Nişanlımla ettiğim şiddetli kavga..Kopma noktası..

Kırgınlığınızın ve yaşadıklarınızın tarifi yok, biliyorum.
Evli olsanız derdim ki, sakinleşin zamana bırakın ve öyle karar verin.
Ama şimdi daha nişanlıyken bile bile göre göre bunu diyemem.
Adamlıktan nasibini almamış nişanlınızı geçtim, annesinin tavrı sizin için çok önemli olmalı.
Evlendiğinizde en ufacık bir sorunda sizi nasıl dış kapının mandalı yapacaklarının göstergesi bu.
Oğlu dünyayı yaksa da onun sözünden çıkmayan, haksız da olsa onun korunacağının bilgilendirmesi bu durum.
Zora düştüğünüz anda o aileden destek yerine köstek göreceğinizin en büyük kanıtı yaşadıklarınız.

5 yılımı verdim diye üzülmeyin, geleceğimi kazandım şu gördüklerimle deyin.
Ben de 8 seneden sonra nişanlandım.
Şuan da 1 senelik evliyim yani 10 senedir beraberim.
Aynı eve girmeden bir insanı tanımanız mümkün değil emin olun.
Ben tanıyamadım, kimse de tanıyamamıştır.
Hele de aileniz işin içine dahil edilmiş ve bu kadar hiçe sayılmışken, hiç düşünmeyin.
5 yılı bir kenara atıp, 50 yılınızı kurtarın.
Başka yolu yok.

"Evlendiğinizde en ufacık bir sorunda sizi nasıl dış kapının mandalı yapacaklarının göstergesi bu.Oğlu dünyayı yaksa da onun sözünden çıkmayan, haksız da olsa onun korunacağının bilgilendirmesi bu durum.
Zora düştüğünüz anda o aileden destek yerine köstek göreceğinizin en büyük kanıtı yaşadıklarınız."

Annem bu cümlelerin aynısını kurdu..
O kadar büyük şoktayım ki,şu cümleler..Beynim diyor 'seven adam bu lafları etmez.ya da kaybetme korkusu yok gitmeyeceğini düşünüyor'. beynin bir karara varacak kadar sakinleşmedi.Çok üzgünüm böylesine bir çıkış beklemiyordum..Çok haklısınız, aynı eve girmeden tanıyamıyor kimseyi ben de bunların bana bir uyarı oldugunu düşünmeye başladım.. :KK42:

Ya annesinin aptal oldugunu düşünmek istiyorum,şu yüzden.Benim oğluna ne kadar değer verdiğimi biliyor,sıkıntılı dönemlerde ailesiyle sık sık konuştuk bazı konularda teselli verdik birbirimize.Evlerinde kaldım,annesi ve babasıyla hep güzel muhabbetler oldu.Yalnız annesinde biraz şu kafa var; erkek sinirlendi mi kadın biraz geride duracak.Kadın okumuş etmiş ama mentalitesi bu..Bana da bunu tembihlemişti mesela,oğlunun fırtına gibi oldugunu,suyuna gidersem kısa sürede dinip gelip özür dilediğini falan söylemişti.Yani kadın aptallığından oğlunun sözünü dinleyip telefona çıkmıyor..Of toparlayamadım ağır konuşmak istemiyorum.. :KK42:

