Gebeliğe Hazırlık Nk hücre paneli,tüp bebekte bağışıklık problemi,flow sitometrik panel yaptıranlar,katil hücre problemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Sürekli gebelik kaybım var 5 yıldır . Tüp benekte olmadı tüm gen testleri sprem testleri vs yapıldı. Yoruldum. Acaba katil hücre mi acaba . Bir transfer aşamasında da 1,5 saat intralioid serum verildi zaten prednol gebelik pozitif olunca kullanıyorum. Önerebilecepiz bir bağışıklık ile gebelik doktoru var mı bu alanlarda uzman

Baktırmadınız mı hiç şuana kadar ?

Baktırmadınız mı hiç şuana kadar ?
Hayır önermediler ama ben kendim acaba bi laboratuvarda istesem yaparlar mı diye düşünüyorum. Siz yaptırdınız mı ? Kandan mı rahimden mi aldılar numuneyi. Bir de bunun prosedürü sanırım presmiş, serum tedavisi vs olduğu için zaten varmış gibi o ilaçlar kullanıldı bir transfer aşamasında ama yine olmadı

Rahimden sürüntü alınarak yapılması en doğrusuymuş. Ama eğer gebe kalıyor ve kaybediyorsanız NK testi yaptırsanız bile bence yaptırmadıysanız bir pgt yaptırın embriyolara.

Ben sürece başlarken neleri yaptırmam gerekiyor diye kendimce ataştırıp her şeyimi yaptırmıştım Nk da onlardan birisi hakeza hsgde doktora kalsa 3-5 dene öyle bakalım detaylıca diyorlar.
Bence kesinlikle yaptırın ben Mikrogende yaptırdım testi en güvenilir lab orası detaylı çalışıyorlar kandan bakılıyor kimisi rahimden baktırıyor bu şekilde isteyen doktorlarda var. Pozitiflik oranına göre rahim içine aşı yapılıyor bana sadece serum taktırdı doktorum zaten tedavi boyunca prednol kullanıyoruz bunlar dışında ek bir tedavi protokolü yok diye biliyorum.

Bana bunlar da yapılıyor aslında sadece rahim içine aşı haricinde yapılmıştı yani şimdi kendin doğal yoldan dene dendi ama anlamadım gitti. Kandan baktırmam yeterliyse ben baktırsam iyi olabilir o zaman. Bu testin baktırılma zamanı var mıydı? Reglin belli bir günü ya da başka herhangi bir gün ?

Bence kandanda baktırabilirsin yani tüp bebek deniyoruz neyi doğal yoldan deneyecekmişsin ? Ki zaten kayıplarla sonuçlanıyor sorunu tespit edip önlem almak varken çoğu doktor uğraşmamak için elinden geleni yapıyor gibi..
Tam hatırlayamıyorum ama adet bitiminden 7 gün sonraydı emin değilim valla mikrogenden bilgi alabilirsin tarihi var çünkü dediğin gibi ben geçen yıl yaptırmıştım ama aklımda kalmadı tarihleri

Tamam canım teşekkür ederim

Katil hücre testi , ana pozitif çıkmıştı o sebeple ena testi istedi laboratuvar doktoru ben onunla görüşmeye gittim. Bunlar da yapılabilir vs dedi . Doktorlar katil hücre bakmaya pek istekli olmayınca kendim özelde yaptırdım. Belki bir şey çıkarsa ona göre ikna olup bir doktor tedaviye farklı yöntem kullanır diye sürekli sağlıksız gebelik yaşayınca artık ne yapacağımı bilemedim ve bugün test veridm. Cd56 için kandan verdim umarım olur sonuçta en hayırlı şekilde çıkar. Pozitif olunca sizlerde nasıl tedavi süreci uygulandı kızlar. Bebek sahibi olan özellikle sanırım bu ara morale ihtiyacım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…