Premature Bebekler nolur dua edin içim çok acıyo,bütün hamileler okusun...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
27 haftada 35 kilo aldım,bebğim 880 gram doğdu.Bunun senin kilo almamanla hiç bir alakası yok.Şimdi inşallah hızlıca toparlaycak ve kollarına alıcaksın.

kızlaaarrr kaç gündür giremiyorum.oğluşum 1250 gr oldu teyzeleri.elini emiyor sürekli galiba emme refleksi gelişiyor.dr eoprotin istedi onunla daha hızlı kilo alırmış.bende bugün gitmedim hastaneye 2 saatte gidiyorum çünkü evde kalıp temizlik falan yaptım ama çok özledim ponponumu:( duaları kesmeyin sakın:) hepinizi öpüyorum

Maşallah çok sevindim bebeğinin seni bırakmaya niyeti yok anlaşılan. Allah inşallah en kısa zamanda güç, kuvvet, sağlık versin oğluna. Senin yazdıklarını okurken kendimi senin yerine koydum. Her seferinde bebeğini orada bırakıp eve dönmek ne zor olsa gerek düşünürken bile içim acıdı. Yollara bile öfke duyar insan. Ama sonunda bebeğini alıp döneceğine inanmak sana güç veriyordur.

Maşallah çok sevindim bebeğinin seni bırakmaya niyeti yok anlaşılan. Allah inşallah en kısa zamanda güç, kuvvet, sağlık versin oğluna. Senin yazdıklarını okurken kendimi senin yerine koydum. Her seferinde bebeğini orada bırakıp eve dönmek ne zor olsa gerek düşünürken bile içim acıdı. Yollara bile öfke duyar insan. Ama sonunda bebeğini alıp döneceğine inanmak sana güç veriyordur.

sağol canım benim.inan 5 dk elini tutmak için 2 saat yol gidiyorum her gün.o bile yetiyo bana.oğluşumu bugün görmeye giderken ben daha avrupa yakasındayken ototbüs şoförü indirdi yolun ortasında yol kapalı avrasya koşusu var dedi.çıldıracaktım neredeyse hastane anadolu yakasında. geri döndüm saat 2 de görüş vardı 2.30 da bitecekti 2.29 da hastaneye yetiştim:) gördüm oğlumu geri geldim:)allah kimseyi evladından ayrı koymasın.

öncelikle herkese merhaba.ben hamile kaldığım günden beri konular açtım hep kiloyla ilgiliydi konularım.hep çok kilo almaktan korktum.vücudum bozulur diye korktum.az yedim.hatta aç gezdim.yinede kilo aldım. taki 27 haftalık kontrolüme kadar.dr bebeğin karın çevresi küçük doppler çektir dedi.ben para tuzağı kesin dedim ama yine de çektirdim.göbek kordonunda akım kaybı çıktı.tekrar çektir dediler terkrar çektirdim sonuç yine aynı.özel hastanedeki doktorum elime bi kağıt verdi zeynep kamile git dedi. ben avrupa yakasından karşıya çıktım gittim seni yatırıyoruz dediler.beynimden vurulmuşa döndüm.bir gece yattım.dr geldi kızım senin karnın bebeğin için güvenli değil dedi bana seni doğuma alıyoruz dediler.keşke 100 kilo olsaydım,karnımın heryeri çatlasaydı,bütün dişlerim çürüseydi ama oğlum karnımda sağlıklı olsaydı.ilk gördüğümde beynimden vurulmuşa döndüm çok küçüktü,kolunda kendinden büyük iğneler vardı. çok ağladım.özür dilerim oğlum dedim.beni affet dedim.bugün yine gördüm oğlumu dokundum ona o kadar güzel ki.1000 gr parmak oğlum benim.ne zaman çıkar bilmiyorum.bi gün yoğun bakımda yattı.sonra ara bakıma aldılar.kafasında bi fanus vardı bugün.bayram olduğu için bilgide vermiyorlar.nolur bana dua edin.sizce ne kadar kalır.bir de benim gibi hamile kalıp kiloları düşünen anneler boşverin alın gitsin.bebeğiniz sağlıklı olsun yeter ki.benden de dualarınızı eksik etmeyin.

