Hanımlar toplu cevap olsun diye buraya yazıyorum. Lökodistrofi teşhisi konuldu. Gelisim geriliği devam edecek dedi doktor. Sonra solunum cihazına baglanacakmis. Tedavisi yokmuş... Allah sizlerin evlatlarına sağlık ve uzun ömürler versin. Bu süreçte dualarında bize yer verenlere çok teşekkür ederim..
Internetten baktığımda sinir sisteminin bozulması tahrip olması sonucu diyor Rabbim evlatlarımızı korusun sizin bebeğinize de...Hanımlar toplu cevap olsun diye buraya yazıyorum. Lökodistrofi teşhisi konuldu. Gelisim geriliği devam edecek dedi doktor. Sonra solunum cihazına baglanacakmis. Tedavisi yokmuş... Allah sizlerin evlatlarına sağlık ve uzun ömürler versin. Bu süreçte dualarında bize yer verenlere çok teşekkür ederim..
Allah şifa versin benim oğlumda sürekli solunum yolu enfeksiyonu geçiriyor ve bizde her gittigimizde antibiyotik kullanıyoruz siz böyle diyince bende bir panikledimSma,serebral palsi, ms gibi şeylerden şüphe ettik ama doktor bunlardan birisi değil dedi. Doğum sırasında herhangi bir sorun da yaşanmadı. Normal gelişen bir çocuk bir anda bu sekilde gerilemeye başladı. Sadece bağışıklığı zayıftı çok hasta oluyordu ve ilaç kullaniyorduk. Acaba ilaçların böyle bisey yapma olasılığı var mı diye düşünmeye başladım.
Succulent cok endıselendım yorumunu gorunce
Noldu neyden suphelenılıyor Sımdı
Çok geçmiş olsun Allah daimi şifa versin en kolay yoldan insallahMerhaba hanımlar. 20 aylik oğlum var. 39 haftada sezeryanla 3.500 kilo dunyaya geldi. Topuk kani vs temizdi hersey. 1 yasa kadar da normaldi. 18 aylik olduğunda yürüyemiyordu,ellerinde kasılmalar oluyordu, desteksiz oturamıyordu yani otururken dengeyi saglayamiyordu. Yutkunma da da sorun yasamaya basladi bu nedenle doktora gittik. Doktor bizi çocuk nörolojiye yönlendirdi. Mr sonucuna göre beyin sinirlerinde gelisim geriliği var dediler. 3 doktora sorduk onlarda aynı şeyi söyledi. Metabolik test yapıldı sonuç temiz. Genetik test sonucu 2 Ay sonra çıkacak. Bu süreçte fizik tedavi önerildi. Beyin sinirlerinde yıkım olabilir dedi. Çocuğum su an emekleyebilirken emekleyemez oldu. Eskiden kelimeleri vardı artik Konusmuyor. 7 kiloya düştü ve yemek yemiyor. Yersede yutkunma sorununda bogulma tehlikesi yasiyor. Ellerini yumruk yapiyor kasıyor. Çocuk şu an 7-8 aylik gibi görünüyor hiç 20 Ay gibi değil. Böyle bisey yaşayan duyan var mı nolur yardım edin. Çocuğumun neyi var?
Öncelikle geçmiş olsun
Angelman sendromu ya da west sendromunu da doktorunuza sorar mısınız ? Gerçi genetik teste çıkar herhalde angelman 15. Kromozomda sıkıntı olunca oluyor . Fizyoterapistim, hastalarımdan yola çıkarak söyledim . İnş şifasını bulursunuz
Evladı için zaten çok üzülen bir anneye neden genetik sonuçlarını almadan sendrom yazıyorsunuz ? Belki de evladım bu sendroma mı sahip diye boş yere üzülecek. Angelman ve west doğuştan geliyor bildiğim kadarıyla. West sendromuna epilepsi nöbetleri eşlik ediyor ki varsa şimdiye kadar çoktan ortaya çıkmıştı. Rett sendromu da kız çocuklarında oluyor genellikle ve çok nadir görülen bir hastalık. Konu sahibi teşhisin konmadan sakın internetten hastalık okuyup kendini harap etme. Sana güç lazım , gücünü koru ve çocuğun için savaş, seni yıpratacak her şeyden uzak dur.Rett sendromu diye bir otizm türü var birden tüm becerileri unutuyorlar. O olabilir mi acaba dedim. Allah şifa versin inşallah.
Rett sendromu olan bebekler, görece normal görünüşleri ve bazı gelişimsel ilerlemeleri nedeniyle altı ile on sekiz aylığa kadar genellikle fark edilemeyebilirler. Ancak yakından bir inceleme, beyin sapı tarafından düzenlendiği düşünülen, normal anlık uzuv ve vücut hareketlerinde bozuklukları ortaya çıkarabilir. Kısa süren gelişimsel ilerleme döneminin ardından duraklama ve önceden edinilmiş becerilerde gerileme görülür. Gerileme döneminde otizme benzer durumlar görülür. Dolayısıyla Rett sendromu yerine yanlışlıkla otizm tanısı konabilir.
