normal bir kadın-erkek iletişimi kurmak çok mu zor?

Wurstria

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.547
selamlar kk hanımları, bir erkek sorunuyla karşınızdayım. aslında sanki bir kişi gibi gözükse de genel anlamda minik bir isyanım var erkeklere karşı, ben bu son vakanın üzerinden gideyim dedim.

şimdi ben internet üzerinden bir iş yapıyorum, zamanında biriyle birlikte çalıştım, bir iki konuşmuştuk whatsapptan genelde işle ilgili (bu kişi bir aracıydı) ve sonra o iş bitti, bu şahısla (adı X olsun) iletişimimiz de koptu doğal olarak. ama ben tanımıyorum aslında sadece iş için aracı oldu diye yazıştık arkadaş falan değiliz, benim için herhangi birisi yani. aradan aylaar geçti x bana geçenlerde yeniden whatsapptan yazdı, işle ilgili birşeyler sordu. ben kendisini hatırlamadım bile numarasını silmişim çünkü gerek yok diye düşünüp. neyse o şekilde başladı ve daha sonra havadan sudan normal muhabbet de etmeye başladık ama sadece whatsapp'tan. 3-4 gündür falan yani çok değil. 30 yaşında işi gücü olan, eğitimli biri ve çok da dolu biriydi, ben de dolu insanlarla sohbet etmeyi severim açıkçası, bana birşeyler katar hep. kişisel gelişim üzerine bile konuşuyoruz düşünün yani tabi müsait oldukça. ben mi safım yoksa düşüncem mi farklı anlamadım yani insan gibi konuşmalar. iki gündür konuyu dönüp dolaşıp buluşmaya getiriyordu devamlı buluşalım, görüşelim, çay içelim gibisinden. ben de yoğun olduğum için işimin olduğunu, dışarı çıkamadığımı, buna zaman ayıramayacağımı söyledim her seferinde. aynı gün içinde iki kez buluşma teklif etti, işimin olduğunu söyledim. bugün de yaptı aynı şeyi, konuşmamız aşağı yukarı şöyle:
x- bu akşam boş musun?
ben- boş değilim işlerim var.
x- hep işin var zaten :)
ben- öyle valla bu aralar
x- akşam 7 gibi çay içelim diyecektim bi boşluk yaratırsın belki?
ben- mümkün değil gerçekten yoğunum
x- ne var bunda alt tarafı bi çay içicez
ben- kusura bakma da seni tanımıyorum henüz çok erken böyle dışarıda buluşma gibi şeyler için, hiç yaptığım şey değil
x- biraz ön görülü ol açık görüşlü ol
ben- bu konuda böyleyim, kişisel algılama herkese karşı böyleyim. güven sorunu yaşıyorum üstelik daha 3 gündür konuşuyoruz
x- neden? sen bulunmaz hint kumaşı mısın?
ben - ne kumaşı olduğum karşımdaki insanın nasıl gördüğüyle alakalı
x- ben senin iyiliğin için diyorum
ben- bunda benim iyiliğim için olan ne? seni tanımıyorum o yüzden dışarıda görüşmek için erken dedim
x- buluştuğun insana bağlı bunlar
ben- tamam işte sana bağlı ama seni tanımıyorum bile, senin kızın olsa daha 3 gündür yazıştığı erkekle hemen dışarıda buluşmasını ister miydin?
x- valla ben internete girmesini de istemezdim kızımın
x- sen kendine bi dünya kurmuşsun orada yaşıyorsun (bana "çok kapalısın" falan demek istedi belli ki)
ben - daha çooook erken x kusura bakma ben bu konuda böyle düşünüyorum, o da senin düşüncen
x- of iyi ki bişey dedik tamam salla art niyetli olmadığın bir gün yazarsın belki hoşçakal
ben - sakin olup düşünsen sen de bana hak verirsin. sana sapık ya da art niyetle bakmıyorum, insan olarak bakıyorum ve bu sana özel bir durum değil, ahmet mehmet de olsa aynı cevabı verirdim. daha 3 gün olmuş konuşalı ve hemen bugün buluşacak halim yok tanımıyorum çünkü. bu benim tercihim saygı duyarsan sevinirim. hoşçakal demenin benim için bir önemi yok konuşsan da olur konuşmasan da. ikimizin de zamanı kıymetli. yine de sohbet güzeldi, sağol.