Yok yok sadece oğlana.Ailesi bir şekilde farkediyor,hemen seferber oluyorlar falan..
Annesi sen artık bizim oğlanı tanıyorsun, huyuna git kafasında birisi.
Seni anlıyorum tatlım eski kafa biraz. Ama biliyormusun benim dayımda böyleydi. Kime sinirlenirse sinirlensin yengemden çıkarırdı sinirini ve anneannemgile anlatırsa diye tehdit ederdi bide. Kadıncağız korkardı ama anneannemi yinede arayıp olanları anlatırdı ama söylemeyin ona yoksa kötü olur derdi. Anneannemde eski kafa yapısına sahip biri, tamam kızım sen sakin ol, o istedigi kadar laf saysın cevap verme, hatta cık gel burda kal ben ona bişey demem derdi sürekli. Dayımın o yaptıklarından güya kimsenin haberi yok gibi davranırdık, yengeme kötü davranmasın diye ki acıkcası anneannemde dayımdan cok cekinirdi, asabi oldugundan. Şimdi düzeldi araları ama bu noktaya geldiyse anneannemin cok büyük rolü var, illa okumuş olması gerekmiyor tatlım bu olgunluktur bana göre. Kv ya olgun değil yada oglunun bu duruma gelmesinden belkide seni sorumlu tutuyor olabilir. Gercekten cok üzüldüm sana, Allah yardımcın olsun Hakkı'nda en güzel kararı verirsin insallah ama cok cok iyi düşün, kimseyede ezdirme kendini 5 yıl emek verdim diye

Bukadar degersızlestırılmişşiniz.. Annesıde kızın suan sınırlı uzerıne gtme dıyebılecekken susmuş.. Sız hala devam edeceksenıZ bır tavır sahıbı olmayacaksanız . Bu ve buna bnzer durumlara maruz kalacaksınız ne yazıkkı

Yemin ediyorum şuan okuduklarıma oturup aglıyacam sanki bana yapılmış gibi ezildim altında..

Zaten sinirlerim bozuk bugun..boğazım dugumlendı yazarken..

Suan sevgınden dolayı canın acıyor ve sanıyorum ki bitiremiyeceksin bu ilişkiyi..ama emin ol evlenince daha kötüsünü yaşatacak sana..

Teşekkür ederim..Yapabilir miyim yapamaz mıyım şu aşamada bilemiyorum yapmam gerektiğini biliyorum sadece :KK42::KK42:

Yazmanıza bakarak oldukça aklı başında, olgun biri olduğunuzu düşünerek konunuzu cevaplandırıyorum.

Velev ki nişanlınıza bahsettiğiniz gibi bir durum yapılmış olsun. Bu durumda siz bunu neden çekeceksiniz bu bir. İkincisi bunu nişanlınıza yapan size de yapmaz mı? Bunu da göz ardı etmeyin lütfen.

Ben konunuzda ufacık bile olsa haksız olduğunuz bir durum göremedim. Omzunu çıkartacak kadar direksiyona vurabilen bir adamın, aynı evde size vurmayacağının nasıl bir garantisi olabilir ki? Şiddeti de alttan alabilecek misiniz? Hadi diyelim şiddet uygulamadı size, yine de bu sinirli anında ne yapacağı belli olmayan adamı çekmek size koymayacak mı? Bu hayata bir kez gelmişken, evliliğin en güzel dönemlerinde bir insanın sinirini çekerek mi yaşayacaksınız?

Her şeyi geçtim, 5 senedir birliktesiniz. Sizinle hangi hakla "lan, ulan" şeklinde konuşabiliyor? Siz düzgün konuşulmayı hak etmeyen biri misiniz sizce? Siz bu kadar değersiz misiniz?

Birinin fevri, saçma sapan davranışlarını sırt "sevgi, aşk" nedeniyle çekebilecek misiniz?

Lütfen olaylara uzaktan objektif bir göz ile bakın. Henüz yol yakınken de bu adamdan ayrılın. Sizi arayacağını düşünüyorum şahsen ama yerinizde olsam o telefonu asla ama asla açmam. Siz annesini aradınız diye rahatsız etti oldunuz ve bu sebeple size hakaret edip ayrıldı. Peki sizin anneniz değersiz mi ki onu arayıp saygısızca konuşabiliyor? Kendinize yapılanı düşünmüyorsanız, annenize yapılan saygısızlığı düşünün ve bu adamdan kurtulun.

