selam kizlar
hepimiz ayni duygulari yasiyoruz heycanla birazda korkuyla o anin gelmesini bekliyoruz.ben yarin 36 haftama giricem. dr.um 9 eylul dedi ama ben hep daha erken gelecekmis gibi hissediyorum. basindan beri disim haris hic sorunum olmadi. toplam 2 kere kustum asezrmem hic olmadi. ve 4 aylikken tasincagim icin koli yapmay a basladim. 8 aylikken tasindim ve 1 ayda yelesmem surdu. normal insan gibi temizlik yaptim .cok hereketliyim. bazen bir sanci geliyor hemen karnimi oksuyorum rahat dur annenin cok isi var diyorum sanki beni anliyormus gibi geciyor.gunde 1 saat ancak dinlenebiliyorum. halen daha yerlestirmelerle ugrasiyorum . o kadar cok agir koli kaldirdimki esim gormeden
) cok sik egilip kalkiyorum. normalde bir anne adayinin 2 saat yuruyus yapmasi dogumu kolaylastiiyormus diye duymustum. ben hergun ayaktayim ve kosturuyorum evim 3 katli in cik yapiyorum bol bol .
eger zor bir dogum yaparsam soylenenlere hic inanmicam.bu kadar kosturmaya harekete dogumum kolay olmasi gerekiyor.35 haftalikken acilma varmi diye sordum suanda birsey yok. agustosun 21 inde kontrolum var heycanla bekliyorum.
hamile oldugumu esimle tanisma yildonumumuzde ogrendik . bize varligini hediye etti . 15 agustosda evlilik yimdonumumuz birde kendisini verirse
)
dogum icin egitim dersleri aliyorum. nefes alip vermek ve dogumun nasil olacagi hakkinda bilgiler veriyor . derin bir nefesi 30saniyede vermeye calisin .elinize yanan bir mum alin ve ona cok yavas ufleyin.alevi sondurmeden vereceginiz azcik nefesle alevi oynatin .var onu nasil tarif edebilirim ki cok zor .internette mutlaka vardir cunki bu ekzeresizlerle 3-4 cm cok kkolay aciliyormus ve bebege biz vucut dilimizle yol gosteriyomusuz.