• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın yemek yeme alışkanlıkları

Valla canım çok iyi bir gelindim daha nişanlıyken ameliyat oldu diye herşeyimi Yaptım benim nişanlılığımı zehir etmelerine rağmen kızıyla birlikte ben onlar için herşeyi Yaptım ki en son oğluyla benimle hiç alakası olmayan bir konuda kavga edip beni suçlayıp beni arama evime gelme diyene kadar daha nişanlıyken bunları yapan birine bende kibar davranmıyorum artık. Ayrıca nişanlımın kendisi diyor ben Köyde yetiştim bilmiyorum diye belki o yüZden öyle yazmışımdır yargılamadan önce bilmeniz gerekenler olabilir
ama bizde yorum yaparken ilk okuduğumuz yazıya göre yorum yapıyoruz ayrıntıları nedir ne değildir ne yaşamışsın bunu bilemem açtığın konuya göre yorum yaptım...

Eşim bamya sevmez

Ben de nohut sevmem ya da salçası çok yemek ne var bunda

Ailenin yanında sevmem diyemediği için doydum demiş ıyyy ben onu sevmem nasıl yiyorsunuz salyalı salyalı dese daha mı îyiydi

Diğerini çözmüşßün zaten ama tek söyleyeceğim evliliğe onu şöyle değiştiririm böyle değiştiririm diye asla başlama iki taraf da temelde değişmez

Eşim bamya sevmez

Ben de nohut sevmem ya da salçası çok yemek ne var bunda

Ailenin yanında sevmem diyemediği için doydum demiş ıyyy ben onu sevmem nasıl yiyorsunuz salyalı salyalı dese daha mı îyiydi

Diğerini çözmüşßün zaten ama tek söyleyeceğim evliliğe onu şöyle değiştiririm böyle değiştiririm diye asla başlama iki taraf da temelde değişmez
Yok ben değiştirmeye çalışmıyorum biz birbirimizi çok seviyoruz ama bu huyu beni rahatsız etti sadece bunu da gerçekten yeni gördüm güzel bir dille söyledim Anlayış gösterdi Sağolsun o da benim eksiklerimi değiştirebilir ki zaten söylüyor ben ondan 5 YAŞ küçüğüm ve onun benden daha tecrübeli olduğu konular oluyor zaten Eş olmak birbirini tamamlamak değil mi kızlar. Konuyu paylaştıktan sonra farkına vardım durum size çok vahim olarak yansımış bende kendimi yanlış tanıtmışım. Durumun bu kadar vahim olmadığına sevindim çok şükür :)

Annesi hakkındaki sözün onu değil seni küçültür .
O kadın onu doğurdu memesini emdi anlatabiliyormuyum.
Kendini camdan atsanda bu böyle.ve iyiki de böyle.
Çok itici bir üslubun var
biraz kibar biraz hanım olmak maharettir.
Ama günümüzde bu eziklik oldu.
Altta kalmamak oldu.
Annesi yumurta yapmış bilmem ne.bu yaşa getirmiş de evlenmeyi dusunuyorsun bak.minnettar ol azicik

belki yemek seçti belki annesi ne de yapsa yemedi damak zevkli var her bebeğin sen bilmezsin

hem bamya keskin bir tad herkes sevmeye bilir.her sebze seven de sevmeyebilir.

Bu adam değişmez onun tarzı bu yaşantısı bu.ya kabul edeceksin yada kendin annesi görgülü olan bakımlı koylu olmayan! Çatal bıçak adabı bilen birini bulacaksın.

Bu arada bunlar gördüklerin ,bak bu görgüsüzlerin daha neleri çıkacak ortaya evlenince..

ağzını şapırdatan ve parmaklarını yalayarak yemek yiyen insanlardan nefret ediyorum. bence çok geç kalmışsın. 7 yıldır bu adamın böyle olduğunu anlayabilmiş olman lazımdı. düzelmez artık. alış.

Ya valla bende takıntıya sebep oldu bu tür sesler. Ağız sapırdatmak, parmak yalamak falan katlanamam ben bunlara. Adab-ı muaşeret yani, bunu herkesin bilmesi lazım. Kayınbaban, kayınvaliden, nişanlın sofrada az edepli ye, kaçmıyor ya. Evde tekken istersen saldır, valla kızlar iki yüzlülük falan demeyin ama daha düğün olmamış bir şey olmamış, bir resmiyet havası vardır illaki ortamda, bu tür ortamlarda yenilen yemeklerde insan az kendine dikkat eder. Normalde yaptığın hareketleri yapmazsın, kıtlıktan çıkmış gibi yemezsin ne bileyim ya. Sırf mideyi dolduracağım derken rezilliğin ayyuka çıkmasına değmez diye düşünüyorum. İş yemekleri, böyle evlilik öncesi verilen yemekler daha başka özel nitelik taşıyan aktiviteler de böyle gerektirir bence.

