Nişanlımın annesini anlayamıyorum?

Pembezakkum22

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2015
61
20
3
Arkadaşlar herkese merhaba,

KK'ya yeni üye oldum, uzun zamandır takip ediyordum.
Sizlere danışmak istediğim konular var.

Üniversitede başlayan ilişkimizde 3 aylık nişanlıyız. Adanalılar biz İstanbul'da yaşıyoruz. Nişandan sonra istanbula yerleşti işe başladı benimki. Annesinin tutumlari hoşuma gitmiyor. Buraya gelmesine çok karşıymış, düğünden sonra gelmeliymiş, para biriktirmeliymiş.

Mesela nişanlımla beraberken oğlunu arayıp benimle soğuk konuştu diye şikayet ediyor sonrası malum biz tartışıyoruz. Nişanlıma hemen her telefonda beni neden aramıyor diye şikayet ediyor halbuki 2haftada bir konuşmak yeterli konuşacak konumuz yok diye düşünüyorum.
Aslında o kadar doluyum ki fazla karışık anlatmak istemiyorum.
Geçen hafta annemi aradı, "canım gelin mi aldık birşey anlamadık valla gülüm öyle işte" diye bir cümle kurdu arkasina bitmeyen bir kahkaha bastı duydum ahizeden. Kurduğu cümlenin saçmalığına takılmıyorum arkasına o kahkaha da enteresan geldi.
Bana sormadan nişan alışverişi yaptı eski bir valizi bohça diye getirdiler nişanda sonra Adanaya döndükten sonra beni aradı "ayyy gülüm valizi de almayı unuttuk" diye ben birşey demedim.
Bana kalsa nişan bohçasına da gerek yok ama oldu bi kere.
Her seferinde elinde birşeyle gelir Allah var ama etiketi üzerinde gönderilir mi?
Aldıkları kız tarafına düşen şeyler istemiyorum çünkü evimde kullanmam. Daha ev yok ortada bana sormadan sen beğenirsin diye düşündüm aldım diyor altın renkli süs eşyası; ki altın rengini de hiç sevmem.
En son konumuz geçtiğimiz kurban bayramı beni beklemişler el öpmye gidecekmişim. Beni aradı (anneme gelinimizi bekliyoruz diye arama tenezzülünde bile bulunmuyor hep bana söylüyor) sana hediye aldım bekliyorum gelirsiniz artık diye. Nişanlıma söyledim bizde kız tek başına öyle gitmez. Kız tarafına hediyeli hediyesiz bayram ziyareti yapar erkek tarafı benim gelmemi bekleme babamlara söyledim çok kızdı dedim. Annen söyle bizde adet böyle diye. Ama bana söyledim dedi sanırım söylememiş hala aramalarda söylüyor bekliyoruz diye.
İstanbul'a geliyorlarmış oğullarının evini görmeye. Annesi her telefonda söylüyordu ama bu sefer teyze de söyledi " ee biz bekledik gelen olmadı, biz gelelim dedik gülüm" buyrun tabiki bekleriz dedim ne diyeyim.

Sizden beklediğim şu ben çok mu önyargılıyım yoksa baa sürekli laf mı sokuluyor?

kesinlikle gitmemekle iyi etmişsiniz.
yakın olsanız, nişanlınız size, siz onlara gitmeliydiniz. Ancak bu kadar uzak olunca, evli olsanız bile bir bayram birine diğer bayram diğer aileye gidebileceksiniz. Nişanlıyken hele, bu çileye hiç gerek yok.
Gerçi gitseniz de daha iyi tanıma fırsatınız olurdu aileyi, kötü olmazdı ama, gitmek istememeniz daha normal bence de.

Düğün tarihi konmadan nişan yapmanın zorlukları işte.
Bir an önce düğünün adını koyun.
Evinizi tutun/satın alın.
Eşyalarınıza hem hiç kimse karışamaz hem de "2kere geldi,gelmedi,3 kere aradı,7 kere gitti vb." muhabbetleri biter.

