Nişan Nisanlinizin/Sözlünüzün evine gitmenize izin veriliyormu?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

genckiz

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2010
1.255
201
123
Selam Arkadaslar,
sen nisanlisin veya sözlüsün peki sen kendin yalniz aileni yanina almadan sözlünün evine gidebiliyormusun yani izin veriyormu buna babaniz anneniz? Misal yalniz gidip onlara birseyler icmeye oturup sohbet etmeye falan? Benim babam izin vermiyor gelin kiz yalniz basina gitmez oglan evine diyor. Bence abarttigini düsünüyorum. Neymis millet laf edermis. Ne alaka? Ayrica erkek yalniz geliyorda kiz neden gitmesin? Karsi tarafta benim hakkimda onlari önemsemedigimi kücümsedigimi falan düsünecek. Halbuki cok israr ediyorlardi onlara gitmem icin. Arada kaldim :(

arkadaşım ben gidiyorum yeri geldiğinde oda geliyor ama evde ailelerimiz oluyor anneleri karşılıyor beni.laf söz olcak bişi yokki.sonra bişiler yiyip içip ailelerin gönlünüde hoş edince başbaşa kalmak isteyince biz azcık dolaşalım diyoruz çarşıya falan çıkıyoruz.bunda kötü bişi yok hep aile yanında insan geriliyo ne elini tutabiliyon ne göz göze gelebiliyın sürekli ismyle hitp ediyon falan saygı sınırlanırına dikkat etmeye çalışıyon aile olunca dahada dikakt etmen gerekiyo ama başbaşayken bu sorun kalmıyo sevgili gibi doğal oluyo herşey.ama babana bu konuda çok da karşı gelme az daha sabret nasılsa bidaha hiç ayrılmıcaksanız.her aile farklı yapıda babanında gönlünü kırmamaya çalış.o size geliyomuş ya nasılsa

arkadaşım ben gidiyorum yeri geldiğinde oda geliyor ama evde ailelerimiz oluyor anneleri karşılıyor beni.laf söz olcak bişi yokki.sonra bişiler yiyip içip ailelerin gönlünüde hoş edince başbaşa kalmak isteyince biz azcık dolaşalım diyoruz çarşıya falan çıkıyoruz.bunda kötü bişi yok hep aile yanında insan geriliyo ne elini tutabiliyon ne göz göze gelebiliyın sürekli ismyle hitp ediyon falan saygı sınırlanırına dikkat etmeye çalışıyon aile olunca dahada dikakt etmen gerekiyo ama başbaşayken bu sorun kalmıyo sevgili gibi doğal oluyo herşey.ama babana bu konuda çok da karşı gelme az daha sabret nasılsa bidaha hiç ayrılmıcaksanız.her aile farklı yapıda babanında gönlünü kırmamaya çalış.o size geliyomuş ya nasılsa

yok kirmiyorum kendisini ne dese icime sinmesede he diyip geciyorum. Fakat benim korkum karsi tarafin beni yanlis anlamasi? Babamin izin vermediigni sözlüm söylemis ailesine. Ama kendileri acaba benim onlari kücümseyip istemedigim icnimi gitmedigimi düsünecek diye korkuyorum acikcasi. Bence adil degil o geliyor ben gitmiyorum. Onlarda ister gelinlerinin evlerine gitmesini, onun icin babamin haksizlik yaptigini düsünüyorum! Ayrica bende istemiyorum artik sözlümün yalniz bize gelmesini hersey ayni olmali her iki tarafada haksizlik olmasini istemiyorum! Sonra ben kötü oluyorum arada kaliyorum ya.

canım bende nişanlıyken iki ara bi derede kalıyordum hep ama kavga dövüş giderdim.. ama şimdi diyorum ki keşkeee hiiç böyle bişi yapmasaymışım.. ikide bi oradaya gitmek içiçe olmak o kadar da iyi bişi değilmiş ve ailem haklıymış!

valla canım biz ayrı şehirlerdeyiz bende babam huysuzluk yapar diye çok korkmuştum

sözlendik 2 hafta sonra deli cesareti geldi bana ben hafta sonu ist.gidiyorum dedim...:18:

babam da sanmış ki çok durcam sadece 2 gün değince hıı tamam dedi ben şok oldum:53: halbuki arsızlıga vurup şaka yapmıştım bi yerde nabız yokladım ok değince gidip biletimi aldım kaldım onlarda...

hepimiz hayret ettik babam böle bişeye nasıl izin verdi diye...

ama şimdi allah var bana da ona da ailesine de müthiş güveniyor allah bozmasın da:nazar:

ve tabikide bunda kötü bişey yok ne lafı ne sözü olucak siz zaten laf söz olmasın diye işi remiyete dökmüyormusnuz??

bence de cok gıtme
ne gerek var o kadar yuzgoz olmaya sımdıden
her gıttıgınde gelınlık yapmak zorunda kalcaksın
zaten omrunun sonuna kadar oyle olacak
hızmet edeceksın
bence ne kadar az o kadar ıyı

canım ben de tek başıma gitmedim ki oturacağımız ev k.validemin üst katıydı yapılan tadilatları merak edince ailece gitmiştik oturmaya üst kata o zaman bakmıştık ve bunun için babamdan izin bile almadım gerek yok karşı taraf illa gelin beraber çay içelim sohbet edelim derse annenlerle gidersin oturursun sonra sözlün nişanlınla dolaşırsın babana hak vermeye çalış kız babaları daha hassas oluyor bu gibi konularda

canım bende nişanlıyken iki ara bi derede kalıyordum hep ama kavga dövüş giderdim.. ama şimdi diyorum ki keşkeee hiiç böyle bişi yapmasaymışım.. ikide bi oradaya gitmek içiçe olmak o kadar da iyi bişi değilmiş ve ailem haklıymış!