Çok güzel yazmışsınız..Sorularınıza cevabım tabiki "hayır".
Şu an üzülmekten nasıl davranıp adım atacağımı bilemiyorum bile.. :KK42:

Sana yapılan davranışın tek karşılığı yüzüğü atmak bunlara rağmen daha durabilcekseniz iyice değersiz görcekler insanların zamanla iyi yönde değişmesini bekleriz normali budur sizinki kötü yönde değişmiş düzelceğini sanmıyorum

O zaman halletsinler sorunu.
Bu olaydan sonra eminimki ailen evlenmene razi deyildir.
Ama bir sey soyliyememislerdir.

Canım hallettiklerini söylüyorlar, ama yardımcı olan kişi üzerinde bir sinirin,agresifliğin kalacağını söylemiş.Ancak kendi isterse aşabilir,yıllar alabilirmiş..Ailem her zamanki gibi olgun davrandılar, bana bıraktılar..Ama biliyorum ki, eskisi kadar razı değillerdi.Ne kadar sevdiğimi gördüklerinden sustular.

Çok üzüldüm, keşke yaşanmasaymış başında her ne türlü bir bela varsa sana yansıtmasaymış. Yazdıklarına bakılırsa vazgeçmeyecek gibisin, en azından süründür, üstüne gitme hiç yüz verme, gerçekten seviyorsa gelir zaten, nişanı atarsa da emin olursun beni sevmemiş dersin ve en önemlisi değerini bilmeyen bu adamdan kurtulmuş olursun. Çile seviyorsun sen resmen.

Ben o belaya rağmen gecelerce için için ağladım biliyor musunuz?..Ailesi de biliyor ne kadar yanlarında olup onlara teselli verdiğimi.Şimdi bu tavra anlam veremiyorum.Aklıma bir sürü şey geliyor..

Insan sevdigini kaybetmekten korkar ve nefret duymadigi birine asla bu kadar agir hakaret edemez. Bence bu konuda cok objektif degilsin. Biraz dusun bu konu uzerine. Zoraki evleniyo gibi duruyo. Aman kisa vadede imza atma bak ciddi bir tavsiye bu

Telefonu acmadiginda sahsen tepki vermeliydin senin hatan ailesini isin icine sokman durduk yere. Zaten musait degilim diyosa basinda bela olamaz. Ben olsam bir daha aramazdim hatta gunlerce de bana ulasamazdi bedeli oyle odetirdim mesela. Senin cezalandirmak istemen normal yontemin yanlis

Peki bana neden nefret duyuyor?Dünyada onu bu kadar herşeye ramen sevip katlanacak kaç kişi var..Neyin nefreti bu?
Zoraki evlenecek ne var..Kimsenin kafasına silah dayamadım.Kendisi geldi olaylardan sonra..
Son yazdıklarında haklılık payı var ama ben dayanamadım çünkü sebebini bilmediğim bir soğukluk gerginlik vardı.Ne oldugunu bilmeden günlerce konuşmamak beni çok yaralardı.Hoş şimdi daha beter oldum

Şimdi sana sen nişanı at bitsin gitsin diyecekler ama "yapamıyorum aşığım" diyeceksin ama kaçan kovalanır senden aynı onun gibi davranmalısın için daha çok acır risk alırsın belki dönem falan ama sağlam bir evlilik olur en azından ama bundan adam olmaz ben üzülmek üzmek istemıyorum dersen sessizce terket gitsin inan uzun vadede düşününce kendini en az hasarla sana deger vermeyen bir adamdan kurtularan yaparsın.
Çok önemli bu dönem sakın taviz verme resti çek yoksa bir ömür " ailemi sevdiğimi sana her defasında hatırlllattım kendin böyle kabul ettin" der bu defa göbekten baglanır nikahı da kıyınca hiç terkedemessın kaderin olur gider. senden arama sorma onun çizgisinden ilerle gönül alan sen olmaaa

