic agri kesici almadim..istemedim.
ne olduysa o saatten sonra oldu..ebem geldi beni muayene etti tam 10 santim acilma olmus yani doguma hazirim..ama bizim beyfendi gelmek bilmiyor :)
bitürlü yolu bulamadi..saat 9 dan 11 bucuklara kadar baya siddetli agri cektim..hatta bi ara ebeme sarilip ben sezeryan istiyorum diye yalvardigim anlar oldu..
ama..inanin dayanilabilecek ve öldürmeyen agrilar bunlar..
ebem cok iyiydi "hayir hersey yolunda sen normal dogum yapacaksin sezeryan YOK" dedi sürekli..ben yalvardim o hayir dedi :)
sonunda bizim beyfendi yolu bulduuu..beni bi ikinma kapladi anlatamam :)) etrafimdaki hicbiseyi görmüyorum agri duymuyorum..sadece ikinmak istiyorum :))
ebem beni hemen yataga yatirdi hazirligini yapti ikin dedi..ikiiiiiiiiiiindiiimmm..saclarini gördü..dur dediii..duramadim yine ikindiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimm..hic bisey olmadi :))
sonra bi sanci geldi tekrar ikiin dedi..ikiiiiiiiiiiiiiiiinnndiiiiiimmm kafasi cikti :)))
Allahim ebe elimi tutmus gel bak saclarini oksa diye elimi asagiya götürüyor :))
ben hayir hayir istemiyorum dedim elimi cektim :)))
o an bi ikinma geldi tekrar..ikiiiiiiiiiiiiiiiiiinnndiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmmmm
ve bebegim dünyaya geldi :)
esimin sevinc gözyaslari düktügü,benim "allahim coooooooooook sükür" diye haykirdigim o mutlu an :)
evet,ben Vajinismuslu birisi olarak bu "zoru" basarmis oldum..muayeneler oldum..agri kesicisiz epiduralsiz normal dogum yaptim..son evre cok hizli gelistigi icin yirtilma oldu dikislerim oldu ama basardim..bebegimin ilk cigligini duydum ve dogumdan 3 saat sonra hemen ayaga kalkabildim ve bebegimle ilgilenebildim..
BEN BUNU BASARDIYSAM SIZLER BUNU HAYLI HAYLI BASARIRSINIZ..
normal dogum kadar "normal" olan birsey yoktur..
odamda 3 tane sezeryanli kadinlar vardi..ve inanin onlari gördükce allaha sükrettim iyiki sezeryan olmamisim diye..herbirinin durumu icler acisiydi..bebekleri agladiginda kendileri kalkip alamiyorlardi..bakamiyorlardi..sürekli agri kesici aldilar..agri sanci cektiler..
ve sürekli bizleri yani normal dogum yapmislari gördüklerinde,sezeryan cok zormus siz cok sanslisiniz dediler..
evet biz cok sansliymisiz..
HERKESE NORMAL DOGUMU TAVSIYE EDERIM !!!
AGRILAR ÖLDÜRMÜYOR !! bakin ben daha yasiyorum :)
Allah herkesin yardimcisi olsun..kolay "normal dogumlar" nasip etsin :)