- 14 Haziran 2018
- 3.775
- 7.571
-
- Konu Sahibi meredithgrey
Kedinin ölmek için yattığını veteriner hekim zaten size söylemiş neden siz onun ölümüne sebep olasınız ki? Sizin kediniz de muhtemelen hasta, yaşı kaç kedinizin?İyi geceler, kederden kendimi yiyorum Allah başka, büyüğünü vermesin. Geçtiğimiz Cumartesi arkadaşlarla buluşmaya giderken kedilerin bol olduğu bir noktada hareketsiz yatan bir kedi gördüm, önce araba çarptı sandım dürttüm ve inledi. Elimle yokladım kan yoktu ama hali de iyi değildi, esnafa seslendim oralı olmadılar ben de çaresizce yanından ayrıldım. Sonra normalde arkadaş bırakır ya da eşim alırdı ama biraz da merakımdan aynı yoldan döndüm ve kedi aynı vaziyette yatıyordu. Nasıl anlatayım dokununca sanki içi çekilmiş cansız bir posta dokundum. Tabii çıkmadık candan ümit kesilmez diye petshoptan bir box aldığım gibi veterinerimize götürdüm. Kan testinde enfeksiyon çıktı, dehidre olmuş ve tüm ön dişleri kırıktı, bir de yanağında kocaman bir yumru vardı. Muhtemelen düşme ya da kaza dediler, iç kanama vs yoktu ama. Ben bıraktım niyetim iyileşince kısırlaştırıp bahçede bakmaktı ama ertesi gün aradılar, vive hanım serum veriyoruz fayda etmiyor çünkü böbrekler muhtemelen ileri derece hasta ama size de sormadan bişey yapmak istemedik (tahlillerden söz ediyor 450 TL) ama tahminimiz gibiyse bu hayvan zaten toparlanamaz dünden beri de kötüye gidiyor dediler. Ben de ne gerekiyorsa yapın tedaviye ona göre devam edersiniz dedim ve evet 3. derece ileri böbrek yetmezliği…
Salı sabah inlerken bulmuşlar, beni aradılar kedi ölmek istiyor, muhtemelen de ölmeye yatmıştı, ilaçları da almıyor çok ağrısı var uyutmak doğrusu olur diye. Önce genel anestezi yapıp sonra ilacı verdiler ben başında durdum sevdim konuştum ve uğurladık pisiciği. Kahroldum ama bu şekilde çok acı çekiyordu, eğer bir umut olsa biz zaten deneriz ama canı çok yanıyor dedi veterinerimiz.
Bugün benim oğlum hastalandı, dünden beri yemiyor kusuyordu. Malt yemediği için bağırsağında tüy birikmiş ama operasyon olmadan kakayı sıvılaştırarak halledeceğiz inşallah. Şöyle ki benim oğlum da bu melek olan can gibi siyah beyaz. Ben bir cana sebep oldum Allah da benim oğlumu alacak diye çok korkuyorumoğlan serumu yedi, tüm testleri yapıldı sonuçları gayet iyi ama uyuyor yemiyor. Sabaha kadar bekleyeceğim yemezse tavuk suyu vereceğim şırıngayla.
Beni bu düşüncemden kurtarın nolur, mideme ağrılar giriyor. Canı veren de alan da Allah, Mücveri (4. kedim) hasta şekilde bulduk bağışıklık sorununu düzelttik ama bu çocuk için çok geç kalınmıştı, muhtemelen o kırık dişlerle beslenememiş de. Kimse mi görmedi anlamıyorum..
Sizin gibi insanlar nolur çoğalsınİyi geceler, kederden kendimi yiyorum Allah başka, büyüğünü vermesin. Geçtiğimiz Cumartesi arkadaşlarla buluşmaya giderken kedilerin bol olduğu bir noktada hareketsiz yatan bir kedi gördüm, önce araba çarptı sandım dürttüm ve inledi. Elimle yokladım kan yoktu ama hali de iyi değildi, esnafa seslendim oralı olmadılar ben de çaresizce yanından ayrıldım. Sonra normalde arkadaş bırakır ya da eşim alırdı ama biraz da merakımdan aynı yoldan döndüm ve kedi aynı vaziyette yatıyordu. Nasıl anlatayım dokununca sanki içi çekilmiş cansız bir posta dokundum. Tabii çıkmadık candan ümit kesilmez diye petshoptan bir box aldığım gibi veterinerimize götürdüm. Kan testinde enfeksiyon çıktı, dehidre olmuş ve tüm ön dişleri kırıktı, bir de yanağında kocaman bir yumru vardı. Muhtemelen düşme ya da kaza dediler, iç kanama vs yoktu ama. Ben bıraktım niyetim iyileşince kısırlaştırıp bahçede bakmaktı ama ertesi gün aradılar, vive hanım serum veriyoruz fayda etmiyor çünkü böbrekler muhtemelen ileri derece hasta ama size de sormadan bişey yapmak istemedik (tahlillerden söz ediyor 450 TL) ama tahminimiz gibiyse bu hayvan zaten toparlanamaz dünden beri de kötüye gidiyor dediler. Ben de ne gerekiyorsa yapın tedaviye ona göre devam edersiniz dedim ve evet 3. derece ileri böbrek yetmezliği…
Salı sabah inlerken bulmuşlar, beni aradılar kedi ölmek istiyor, muhtemelen de ölmeye yatmıştı, ilaçları da almıyor çok ağrısı var uyutmak doğrusu olur diye. Önce genel anestezi yapıp sonra ilacı verdiler ben başında durdum sevdim konuştum ve uğurladık pisiciği. Kahroldum ama bu şekilde çok acı çekiyordu, eğer bir umut olsa biz zaten deneriz ama canı çok yanıyor dedi veterinerimiz.
