Normal doğum dikiş ağrıları

mylittlepeony

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2017
406
520
33
Merhaba arkadaşlar,
10 gün oluyor doğum yapalı, çok dikişim oldu sayısını bilmiyorum. Çok şiddetli ağrıyor dikiş yerlerim. Sanırım makata doğru bir yerde düğüm yeri var bazen geriliyor gibi oluyor. Ağrı kesici kullanmaktan etki etmemeye başladı. Üzerine oturamıyorum, kızımla ilgilenmem zorlaşıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Afedersiniz tuvaletten sonra temizliği bile çok zor yapıyorum. Kuru tutmak ta nasıl mümkün bilmiyorum sürekli kanamadan dolayı. Ne zaman geçer? Bir yöntemi var mı iyileşme sürecini hızlandırmanın..

Bu yüzden normal doğumdan vazgeçtim. En temizi sezeryan. Alttan kesip dikiyorlarsa ne anlamı kalıyor normal doğumun? Üstelik genişleme de kalıcı oluyor :(
Doktora görünün tekrar belki daha etkili bir ağrı kesici verir çok geçmiş olsun..

Merhaba arkadaşlar,
10 gün oluyor doğum yapalı, çok dikişim oldu sayısını bilmiyorum. Çok şiddetli ağrıyor dikiş yerlerim. Sanırım makata doğru bir yerde düğüm yeri var bazen geriliyor gibi oluyor. Ağrı kesici kullanmaktan etki etmemeye başladı. Üzerine oturamıyorum, kızımla ilgilenmem zorlaşıyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Afedersiniz tuvaletten sonra temizliği bile çok zor yapıyorum. Kuru tutmak ta nasıl mümkün bilmiyorum sürekli kanamadan dolayı. Ne zaman geçer? Bir yöntemi var mı iyileşme sürecini hızlandırmanın..
çok geçmiş olsun kantaron yağı bilir misin bilmem ama birebir geliyor tavsiye ederim

Bu yüzden normal doğumdan vazgeçtim. En temizi sezeryan. Alttan kesip dikiyorlarsa ne anlamı kalıyor normal doğumun? Üstelik genişleme de kalıcı oluyor :KK43:
Doktora görünün tekrar belki daha etkili bir ağrı kesici verir çok geçmiş olsun..
kesinlikle böyle düsünmeyin normal doğum en sağlıklı olanı ben 4 yıl önce mecburi sezeryan yaptım doğum yaptığımdan beri adetlerin çok uzun sürüyor 14 gün falan yani o derece uzun normal ve fiziksel hicbir problem çıkmadı sezeryandan kaynaklanabiliyormuş bu gibi durumlar.tedavi olamadım bir türlü şimdi ikinci çocuğu istiyorum doktor çocuk düşün belki düzelir doğumdan sonra dedi ve gitmediğim doktor kalmadı

Bu yüzden normal doğumdan vazgeçtim. En temizi sezeryan. Alttan kesip dikiyorlarsa ne anlamı kalıyor normal doğumun? Üstelik genişleme de kalıcı oluyor :KK43:
Allah razı olsun. Alttan dikiş doğumun kolaylığına göre değişiyor. Onun için korkmayın. Ben biraz fazla zorlandım sanırım onun için dikişlerim fazla oldu.
Batikon sürebilirsin daha hızlı kurur dikişlerin. birde pamuklu bezleri küçük küçük kesip ütüle sıcak bir sekilde dikişlerin üstüne koy çok rahatlacak emin ol
Bez ütüleyip koymayı deneyeyim inşallah sanki rahatlatır gibi. Batikonu da nasıl uygulayabilirim o bölgeye dokunamıyorum

Allah razı olsun. Alttan dikiş doğumun kolaylığına göre değişiyor. Onun için korkmayın. Ben biraz fazla zorlandım sanırım onun için dikişlerim fazla oldu.

Bez ütüleyip koymayı deneyeyim inşallah sanki rahatlatır gibi. Batikonu da nasıl uygulayabilirim o bölgeye dokunamıyorum
Eczaneden gazlı bez al canım batikonu ona dök bastırmadan sil canım günde bir kere yeterli

O düğüm gbi yerde morarma varsa doktora gitmelisin. Bndede vardı dikiş bitiminde hafif şişlik morarma yktu bn gitmedm dikişlern temizligine cok dikkat ettm ilk 10 gun her tuvalet sonrası ondan sonra günde bir kere ılık suyla yıkayıp batikonla sildim . Kuru tutmak için saç kurutma makinesi ile kurutuyorlar tuvalet sonrası dene istersen bn once gülmüştm oyle saçmalık mı olur diyede baktm dikisler düsmüyo onuda denedm ipleri kurutuyor o yüzden dusmesi hızlanıyor. Geçmiş olsun