Seni anlıyorum tatlım eski kafa biraz. Ama biliyormusun benim dayımda böyleydi. Kime sinirlenirse sinirlensin yengemden çıkarırdı sinirini ve anneannemgile anlatırsa diye tehdit ederdi bide. Kadıncağız korkardı ama anneannemi yinede arayıp olanları anlatırdı ama söylemeyin ona yoksa kötü olur derdi. Anneannemde eski kafa yapısına sahip biri, tamam kızım sen sakin ol, o istedigi kadar laf saysın cevap verme, hatta cık gel burda kal ben ona bişey demem derdi sürekli. Dayımın o yaptıklarından güya kimsenin haberi yok gibi davranırdık, yengeme kötü davranmasın diye ki acıkcası anneannemde dayımdan cok cekinirdi, asabi oldugundan. Şimdi düzeldi araları ama bu noktaya geldiyse anneannemin cok büyük rolü var, illa okumuş olması gerekmiyor tatlım bu olgunluktur bana göre. Kv ya olgun değil yada oglunun bu duruma gelmesinden belkide seni sorumlu tutuyor olabilir. Gercekten cok üzüldüm sana, Allah yardımcın olsun Hakkı'nda en güzel kararı verirsin insallah ama cok cok iyi düşün, kimseyede ezdirme kendini 5 yıl emek verdim diye

Anneanneniz kadın gibi kadınmış, bravo..O resmen ayakta tutmaya çok yardımcı olmuş.
Çok teşekkür ederim, şu an üzüntüden ne yapacagımı bilmiyorum.. Çok kırıldım.Karar vermek zamanımı alacak ama bu süreçte asla bana ulaşamayacak.

Ve sen hala ayrilmadin mi bu adamdan? Soook oldummmmm.
Kendini ne saniyor ki yaaa. Askindan olsemde aslaaaaaaaa devam etmezdim.
Sen aglaa daha cok aglarsin.

Ailesine ulaşmanızdan ötürü rahatsızlık duyduysa bunu size uygun bir dille anlatabilirdi.
Ne bu ergen atarları, hakaret ve ukalalık ile had bildirme çabaları..
Yerinizde olsam böyle bir adamla yola devam etmem.

Peki bana neden nefret duyuyor?Dünyada onu bu kadar herşeye ramen sevip katlanacak kaç kişi var..Neyin nefreti bu?
Zoraki evlenecek ne var..Kimsenin kafasına silah dayamadım.Kendisi geldi olaylardan sonra..
Son yazdıklarında haklılık payı var ama ben dayanamadım çünkü sebebini bilmediğim bir soğukluk gerginlik vardı.Ne oldugunu bilmeden günlerce konuşmamak beni çok yaralardı.Hoş şimdi daha beter oldum
Bes senede cok yipranmistir iliski. Sonucta ikiniz de fevri insanlarsiniz. Kim bilir neler oldu ben nerden bileyim sogumus iste. Dedigim gibi ya ben bu kizi cok beklettim mecbur evlenecegim diyo ya da alismis sana kendine baska hayat kuramayacagini dusunuyo. Her iki durumda da kafese sikismis gibi nefret saciyo. Aile de seni istemiyo annesinin sozleri ortada. Gercekleri goz ardi etmeye calismak yerine otur kendi kendine uzun uzun dusun. Mutsuz bi evlililik basina cok buyuk belalar acar bunu bil

Şimdi sana sen nişanı at bitsin gitsin diyecekler ama "yapamıyorum aşığım" diyeceksin ama kaçan kovalanır senden aynı onun gibi davranmalısın için daha çok acır risk alırsın belki dönem falan ama sağlam bir evlilik olur en azından ama bundan adam olmaz ben üzülmek üzmek istemıyorum dersen sessizce terket gitsin inan uzun vadede düşününce kendini en az hasarla sana deger vermeyen bir adamdan kurtularan yaparsın.
Çok önemli bu dönem sakın taviz verme resti çek yoksa bir ömür " ailemi sevdiğimi sana her defasında hatırlllattım kendin böyle kabul ettin" der bu defa göbekten baglanır nikahı da kıyınca hiç terkedemessın kaderin olur gider. senden arama sorma onun çizgisinden ilerle gönül alan sen olmaaa

