normal doğum istiyorum ama korkuyorum diyenler birkaç tavsiyem var...

Canim ne güzel inşallah bize de normal dogum nasip eder allahim. Senin ikinci dogumunu yaptıran doktorun adi neydi?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bende 4,5 aylık hamıleyım, 2. hamileliğim, 1. normal doğumdu doktor yanlışlıkla nişanımı getırdı doğumun başladı dedı. o yüzden sancılarım çok azdı 12 saatte doğurdum. bu seferde sancım gelirse inşallah evde 1 2 saat takılayım öyle gıdeyım hastaneye diyordum ama böyle erkende doğurabilirim hemen gideyım o zaman dimi

kesik olduğu zaman sonrasında iltihaplanma, acı hissi çok oluyor diyorlar bu konuda fikri olan var mı?

Yazin hakikaten beni rahatlatti dogumdan once yuruyus vb yapiyor muydun ben biraz hantalim da o yüzden korkuyorum

Ben hikayeleri okumaya çok erken başladım :)) öncelikle evlatlarınıza mutlu bir ömür diliyorum Allâh size bağışlasın. Öneriler için de çok teşekkürler şimdiden aklıma yazdım inşallah Allâh banada nasip eder :)

Arkadaşlar önceleri bende çevremde duyduklarımdan dolayı doğumdan çok korkuyordum. Fakat hamile olduktan sonra ciddi olarak bu konuyu araştırmaya başladım. Ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki istatistikleri inceledim. Mağlesef ülkemiz sezeryan oranının en üst oranda olduğu ülkelerin başında geliyor. gelişmiş ülkelere baktığımızda ise Normal doğum oranlarının %90 ların üstünde olduğu görülüyor. Tabi bunda paraya dayalı sistemin etkisi büyük.Ayrıca yasalardan dolayı doktorlar kendilerini güvenceye almak için, aslında normal doğum olabilecek hastaları bile en küçük bir risk almamak uğruna son anda sezeryan yaptırabiliyor.
Aslıda doğum kadının ne kadar muhteşem bir varlık olduğunun bir göstergesi ve bize verilen bir hediye. Ve bu süreci en doğal şekilde gerçekleştirebilmek zaten doğamızda olan bir yetenek. Tıpkı yumurtanın tutunması, rahmin 6 kiloyu geçen kapasitede genişleyerek bebeğimizi, içindeki suyu açılmadan taşıması gibi, normal doğum süreci de allahın yarattığı ve bize sancı ve kasılmalar sırasında ü kutsal gücü verecek bir mucize.
Burada hepimize düşen görev bilinçlenmek, araştırmak, çevremizi arkadaşlarımızı bilgilendirmek, ve Normal doğumun mucizesine inanmak.
Sevgiler...

bende başka bi konuya yazmıştım doğum hikayemi ama neyse şöyle söyleyim öncelikle bunlar psikolojinlede ilgili ben başkaları gibi hiç doğumun zor olacağını nasıl olacağını düşünmedim sürekli korkutanlar vardır ya onları hiç dinlemedim dolayısıylada korkmadım maşaallah ta iyi geçti hatta birçok kişiye göre çok kolaydı zaten bu korkutanlar abartanlar yüzünden insanlar önce gerdekten korkuyor zor geiyor sonra doğumdan korkuyor oda zor geçiyor düşünmeyin rahat olun en önemlisi bu gerisi de zaman gelince olacak olan şeyler çok didikleyip sormayın derim bilinmeyecek bişey de yok dr ebe seni yönlendiriyo ben hiçkimseye bişey sormadım. bi arkadaş vardı diğer arkadaşa gerdeği anlatıyo abartıyoda abartıyo sonra kız gerdekte korktu işte heleki o kızla hiç doğum hikayesine denk gelmedim gerçi anlatsaydıda ben dinlemezdim de

Rabbim hepimizin yardımcısı olsun. Bende normal doğum cok istiyorum. Inşallah nasip olur

süper yazmışsınz gerçekten önemli olan pozitif olmak ve kötü hikayeleri dinlememek :)
siz hangi hastanede normal doğum yaptını? doktorunuz kimdi acab

