nişanlımla eşya sorunu :(

Sanırım senin istememin nedeni eski kız arkadaş olayı ama eski sonuçta onun soyadını taşıyacak olan sensin. Bence eskiye takılmamalısın. Ama illa içime sinmiyor diyorsan 2 tane kanepe alırsınız yani artık çok uygun fiyata eşyalar var. Ama geçmişi boşver bence o eşyaları kullanmaman geçmişte öyle birinin olduğunu değiştirmeyecek ki.

Ben evlenirken TV, mutfak mobilyası, üç adet kapanabilir masa, elektrikli süpürge, ütü, küçük fırın vardı. Kayınvalidem bunların hepsi var alma dedi. Evliliğimin 2. sene si henüz bitti ve ben bu döküntüler yüzünden yediden yeniden taksite giriyorum çok durumum varmış gibi. Bir de bana daha yeni kullanılmadı demişti. TVnin ekranı kayboluyor, masalar bozuldu, elektrili süpürgem parçalara ayrıldı, ütü ilk günden iptal, küçük fırınım altı yakıyor vs... O kadar pişmanım ki kabul ettiğime. Babam zaten bunları alacaktı bana. Kendisi eski döküntülerinden başka bişey vermediği için ailem de yapmasın istedi sanırım. Sizin durumunuzda da yani her baktığında hatırlamaması imkansız. Kendi aldığım eşyalarımda şimdiden hatıralarım var. Ayrıca öyle sanki başkasının eşyasını kullanıyor hissi oluyor, hiç alışılmıyor kendi eşyan gibi. En ucuz takımı al ama senin seçimin olsun.

elektronik eşya vs olsa tamam da, koltuk kullanılmış ise ben de istemezdim açıkçası. en azından döşemesini değiştirmelisiniz.
koltuk yüzlerini değiştirmek de oldukça pahalıya geliyor. ben salondakileri değiştireyim dedim(kediler tırmaladı diye), min. 1800 tl fiyat çıkardılar, vazgeçtim. yeni takım fiyatı.
bulunduğunuz yere göre fiyatlar değişiyor tabii...

bence en iyisi, 2. el eşyacılara satmak... yerine uygun fiyatlı birşey alırsınız...
eğer koltukların kalitesi iyi ise(iskeleti çok sağlam ise), satılınca değerinden çok kaybedecekse, koltukların döşemesini yenilersiniz... o zaman da yepyeni oluyorlar.

Son düzenleme:
2 kanepe alamıycak mı canım kullanılmış eşyalara mecbur bırakıyor seni.durumu çok kötüyse bilemem ama öyle birşey yoksa kabul etme.benim kardeşim bekar evine birşey alcak olsa evlenince kullanamazsın ona göre al diyorum.niyeki diyor belki kız istemez mecbur değil diyorum anlıyor artık.mesela lcd aldı,çok iyi birşey alma ,evlenince eşin istemezse yine alabilirsin dedim.o da televizyon yani,kullanılmış kanepe de olmazki alamayacak durumda değilsen.