Sen herşey de birşey arıyorsun gibi
Ve faturayı kayınvalideye kesiyorsun
Annesi aramadı demişse bile nişanlın senle nasıl kavga eder ?
O senin anneni arıyor mu ?
Her annesi bişey dediğinde gelip sana mı çatacak ? Bunları sorgulamak daha mantıklı
Valiz eski veya yeni ondan mı kaçacak kadın, her geldiğinde eli dolu geliyormuş fakat ona da altın rengi ay ben sevmem diyorsun nereden bilsin senin zevkini.
Bence senle ilgisi yok oğlu bulundukları şehirden taşınıyor diye sitemkar biraz

dha evli değilsiniz brşey değil nişanlı olabilirsiniz ama kalkıp da istanbldan adanaya bayramda el öpmeye mi gider nişanlı kız ailesi olmadan.

Yaklaşık 5 senedir bir havayolunda çalışıyordum nişanda ayrıldım rahatsızlıklarım başladığı için.
Kendime göre iyi de bir birikim yaptım.
Nişanlımın annesi hayatı boyunca çalışmamış ve beni aradı hoş beş derken "Eee çalışmadan olurmu, çalışmayacakmisin?"
Bende anne senelerdir yeterince çalıştım bir kaç ay daha dinlenip öyle başlayacağım dedim.
Sanki ben hiç çalışmayacakmışım gibi ama bir elin nesi var iki elin sesi var , ama sen dinlendin nişandan beri dinleniyorsun deyip kahkaha atıyor.

Patavatsız mı yoksa bilerek mi yapıyor?

nişanlın sorun etmiyorsa karışmamalı bence

Hayır tabiki ben bu tarz konularda beklentisi olmayan bir insanım belki aileden bir doymuşluk diyelim. Gözümde yok valiz konusunu nişanlım bir kez onu getir dedi annesi de iki kez telefonda almayı unuttuk dedi bohça diye birşeyler getirip valizi vermeyecektik geri verin denmesi sizce tuhaf değil mi?
Nişanlım konusuna gelirsek annesinin onu dinlemediğini söylüyor elimden bu kadarı geliyor diyor, annem atsam atamam ya diyor her seferinde ki böyle birşey asla istemem.

KKnın dayanılmaz konusu, ana kuzusu erkekler.

düşündüm taşındım, ideal erkeği sizler için aşağıda tarif ettim :)

erkek ne ana kuzusu olsun, ne de karı köylü (tabirler için kusura bakmayın)
adalet yanlısı olsun. En küçük mevzuda bile haklı olanın yanında yer alsın, yeri gelir annesi, yeri gelir nişanlısı-eşi. Her konuda da siz haklı değilsinizdir elbet.
Evet o yüzden diyorum ki, her konuda sizi haklı gören bir erkekten uzak durun. Aynı zamanda her konuda annesini haklı görenden de uzak durun.

Sevgiler, saygılar.

Ben valiz almayı unuttuk deyince sana yenisini alacaklarmış sandım
Geri almaktan mı bahsetmiş, öyle ise evet garip
Ama atsın demiyorum dengeyi kursun nişanlın diyorum, bu kısım çok önemli

Su anki aklim olsa zamaninda kp ve kv im nisanlilikta yaptiklari ve benim begenmedigim yonlerinden dolayi ayrilirdim esimden. Cunki onlar yuzunden su an mutsuz ve sinirli gunler yasiyorum

Çok üzüldüm ama sanırım fazla taviz veriyoruz hayatımızdakilere. Aynılarını yaşamaktan korkuyorum

bir de 2 haftada bir ben kaç yıllık kv mi aramıyorum. nişanlıyken de hiç aradığımı hatırlamıyorum. bence kv ne beni örnek ver, sana şükretsin.
Bende aramıyorum o yüzden bi hayli şaşırdım
Şimdi bi de ay hayırsız gelinciler üşüşmesin
Ben annemi de aramıyorum, telefon muhabbeti sevmiyorum
İkisini de ziyarete giderim o ayrı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…