Doğuma Hazırlık Normal doğum çok mu zor??!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

hacer3426

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2015
1.082
580
123
Normal doğum yapmak ne kadar zor ???herkesin her doğumu Farklı oluyor evet ama yine de bir sıkıntı yoksa neden normal doğuma yönlendirmiyor doktorlar illaki sezeryana itiyorlar!
Dünyada 1. yiz sezeryanda!!!!

Normal doğum yapmak ne kadar zor ???herkesin her doğumu Farklı oluyor evet ama yine de bir sıkıntı yoksa neden normal doğuma yönlendirmiyor doktorlar illaki sezeryana itiyorlar!
Dünyada 1. yiz sezeryanda!!!!
Ben normal Doğum yaptım evet zordu ama ameliyat olup narkoz almak bana daha ürkütücü geliyordu. Ha sezaryen kolay mıdır bence değildir

Ya bu doktorlar neden korkutuyor insanı? Normal doğum her zaman riskmiş!!! Tamam da adı üstünde normal, risk oluştuğu an sezeryana almıyorlarmı zaten?
Aynen öyle özel hastanelerde doktorlar uğraşmak istemiyor mesela ben 14 saat sancının sonunda doğurdum 14 saat beni mi takip edecek veya gecenin bi saatinde doğum oldu kalkıp gelmek durumunda kalacak sezaryenin günü saati belli gir çık

İlk doğumumda ben aşırı korkuyordum. Dıştan kimseye çaktırmıyordum normal doğum yapacağım diyordum ama içten içe sezaryene mi karar kılsam diyordum?
9 ay Özel hastaneye gidip en sonunda doğumu araştırma hastanesinde yaptım. Beni sezaryene alırlar diye

Normal şekilde oldu. korktuğum gibi zor geçmedi tabi sancılar zorluyor biraz zaten bebek doğunca hepsi geçip gidiyor. Bir an önce çıksa da kurtulsam diyorsunuz.

Şimdi ikinciye hamileyim bakalım nasıl olacak tabiki stres yapıyorum nasıl geçecek diye

Aynen öyle özel hastanelerde doktorlar uğraşmak istemiyor mesela ben 14 saat sancının sonunda doğurdum 14 saat beni mi takip edecek veya gecenin bi saatinde doğum oldu kalkıp gelmek durumunda kalacak sezaryenin günü saati belli gir çık
Aynen benim de bir sıkıntım yoktu en son, suyu biraz azdı ama son gittiğimde o da iyiydi, bakalım pazartesi tekrar gidicem ne diyecek? Ben özellikle bir sıkıntı yoksa normal istiyorum dedim, tüp bebek yaptık Olmadı, ondan sonra Kendiliğinden oldu bizimki dedim he doktora hemen koz vermiş oldum!!! Aaaa ozmn yani kıymetli bebek sezeryan yapalım dedi eee gerekçesi bu sadece.
Özelde mi yaptın canım sen?

İlk doğumumda ben aşırı korkuyordum. Dıştan kimseye çaktırmıyordum normal doğum yapacağım diyordum ama içten içe sezaryene mi karar kılsam diyordum?
9 ay Özel hastaneye gidip en sonunda doğumu araştırma hastanesinde yaptım. Beni sezaryene alırlar diye

Normal şekilde oldu. korktuğum gibi zor geçmedi tabi sancılar zorluyor biraz zaten bebek doğunca hepsi geçip gidiyor. Bir an önce çıksa da kurtulsam diyorsunuz.

Şimdi ikinciye hamileyim bakalım nasıl olacak tabiki stres yapıyorum nasıl geçecek diye
Ya bak ben de aynı şeyi düşünüyordum acaba tıp fakültesi var burda oraya mı gitsem diye düşündüm, yani özelleri gerçekten sevmiyorum.ben de hep özele gittim bu arada.

En baştan beri normal doğumu çok istedim .
rabbimde nasip etti doktorumda her daim destekledi .
tabi ki zor ama artık dayanamıyorum dediğiniz yerde evladınıza kavuşuyorsunuz emin olun :)
Hiçbir Doğum kolay değildir. Sezaryeninde zorluğu vardır . Normal doğumda bebek geldiği an bütün ağrılarınız bıçak gibi kesiliyor :)

Ben şuan anne değilim ama ilerde olduğunmda normal doğum istiyorum Rabbim inşallah hiç bi zorluk çıkartmaz ve sezeryan felan olmaz geçenlerde tv de gördüm bebeğin beyninde en son doğum anında bi gelişim oluyormuş unuttum tam olarak hatırlıyamıyorum ama sezeryan olduğunda o tamamlanmıyormuş çoğunda da bi sıkıntı olmazsa normal doğum en sağlıklısı bence

Ya bak ben de aynı şeyi düşünüyordum acaba tıp fakültesi var burda oraya mı gitsem diye düşündüm, yani özelleri gerçekten sevmiyorum.ben de hep özele gittim bu arada.
Eşime İnat ettim hayır devlette yapıcam diye. O aralar özele gidenlere yok çatın dar yok şöyle oldu böyle oldu deyip sezaryene aldılar tamam mecburi durumlarda tabiki olacak sezaryen ama ben biraz inatçı çıktım 😁belki deli cesareti bilmiyorum ama iyi geçti çok şükür doğumum.