Son düzenleme:
Merhaba kk üyeleri... Benim kafama çok taktığım bir problemim var. Şuan 4 aylık nişanlıyım ve 8 ay sonra düğünümüz var. Nişanlımın şuanda bekar evi var. Biz evlendikten sonra şuanda kullandığı koltukları oturma odamızda kullanalım istiyor. 1 2 yıl olmuş sanırım koltuk takımını alalı. Eskiden çok ciddi bir ilişkisi varmış, o koltuklarda eski kız arkadaşını, kızın ailesini ağırlamış. Hatta kız burda (normalde farklı şehirdeler) ameliyat olmuş ailesi gelip 1 ay falan burda kalmış. Ve şuanda nişanlımın bir ev arkadaşı var. Onunda ailesi geldikçe illaki yatıp kalkıyorlar. Benim içime hiç sinmiyor o kadar kullanılmış, üzerinde yatılıp kalkılmış koltukları yeni dizdiğim eve koymak. Sonuçta biz salonu kullanıcaz oturma odasını misafir için yapıyoruz, bu koltukları atmak içimden gelmiyor çok yazık olucak diyor. Hani şu zamana kadar neler neler aldı, bunuda sonra değiştirelim tamam desem, durum öylede değil. Ve artık her bütçeye göre koltuk takımları var. Ben şuanda çalışmıyorum öğrenciyim, ama ailem alıyor alınacakları. Çok düşündüm ona haksızlık etmek istemiyorum ama elimde değil hiç içimden gelmiyor. Ben evimin salonunu seviyorum ama oturma odamı sevmiyorum demek istemiyorum. Evimin her yerinde mutlu olmak istiyorum. Sizlerle paylaşmak istedim.
Değiştirmek İstemekle haklısın Nişanlınla bunu Konuşun Bütçem yetmez derse biraz sen birazda nişanlın eklesin konu halledilmiş olur. İllaki Almam Değiştirmek istemiyorum derse Anılarına Saygı Duymak zorunda kalacaksın

hepinizin yazdıklarını teker teker okudum çok teşekkür ederim öncelikle.

nişanlım düğünü, ev eşyalarını, takıları falan kendisi yapacak; tamam aileside yardımcı elbette ama esas yük onun üzerinde. ama durumu kötü de değil.

ben eşyaları hem anıları olduğu için hemde birçok insan kullandığı için istemiyorum açıcası. nişanlım zaten, anılar benim ama ben bile hatırlamıyorum koltuklar sadece yeni olarak bakıyorum diyor. yani biz tanışmadan bi iki ay önce almış olsa ve ev arkadaşı olmasa, ne bileyim eski kız arkadaşı vs gelip kalmamış olsa, tamam kullanalım derim. şuanda bir ev arkadaşı var; bizden bi kaç öncede onun düğünü olacak. o sadece kendi yatak odasını alıp gidecek, geri kalan eşyaları zamanında nişanlım kendisine almış. ama şuanda ikisi (buna aileler ve arkadaşlarıda dahil) kullanıyorlar.insan fıtratında var sanırım; onlar yepyeni eşyalarla evini dizicek ben neden beraber kullandıkları koltuğu kullanayım diyorum..

şuanda yatak odamızı ve salon koltuklarımızı aldık binbir heycanla. bana diyor ki, nasıl ki bu eşyaları beraber heycanla aldıysak, bekar evimdeki eşyalarıda kendi başıma gittim, seçtim aldım taşıdım. hepsinde tek başına emeğim var, onlarda benim için önemli. böyle diyince ona kıyamıyorum tamam ama kendimi biliyorum, takıntılıyım. arkadaşlardan biri yazmış ya, eve çıkınca dahada batar o bana...

ikinci el alan bir yere asla satmaz, ihtiyacı olan birine verir. döşetmeyi bende düşündüm ama dediğiniz gibi onlarda pahalı.. bugün bu konuyu konuşucaktım ama ortamımız olmadı. gerekirse boş kalsın evlendikten sonra kanepe alırız diycem. şimdi, kullanmayız diyoruz oturma odasını ama, mutlaka kullanacağıma eminim.

herkesin durumu kendine göre biliyorum, sadece bilgi paylaşmak içimi dökmek istedim.

sabırlı olup, gerekli zamanı kollayıp güzel bir dille ifade etmem lazım. gerçekten beni yürekten anlaması lazım. birde dedi ki bana, eğer koltukları istemiyorsan buzdolabını çamaşır makinesini, mutfak eşyalarınıda istememen lazım. hepsi bu evde çünkü. ama elektronik eşyayla koltuk bir mi... hiçbirşey değilde o koltuklar bana huzursuzluk veriyor :KK43:

O koltuk takımı satabilirsiniz.
Böylece yeni alacağınız koltuk takımının neredeyse yarı masrafını karşılamış olur.
Sadece siz değil, kimse istemez öyle bir eşyayı.
Eski sevgili hatırası var sonuçta ve bekar evinde hunharca kullanılmıştır.
Düzgün bir şekilde dile getirdikten sonra sanmıyorum ki nişanlınız, 'hayır bunlar kalacak' diye diretsin...

ayrı ayrı salon oturma odası yapmayın bence eski moda kaldı onlar
çok saçma geliyor haftada 1 gelecek misafir için oda yapıp yepyeni eşyalarda doldurup örtülü tutmak bana artık
misafirin totosu da benim totom nerde oturuyorsa orda otursun bişeycik olmaz :KK52::KK52:
hem sorun da çözülür böylece.

bence koltuk örtüleri var al onlardan ört derim. hangi koltuk olduğu hatırlanmaz bile o zaman. yada hiç içine sinmiyorsa bırak oturma odası boş kalsın. durumunuz olunca en güzelinden alırsınız .

Merhaba kk üyeleri... Benim kafama çok taktığım bir problemim var. Şuan 4 aylık nişanlıyım ve 8 ay sonra düğünümüz var. Nişanlımın şuanda bekar evi var. Biz evlendikten sonra şuanda kullandığı koltukları oturma odamızda kullanalım istiyor. 1 2 yıl olmuş sanırım koltuk takımını alalı. Eskiden çok ciddi bir ilişkisi varmış, o koltuklarda eski kız arkadaşını, kızın ailesini ağırlamış. Hatta kız burda (normalde farklı şehirdeler) ameliyat olmuş ailesi gelip 1 ay falan burda kalmış. Ve şuanda nişanlımın bir ev arkadaşı var. Onunda ailesi geldikçe illaki yatıp kalkıyorlar. Benim içime hiç sinmiyor o kadar kullanılmış, üzerinde yatılıp kalkılmış koltukları yeni dizdiğim eve koymak. Sonuçta biz salonu kullanıcaz oturma odasını misafir için yapıyoruz, bu koltukları atmak içimden gelmiyor çok yazık olucak diyor. Hani şu zamana kadar neler neler aldı, bunuda sonra değiştirelim tamam desem, durum öylede değil. Ve artık her bütçeye göre koltuk takımları var. Ben şuanda çalışmıyorum öğrenciyim, ama ailem alıyor alınacakları. Çok düşündüm ona haksızlık etmek istemiyorum ama elimde değil hiç içimden gelmiyor. Ben evimin salonunu seviyorum ama oturma odamı sevmiyorum demek istemiyorum. Evimin her yerinde mutlu olmak istiyorum. Sizlerle paylaşmak istedim.

bende istemezdim nişanlımın eski anılarının olduğu koltukları ev içinde:KK19:
haklısınız değiştirmek istemekte satıp uygun fiyata birşey alın bence :26:

bence bu konuda sonuna kadar haklısın evine koymak istememen çok doğal.neden bizim gibi ince düşünemez ki şu erkekler anlamıyorum

içine sinmeyen hiçbişeyi kabul etme bencede....
arkadaşların dediği gibi kumaşını değiştirebilirsin...

Ben olsam almam o takımı eve ya sınır olurum hep ve her zaman huzursuzluk yaratır sıze haberın olsun !!!! Bı kere evlenıosn sıcak yemek gıbı hep gozunun onunde olucak her an patlaya hazır bı bomba gıbı dolanır durursun eve sokma bence o koltuk we dıger esyalarınızı

anılar var diye bir eşyayı istememek bana saçma geliyor,
sonuçta anılar koltuğun üzerinde yaşandıysa bu anıları yaşayanda nişanlın,
bu mantıkla bakılırsa nişanlını da istememen gerekir...