yok ben zaten izin vermiyor diye gitmiyorum karsi cikip gittigim olmadi, kavga falanda etmedim gitmek icn. Sadece aradabir gitsem kisa kalsam olrudu böyle hic gitmeme cok tuhaf!

bence de cok gıtme
ne gerek var o kadar yuzgoz olmaya sımdıden
her gıttıgınde gelınlık yapmak zorunda kalcaksın
zaten omrunun sonuna kadar oyle olacak
hızmet edeceksın
bence ne kadar az o kadar ıyı

coku birak hic gitmedimki yalniz bu gidisle hic gitmicemde. Sonucta bende istemem zirt birt gitmeyi fakat aradabir gidip görmek iyi olur diye düsünüyordum hic gitmemek sanki onlari önemsemiyomusum gibisine gelir

benim tanıdım var bir tane gitti yüz göz oldu şimdi pişman :40:

benim 5 yıllık ilişkim var hem başka memleketlerdeyiz ama 1 kere bile gitmedim evine :49:

ailesiyle de 1 kere yüz yüze piknikte görüştüm :49:

nişanlı olduğum dönemi bırak evlendikten sonra bile gitmek istemiyorum:51:

yüz göz olunca istediğin olmuyo nasılsa bu kız dünden hazır diyorlar:86:

benm nişanlım amcamın oğlu zaten hatayda yaşıyorlar bende gaziantepte üni okuyorum nişandan önce ayda 1 defa mutlaka giderdim sağolsun macam ve yengem çok severler beni geçen ay babama ben hataya gidecem dedim tamam ddi gidip 1 hafta kaldım döndm bizimkilerde pek gitmeme taraftar değil ama uzun süreli ayrı kalmamıza annemde dayanadı :) bir daha gitmeyi düşünmüyorum ailem izin verir ama çok gitmekte doğru olmaz diye düşünüyorum

6 yıldır çıkıyoruz sözlendik kendi evim gibi girer çıkarım sağolsunlar onlarda beni kendi kızlarından ayırt etmezler :37:
bütün ailesinide tanıyorum söz günü istemeye geldiler herkesi tanıdığım için gayet rahattım iyikide aileyle birbirimizi erken tanımışız :34:

ben cumadan cumaya gidiyorum sohbetimizi ediyoruz çayımızı içiyoruz eltimde geliyor oda nişanlı eltim daha sık gidiyordu biara ama ben sık gitmekten yana değilim haftada 1 defa iyi oluyor:nazar:

cnm bende nişanlıyım ve nişanlım askerde. nişanlandık nişanlanalı tek başıma kaynanamlara giderim ailemlede ayrı gideriz gidince de yemek yer oturur sohbet ederiz hatta orda kaldıgım bile çok olur çok ısrar ediyorlar çünkü benim için orda ayrı bir lens suyu lens kutusu ve pijama almıslardır hiç kızları yok 3 erkek kardeş ve ilk gelinim sevilmek ve sevmek güzel onlarda senin Ailen artık bu arada nişanlım burda olunca yatılı misafir olmuyorum tabiki :)

yine iyi durumdasınız siz benim babam nişanlansamda bu eve sık sık gelemez dio sevmediğinden diil istemezmiş öle sık sık gelsin. daha onun gelmesine izin vermioki bide beni göndercek:(ama zaten farklı şehirlerdeyiz of offff

ben hiç gidemiyorum nişanlımda pek gelemiyo ama geldiğinde 1 hafta bizde kalıyor..tek başıma hayatta göndrmezler başka şehirde nişanlım

Son düzenleme:
Bizde sorun olmuyor.Haftada bir onlardayım zaten : ).Ama birde şöyle birşey var her ailenin görürşü düşüncesi farklı.Özellikle bizden birkaç yıl öncesindeki insanların.Onlara ayıp gelen bize normal gelebiliyor eee burada da bir nevi kuşak çatışması yaşanmış oluyor

:9::21::32::49::62::66::70::81::90::87: bu konuyu okuyunca benim nişan dönemim aklıma geldi 24 saatlik uzaktaydım yine ben ordan koptum geldim nişanlıyken şiiiit babm duymasın hep nişanlımda kaldım:1:ne oldu şimdi hep onun yanımdayım kızdılar izin vermedilerde ne oldu

nişanlım arada gelir haftada 1-2 defa. beni eve bırakırken alırken. ailesi ile de ortalama 1 hafta-10 gün içinde mutlaka görüşürüz. ya onalr gelir ya biz gideriz. ben tek başıma bayramlarda gittim, onun dışında tek başıma sadece 2 kere filan 7 ayda. açıkçası ben yalnız gitmeyi pek istemiyorum. onları ihmal etmemek için ailemi de götürüyorum :)

Sözlendik 2 ay sonra askere gitti ama 4 senelik ilişkimiz,sözlendikten sonrada hiç sorun olmadı tabi aileler evdeyken :40: kahvaltıya geldi akşam yemeği fln bende aynı şekilde gece 12lere kadar durduğum oluyodu onlarda,aramız ilişkimizin en başından beri çok iidir ailesiyle:nazar:tavsiyem aranızda herzaman bir mesafe olsun ben hala sizli bizli konuşurum babasıylada annesiylede diğer türlü sevmiyorum,söz ve nişan olduktan sonra bence izin verilmesi gerekir sonuçta evleneceğinizi herkes duysun diye bu törenler yapılıyor yani yarı karı kocasınız artık:69::34:

Son düzenleme:
Back