Noel Baba Kelime-i Şehadet Getirip Müslüman Oldu

aynı anda yazmışız, ben diğer konuya yazarken sen de buraya yazmışsın bu detayı.. millet o ağaçları sökerken biz kuruyoruz

Yilbasi kutlanir da agacli noel babali olunca özenti duruyor. 25 Aralik noelde dini bayram geleneklerini yilbasi kutlamasina tasimayi ilk kim akil etti acaba??

Orasi öyle. Ben hristiyan degilim ama noel de harika oluyor sokaklar Avrupada. Türkiyede ayni sey yilbasi icin gecerli. Insana mutluluk veriyo güzel olan hersey. Keske bizim bayramlarda. Yani islami bayramlarda da herkes izinli olsa AVM market ne varsa kapali olsa, sokaklar süslense, hediyeleşsek programlar, planlar yapilsa... yilbasinda da yapilsin. Ben kutlarim ama agac süslemem. isteyen süslesin mutluluk veriyorsa. Güzel duygunun kimseye zarari yok. Ama Almanya 'ya tasindigimdan beri Almanlar bi tuhaf karsiliyor sanki yilbasinda dini geneleklerini yapmamiz. Benim gözüme de egreti durmaya basladi. Onun icin ilk kim akil etti acaba dedim. Gercekten merak ediyorum bir de. Dünden beri düsünüyorum

Noelle yılbaşını karıştıran bi aklı evvel akıl etmiştir kesin.

Ben hediyeleşmeyi çok severim, o yüzden her özel gün benim için birilerine ufak tefek hediye verme fırsatıdır. Dini bayramlarda da hediye veririm, milli bayramlarda da. Ama en çok yılbaşında seviyorum hediye olayını nedense. Sanırım alışveriş yaparken bulunduğum o atmosfer etkiliyor.

Sadece yılbaşı için değil genel tepkisellikten bahsetmiştim.
Tepki tabi ki, aşağıdaki yorumda denildiği gibi absürd ayrıca dikkat çekici bir tepki...
Demokratik iddiasında bir ülkeysek bu tepkiler de doğal, karşı eleştiriler de...

Bize ne kutlayandan size ne tepki verenden, bunlar olacak elbet...
Madem batıyı referans alıyoruz, özgürlük anlayışlarını, haksızlıklara karşı duruşlarını da örnek alalım.

Bana saçma gelen oluşturulan doğu batı kompleksinin, batılıları taklit ederek aşmaya çalışmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…