yazdım ve 5 dk içinde beni engelledi. :KK70:

demek ki hiçbir erkekle insan gibi sohbet etmeyeceksin konuşmayacaksın yani çünkü kendi istedikleri olmayınca böyle yapıyorlar. buna benzer şeyleri gerçek hayatta da yapan çok oldu bana karşı. üniversitedeyken falan ki bakın ortam ne kadar karma, kızlar erkekler falan hep birlikte gezdiği bir ortam gayet normal bir biçimde... orada bile ders hakkında birşeyler sorup sonra sohbeti başka yere çekenler, konuyu saptıranlar, evine çağıranlar, hatta selam vermeyi dahi yanlış anlayanlar mevcuttu. bu sadece bana olan birşey değil en yakın 2 kız arkadaşıma da oldu. tüm erkekler böyle demiyorum, genellemiyorum ama bana denk gelenler hep böyleydi. benim bi tane bile erkek dostum olmadı olmayacak anlaşılan. insan gibi iletişim kurmak çok mu zor yahu? yemin ediyorum bir tanesine bile yeşil ışık yakmadım zaten o dönemler erkek arkadaşım vardı. ayrıca gayet mesafeli, laubalı olmayan biriyim, cıvık falan değilim yani ama nedense hep bi "denemek" istediler herhalde.
bu x ile de gayet normal sohbet ediyorduk zaten hep o yazıp duruyordu. iyi biri olduğunu düşünmüştüm ama kendi istediği olmayınca böyle yaptı. kendisi bana 2 gündür ısrar ediyor. yani ben bu güvenmiyorum lafını ona ilk cevabımda söylemedim. peki ben de size soruyorum şimdi, 3 oldu, 3'ünde de işim var dedim, işim var lafından anlamayarak "ne var alt tarafı çay içmek" diyen insana ne diyebilirdim alternatif olarak?

işim vardan anlamıyor çünkü. size birisi devamlı ısrar etse sonuç ne olur?

evine gelmedi diye konuşmayı kesen, başka bir şey yapmadı diye ayrılan sevgililer bile var. insana insan gözüyle bakmak niye zor? bunu kızlar mı yapamıyor yoksa erkekler mi? şimdi bana diyebilirsiniz ki e sen de neden whatsapptan konuştun elin adamıyla... ben bekar, şu an erkek arkadaşı da olmayan, aklı da kalbi de dolu olmayan genç bir kadınım yani bir erkekle sohbet etmenin benim için sıkıntı yaratacağı bir durumu yok. o da söylediğine göre bekar ve hayatında biri olmayan bir erkekmiş. insan gibi iletişim kurdum diye ben suçluysam suçluyum yani ne yapayım.

başınızı şişirdim gözünüzü yordum...

Son düzenleme:
Adam evine cagirmamis ki cay icelim demis gayet seviyeli sekilde.
Senden hoslanmadim cay icmek istemiyorum diye durust olmak yerine yok senin kizin olsa falan diye carpitmissin konuyu bir de ustune.
Disarida cay icmekte ne var insanlar nasil tanisip evleniyor zannediyorsunuz ki?

Kusura bakmayın bence çok çocukça davranmışsınız, insan 3 gündür konuştuğu biriyle çay içebilir, bu normal arkadaşlıktır ama siz hemen "of zaten arkadaş olunmuyo baksana" moduna girmişsiniz. Telefonda sohbet etmek hoşunua gidiyorsa çay içerken de edebilirsiniz bence, sonuçta sohbetini beğeniyosunuz. Hemen triplere girmeniz olgunca olmamış, ayrıca hiç mi arkadaşlarınızla dışarda çay içmiyosunuz?

Wurstria... tatlım...
Neden bu kadar sorun ettiğini anlayamadım ? Zaten konuşmalarınız gayet normal, fikrimce. Hani "normal" iletişim hiç kuramaz mı bir erkek ve kadın diye yazmışsın ya...

"Tanımıyorum seni" demişsin eeee zaten bir insanı görüşerek tanımalı bir insan. Whatsapp tan tanıyamazsın ki... değil mi ?

Neyse...

