Acil şifalar diliyorum. Çok detaylı bir bilgim yok ancak kendi oglumdan bir şey paylaşmak adına yazıyorum. Bizden iki kez topuk kanı alındı sonra başka testler yapıldı derken bize bilgi vermeselerde bir arastirmaya sokuldu sonra 40 çıktıktan sonra herhangi bir sorun yok devam ettik takı 9+10-18 aylarına gelene dek.iste ozaman oturmadı emekleyemedi dik duramadi dengesi olmadı ve bir çocuk prof u hipotonik bebek tanisi koydu sonra mr ve nöroloji profuna yönlendirme.surecmz başladı. Allah herkese yardım etsin ancak yazmamdaki asıl amaç fizik tedavinin özellikle erken bebeklik ve çocukluk ta müthiş bir etkisinin olması. Lütfen fizik tedavisini sakın aksatmayin. Oyleki yürümez yatalak kalır dediler bir ev bir araba parası harcadık çok şükür kredileri bitmiştide harcayabildik çünkü fizik tedavi yılda 40 gün gibi bir hak vardı hala öylemi mi detaylı bilmiyorum çünkü biz hep maalesef cepten ödemek zorunda kaldık.bu süreçte yarı fiYoterapist oldum masaj haraketleri egzersizler aldığım Rus ve gürcü (daha ekonomik diye onları tercih etmiştik) fizyoterapistlerden öğrendiğim çalışmaları evde de ben yapar oldum. Çok çok z Or süreçler iliklerime.dek yazarken neler yaşadığınızı Hissettigimi bilmenizi isterim.ama lütfen pes etmeyin.cunku benim çocukta beyin mr ında serebellum.bolgesinde hasar çıktı o da konuşmayı bile etkiledi akranlarindan hep geri oldu şuan 8 yaşında kemik yaşı 4,5 olsa da gayet iyi yuruyebiliyor,tuvaletini tutabiliyor yutadabiliyor hamdolsun.hatta dilterapisi vs de gelişti süreçte işte o yüzden bu yasanilanlari uzun vadede düşünün ve güzel sonuçları olduğunu görün pes etmeden yaşayın diye yazıyorum.elbette isyanlarimiz da oldu oyleki aile durumumuzu bile bozdu hastane süreçleri.genetikde üç yıldır çıkmayan takipdeyiz.surekli bir genetik testler daha birşey netleşmedi .
Yukarıda belirtilen sendromlar danilabilir bizimki gibi bir takım beyincik sinir alhucreleri kaslar gelişimbozuklugu doğuştan anomaliler de saptanabilir ama şunu bilin inşallah fizik tedavi ile normal akranlarına erişebilir duruma gelecektir. Siz cabanizi umudunuzu bırakmayın.Allah yardımcınız olsun