- 16 Aralık 2019
- 20.153
- 80.055
- 31
herkese güzel haberler aldığı bi gün diliyorum ❤
Gaziantep'de kahvaltı sofralarının en güzel yemeğini yaptım bugün. Nohut dürüm Antep'de genellikle sabah kahvaltısında yenir.
Mahalle fırınlarında tırnaklı pide içinde dürüm yapılarak satılır. O kadar çok yenir ki okul kantinlerine bile girmiştir bu eşsiz ve doyurucu lezzet
gelelim tarife
malzemeler
2 bardak nohut
varsa ilikli kemik
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı pul biber
soğan piyazı için
1 demet maydanoz
1 kuru soğan
toz sumak
tuz
dürüm içine dilimlenmiş domates
limon suyu
bizim burda tırnaklı pide ile yenir ama ben lavaş yaptım
lavaş için
yarım bayat pide(lavaş daha yumuşak oluyor)
2 bardak un
aldığı kadar su.
yapılışı
bir gün önceden nohutları sıcak suya ıslayalım.
evde varsa ilikle kemikle şahane oluyor. Ertesi gün düdüklü tencerede 1.5 saat pişirelim. Biraz fazla pişirelim çünkü lokum gibi olması gerekli.
pişen nohutları süzelim.
bir tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyup içine yarım tatlı kaşığı salça ve pul biberi ekleyelim.
yağ ısınınca içine nohutları ekleyip 15 dk kadar salçayla kavuralım . Bazı yerlerde nohutları kavururken çok hafif ezerek kavururlar.tercih sizin ben ezmedim.
piyaz için
soğanı ve maydanozu ince ince doğrayıp baharatlarını ekleyelim. Dilerseniz dürümün içine direk eklersiniz baharatları.
lavaş için
bayat ekmekleri suyka ıslatalım . Ekmekler ıslanınca üzerine azar azar un ekleyip hamur özdeşene kadar yoğuralım.15 dk kadar dinlendirip oklavayla ince şekilde açalım.
lavaşlar da piştiyse dürümü hazırlayalım.
işte bu kadar afiyet olsun.
Ve sunum❤❤
Gaziantep'de kahvaltı sofralarının en güzel yemeğini yaptım bugün. Nohut dürüm Antep'de genellikle sabah kahvaltısında yenir.
Mahalle fırınlarında tırnaklı pide içinde dürüm yapılarak satılır. O kadar çok yenir ki okul kantinlerine bile girmiştir bu eşsiz ve doyurucu lezzet
gelelim tarife
malzemeler
2 bardak nohut
varsa ilikli kemik
1 tatlı kaşığı salça
2 tatlı kaşığı pul biber
soğan piyazı için
1 demet maydanoz
1 kuru soğan
toz sumak
tuz
dürüm içine dilimlenmiş domates
limon suyu
bizim burda tırnaklı pide ile yenir ama ben lavaş yaptım
lavaş için
yarım bayat pide(lavaş daha yumuşak oluyor)
2 bardak un
aldığı kadar su.
yapılışı
bir gün önceden nohutları sıcak suya ıslayalım.
evde varsa ilikle kemikle şahane oluyor. Ertesi gün düdüklü tencerede 1.5 saat pişirelim. Biraz fazla pişirelim çünkü lokum gibi olması gerekli.
pişen nohutları süzelim.
bir tencereye 2 yemek kaşığı yağ koyup içine yarım tatlı kaşığı salça ve pul biberi ekleyelim.
yağ ısınınca içine nohutları ekleyip 15 dk kadar salçayla kavuralım . Bazı yerlerde nohutları kavururken çok hafif ezerek kavururlar.tercih sizin ben ezmedim.
piyaz için
soğanı ve maydanozu ince ince doğrayıp baharatlarını ekleyelim. Dilerseniz dürümün içine direk eklersiniz baharatları.
lavaş için
bayat ekmekleri suyka ıslatalım . Ekmekler ıslanınca üzerine azar azar un ekleyip hamur özdeşene kadar yoğuralım.15 dk kadar dinlendirip oklavayla ince şekilde açalım.
lavaşlar da piştiyse dürümü hazırlayalım.
işte bu kadar afiyet olsun.
Ve sunum❤❤