• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlımın yemek yeme alışkanlıkları

Yaptığı iyi Şeyler ve kötü şeyleri tartıyorum sevmesem bu kadar düşünmezdim ama ailesi

ya çok düzenliyim diyo çamaşırlarımı ortalığa atmam dolabım düzenlidir diyoki gördüğümkadaryla öyle sadece yemek yemesi böyle işte

Peki mesela seni yardim eder mi? Karsilikli beklentilerinizden hiç bahs ettiniz mi? Bilemiyorum, ben biraz Sexingthecherry Sexingthecherry üyesine katiliyorum. Yani kritige hiç bir sekilde olumlu bakmayan insan..

Ve mecburen söylemem lazim, öyle ellerini yalayan insan ile, ne bilim mesela ben yapamazdim, migdem bulanirdi.

Yemekten sonra parmaklarımı yalamam ama yalayandan da asla rahatsız olmam çok şapur şupur olmadığı sürece.
6 yıllık sevgili hayatında bunu defalarca görmeniz gerekirdi. Ha görmediniz, şimdi nişanlılık evresinde yani tanıma , karar verme evresinde bundan çok rahatsızsanız , gözünüze çok batıyorsa ya konuşacaksınız ya da yapacak belli.
Babanız bile rahatsız olmuş baksanıza, şimdiden adamı almışsınız çembere.
Vee şimdiden annesine görgüsüz, cahil diyebiliyorsunuz. Garip..

Ha bu arada çocuklar yemede anne babasını örnek almazlar. Anne baba " bunu yemem" cümlesini çokça kurmasalar, anne ve baba her çeşit yemeğe o çocuğu alıştırsalar sorun olmaz.

Adam bamya yemez , 6 :) tavuk kanadı yer bunda sorun yok bence.

Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar durum sandığım kadar kritik değilmiş nişanlıma anlattım durumu güzel bi dille o da Haklısın birbirimizin eksiklerini kapatacağız dedi ben şokkk demekki artık evlilik olgunluğuna girmiş Allah'a şükür annesinin Saçma hareketlerinden başka da bir sorunumuz yok yani bu sorunu çözdük kabul ediyorum çünkü tamam dediyse tamamdır

Öncelikle üslubunu beğenmedim, karşı tarafa köylü cahil tarzındaki. Tavuk kanadı çatalla yemenin çok mümkün olduğunu sanmıyorum. Etinin yarısı kemikte kalır. Sulu yemeğe de banılır. Bunlarda acayiplik yok.
Parmaklarını çok yalıyorsa yalnızken herkesin ona baktığını söyleyebilirsin, kendin utandığından ziyade onu düşünüyormuş gibi konuşabilirsin. Belki o zaman saldırgan olmaz. haa baktın düzelmiyor, olmuyor, toplum içinde yaptığı bir anda parmakların çok lezzetli heralde diye geçiriver onu böyle kabullenemeyeceksen.
Yeme alışkanlığına gelince evlendiğinizde sen ne pişirirsen onu yiyecek. Patates kızartması hamur işi zaten çok Zararlı. Evlenince sebzeleri etli falan yaparak onun damak tanıda alıştırmaya çalışırsın. Fırın yemekleri falan hem daha sağlıklı hem lezzetli oluyor. Hamur işi patates kızartması falan da yapmazsın, birbirinize uyum sağlaya sağlaya orta yolu bulursunuz. Kilolu mu nişanlın? Zayıflaması konusunda teşvik edici olursan belki daha sağlıklı yeme konusunda bilinçlenebilir.