Bir de ben özele sadece içim rahat etsin ultrasonda göreyim doktor ne diyecek durumuyla ilgili bakalım diye gidiyordum. Maddi durum biraz sıkıntılıydı. Tahlilleri de devlette yaptırıyordum 😀

Ben Elazığdaydım o zaman Fırat Tıpta yaptım.

Keşke ben de sizin kadar düşünceli olsaydım da başka bir doktora yada hastaneye gitseydim. Şimdiki allım olsa kesinlikle devlete de giderdim, 2 . Fikir almak için hem de tahliller için. Ben tahlilleri sağlık ocağında yaptırıyordum o yüzden de kadın doğuncaya gitmedim devlette. İlk olunca insan bilemiyor ne yapacağını, inş sağlıkla doğururuz da bir sonrakiler de daha bilinçli olacağı kesin insanın.
özelde evet çatı hemen dar oluyor zaten öyle diyorlar, özelde normal doğum yaptıranlarda önceki doğumları normalse öyle yaptırıyorladır bence.

Eşime İnat ettim hayır devlette yapıcam diye. O aralar özele gidenlere yok çatın dar yok şöyle oldu böyle oldu deyip sezaryene aldılar tamam mecburi durumlarda tabiki olacak sezaryen ama ben biraz inatçı çıktım 😁belki deli cesareti bilmiyorum ama iyi geçti çok şükür doğumum.

Bir de ben özele sadece içim rahat etsin ultrasonda göreyim doktor ne diyecek durumuyla ilgili bakalım diye gidiyordum. Maddi durum biraz sıkıntılıydı. Tahlilleri de devlette yaptırıyordum 😀

Ben Elazığdaydım o zaman Fırat Tıpta yaptım.
Keşke ben de sizin kadar düşünceli olsaydım da başka bir doktora yada hastaneye gitseydim. Şimdiki aklım olsa kesinlikle devlete de giderdim, 2 . Fikir almak için hem de tahliller için. Ben tahlilleri sağlık ocağında yaptırıyordum o yüzden de kadın doğumcuya gitmedim devlette. İlk olunca insan bilemiyor ne yapacağını, inş sağlıkla doğururuz da bir sonrakiler de daha bilinçli olacağı kesin insanın.
özelde evet çatı hemen dar oluyor zaten öyle diyorlar, özelde normal doğum yaptıranlarda önceki doğumları normalse öyle yaptırıyorladır bence.

En baştan beri normal doğumu çok istedim .
rabbimde nasip etti doktorumda her daim destekledi .
tabi ki zor ama artık dayanamıyorum dediğiniz yerde evladınıza kavuşuyorsunuz emin olun :)
Hiçbir Doğum kolay değildir. Sezaryeninde zorluğu vardır . Normal doğumda bebek geldiği an bütün ağrılarınız bıçak gibi kesiliyor :)
Destekleyen doktor bulmak önemli. Türkiye’dekiler risk diyor normal doğuma, sezeryan daha zor bence.

• Beğen
Reactions: H E
Aynen benim de bir sıkıntım yoktu en son, suyu biraz azdı ama son gittiğimde o da iyiydi, bakalım pazartesi tekrar gidicem ne diyecek? Ben özellikle bir sıkıntı yoksa normal istiyorum dedim, tüp bebek yaptık Olmadı, ondan sonra Kendiliğinden oldu bizimki dedim he doktora hemen koz vermiş oldum!!! Aaaa ozmn yani kıymetli bebek sezeryan yapalım dedi eee gerekçesi bu sadece.
Özelde mi yaptın canım sen?
Normal doğan bebekler kıymetsiz mi oluyor deseydiniz :) ben özelde doğum yaptım Dr. um asla sezeryan konusu bile yapmadı önceliğimiz her zaman normaldi. Öyle de oldu çok şükür.