üzerinde çok yatıldı kalkıldı çok kişi kullandığı için tiksindiysen oturma odası istemiyorum,
o oda için başka planlarım var dersiniz, zaten oturma odası diye bir şey kalmadı artık...

nişanlına "en ucuzu bile olsa oturma odasına iki koltuk alalım, eskileride ihtiyacı olan birine verelim, amaca daha uygun olur " diyeblirsin

bende olsam bende istemem. eski kızı geçtim, bekar evi yani hiç temzilenmeştir o koltuklar. arınmaz valla..

hiç olmadı kavgaya dönüştürmeyin, inatlaşmadan anlatın hep.
evlenince ilk iş onu değiştirirsiniz :) sonuçta ömür boyu mecbur değilsiniz ya koltuklara.

hiç canını sıkma.
olmadı koltuklarda ısrar ederse, evlenince tepin üstünde yayları falan berbat olsun, elinden geldiğince zarar verirsin. :KK53: bak nasıl değiştiriyor :KK52:

nişanlının eğer başka koltuk takımı alıcak gücü maddi durumu varsa senin içine sinmediğini görür ve deiştirir koltukları.tek sorun bu olsun be güzelim .allah daha büyük sorun vermesin.şimdi almayalım para yok desede ilerde yıne deişir.ben 6 aylık evliyim herşeyim var allaha şükür.ama diyarbakırda şarktayız istanbuldan geldik buraya.annemleri babamları özlüyorum soguk sobalı bır evde oturuyorum ki hiç sobalı evde oturmayan ben cok zorluk çekiyorum.bu yüzden dert etme hepsi gelip geçer önemli olan anlaşmak huzurlu yaşayabilmek.

Hepinize çok teşekkür ederim. Tüm yazılan yorumları, nişanlımın bana karşı tutum ve davranışlarını harmanlayıp oturup düşününce koltukları kullanmaya fakat, istediğim kalın kumaştan kılıf diktirmeye karar verdim. hem rengi değişmiş olucak hemde içime sinicek gibi.... ve salon takımı için parlak kadifeden şık, avangart sayılabilicek koltuk almıştım, onlarıda değiştirmeye daha spor daha rahat birşeyler almaya karar verdim.. çünkü birçok arkadaşın dediği gibi, nişanlım koltukların kasalarının sağlam olduğu için, kiraya çıkacağımız için kullanalım extra para harcamayalım dedi. birde şimdi eşya alışverişinde o kadar heycanlı ki.. alıcazi kullanıcaz, televizyonumuzu seyredicez.. bir keresinde ben mutfak masasına bakıyordum, salonda yemicekmiyiz dedi :) tamam hayatım elbette salondada yeriz ama hergün olmaz ki dedim :) birde, sen hangisini istersen, sen ne renk istersen onu alırız diyor herşeyde... tarzlarımız çok farklı birbirinden ama sırf ben beğendim diye, gitti pembe parlak kadife altın sarısı detayları olan salon koltuklarını aldı :) şimdi bu adam bana bu kadar ılımlı yaklaşırken, bir dediğimi iki etmeden tamam tatlım derken ve bende onun hangi niyetle oturma grubunu kullanalım dediğini gerçekten anlarken, nasıl olurda içime sinmiyor değiştirelim diyim...

bu konuyu konuştuk. içine sinmeyen hiçbirşeyi ben o eve sokmam, bir oturma grubu değilmi alırız hangisini istiyorsan dedi, konuyu kapattı. ama inanın bu durumda benim içime sinmedi. kullanalım, rengini değiştiririz kılıf diktirirz dedim. hiç kullanmıcaz dedi. bu seer kullanalım diyen ben oldum :)

ben ne olursa olsun atardim o koltugu, eski sevgilisi diyosun.
ben asla istemem eskidende olsa bile benim kocamla biseyler yasamis olan birisinin hatirlanmasini,
hemde benim yuvamda..

yan odada eski anilar muzesi varmis gibi gelir bana, o evde yasadiklarimiza mazide olan birinin dikdik bakmasi gibi.
belki abarttim ama benim dusuncem bu.

hem durumuda kotu degil diyosun,karsilaya biliriz diyosun,at gitsin

X