biz 6 yıllık bir beraberliğin ardından geçen yaz nişanlandık ve 10 aydır nişanlıyız. Ve tabiki sevgiliyken göremediğin bazı huyları nişanlıyken görüyorsun. Biz sevgiliyken fazla insan içine çıkamazdık genelde İkimiz olurduk tabi artık aileler arkadaşlar akrabalar hep biraradayız. Neyse konu şu nişanlım yemek yemeyi hiç bilmiyor o kadar pis yemek yiyor ki parmaklarını yalıyor Çatal falan kullanmak yok banarak yemeyi çok seviyor ikimiz olunca bir şey demiyorum ama başkaları oluyor bundan rahatsız olduklarını düşünüp bende rahatsız oluyorum. Sonra yemek seçmesi vardır patates kızartması olunca koca tabağı bitirir çünkü annesi ya Kızartma yapmış ya da Sucuklu yumurta çünkü hanım yemek yapmayı bilmiyor bende sebze yemeklerine falan Alışsın istiyorum ki çocuğumuz olunca bizi örnek alacak. Bamya yer misin dedim akşam yemeğinde yok doydum kalkcam dedikten sonra bir tabak pilav yarım tabak salata ve 10 kadar tavuk kanadı 4 5 tanede Kemalpaşa Tatlısı yedi yani böyle Börek olsun Kızartma tatlı makarna falan bayılıyor ama bari doydum kalkıyorum deme bunu hrrgün yaşayınca sinirlerim geriliyor yemek vakti gelsin istemiyorum. Kanatları yerken on parmağını yaladı babamın bir bakışı vardı yerin dibine girdim tamam bizde kibarcık değiliz ama kalabalık içinde bi adap vardır. O Köyde yetişmiş annesi zaten çok görgüsüz bişey bilmeyen bi kadın yani bşy beklemiyorum ama o kadar dışarda çalıştı otellerde kaldı hiç mi duzeltmedin? Bilmiyorum çok rahatsızım nasıl ona çaktırmadan düzeltebilirim çünkü uyaramıyorum bşy demeye Kalktım mı yakıştıramıyorsunuz kendine demeye kalkıyo sorun o değil ki biraz dikkat etmeli değil mi sizce de ?
iğrençmiş ya midem kalktı insan buz gibi soğur

Yemek yerken parmaklarini yalama konusunda haklisiniz ama...

Siz onun ne sevdigine karisamazsiniz..size ne yahu ister pizza yer ister patates...

Cocuklariniz olsun onlara kazandirin yemek aliskanligi o zaman.
Hangimiz hergun sebze yemegiyle buyuduk ki burda?
Borek yumurta patates dediginiz seyleride o kadar sagliksiz anlatmissiniz ki.

Birakin onun ne yedigine ictigine karismayin.damak tadini rahat birakin.

Rolunu iyi oynamıs canım.Demek ki nasıl yediginin farkında ki basta insan gibi yeme taklidi yapmıs simdi tarzan gibi yemesi cok normal :KK53:
Azıcık kibar olun yaaa boyle yapıyorlar da kızları kendilerinden sogutuyorlar ! En Büyük KK

Ay Cok itici bir tipmis
Allah yardimcin olsun
Ilerde daha Cok gözüne batacagi kesin

Herkes diledigi yemekleri yemekte ve sevmekte ozgurdur.Esim yemek secmez fakat o etli salcali yemekleri severken,ben salatalar,zeytinyaglilar severim.Bazen ayri ayri yaparim,bazende o bana yada ben ona uyariz.Bunlar buyuk sorunlar degil bence.Fakat toplum icinde yemek.adabida dikkat etmeli.Konusmaktan baska careniz yok.Zaten anlayisli biri ise bu duzeltmeye calisir.Sayet esim bana dese elimden geleni yapar duzeltirim kendimi.

Ben de hiç kaşık kullanmam. Çorbayi bile nerdeyse Çatalla icicem :KK70::KK70: hep çatal kullanırım ama kanadı da elle yerim yani.
Yemeğin suyuna ekmek banarim. Ha tabi parmak Yalamak benim midemi bulandirir bi de ağzını açarak yemek.
Annesine bu kadar ağır laflar kullanmanız da çok itici. Ne yaparsa yapsın bunları haketmiyor. Siz masada yiyorsunuzdur o köyde yerde yiyordur. Bu onu pis sizi temiz yapmaz. Kullandığınız kelimelere dikkat edin bence.
Nisanliniza da söylerseniz bu işin sonu gelmez..