Allahımmm inşallah banada kesi atmazlar ve kısa sürede doğururum amiiiiiiiiiiiin

Canım senin doğumum güzel geçmiş benim gittiğim hastanede egzersiz değil sağa sola döndürmüyorlardı sadece sırt üstü yatman gerekiyordu Allah iyi dr larla karşılaştırsın

bende normal doğum istiyorum ve çok korkuyorum. bilgilerin içimi biraz rahatlattı teşekkür ederim. inşallah hayırlısı ile benimde doğumum kolay olur kızımı kucağıma alırım . :)

Olumlu olumsuz çok hikaye okudum normal doğuma dair. Aynı zamanda bilimsel açıdan tıbbi olarakda getirilerini ve götürülerinide azbuçuk okudum. Buna rağmen deli gibi normal doğum istiyorum :) üstelik türkiyede diyabetli annelere hep ama heppp sezaryan yaptıklarını bildiğim halde. Başaracakmışım gibi geliyor, diyabetli ve normal doğum yapan kadın olarak adımdan söz ettircekmişim gibi geliyor :) o yüzden şunu beynime soktum 'bebeğime ve bedenime güveniyorum'. Normal doğurcam inşallah :)

Çok güzel bir doğum hikayesi, çok teşekkürler verdiğiniz bilgiler içn :) ben de normal doğum istiyorum çünkü o anı kaçırmak istemiyorum. asla tekrarı olmayacak bir an bebeğimi ilk defa ben görmeliyim koynuma almalıyım diye düşünüyorum. bel fıtığım olmasına rağmen zorlayacağım, hamile yogasına gidiyorum şimdi bel ağrılarımı azaltmak için. bende korktuğum anlarda doğada hiç bir hayvanı kesip bebeğini almıyolar, fil bile koca hayvanı kendi doğuruyo diye düşünüyorum :) ya da eskiden evlerde doğururmuş kadınlar ne hastane ne sezeryan ne epidural.. o acıyla yaşanmaz diye bişey yok acıdan korkup bebeğimi uyandıktan 1 saat sonra görmek bana daha korkunç geliyor. :)

çok güzel bi hikaye ilk bebeğim kesi nedir onu bile bilmiyorum :) içimde hiç korku yok çünki ne izliyorum nede dinliyorum

Ilk doğumumu 19 yasında sıfır bilgiyle hic dogum hikayesi dinlemeden, tuşeden nstden lavmandan kesiden bi haber yaptım :)) dogum konusunda tam bir kara cahil olarak,sadece söylenilenleri yapıp uslu durarak 4100 gr olan oğlumu dünyaya getirdim. Suyun gelmesinden dogum anına 17 saat sürdü. Oğlum iri yapılı ve normalden buyuk bas cevresine sahip olduğu icin :) buyuk bir kesim oldu tabiki. Ama o an onun o ilk çığlığı butun dünyaya bedeldi. Inanın herseyi unuttum. Sonra sağlıkçı oldum. 10 yıldır ozel bir hastanede calisiyorum. 2.oglum ilki kadar kilolu olmayacak. Zaten ikinci dogum insallah ilkine gore daha kolay olur diye düşünüyorum. Ayrıca tanıdığım bildigim insanlara hatta arkadaslarıma emanet olcam diye icim biraz daha rahat. Ilkinde yaşadığım tecrubesizlige ve bitmek bilmeyen sancılı saatlere rağmen asla sezeryan düşünmedim. Buyuk bir kesı olmasına ve yorucu bi dogum olmasına rağmen hemen ayaklandim cunku hastanede odamda bile yatmadım dogru dürüst. Hepinize normal dogumu tavsiye ederim. O an o kadar ozel ki belki bi daha hic yaşamayacaksınız. Bebeğinizi ilk anda görmenin sesini duymanın tadını çıkarın. Allah hepimizin yardımcısı olsun Sağlıcakla alalım meleklerimizi kucağımıza insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…