canım çok geçmiş osun ablam 2002 de 26 haftalık 830grm doğum yaptı oğlumz 10 yaşında ve çok sağlıklı tabi zor prematüre annesi olmak biz hep yaşamaz dedik ama allah istedikten sonra olmıcak şey yok dualarımız seninle cnm kendini suçlama öyle yazılmış sen yaşayacakmışsı bunları allah yardımcınız olsun canım 33 gün kalmıştı efe küvezde eve geldiğinde 1300 grm dı zordu ogünler ama hepsi geçti 10 yaşında o zamanlar hiç yemek yemyodu şimdi efe yeter artık yeme diyoruz:)))ablama doktoru demiş ki sen özel bi annesin prematüre bebek özeldir ve çok zeki olurlar hakikaten öyle anne karnında duramadıklarından belli değilmi çok harekatli oluyolar şimdide hiperaktivite tedavisinde hızına yetişemiyoruz:)))))) herşey güzel olur canım sen yeter ki içini ferah tut ne güzel allah sana bebek vermiş ben kaç senedir uğraşıyorum olmuyo kıymetini bil kendinide suçlama unutma sende özel annesin:)) dualarımız seninle canım

Son düzenleme:
canım çok geçmiş osun ablam 2002 de 26 haftalık 830grm doğum yaptı oğlumz 10 yaşında ve çok sağlıklı tabi zor prematüre annesi olmak biz hep yaşamaz dedik ama allah istedikten sonra olmıcak şey yok dualarımız seninle cnm kendini suçlama öyle yazılmış sen yaşayacakmışsı bunları allah yardımcınız olsun canım 33 gün kalmıştı efe küvezde eve geldiğinde 1300 grm dı zordu ogünler ama hepsi geçti 10 yaşında o zamanlar hiç yemek yemyodu şimdi efe yeter artık yeme diyoruz:)))ablama doktoru demiş ki sen özel bi annesin prematüre bebek özeldir ve çok zeki olurlar hakikaten öyle anne karnında duramadıklarından belli değilmi çok harekatli oluyolar şimdide hiperaktivite tedavisinde hızına yetişemiyoruz:)))))) herşey güzel olur canım sen yeter ki içini ferah tut ne güzel allah sana bebek vermiş ben kaç senedir uğraşıyorum olmuyo kıymetini bil kendinide suçlama unutma sende özel annesin:)) dualarımız seninle canım
canım benim yaa hiç özel olduğumu düşünmemeiştim içimi ferahlattın kız valla:) allahım senin kucağını da boş bırakmasın inşallah.benim oğlum da 10 yaşına gelir mi ki:) dualarını eksik etme çok çok öpüyorum

gelir canım hiç üzülme bak bizim ki geldi arkadaşlarından hiç farkı yok duacıyız canım evet özel annesin sen unutma:1::1::1::1::1::1::1: iyi geceler canım herşey gönlünce olsun dualarımız seninle canım....

Canım öncelikle hem tebrikler hem geçmiş olsun hem herkese gerçekten ders olsun!

benim deneyimlerimden tahminim acı ama bir uzman olarak gerçeği söylemek zorundayım. en az 2 ay bu şekilde yaşayacağınızı sanıyorum. bebeğiniz 2 kilograma ulaşmadan hastaneden çıkmanız zor gözüküyor. bu da en iyi ihtimalle iki aydır.

bu arada bebeğin anne karnında yarım kalan gelişmesi takip edilecek. yoğun bakımda anne sütü ve serumla takviye edilecek. korkmaman için söylüyorum çok büyük ihtimal sarılık olacak ve bir süre fototerapi alacak. bu normal bir şey. ama fototerapinin çok uzun sürmemesi gerekli. mor ışınlar bebeğin gözlerine uzun süre maruz kalırsa zarar verebilir. fototerapi esnasında mutlaka gözüne bantların çekilmiş olduğun adikkat et ve kontrol et. en az 2-3 gün fototerapi alacaktır.

ayrıca erken doğum nedeniyle ciğerleri gelişmemiştir. bu da oksijen verilmesine neden olur. ciğerleri gelişiq kendi kendine soluk almayı başarana kadar devam edecek.