Valla bende agzini sapirdatan sesli sesli cigneyip yemek yiyen insandan hic haz etmem hatta oryam sessizken birsey yiyorsam dusunurum cignedigim seyin sesini baskasi duyuyor mu diye:)
Gel gelelim nisanlinizin kanadi eliyle yemesi,yemege ekmek banmasi cok normal.Sapirti olayi falan hos degil bunu da ancak disardan ne kadar kotu gorundugunu ona ispatlayarak duzeltebilirsiniz.

Elle yenilen yemek daha tatlidir bikeree :))

Bu arada hanimlar konu sahibi olayi halletmis oyle dedi :p
Tamam demis nisanlisi..

:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:Maşallah adamın yediklerini saymışsın.Yaşı kaç bilmiyorum ama alışmışsa alışkanlığı zor değişir ama Annesine görgüsüz bişey bilmiyor demen de çok çirkin
Valla bu kk kadınlarının cevaplarını bayılıyorum Karnım ağrıdı resmen birde bole karşı tarafı heleki bir anneyi bu şekilde küçümseme o zaten görgusuz demek olacak is değil kadın koy yerinde rahat yetişmiş ve Yetiştirmis kimsenin kimseye görgusuz demeye hakkı yok hele kv oğlu duysa ne üzülür biri benim anneme dese heleki nişanlı kocam parçalarımmmm

Koyde yetisti demissiniz de, benim baba tarafim ilcede anne tarafim koyde. Anne tarafima gittigimizde herkese ayri tabak verilir, agizlar sapirdatilmaz, parmaklar yalanamaz, sakince catal kasikla yenir, o catal kasik sofraya hizla kondumu bile ters ters bakilir :) Sofrada edepli olmak cok onemlidir onlar icin. Koyun geri kalani da ayni sekilde.

Baba tarafim ise, yani nasil diyim bilemiyorum, yemek yerlerken agizlarindaki seyler yere duser, ayri tabak olayi yok zaten. Agizlarinda lokma varken bogazlarini temizlerler (burada ben iptal), parmaklari yetmez becerebilseler dirsekleriyle girisecekler yemege. Hele agiz sapirtisi seslerinden millet birbirini duyamaz.

Babama da sofra adabini koylu annem ogretti. Hala aliskanliktan normal yiyip dururken arada sapirdatmaya baslar annem hemen bakar, babam kendini aninda duzeltir :)

şimdiden sen fena gelin olmuşsun bak yemek yapmayı hanım falan demeler ... bu seni ilgilendirmez ne isterse onu yapar kadın akşam yemeğinde sen evlenince daha güzelini yaparsın... annesinin öğretemediğini sen öğretirsin nedim

şimdiden sen fena gelin olmuşsun bak yemek yapmayı hanım falan demeler ... bu seni ilgilendirmez ne isterse onu yapar kadın akşam yemeğinde sen evlenince daha güzelini yaparsın... annesinin öğretemediğini sen öğretirsin nedim
Valla canım çok iyi bir gelindim daha nişanlıyken ameliyat oldu diye herşeyimi Yaptım benim nişanlılığımı zehir etmelerine rağmen kızıyla birlikte ben onlar için herşeyi Yaptım ki en son oğluyla benimle hiç alakası olmayan bir konuda kavga edip beni suçlayıp beni arama evime gelme diyene kadar daha nişanlıyken bunları yapan birine bende kibar davranmıyorum artık. Ayrıca nişanlımın kendisi diyor ben Köyde yetiştim bilmiyorum diye belki o yüZden öyle yazmışımdır yargılamadan önce bilmeniz gerekenler olabilir

Back
X