hepinizin yazdıklarını teker teker okudum çok teşekkür ederim öncelikle.
nişanlım düğünü, ev eşyalarını, takıları falan kendisi yapacak; tamam aileside yardımcı elbette ama esas yük onun üzerinde. ama durumu kötü de değil.
ben eşyaları hem anıları olduğu için hemde birçok insan kullandığı için istemiyorum açıcası. nişanlım zaten, anılar benim ama ben bile hatırlamıyorum koltuklar sadece yeni olarak bakıyorum diyor. yani biz tanışmadan bi iki ay önce almış olsa ve ev arkadaşı olmasa, ne bileyim eski kız arkadaşı vs gelip kalmamış olsa, tamam kullanalım derim. şuanda bir ev arkadaşı var; bizden bi kaç öncede onun düğünü olacak. o sadece kendi yatak odasını alıp gidecek, geri kalan eşyaları zamanında nişanlım kendisine almış. ama şuanda ikisi (buna aileler ve arkadaşlarıda dahil) kullanıyorlar.insan fıtratında var sanırım; onlar yepyeni eşyalarla evini dizicek ben neden beraber kullandıkları koltuğu kullanayım diyorum..
şuanda yatak odamızı ve salon koltuklarımızı aldık binbir heycanla. bana diyor ki, nasıl ki bu eşyaları beraber heycanla aldıysak, bekar evimdeki eşyalarıda kendi başıma gittim, seçtim aldım taşıdım. hepsinde tek başına emeğim var, onlarda benim için önemli. böyle diyince ona kıyamıyorum tamam ama kendimi biliyorum, takıntılıyım. arkadaşlardan biri yazmış ya, eve çıkınca dahada batar o bana...
ikinci el alan bir yere asla satmaz, ihtiyacı olan birine verir. döşetmeyi bende düşündüm ama dediğiniz gibi onlarda pahalı.. bugün bu konuyu konuşucaktım ama ortamımız olmadı. gerekirse boş kalsın evlendikten sonra kanepe alırız diycem. şimdi, kullanmayız diyoruz oturma odasını ama, mutlaka kullanacağıma eminim.
herkesin durumu kendine göre biliyorum, sadece bilgi paylaşmak içimi dökmek istedim.
sabırlı olup, gerekli zamanı kollayıp güzel bir dille ifade etmem lazım. gerçekten beni yürekten anlaması lazım. birde dedi ki bana, eğer koltukları istemiyorsan buzdolabını çamaşır makinesini, mutfak eşyalarınıda istememen lazım. hepsi bu evde çünkü. ama elektronik eşyayla koltuk bir mi... hiçbirşey değilde o koltuklar bana huzursuzluk veriyor