nefes alma ve nabız normale dönünce sizi yoğun bakımdan çıkarırlar. tahminim yoğun bakım 1 ay klinikte 1 ay toplam iki ay şeklinde.

son olarak bebek hasteneden çıktıktan sonra mutlaka ama mutlaka böbrek ultrasonunu çektirin. 4. aydan sonra göz ve işitme testlerini yaptırın.

doktorunuza danışmadan şuradan şuraya adım atmayın. belli ki bebeğin yeteri kadar beslenememiş ve karın bölgesinde de sıkışmış. allah korusun başınıza çok daha fena şeyler gelebilirdi. fiziksel rahatsızlık haricinde beyin oksijensiz kaldığından ve yeterince beslenip gelişemediğinden beyne ağlı birçok rahatsızlık ortaya çıkabilirdi. çok acı ama söyleyeceğim. yine de çıkabilir. doktoruna danışın.

geçmiş olsun

Canım öncelikle hem tebrikler hem geçmiş olsun hem herkese gerçekten ders olsun!

benim deneyimlerimden tahminim acı ama bir uzman olarak gerçeği söylemek zorundayım. en az 2 ay bu şekilde yaşayacağınızı sanıyorum. bebeğiniz 2 kilograma ulaşmadan hastaneden çıkmanız zor gözüküyor. bu da en iyi ihtimalle iki aydır.

bu arada bebeğin anne karnında yarım kalan gelişmesi takip edilecek. yoğun bakımda anne sütü ve serumla takviye edilecek. korkmaman için söylüyorum çok büyük ihtimal sarılık olacak ve bir süre fototerapi alacak. bu normal bir şey. ama fototerapinin çok uzun sürmemesi gerekli. mor ışınlar bebeğin gözlerine uzun süre maruz kalırsa zarar verebilir. fototerapi esnasında mutlaka gözüne bantların çekilmiş olduğun adikkat et ve kontrol et. en az 2-3 gün fototerapi alacaktır.

ayrıca erken doğum nedeniyle ciğerleri gelişmemiştir. bu da oksijen verilmesine neden olur. ciğerleri gelişiq kendi kendine soluk almayı başarana kadar devam edecek.

nefes alma ve nabız normale dönünce sizi yoğun bakımdan çıkarırlar. tahminim yoğun bakım 1 ay klinikte 1 ay toplam iki ay şeklinde.

son olarak bebek hasteneden çıktıktan sonra mutlaka ama mutlaka böbrek ultrasonunu çektirin. 4. aydan sonra göz ve işitme testlerini yaptırın.

doktorunuza danışmadan şuradan şuraya adım atmayın. belli ki bebeğin yeteri kadar beslenememiş ve karın bölgesinde de sıkışmış. allah korusun başınıza çok daha fena şeyler gelebilirdi. fiziksel rahatsızlık haricinde beyin oksijensiz kaldığından ve yeterince beslenip gelişemediğinden beyne ağlı birçok rahatsızlık ortaya çıkabilirdi. çok acı ama söyleyeceğim. yine de çıkabilir. doktoruna danışın.

geçmiş olsun

öncelikle çok teşekkür ederim cevabınız için ilginiz için. bebeğim yoğun bakımda 1 gün kaldı ertesi gün ara bakıma aldılar. sadece 3 gün oksijen aldı 24 gündür oksijen almıyor.sarılık da henüz olmadı ama olabilir tabi. şu an 1400 gr. 1500 olduğunda sepete çıkacağını söyledi doktoru.tek probleminin kilo olduğunu başka problemi olmadığını söyledi.serum da almıyor yaklaşık 15 gündür.sadece anne sütü ve prematüre mamasıyla besleniyor.geçen hafta kusmaları olmuş beslenme saatlerini kısaltıp miktarı azalttılar artık kusmuyor.bugün de rutin göz ve kafa mueyenesi yapıldı ama sonuçları henüz bilmiyorum. sizce bu gidişat iyi mi.

dualarım seninle.iinşaallah bir an önce ve sağlıkla kavuşursunuz.

yeme içme ile alakası old. düşünmüyorum. bende erken doğum yaptım son ana kadar en iyi ve en kaliteli beslendim . ama bebeğim gelişemedi.6 aylık dünyaya geldi. allahıma şükürler olsun onu gördüm ona dokundum. yaşadığın süreci ve seni çok ii anlıyorum . allah yardımcın olsun.

