- 7 Kasım 2013
- 13.435
- 31.575
-
- Konu Sahibi meredithgrey
Siz elinizden geleni yapmışsınız .. iyileşecek olsa veteriner uyutalim demezdiİyi geceler, kederden kendimi yiyorum Allah başka, büyüğünü vermesin. Geçtiğimiz Cumartesi arkadaşlarla buluşmaya giderken kedilerin bol olduğu bir noktada hareketsiz yatan bir kedi gördüm, önce araba çarptı sandım dürttüm ve inledi. Elimle yokladım kan yoktu ama hali de iyi değildi, esnafa seslendim oralı olmadılar ben de çaresizce yanından ayrıldım. Sonra normalde arkadaş bırakır ya da eşim alırdı ama biraz da merakımdan aynı yoldan döndüm ve kedi aynı vaziyette yatıyordu. Nasıl anlatayım dokununca sanki içi çekilmiş cansız bir posta dokundum. Tabii çıkmadık candan ümit kesilmez diye petshoptan bir box aldığım gibi veterinerimize götürdüm. Kan testinde enfeksiyon çıktı, dehidre olmuş ve tüm ön dişleri kırıktı, bir de yanağında kocaman bir yumru vardı. Muhtemelen düşme ya da kaza dediler, iç kanama vs yoktu ama. Ben bıraktım niyetim iyileşince kısırlaştırıp bahçede bakmaktı ama ertesi gün aradılar, vive hanım serum veriyoruz fayda etmiyor çünkü böbrekler muhtemelen ileri derece hasta ama size de sormadan bişey yapmak istemedik (tahlillerden söz ediyor 450 TL) ama tahminimiz gibiyse bu hayvan zaten toparlanamaz dünden beri de kötüye gidiyor dediler. Ben de ne gerekiyorsa yapın tedaviye ona göre devam edersiniz dedim ve evet 3. derece ileri böbrek yetmezliği…
Salı sabah inlerken bulmuşlar, beni aradılar kedi ölmek istiyor, muhtemelen de ölmeye yatmıştı, ilaçları da almıyor çok ağrısı var uyutmak doğrusu olur diye. Önce genel anestezi yapıp sonra ilacı verdiler ben başında durdum sevdim konuştum ve uğurladık pisiciği. Kahroldum ama bu şekilde çok acı çekiyordu, eğer bir umut olsa biz zaten deneriz ama canı çok yanıyor dedi veterinerimiz.
Bugün benim oğlum hastalandı, dünden beri yemiyor kusuyordu. Malt yemediği için bağırsağında tüy birikmiş ama operasyon olmadan kakayı sıvılaştırarak halledeceğiz inşallah. Şöyle ki benim oğlum da bu melek olan can gibi siyah beyaz. Ben bir cana sebep oldum Allah da benim oğlumu alacak diye çok korkuyorumoğlan serumu yedi, tüm testleri yapıldı sonuçları gayet iyi ama uyuyor yemiyor. Sabaha kadar bekleyeceğim yemezse tavuk suyu vereceğim şırıngayla.
Beni bu düşüncemden kurtarın nolur, mideme ağrılar giriyor. Canı veren de alan da Allah, Mücveri (4. kedim) hasta şekilde bulduk bağışıklık sorununu düzelttik ama bu çocuk için çok geç kalınmıştı, muhtemelen o kırık dişlerle beslenememiş de. Kimse mi görmedi anlamıyorum..
Babam vefat ettiğinde 10 yaşındaydım kanser hastasıydı çok mücadele verdi ve o zamanlar tip bu kadar ilerlememisti 16 sene öncesi .... Okuldan geliyordum biz o zamanlar amcamlarda kalıyoruz babam bı kaç gündür ağırlaşmış başında Kur'an okunuyor giren çıkan çok kalabalık.. o günü hiç unutmuyorum ve çocuk aklı iste yoldan geçerken bizim evin bahçesi çok kalabalıktı düşüncem şöyle babam tek başına banyo yapamıyor onu yıkamaya gelmişler aklımdan bu geçti çünkü ne zaman banyo yapacak olsa bir kaç kişi yardım ederdi abim annem yikardi babamı dedim yaa çocuk aklı ..