Bugün benim oğlum hastalandı, dünden beri yemiyor kusuyordu. Malt yemediği için bağırsağında tüy birikmiş ama operasyon olmadan kakayı sıvılaştırarak halledeceğiz inşallah. Şöyle ki benim oğlum da bu melek olan can gibi siyah beyaz. Ben bir cana sebep oldum Allah da benim oğlumu alacak diye çok korkuyorumoğlan serumu yedi, tüm testleri yapıldı sonuçları gayet iyi ama uyuyor yemiyor. Sabaha kadar bekleyeceğim yemezse tavuk suyu vereceğim şırıngayla.
Beni bu düşüncemden kurtarın nolur, mideme ağrılar giriyor. Canı veren de alan da Allah, Mücveri (4. kedim) hasta şekilde bulduk bağışıklık sorununu düzelttik ama bu çocuk için çok geç kalınmıştı, muhtemelen o kırık dişlerle beslenememiş de. Kimse mi görmedi anlamıyorum..
Böyle düşünmeyin lütfen, elinizden geleni yapmışsınız, olumsuz düşünerek kötü enerjiyi kendinize ve çocuğunuza çekmeyin, Allah acil şifalar versin evladınıza, siz en doğru olanı yaptınız başka türlü hayvancağız acı çekiyorduİyi geceler, kederden kendimi yiyorum Allah başka, büyüğünü vermesin. Geçtiğimiz Cumartesi arkadaşlarla buluşmaya giderken kedilerin bol olduğu bir noktada hareketsiz yatan bir kedi gördüm, önce araba çarptı sandım dürttüm ve inledi. Elimle yokladım kan yoktu ama hali de iyi değildi, esnafa seslendim oralı olmadılar ben de çaresizce yanından ayrıldım. Sonra normalde arkadaş bırakır ya da eşim alırdı ama biraz da merakımdan aynı yoldan döndüm ve kedi aynı vaziyette yatıyordu. Nasıl anlatayım dokununca sanki içi çekilmiş cansız bir posta dokundum. Tabii çıkmadık candan ümit kesilmez diye petshoptan bir box aldığım gibi veterinerimize götürdüm. Kan testinde enfeksiyon çıktı, dehidre olmuş ve tüm ön dişleri kırıktı, bir de yanağında kocaman bir yumru vardı. Muhtemelen düşme ya da kaza dediler, iç kanama vs yoktu ama. Ben bıraktım niyetim iyileşince kısırlaştırıp bahçede bakmaktı ama ertesi gün aradılar, vive hanım serum veriyoruz fayda etmiyor çünkü böbrekler muhtemelen ileri derece hasta ama size de sormadan bişey yapmak istemedik (tahlillerden söz ediyor 450 TL) ama tahminimiz gibiyse bu hayvan zaten toparlanamaz dünden beri de kötüye gidiyor dediler. Ben de ne gerekiyorsa yapın tedaviye ona göre devam edersiniz dedim ve evet 3. derece ileri böbrek yetmezliği…
vive kusura bakma ama saçmalıyorsun, şu kısmı okuyunca kızdım. Ne demek ben bir cana sebep oldum?Ben bir cana sebep oldum Allah da benim oğlumu alacak diye çok korkuyorum
İnsanlar çok merhametsiz.bende gönüllü sokak canları besleyicisiyim.3 ay kadar önce sokağımıza ameliyatlı haliyle bir can bırakmışlar muhtemelen belediye bırakmış kısırlaştırılmış.Karnındaki yara kapanmamıştı daha.Bir deri bir kemikti.Özel mamalarla besledim et haşladım yaş mama falan toparladı kedicik.iyidi yani.bir gün görmedim eşime sordum oda görmemiş. Çocuklara sordum abla o kediyi araba çarptı iki gündür köşedeki binanın önünde yatıyor ölecek galiba dediler.Hemen gittik eşimle aldık doğru kliniğe baktı kırık var ameliyat olacak platinde takılabilir dedi tahlili röntgeni 8000 lira civarı hesap çıkarttı. İlk müdahaleyi yaptırıp( zorla 800 liraya) çıktık oradan hemen belediyenin hastanesi var sokak canları için oraya götürdük.Aldılar hergün arayıp durumunu soruyoruz takibimizde ..eğer sahiplenilmezse bizim olduğumuz adrese geriye bırakılacak..kurtuldu çocuk neysekiİyi geceler, kederden kendimi yiyorum Allah başka, büyüğünü vermesin. Geçtiğimiz Cumartesi arkadaşlarla buluşmaya giderken kedilerin bol olduğu bir noktada hareketsiz yatan bir kedi gördüm, önce araba çarptı sandım dürttüm ve inledi. Elimle yokladım kan yoktu ama hali de iyi değildi, esnafa seslendim oralı olmadılar