Destekleyen doktor bulmak önemli. Türkiye’dekiler risk diyor normal doğuma, sezeryan daha zor bence.
Ya aslında benı doktorumda çoğu hastasını sezaryen yapıyor .ama ben onunla konuştum bunu artık normal isteyen kalmadı dedi bana . Mesela kızm 40+2 de geldi . Eğer gelmeseydi 40+5 te suni alıcaktım eğer açılma olmasaydı belki bebeğin kalp atışları değiştiğinde korkup bende sezaryen olucaktım hiç bilmiyorum .
ama ben sona kadar eğer bi aksilik olur muhakkak 2-3 görüş alıp öyle sezaryen olurum demiştim doktoruma .
deidğim gibi çok şükür herşey en doğal şekilde oldu .
hiçbirşeyi gerek kalmadan herşeyi kızım başlattı ve ilk doğum olmasına rağmen çok çabuk sürede kavuştuk .
ama bunun için gerekli herşeyi yaptım . Sporumu sağlıklı beslenmemi hiç ihmal etmedim .
pilatesi son ana kadar yaptım .
eğer normal istiyorsak kesinlikle bunun için bişeyler yapmamız lazım

Normal doğan bebekler kıymetsiz mi oluyor deseydiniz :) ben özelde doğum yaptım Dr. um asla sezeryan konusu bile yapmadı önceliğimiz her zaman normaldi. Öyle de oldu çok şükür.
Ne güZel Sevindim böyle örnekler olmasına. Ama beni korkuttu doktor bu yüzden destek olmak yok Köstek oluyorlar psikoloji bozmaktan başka birşey yapmıyorlar🥺

Ya aslında benı doktorumda çoğu hastasını sezaryen yapıyor .ama ben onunla konuştum bunu artık normal isteyen kalmadı dedi bana . Mesela kızm 40+2 de geldi . Eğer gelmeseydi 40+5 te suni alıcaktım eğer açılma olmasaydı belki bebeğin kalp atışları değiştiğinde korkup bende sezaryen olucaktım hiç bilmiyorum .
ama ben sona kadar eğer bi aksilik olur muhakkak 2-3 görüş alıp öyle sezaryen olurum demiştim doktoruma .
deidğim gibi çok şükür herşey en doğal şekilde oldu .
hiçbirşeyi gerek kalmadan herşeyi kızım başlattı ve ilk doğum olmasına rağmen çok çabuk sürede kavuştuk .
ama bunun için gerekli herşeyi yaptım . Sporumu sağlıklı beslenmemi hiç ihmal etmedim .
pilatesi son ana kadar yaptım .
eğer normal istiyorsak kesinlikle bunun için bişeyler yapmamız lazım
Evet çok haklısın biraz da inat etmek arkasında durmak gerek sanırım. Bir dahaki kontrolde eğer inş bir sıkıntı çıkmazsa ben de özellikle çok istediğimi yapabileceğimi söylicem doktora. Ne kolay onlar için kes Al bırak, gerisini biz yaşıcaz.

Yani zor ne denebilir ki? Birde bazıları 12 saat ve üstü çekiyor sancıları falan
2-3 saat bir şekilde çekiliyor da...

Ne güZel Sevindim böyle örnekler olmasına. Ama beni korkuttu doktor bu yüzden destek olmak yok Köstek oluyorlar psikoloji bozmaktan başka birşey yapmıyorlar🥺
Siz kimseyi dinlemeyin sağlığınız el verdiği müddetçe normal istiyorsanız ona odaklanın. Biz kadınların vücudu mükemmel bir şekilde bunun için tasarlanmış zaten. Hamile bir kadın dağ başında da olsa kendi kendine o çocuğu doğurur. Emin olun bişey yapmanıza gerek yok vücudunuz herşeyi kendi hallediyor, siz içgüdüsel olarak ona uyuyorsunuz. Her doğumun zorluğu kendine göre vardır. Hiçbir acı sonsuza kadar sürmüyor. Ben iki gece sancı çektim, iki gece gözüme gram uyku girmeden doğuma girdim o kadar güçsüzüm ki ben ıkınamam doğuramam dedim. Doğum haneye girdim tam 7 dakikada bebeğim kucağımdaydı çok şükür. Allah öyle bir güç veriyor ki kendinizi tanıyamıyorsunuz bunu ben mi yaptım diye ☺️☺️ harika, müthiş, olağanüstü bir şey. Yine olsa yine normal yaparım.

Benim ilk doğumum normaldı ama ölü doğumdu. 2. gebeliğim de riske atmamak adına özelde sezaryen oldum,bumdan 3.5 sene önce bu pzt günü Dr gittiğimde beni sezaryen eden Dr m normal yapabilirsin dedi ne yalan söylüm çok korktum. Amacım normal doğumu kötülemek değil benimki 38. haftada ölü bebek doğurduğum içim kalbim hep normal doğuma cız ediyor. Eee tabii saglıklı bebek doğurmak dogumu kolaylaştırır. benim ki çok zor geçmişti. Eger seninde bebeğininde durumu musaitse normal doğum yapmaya odakla kendini saglıkla kucagina al bebişini🙏

Back
X