Merhaba arkadaşlar,

Ben nisan ayında doğum yaptım dikiş ağrım pek olmadı oturunca tam üstüne denk gelirse rahatsız ediyordu biraz o kadar ama bende çok kaşıntı oldu kaşıyamıyosunda oturup ağlamıştım 2 3 kere :) koşa koşa doktora gittim bana dikişler hızlı iyileşsin diye krem ve rahatlatıcı sprey verdi inanılmaz faydasını gördüm hala sıkıntı yaşıyorsan özelden yazarım isimlerini. baticon alerjisi gibi bişey olmuştum bide abartmışım baticon sürmeyi fazlasıda iyi değil.

4 kilo doğdu bebeğim 5 dikiş. Benim de 10 günden fazla sürdü ağrılarım hiçbir şey yapmadım. Sadece temiz tuttum. Lohusalıktan sonra ilk ilişki çok zor oldu aynı ilk gün gibi yavaş yavaş düzeldi şimdi eskisinden daha iyi :) doğurabilen normal doğursun. Cesaretiniz yoksa doğurmaya sezeryanı övüp durmayın. :)

Dikiş ağrıları zamanla düzeliyor, bir süre sonra eski haline geri dönüyorsun, benim de iç dış dikisim vardı baya, su an hiçbir rahatsızlığım sıkıntım kalmadı çok şükür, o bölge çabuk iyilesen bir bölge, sadece kuru tutun, batikonlu su ile her tuvaletten sonra temizlik yapin sac kurutma makinası ile kuru tutun daha çabuk iyilesecektir.

4 kilo doğdu bebeğim 5 dikiş. Benim de 10 günden fazla sürdü ağrılarım hiçbir şey yapmadım. Sadece temiz tuttum. Lohusalıktan sonra ilk ilişki çok zor oldu aynı ilk gün gibi yavaş yavaş düzeldi şimdi eskisinden daha iyi :) doğurabilen normal doğursun. Cesaretiniz yoksa doğurmaya sezeryanı övüp durmayın. :)
Cnm ilk ilişki neden o kadar zor oldu ki? vajina daralıyor mu ki? Genelde vajina genişliyor diyorlar

Dikiş ağrıları zamanla düzeliyor, bir süre sonra eski haline geri dönüyorsun, benim de iç dış dikisim vardı baya, su an hiçbir rahatsızlığım sıkıntım kalmadı çok şükür, o bölge çabuk iyilesen bir bölge, sadece kuru tutun, batikonlu su ile her tuvaletten sonra temizlik yapin sac kurutma makinası ile kuru tutun daha çabuk iyilesecektir.
Cnm lohusalıktan sonraki ilk ilişki nasıl acılı mı ?

Hadi yaa ben kendimi boş yere mi korkutuyorum :KK43: herkes ilk gece gibi sıkıntılı geçio diyince korktum..dikiş yerim de hassas hala
o senin kendini rahat bırakıp bırakmamanla alakalı. Acıyacak canım diye düşünürsen öyle olur rahat olursan bir sıkıntı yaşayacağını sanmam..

Konu biraz eski ama kızlar su an bende ayni dertten muzdaribim :( dikişlerim makata kadar ve ne yürüyebiliyorum ne de oturabiliyorum bebegimle ilgilenmekte zorlanıyorum. Sizin ağrılarınız ne zaman gecti süreç nasıldı merak ediyorum ?

Merak etme tatlım 2 hafta sürüyor düşmesi benim 5 dikişim vardı sadece ped kullanmaktan biraz tahriş olmuştu onun da çaresini baticon sürmekle buldum sonra kendiliğinden düşmüş ben hiç denk gelmedim iplere doğumdan 1 ay sonra da ağdamı yaptırdım geçti gitti yine olsa yine normal yaparım Sezaryanla normal doğum asla bir olamaz

Bende normal doğumla yaptım dikişlerim o kadar çoktu ki. Hem lohusalık devam ediyor orası sürekli ıslak e hem dikiş oturamadım kaç gün. Ped koydum olmadi bebek bezini kes koy dediler olmadı. En son pamuklu bezler aldım bir sürü de pamuk. Bezleri kesip içine pamuk koydum her kullanımda bezi yıkadım birikince makineye attım oh onun sonrası çok rahat geçti.

Merhaba arkadaşlar,

Merhaba konu üzerinden epey zaman geçmiş, nasıl oldunuz? Makata yakın yerde herhangi bir iz vs kaldı mı ne kadar sürede toparladınız acaba?

Back
X