Konuyu nereye baglanacak diye merak ediyorsunuzdur . Ben babamın vefatını hep şöyle aşmaya çalıştım " çok hastaydı gözümüzun önünde eriyecegine vefat etmesi daha iyi oldu onun inlemeleri gözümüzün önünde erimesi... " Ben hep böyle söyledim kendime halende böyle düşünüyorum..
O yüzden hasta insanların hasta hayvanların acı cekmesindense boylesinin daha iyi olduğuna inanıyorum gerek doğru gerek yanlış
Ve o kedi hastaydı siz en azından onu veterinere götürüp muayenesini yaptırmışsiniz içiniz rahat olsun
M meredithgrey
Birde şöyle düşünün ,kedinin uyutulmasina izin vermeseydiniz ,acı çekerek olseydi . Bu sefer de ben onun acı cekmesine göz yumdum benim kedim o yüzden bu halde diye düşünüp üzülecektiniz. Kediniz iyiymiş,yarın bir bakarsınız yemek yemesi düzelmiş. Kendinizi suclamayin
Konu başlığında dediğiniz gibi "saçmalıyorsun" :)Aynı düşüncedeyim aslında ama kediler olunca kıyamıyorum sanırım. Ağızları var dilleri yok gariplerimin.
İyi geceler, kederden kendimi yiyorum Allah başka, büyüğünü vermesin. Geçtiğimiz Cumartesi arkadaşlarla buluşmaya giderken kedilerin bol olduğu bir noktada hareketsiz yatan bir kedi gördüm, önce araba çarptı sandım dürttüm ve inledi. Elimle yokladım kan yoktu ama hali de iyi değildi, esnafa seslendim oralı olmadılar ben de çaresizce yanından ayrıldım. Sonra normalde arkadaş bırakır ya da eşim alırdı ama biraz da merakımdan aynı yoldan döndüm ve kedi aynı vaziyette yatıyordu. Nasıl anlatayım dokununca sanki içi çekilmiş cansız bir posta dokundum. Tabii çıkmadık candan ümit kesilmez diye petshoptan bir box aldığım gibi veterinerimize götürdüm. Kan testinde enfeksiyon çıktı, dehidre olmuş ve tüm ön dişleri kırıktı, bir de yanağında kocaman bir yumru vardı. Muhtemelen düşme ya da kaza dediler, iç kanama vs yoktu ama. Ben bıraktım niyetim iyileşince kısırlaştırıp bahçede bakmaktı ama ertesi gün aradılar, vive hanım serum veriyoruz fayda etmiyor çünkü böbrekler muhtemelen ileri derece hasta ama size de sormadan bişey yapmak istemedik (tahlillerden söz ediyor 450 TL) ama tahminimiz gibiyse bu hayvan zaten toparlanamaz dünden beri de kötüye gidiyor dediler. Ben de ne gerekiyorsa yapın tedaviye ona göre devam edersiniz dedim ve evet 3. derece ileri böbrek yetmezliği…
Salı sabah inlerken bulmuşlar, beni aradılar kedi ölmek istiyor, muhtemelen de ölmeye yatmıştı, ilaçları da almıyor çok ağrısı var uyutmak doğrusu olur diye. Önce genel anestezi yapıp sonra ilacı verdiler ben başında durdum sevdim konuştum ve uğurladık pisiciği. Kahroldum ama bu şekilde çok acı çekiyordu, eğer bir umut olsa biz zaten deneriz ama canı çok yanıyor dedi veterinerimiz.
Bugün benim oğlum hastalandı, dünden beri yemiyor kusuyordu. Malt yemediği için bağırsağında tüy birikmiş ama operasyon olmadan kakayı sıvılaştırarak halledeceğiz inşallah. Şöyle ki benim oğlum da bu melek olan can gibi siyah beyaz. Ben bir cana sebep oldum Allah da benim oğlumu alacak diye çok korkuyorumoğlan serumu yedi, tüm testleri yapıldı sonuçları gayet iyi ama uyuyor yemiyor. Sabaha kadar bekleyeceğim yemezse tavuk suyu vereceğim şırıngayla.
Beni bu düşüncemden kurtarın nolur, mideme ağrılar giriyor. Canı veren de alan da Allah, Mücveri (4. kedim) hasta şekilde bulduk bağışıklık sorununu düzelttik ama bu çocuk için çok geç kalınmıştı, muhtemelen o kırık dişlerle beslenememiş de. Kimse mi görmedi anlamıyorum..