Öncelikle gecmis olsun canim
Seni en iyi ben anlarım 18 gun ayrı kaldık kızımla
bende 12 Temmuz'da 33 haftalik bebegimi dünyaya getirdim ciğerleri gelişmedigi icin ilk gun burundan sibap dediğimiz oksijen aldı ama kaldıramadı taburcu olduktan ertesi gun (bir saatlik yol giderek ulaşıyordum bende yavruma) bı gittimki entüne edilmiş yani ağzından ciğerlerine hortum indirmişler iki günde oyle kaldı şükür yanıt verdi tedaviye bir gun sonra o fanus gibi olan oksijen çadırına aldılar 4-5 günde oyle kaldı tabi o vakte kadar solunum problemi olduğu icin beslenemedi serum yedi çadırdan çıkmasıyla ilk olarak 3 sonra 6 diye 3 er cc artırılarak sagdigim sütlerden ağzında mideye giden hortundan verdiler en son 18 ccdeyken ertesi gun biberon deneyip emzirmeye vereceklerden mide kanaması yaşadı tabi benimde icim kanadı şükürki bir gun ertelemeyle emzirmeye gittim uc gun günde bir defa iki günde günde iki defa emzirdim ve taburu olduk şükürki
Kizim dogdugunda 2350 gr 44 cmdi anne karninda gelişimi cok iyiydi aniden kanamam gelmesi sebebi ile acil sezaryene alındım dolaşımı bozuktu dkda 60 solunum yapması gerekirken 90 alıyordu gogus kafesi kaldıramıyordu bu büyük yükü icine çöküyordu tıpkı bir kase varmis gibi.cigerleri ve midesi kanadı beşinci gun solunumu Durmuş ama yeniden hayata tutunmuş.. Hastaneden çıkarken epikriz verecekler gun gun ne işlemler yapılmış rapor halinde göreceksin ben kızıma inandım bırakmadım oda beni bırakmadı
Biz özel anneleriz onlarda özel bebekler ve cok zekiler emin ol cok güçlüler yanına girdiğinde onunla konus ve monitöre bir bak kalp atışı hızlanıyor ve bu sadece seni duyduğunda oluyor o seni hissediyor emin ol sakın inancını ve gücünü yitirme onun kendisi gibi güçlü bir anneye ihtiyacı var
Bu arada mutlaka 3 saat arayla sütunu sag ve stokla cok ihtiyacın olacak kizim 4 ayı bitirdi ve tüm sütleri emzirdikten sonra içirdim kizim su anda 5500 gr ve 58 cm alt sınırı gecti şükürler olsun hic büyümeyecek gibi geliyordu bana ama simdi gülücükler saçıyor sesler çıkarıyor
Emin ol geçip gidecek bebisin gelince onla ilgilenmekten bu günlerini hatırlamaya zamanın olmayacak
Tez vakitte kavuşmanız dileğiyle...

rabbim muharrem ayının yüzü suyu hürmetine acil şifalar versin acısını göstermesin inşallah günün birinde yiğit mi yiğit bir delikanlı olur

canım çok geçmiş olsun. dilerim çabuk atlatırsınız bu zor günleri acil şifalar. dua edicem bebeğin için.