Çok kötü bir durum ya,ben deli olurdum heralde.Çünkü benim en en en en nefret ettiğim huy.Sofra kurallarına uyulmaması.Ben soğurdum heralde.:KK43:

bence elle yenecek yemekler yapma.tavuk mu yaptın kemiğinden ayır koy tabağına.yada ne bilieyim başka bişey.aile arasında yemek yencekse yine elle yiyebilceği şeyler yapma.salatayı da elle yicek hali yok ya.

O kadar uyuz olmussunki yediklerine varana kadar gozune batmis ve saymissin :)) ama haklisin cekilecek bir mevzu degil ben oyle yemek yenen masada asla oturamam ac kalkarim o masadan yiyemem.. Tekken istedigi gibi rahat ettigi gibi yesin ama insan icinde olmaz.. Acik acik uyar hoslanmadigini belirt bence o sekilde yediginde masadan kalk yeme tepki goster belki anlar duzeltmeye calisir kendini..

O kadar uyuz olmussunki yediklerine varana kadar gozune batmis ve saymissin :)) ama haklisin cekilecek bir mevzu degil ben oyle yemek yenen masada asla oturamam ac kalkarim o masadan yiyemem.. Tekken istedigi gibi rahat ettigi gibi yesin ama insan icinde olmaz.. Acik acik uyar hoslanmadigini belirt bence o sekilde yediginde masadan kalk yeme tepki goster belki anlar duzeltmeye calisir kendini..
aynen kardeşim de öyle.hayatta yemek yiyemez.çatalın ucuyla yiyomuş gibi yapar.karşı tarafa da bunu belli eder ama tabiki de karşı taraf ne demek istediğini anlamaz.yine öyle yemeye devam eder.

aynen kardeşim de öyle.hayatta yemek yiyemez.çatalın ucuyla yiyomuş gibi yapar.karşı tarafa da bunu belli eder ama tabiki de karşı taraf ne demek istediğini anlamaz.yine öyle yemeye devam eder.

Rol de yapamam yiyomus gibi filan yapamam bildigin catali bicagi atar kalkarim tepkimi belli ederim sonucta o masada bir topluluk var 1 kisi degil..

Rol de yapamam yiyomus gibi filan yapamam bildigin catali bicagi atar kalkarim tepkimi belli ederim sonucta o masada bir topluluk var 1 kisi degil..
konu sahibi köylü bilmem ne diye söylemiş kızmışlar amam ben de canlı örneğini yaşadığım için anlayabiliyorum.
eşimin ailesi -eski eşim olcak yakında- masada parmaklarını yalayan,geğiren,herkesin aynı bardak değil aynı şişeden su içmeye zorlandığı bi yemek masası düşünün. ıyk.hala midem kaldırmaz.kardeşimi çok iyi anlıyorum.bn bi nebze göz yumradım ama artık sadece düşünmüyorum.onlar yokmuş gibi yaşıyorum

konu sahibi köylü bilmem ne diye söylemiş kızmışlar amam ben de canlı örneğini yaşadığım için anlayabiliyorum.
eşimin ailesi -eski eşim olcak yakında- masada parmaklarını yalayan,geğiren,herkesin aynı bardak değil aynı şişeden su içmeye zorlandığı bi yemek masası düşünün. ıyk.hala midem kaldırmaz.kardeşimi çok iyi anlıyorum.bn bi nebze göz yumradım ama artık sadece düşünmüyorum.onlar yokmuş gibi yaşıyorum

Owwwww gercekten cok kotu :KK34: sofra adabi diye bir sey var ama insanlar cok tuhaf..

Koyde yetisti demissiniz de, benim baba tarafim ilcede anne tarafim koyde. Anne tarafima gittigimizde herkese ayri tabak verilir, agizlar sapirdatilmaz, parmaklar yalanamaz, sakince catal kasikla yenir, o catal kasik sofraya hizla kondumu bile ters ters bakilir :) Sofrada edepli olmak cok onemlidir onlar icin. Koyun geri kalani da ayni sekilde.

Baba tarafim ise, yani nasil diyim bilemiyorum, yemek yerlerken agizlarindaki seyler yere duser, ayri tabak olayi yok zaten. Agizlarinda lokma varken bogazlarini temizlerler (burada ben iptal), parmaklari yetmez becerebilseler dirsekleriyle girisecekler yemege. Hele agiz sapirtisi seslerinden millet birbirini duyamaz.

Babama da sofra adabini koylu annem ogretti. Hala aliskanliktan normal yiyip dururken arada sapirdatmaya baslar annem hemen bakar, babam kendini aninda duzeltir :)

Hahaha koptummmmmm sabahin altisinda :D :D parmagi birakip dirsegi yalamak mi :D

konu sahibi nisanlini kirma bence sevmissin nisanlanmissin uyarda tatli tatli uyar...
Hahahahaha dirsek yalamak :D

Back
X