İnan yüzüğü atsam şunu derler " bak o kadar şey yaşadılar demekki sevmiyomuş hemen yüzüğü attı.Nişanlım kolay kolay hatasını kabul eden birisi değildir.Annem bana bugün kızım ben 50 yaşındayım, bu hareketlerin altında başka bir sebep olabilir çok mantıksız çünkü bunlar bahane gibi geliyor dedi.. Asla gönül almam,asla!

Neden bu kadar aciz davraniyosun.belliki adam seni istemiyo.bence ailesi de...bahsettigin tarzda bi sebepten boyle davraniyo diyelim sonucta aile bunu biliyo.senin yaninda olmalari gerekmezmiydi.seni aramalari gerekmezmiydi? En azindan kizim durumu biliyosun sakin ol bekle gecsin siniri deyip en onemlisi annenden ozur dilemeleri gerekirdi.sevdigin icin gozun gormuyo biseyleri ama sen o nisani hala karsi tarafin atmasini bekleyerek hem kendini hem de aileni kucuk dusuruyosun.onlara da yazik canim.yazdiklarim biraz agir olabilir ama ben senin ve ailen icin uzuluyorum.goz gore gore yakacaksin kendini.hayatin boyunca itilip kakilmayi hakettigini dusunmuyorum.bu is evlensen bile yurumez uzgunum....

Anneanneniz kadın gibi kadınmış, bravo..O resmen ayakta tutmaya çok yardımcı olmuş.
Çok teşekkür ederim, şu an üzüntüden ne yapacagımı bilmiyorum.. Çok kırıldım.Karar vermek zamanımı alacak ama bu süreçte asla bana ulaşamayacak.
Kıyamam ya, cok fazla düşünüp, söylediklerini, hakaretlerini cok fazla kafanda tekrar edip kendini yıpratma. Ağlama demiyorum ağla rahatla ama kendininde kıymetli oldugunu hic unutma tatlım. En kısa sürede atlatman dileğiyle

Ve sen hala ayrilmadin mi bu adamdan? Soook oldummmmm.
Kendini ne saniyor ki yaaa. Askindan olsemde aslaaaaaaaa devam etmezdim.
Sen aglaa daha cok aglarsin.

Fevri davranmamaya çalışıyorum daha önceki tecrübelerimden.Ayrıca o onu bırakamayacagımı düşünüyor sanırım.Bıraktığımı söylesem de bana inanmayacak hemen.O yüzünden düzgün bir yol düşünüyorum şu anda

Bes senede cok yipranmistir iliski. Sonucta ikiniz de fevri insanlarsiniz. Kim bilir neler oldu ben nerden bileyim sogumus iste. Dedigim gibi ya ben bu kizi cok beklettim mecbur evlenecegim diyo ya da alismis sana kendine baska hayat kuramayacagini dusunuyo. Her iki durumda da kafese sikismis gibi nefret saciyo. Aile de seni istemiyo annesinin sozleri ortada. Gercekleri goz ardi etmeye calismak yerine otur kendi kendine uzun uzun dusun. Mutsuz bi evlililik basina cok buyuk belalar acar bunu bil

Durum böyleyse daha açık olsunlar, ailem de ben de asla bir beklentimiz olmadı.
Allah kahretsin hepsini.. Gözardı ettiğim bir gerçek yok,dediklerini sağlı sollu ben de düşünüyorum elbette .Sadece üzüntüden şu an ne yapmam gerektiğini kestiremiyorum.Hiç beklemiyodum böyle bişeyi.

X