Evladı için zaten çok üzülen bir anneye neden genetik sonuçlarını almadan sendrom yazıyorsunuz ? Belki de evladım bu sendroma mı sahip diye boş yere üzülecek. Angelman ve west doğuştan geliyor bildiğim kadarıyla. West sendromuna epilepsi nöbetleri eşlik ediyor ki varsa şimdiye kadar çoktan ortaya çıkmıştı. Rett sendromu da kız çocuklarında oluyor genellikle ve çok nadir görülen bir hastalık. Konu sahibi teşhisin konmadan sakın internetten hastalık okuyup kendini harap etme. Sana güç lazım , gücünü koru ve çocuğun için savaş, seni yıpratacak her şeyden uzak dur.
İnanın o kadar çok genetik sendrom var ki oku oku içinden çıkamıyorsunuz. Konu sahibi lütfen şu aşamada tedaviye odaklanın be pozitif düşünün. İnstagramda yonca görgül var çok iyi bir fizyoterapist, İstanbul’daysanız onunla irtibata geçebilirsiniz. Fizik tedaviyi evde de yapıp bol konuşun. Çocuğunuz göz teması kuruyor mu ?İyi ama şuan konu sahibi büyük bir bilinmezlik içinde zaten. Olabilecek her sey hakkında ne olabilir diye kafasını yoruyor olmalı ki, ilişkisi olsun olmasın benzer durumlar hakkında ufacık bir bilgi yoluna ışık olur diye buraya konu açmış. Insan böyle zamanlarda doktorlardan bile emin kalamıyor. Çok zor..
Rabbim şifa versin.
Söz konusu evlat olunca başka her dert tırı vırı.
Konu hakkında fikrim yok. Umarim alanında en iyi sağlıkçılarla yolunuz çabucak kesişir. Allah yardımcınız olsun.
Oraya yaz diyecektim ,uğraşmasın diye ben yazdım. Yardımcı olmak için. Cevap yazmış, şimdi yazıyorum cevabiniKonunuzu Kadir Tuğcu beyin sayfasında okudum az önce, Kadir hocanın nokta atışı teşhisleri oluyor. Benim çocuğumda da çok yardımı oldu Allah razı olsun. İnşallah en kısa zamanda teşhisi konur ve hiç olmamış gibi basit bir tedaviyle bu süreci atlatırsınız, Rabbim tez vakitte şifa versin
Size bir şey demiycemEvladı için zaten çok üzülen bir anneye neden genetik sonuçlarını almadan sendrom yazıyorsunuz ? Belki de evladım bu sendroma mı sahip diye boş yere üzülecek. Angelman ve west doğuştan geliyor bildiğim kadarıyla. West sendromuna epilepsi nöbetleri eşlik ediyor ki varsa şimdiye kadar çoktan ortaya çıkmıştı. Rett sendromu da kız çocuklarında oluyor genellikle ve çok nadir görülen bir hastalık. Konu sahibi teşhisin konmadan sakın internetten hastalık okuyup kendini harap etme. Sana güç lazım , gücünü koru ve çocuğun için savaş, seni yıpratacak her şeyden uzak dur.
Çok geçmiş olsun bilgim yok bir an evvel sağlığına kavuşur kuzum .. Dr unuza sorun belki söyler bu durumda olan ailelerle görüşmenize yardımcı olabilirMerhaba hanımlar. 20 aylik oğlum var. 39 haftada sezeryanla 3.500 kilo dunyaya geldi. Topuk kani vs temizdi hersey. 1 yasa kadar da normaldi. 18 aylik olduğunda yürüyemiyordu,ellerinde kasılmalar oluyordu, desteksiz oturamıyordu yani otururken dengeyi saglayamiyordu. Yutkunma da da sorun yasamaya basladi bu nedenle doktora gittik. Doktor bizi çocuk nörolojiye yönlendirdi. Mr sonucuna göre beyin sinirlerinde gelisim geriliği var dediler. 3 doktora sorduk onlarda aynı şeyi söyledi. Metabolik test yapıldı sonuç temiz. Genetik test sonucu 2 Ay sonra çıkacak. Bu süreçte fizik tedavi önerildi. Beyin sinirlerinde yıkım olabilir dedi. Çocuğum su an emekleyebilirken emekleyemez oldu. Eskiden kelimeleri vardı artik Konusmuyor. 7 kiloya düştü ve yemek yemiyor. Yersede yutkunma sorununda bogulma tehlikesi yasiyor. Ellerini yumruk yapiyor kasıyor. Çocuk şu an 7-8 aylik gibi görünüyor hiç 20 Ay gibi değil. Böyle bisey yaşayan duyan var mı nolur yardım edin. Çocuğumun neyi var?