Öncelikle gecmis olsun canim
Seni en iyi ben anlarım 18 gun ayrı kaldık kızımla
bende 12 Temmuz'da 33 haftalik bebegimi dünyaya getirdim ciğerleri gelişmedigi icin ilk gun burundan sibap dediğimiz oksijen aldı ama kaldıramadı taburcu olduktan ertesi gun (bir saatlik yol giderek ulaşıyordum bende yavruma) bı gittimki entüne edilmiş yani ağzından ciğerlerine hortum indirmişler iki günde oyle kaldı şükür yanıt verdi tedaviye bir gun sonra o fanus gibi olan oksijen çadırına aldılar 4-5 günde oyle kaldı tabi o vakte kadar solunum problemi olduğu icin beslenemedi serum yedi çadırdan çıkmasıyla ilk olarak 3 sonra 6 diye 3 er cc artırılarak sagdigim sütlerden ağzında mideye giden hortundan verdiler en son 18 ccdeyken ertesi gun biberon deneyip emzirmeye vereceklerden mide kanaması yaşadı tabi benimde icim kanadı şükürki bir gun ertelemeyle emzirmeye gittim uc gun günde bir defa iki günde günde iki defa emzirdim ve taburu olduk şükürki
Kizim dogdugunda 2350 gr 44 cmdi anne karninda gelişimi cok iyiydi aniden kanamam gelmesi sebebi ile acil sezaryene alındım dolaşımı bozuktu dkda 60 solunum yapması gerekirken 90 alıyordu gogus kafesi kaldıramıyordu bu büyük yükü icine çöküyordu tıpkı bir kase varmis gibi.cigerleri ve midesi kanadı beşinci gun solunumu Durmuş ama yeniden hayata tutunmuş.. Hastaneden çıkarken epikriz verecekler gun gun ne işlemler yapılmış rapor halinde göreceksin ben kızıma inandım bırakmadım oda beni bırakmadı
Biz özel anneleriz onlarda özel bebekler ve cok zekiler emin ol cok güçlüler yanına girdiğinde onunla konus ve monitöre bir bak kalp atışı hızlanıyor ve bu sadece seni duyduğunda oluyor o seni hissediyor emin ol sakın inancını ve gücünü yitirme onun kendisi gibi güçlü bir anneye ihtiyacı var
Bu arada mutlaka 3 saat arayla sütunu sag ve stokla cok ihtiyacın olacak kizim 4 ayı bitirdi ve tüm sütleri emzirdikten sonra içirdim kizim su anda 5500 gr ve 58 cm alt sınırı gecti şükürler olsun hic büyümeyecek gibi geliyordu bana ama simdi gülücükler saçıyor sesler çıkarıyor
Emin ol geçip gidecek bebisin gelince onla ilgilenmekten bu günlerini hatırlamaya zamanın olmayacak
Tez vakitte kavuşmanız dileğiyle...
çok teşekkür ederim canım inan okurken kendimi görür gibi oldum.bugün oğlum biberon tutarken morardı aklım çıktı solunumu düştü.ilk defa biberon tuttu çünkü bugün.aklım çıktı ömrüm tükendi resmen.nefesim kesildi o morarırken.allahım bi daha yaşatmasın inşallah dualarınızı hiç eksik etmeyin.

çok teşekkür ederim canım inan okurken kendimi görür gibi oldum.bugün oğlum biberon tutarken morardı aklım çıktı solunumu düştü.ilk defa biberon tuttu çünkü bugün.aklım çıktı ömrüm tükendi resmen.nefesim kesildi o morarırken.allahım bi daha yaşatmasın inşallah dualarınızı hiç eksik etmeyin.

sizede geçmiş olsun hayatım.. Allah bir daha korkutmasın seni.

Size de yavrunuza da sağlık ve sıhhat diliyorum. Moralinizi yüksek tutun, bebişiniz en kısa zamanda kendini toparlar inşallah. Allah yardımcınız olsun.

çok geçmiş olsun ben doğurmadım ama çok iyi anlarım yaşadıklarınızı ablam tüp bebek tedavisi gördü ikizi oldu bir kız bir oğlan prematüre olarak doğdular kızımız beyin kanamasından öldü 2 gün sonra oğlumuz 600 gr vardı yada yoktu tam 3.5 ay küvezde yattı şimdi 2 yaşına gircek Allahıma bin şükür herhangi sorunu yok sürekli her ay kontrole gidiyorlar ama sıkıntısı yok sadece ksalar güçlü değil henüz yürüyemiyor ama doktor bu tip bebeklerde çok normal dedi 3 yaşına ancak yürür dedi zaten normal şartlarda normal doğumdan hesaplarsak 2 yaşına girmesine daha var dengesini sağlıyor ama yrüyemiyor oda yakında olur dedi doktor aralık ocak gibi yürür dedi Allah çocuklarımıza uzun uzun ömürler versin sağlık versin

Back