Tanimadigim insanla cay icmem demissinizde
Nasil hangi aralikta tanıyacaksiniz
3 gun degil 3 ay yazissaniz taniyacak misiniz.
Bulusalim cay kahve icelim bir gorusup tanisalim demis aslinda dogru bir teklif
Siz abartmışsınız

Çay içelim teklifine, henüz erken demeniz abes olmuş biraz.
Aranızda belli bir muhabbet oluşmuş sonuçta, oturup çay içmenin ne sakıncası var ki, evine çağırmamış sonuçta?
Böyle cevap vererek sizin normal şekilde iletişim kuramayacağınız algısı oluştu bende tam tersi.

selamlar kk hanımları, bir erkek sorunuyla karşınızdayım. aslında sanki bir kişi gibi gözükse de genel anlamda minik bir isyanım var erkeklere karşı, ben bu son vakanın üzerinden gideyim dedim.

şimdi ben internet üzerinden bir iş yapıyorum, zamanında biriyle birlikte çalıştım, bir iki konuşmuştuk whatsapptan genelde işle ilgili (bu kişi bir aracıydı) ve sonra o iş bitti, bu şahısla (adı X olsun) iletişimimiz de koptu doğal olarak. ama ben tanımıyorum aslında sadece iş için aracı oldu diye yazıştık arkadaş falan değiliz, benim için herhangi birisi yani. aradan aylaar geçti x bana geçenlerde yeniden whatsapptan yazdı, işle ilgili birşeyler sordu. ben kendisini hatırlamadım bile numarasını silmişim çünkü gerek yok diye düşünüp. neyse o şekilde başladı ve daha sonra havadan sudan normal muhabbet de etmeye başladık ama sadece whatsapp'tan. 3-4 gündür falan yani çok değil. 30 yaşında işi gücü olan, eğitimli biri ve çok da dolu biriydi, ben de dolu insanlarla sohbet etmeyi severim açıkçası, bana birşeyler katar hep. kişisel gelişim üzerine bile konuşuyoruz düşünün yani tabi müsait oldukça. ben mi safım yoksa düşüncem mi farklı anlamadım yani insan gibi konuşmalar. iki gündür konuyu dönüp dolaşıp buluşmaya getiriyordu devamlı buluşalım, görüşelim, çay içelim gibisinden. bugün de yaptı aynı şeyi, konuşmamız aşağı yukarı şöyle:
x- bu akşam boş musun?
ben- boş değilim işlerim var.
x- hep işin var zaten :)
ben- öyle valla bu aralar
x- akşam 7 gibi çay içelim diyecektim bi boşluk yaratırsın belki?
ben- mümkün değil gerçekten yoğunum
x- ne var bunda alt tarafı bi çay içicez
ben- kusura bakma da seni tanımıyorum henüz çok erken böyle dışarıda buluşma gibi şeyler için, hiç yaptığım şey değil
x- biraz ön görülü ol açık görüşlü ol
ben- bu konuda böyleyim, kişisel algılama herkese karşı böyleyim. güven sorunu yaşıyorum üstelik daha 3 gündür konuşuyoruz
x- neden? sen bulunmaz hint kumaşı mısın?
ben - ne kumaşı olduğum karşımdaki insanın nasıl gördüğüyle alakalı
x- ben senin iyiliğin için diyorum
ben- bunda benim iyiliğim için olan ne? seni tanımıyorum o yüzden dışarıda görüşmek için erken dedim
x- buluştuğun insana bağlı bunlar
ben- tamam işte sana bağlı ama seni tanımıyorum bile, senin kızın olsa daha 3 gündür yazıştığı erkekle hemen dışarıda buluşmasını ister miydin?
x- valla ben internete girmesini de istemezdim kızımın
x- sen kendine bi dünya kurmuşsun orada yaşıyorsun (bana "çok kapalısın" falan demek istedi belli ki)
ben - daha çooook erken x kusura bakma ben bu konuda böyle düşünüyorum, o da senin düşüncen
x- of iyi ki bişey dedik tamam salla art niyetli olmadığın bir gün yazarsın belki hoşçakal
ben - sakin olup düşünsen sen de bana hak verirsin. sana sapık ya da art niyetle bakmıyorum, insan olarak bakıyorum ve bu sana özel bir durum değil, ahmet mehmet de olsa aynı cevabı verirdim. daha 3 gün olmuş konuşalı ve hemen bugün buluşacak halim yok tanımıyorum çünkü. bu benim tercihim saygı duyarsan sevinirim. hoşçakal demenin benim için bir önemi yok konuşsan da olur konuşmasan da. ikimizin de zamanı kıymetli. yine de sohbet güzeldi, sağol.