ben de çaresizce yanından ayrıldım. Sonra normalde arkadaş bırakır ya da eşim alırdı ama biraz da merakımdan aynı yoldan döndüm ve kedi aynı vaziyette yatıyordu. Nasıl anlatayım dokununca sanki içi çekilmiş cansız bir posta dokundum. Tabii çıkmadık candan ümit kesilmez diye petshoptan bir box aldığım gibi veterinerimize götürdüm. Kan testinde enfeksiyon çıktı, dehidre olmuş ve tüm ön dişleri kırıktı, bir de yanağında kocaman bir yumru vardı. Muhtemelen düşme ya da kaza dediler, iç kanama vs yoktu ama. Ben bıraktım niyetim iyileşince kısırlaştırıp bahçede bakmaktı ama ertesi gün aradılar, vive hanım serum veriyoruz fayda etmiyor çünkü böbrekler muhtemelen ileri derece hasta ama size de sormadan bişey yapmak istemedik (tahlillerden söz ediyor 450 TL) ama tahminimiz gibiyse bu hayvan zaten toparlanamaz dünden beri de kötüye gidiyor dediler. Ben de ne gerekiyorsa yapın tedaviye ona göre devam edersiniz dedim ve evet 3. derece ileri böbrek yetmezliği…
vive kusura bakma ama saçmalıyorsun, şu kısmı okuyunca kızdım. Ne demek ben bir cana sebep oldum?
Vicdan ve merhamet yoksunu insanlar onlarca hayvanı zehirliyor da senin gibi sorgulamıyor, daha yeni yine 20 küsür kediyi zehirlemiş/ler, kim veya kimlerin yaptığı meçhul, keşke senin yerine onlar kendini sorgulasa da vicdana gelseler.
Birkaç sene evvel sokakta ağzından burnundan iltihap akan bir kedi gördüm, arkamı dönüp gidemedim, tedavi için veterinere götürdüm, vicdansızın teki çene kemiğini kırmış kim bilir ne zamandır o haldeydi bilmiyorum fakat epeydir aç susuz kalmış serum, iltihap kurutucu iğneler vs derken veteriner vücudu toparlarsa çene için ameliyat edilir dedi ama hiç de umutlu değildi çünkü çene kemiği çok kötü parçalanmış, aşırı sıvı kaybı olduğundan da maalesef bitik durumdaydı, ki hayvancık 2 güne kalmadı öldü.
7-7,5 yıl evvelde ölen annesiyle birlikte konteynere atılmış göbek kordonu üzerinde yavruyu eve alıp getirdik, hiç anne sütü almadığından veterinerimiz onun da yaşama şansının çok düşük olduğunu söyledi, ona rağmen bebeğe 25 gün koynumda baktım fakat yaşatamadım, öldüğünde Pazar günüydü, o vakitler bir tane bile nöbetçi veteriner bulamadık, sokaklarda ağlayarak nasıl veteriner aradığımızı anlatamam, çaresizce eve döndüğümüzde eşim avucunda öpüp koklayıp ağlayarak yolcu etti miniği.
Bunları üzüntüne üzüntü katsın diye yazmadım, bazen sen ne yaparsan yap olmuyor, elinden geleni yapıyorsun, yaşatmak için çabalıyorsun, onlar inlerken için titriyor lakin olmuyor hepsini yaşatmaya gücün yetmiyor
Umarım kedin en kısa sürede iyileşir ama diğer kendinin talihsizliğini kedinle bağdaştırma, sen elinden geleni yapmışsın.
Canımın içi seni anlıyorum, böyle yazarken kolay ama başa gelince neler hissedildiğini çok iyi biliyorum, vicdansız bir takım varlıklar yüzünden gerek baktığımız gerek sokakta gördükçe karnını doyurup başını okşadığımız kaç kedi köpeğin ölümünü gördüm sayısını dahi hatırlamıyorum artıkAy bilmiyorum müdirem konu bu canlar olunca tüm dengem şaşıyor. Ben de senin gibi deneyimler yaşadım, göbek bağı üzerinde bir yavruyu kargalardan kurtardım, eşimle besledik ama çok güçsüzdü anne olmadan yaşatamadım. Şubat ayında ağzı gözü akmış bir çocuk gördük o da hop veterinere gitti şimdi dört numaralı kedimiz oldu iyileşince kıyamadık sokağa bırakmaya. Yeri geldi ezilmesin diye kaskatı kesilmiş çocukları aldım yol ortasından, yeri geldi belediyelerle mücadele ettim ama halâ çok üzülüyorum biri melek oluncaBenim oğlan da inşallah toparlayıp gece terörlerine devam edecek inşallah Onu da çatıdan kurtarmıştık zaten bir Ramazan gününde. Hepsinin ömrü uzun olsun sevgileri tarifsiz.