yazdım ve 5 dk içinde beni engelledi. :KK70:

demek ki hiçbir erkekle insan gibi sohbet etmeyeceksin konuşmayacaksın yani çünkü kendi istedikleri olmayınca böyle yapıyorlar. buna benzer şeyleri gerçek hayatta da yapan çok oldu bana karşı. üniversitedeyken falan ki bakın ortam ne kadar karma, kızlar erkekler falan hep birlikte gezdiği bir ortam gayet normal bir biçimde... orada bile ders hakkında birşeyler sorup sonra sohbeti başka yere çekenler, konuyu saptıranlar, evine çağıranlar, hatta selam vermeyi dahi yanlış anlayanlar mevcuttu. bu sadece bana olan birşey değil en yakın 2 kız arkadaşıma da oldu. tüm erkekler böyle demiyorum, genellemiyorum ama bana denk gelenler hep böyleydi. benim bi tane bile erkek dostum olmadı olmayacak anlaşılan. insan gibi iletişim kurmak çok mu zor yahu? yemin ediyorum bir tanesine bile yeşil ışık yakmadım zaten o dönemler erkek arkadaşım vardı. ayrıca gayet mesafeli, laubalı olmayan biriyim, cıvık falan değilim yani ama nedense hep bi "denemek" istediler herhalde.
bu x ile de gayet normal sohbet ediyorduk zaten hep o yazıp duruyordu. iyi biri olduğunu düşünmüştüm ama kendi istediği olmayınca böyle yaptı.

evine gelmedi diye konuşmayı kesen, başka bir şey yapmadı diye ayrılan sevgililer bile var. insana insan gözüyle bakmak niye zor? bunu kızlar mı yapamıyor yoksa erkekler mi? şimdi bana diyebilirsiniz ki e sen de neden whatsapptan konuştun elin adamıyla... ben bekar, şu an erkek arkadaşı da olmayan, aklı da kalbi de dolu olmayan genç bir kadınım yani bir erkekle sohbet etmenin benim için sıkıntı yaratacağı bir durumu yok. o da söylediğine göre bekar ve hayatında biri olmayan bir erkekmiş. insan gibi iletişim kurdum diye ben suçluysam suçluyum yani ne yapayım.

başınızı şişirdim gözünüzü yordum...
Valla sorun erkeklerde.Herkesten heran yeşil ışık bekliyorlar.
Belli ki senin pek kanın bu arkadaşa ısınmamıs, hissetmişsin
O da gerçek yüzünü engelleyerek göstermiş.

Açıkçası okuduğumda ilk aklıma gelen şuydu. Adam aylar sonra yazıyorsa demek ki amacı flört etmek. Çünkü herhangi bir ortamda karşılaşma olmamış, ortak arkadaş yok, bir daha karşılaşmak mümkün değil. Amacı bu demek ki derdim.

İkinci olarak da diyalogta kızın olsalı cümle ve onun cevabı olan "internete girmesini de istemezdim" cümlesi korkunç. Demek ki adam internette ipsiz sapsız tipler olduğunu düşünüyor, kişi kendinden bilir işi hesabı bir durum. Senin anana bacına yapsalar hoşuna gider mi cümlesini de hiç sevmem çünkü bir kadına ana, abla olması dışında da saygı duyulmalı. O empatiyi kurdurmak da kadına haksızlık.

Ama şu da var ki, adam canım, bebeğim dememiş, çok güzelsin dememiş, çay içelim demiş. Tanımadığım biriyle buluşmam diyerek arkadaşlık boyutundan çıkartan siz olmuşsunuz biraz. Yine de bulunmaz hint kumaşı mısın gibi cümleler hazımsızlık belirtisi. Karşıdaki istemiyorsa yaftalamadan centilmence kenara çekilmeliydi. İki tarafın da haksız noktaları var bana kalırsa. İletişimin kopması sağlıklı olmuş.

Adam çok normal değil, ukala kıronun teki yok bulunmaz hint kumaşı mısın, art niyetlisin falan yani böyle birinden istemsiz ben de soğurdum ama sizin bakış açınız da çok sağlıklı değil. Sanki çay içelim, dışarıda buluşalım dememiş de "Bize gelsene film izleriz:)" demiş gibi tepki vermişsiniz. Tanıştıktan ertesi gün de dışarıda oturabilirdiniz, tanışır tanışmaz da bir yerlere gidip kahve içerek muhabbet edebilirdiniz. Sizin de bu bakış açınızı değiştirmeniz gerekiyor, yüz yüze görüşmek en sağlıklı tanışma ve karşı tarafı anlayabilme yöntemlerinden birisidir. Tamam adam da pek normal değil ama sizin bakış açınız da öyle, üzgünüm.

Adam evine cagirmamis ki cay icelim demis gayet seviyeli sekilde.
Senden hoslanmadim cay icmek istemiyorum diye durust olmak yerine yok senin kizin olsa falan diye carpitmissin konuyu bir de ustune.
Disarida cay icmekte ne var insanlar nasil tanisip evleniyor zannediyorsunuz ki?
Aysenaz'a katiliyorum ha 3 gun ha 3 saat ne fark eder ki? Kalabalik bir mekanda bulusup kahve icebilirdiniz , belli ki adam hoslanmis , kafa dengi bulmus sizi ve gorusmek istemis
Cok absurt bi talep degil

Bide senib kizin olsaydi muhabeti cok itici oluyor gercekten :)

hiç tanışıklığın olmadığı biri değil ki..
e üç gündürde muhabbet ediyormuşsunuz.
çay içmeye değilde evine çağırmış gibi tepkilere gerek yokmuş..
hem insan yazışarak tanınmaz. yüz yüze, oturması kalkması, hali tavrıyla sohbetiyle tanınır..

İnsanların karşılarındaki kişilerden farklı beklentileri olabilir, nasıl siz 3 gündür yazıştığınız biriyle görüşmek istemediyseniz, karşıdaki kişi de görüşmediği biriyle muhabbete devam etmek istememiş olabilir. Aynı şekilde cinsellik yaşamadığı için sevgilisinden ayrılan insanları eleştirmişsiniz ama bazı insanlar için bu olmazsa olmaz bir koşul olabilir ve bu son derece normal. Hayatta sadece sizin bakış açınız yok. Saygısızlık edilmediği sürece insanların taleplerini dile getirip karşılanmayınca ilişkiyi sonlandırmasından daha normal bir şey olamaz.

Adamın tarzı bence de hoş değil ama yazdığınız sebepten dolayı değil, direkt olarak iletişim tarzını sevmedim. Yoksa görüşmek istemeyen biriyle ben de iletişimi sürdürmek istemeyebilirdim.

Valla bana konu sahibinin yaptığı çok abes gelmedi. Yok siz farklı boyuta taşımışsınız yok siz farklı anlam yüklemişsiniz değil olay... Bir insanin tanımadığı biriyle oturmak istememesi çok normal. Bizde farklı şekillerde farklı kişilerle telefonda sosyal medyada iletişim kuruyoruz. Hepsiyle buluşuyor muyuz? Hayır. :KK12:

Ayrıca adamın verdiği ergence tepkide konu sahibinin ne kadar doğru birşey yaptığını kanıtlar nitelikte.

Boşver bazıları boyle iste ... Boyle insanlar hayatında olsa ne olmasa ne...

şimdi erkeklerde emin olmaya başladığım bişey var benim;
bir erkek çekici, hoş, sempatik bulmadığı belki bir şeyler olur düşüncesi gütmediği kadınla öyle vizir vizir yazışmıyor, ona zaman ayırmıyor anacım.burda bir anlaşalım.adamda onunla konuşmayı ilerletmiş olmanızdan güç alarak yüzyüze görüşmek istemiş.
konuşmayı çok kötü yönetmişsiniz wurstria, daha farklı cevaplar verilebilirdi.böyle şeyler için erken falan yazmak yerine kusura bakma buluşma için vaktim yok diye kestirip atabilirdin.ayrıca çay teklifinde birşey yok, telefonda konuşabiliyorsan dışarda çayda içebilirsin yani banada farklı yöne çeken senmişsin geldi biraz

X