• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

Böyle zamanlarda aileden herkes yardımı bekler ama iş,eşin ailesine yardım etmesi kısmına gelince buralara konu açılır eşim babasına,abisine kredi çekiyor diye.
ben de tam tersine belli yaşa gelmiş insanların düğününü eşyasını almak için ailesinin gözünün içine bakmasını anlamıyorum..
hayır erişkin insanlarsınız,evliliğin sorumluluğunu alıyorsunuz ama iş masrafa gelince annecim babacım,yok öyle bir dünya.
ben nişanımı kınamı her şeyimi çalışıp kendim yapıyorum evleneceğim insanda aynı şekilde
çünkü o insanlar büyütmüş yedirmiş içirmiş okutmuş el insaf daha ne bekliyorsunuz..

altın aldırmayın ama gerisi zaten sizin yükümlülüğünüz, aileler size yeni bir ev kurarken destek olabilirler ama buna mecbur değiller, siz de bütçenize göre bir ev kurar evlenirsiniz kimseye eyvallahınız olmaz, ama iş kendinize altın takmaya gelecekse orda yok artık demelisiniz, isterlerse düğüne eli boş gelsinler ama krediyle altın alıp takmayın düpedüz saçmalık

miras evinde oturuyorlar yıllardır.. tokide evleri var kiraya vermişler. arabaları var. yaylada arsaları var.. babası emekli ama bi fabrikada çalışıyor. annesi de çalışıyor.. bunlarınki ye-iç-gez.... hiçbişey görmedim. nişanlımı sevmesem asla katlanmam ama severek evlenip boşananları da görüyorum... o yüzden mantıklı davranmak istiyorum
Canim mantikli davranmak istiyorsan sana sunlari diyeyim
Ev kizi degilsin calisan kendi ayaklari uzerinde duran bir bireysin
Nisanlin da aynen
Cocuk degilsiniz
Kendi imkaniniz yoksa evlenmeyin kimseye eyvallahiniz olmasin
Cunku evlilik bir gun ama sonradan gecinmek omur boyu ve gecinmek de bedavadan olmuyor

İsteklerin az cok belli, 60 milyarlik dugun diyorsun. Once bi nisanlin guzelce calissin, para biriktirsin, bak bi onceki mesajimda ne demisim, uc kurusluk esya icin kimseye minnet etme. Azcik da sakin ol, susmayi bil. Yoksa nisanlini genc yasta dert sahibi yaparsiniz ailesi ve sen.
bence sen önce okudugunu anlamayı öğren. ben 60 milyarlık bişey istedim yazmaadım konuda. nişanlım o kadarlık kredi çekecekmiş bende bunu kabul edemem diye actım konuyu.. ay ii misiniz ya ? şurda bi konu danışmak için yazıyoruz ettiğiniz terbiyesizliğe bak. beni tanımıyosunuz ve hakkımda saçma sapan konuşamazsınız tamam mı ! ayrıca kimseye minnetim yok. çok da büyük konuşma sen bence.

Nişanlında iş bulmadan nasıl evlenecek bunuda anlamış değilim
,

yazdığım konu hakkında bilip bilmeden konuşan arkadaşlaar lütfen öncelikle kendinizi benim yerime koyun... ben 60 milyarlık hiçbirşey istemedim. nişanlım o kadar kredi çekeceğini söyledi ve ben buna karşı çıktığım için buraya yazdım tecrübeli olanlardan fikir almak için... mümkünse bekara karı boşamak kolay sözüne uyanlar cevaplamasın.. başınıza gelmeden bilemezsiniz.. herşeyin en iisini isteyen ve bu masrafların hepsini oğullarına yıkacak olan bir aile var karşımda. ve ben ne yapacagımı bilmiyorum.. anlayabildiniz mi ?? ben mal mülk eşya şaşalı düğün altın derdinde değilim. az borçla evlenmek derdindeyim. yeterince para biriktirdim araba aldım kendime,ailem de çeyizim yaptı dört dörtlük ama karşı taraf pısırık olunca kabullenemem ya... bunu anlatmaya çalışıyorum.. konu sahibesi olarak !!!!

Bişeyine güvenmeyen patlıcan tarlasına girmesin die bi söz vardır. Biz de kendimiz yaptık evlendik. Evlenicek yaşa gelmiş insanlara aileler nie para versin ya! Sonra gelip buraya kayınvalidem istediğim koltuğu almadı diye konu açmayın. Parasını o vericek istediğini alır.

Vallahi nişanlında iyi yere kapak atmış işi yok mu, işi olmayan adamla evlilik düşünmezdim
yazdığım konu hakkında bilip bilmeden konuşan arkadaşlaar lütfen öncelikle kendinizi benim yerime koyun... ben 60 milyarlık hiçbirşey istemedim. nişanlım o kadar kredi çekeceğini söyledi ve ben buna karşı çıktığım için buraya yazdım tecrübeli olanlardan fikir almak için... mümkünse bekara karı boşamak kolay sözüne uyanlar cevaplamasın.. başınıza gelmeden bilemezsiniz.. herşeyin en iisini isteyen ve bu masrafların hepsini oğullarına yıkacak olan bir aile var karşımda. ve ben ne yapacagımı bilmiyorum.. anlayabildiniz mi ?? ben mal mülk eşya şaşalı düğün altın derdinde değilim. az borçla evlenmek derdindeyim. yeterince para biriktirdim araba aldım kendime,ailem de çeyizim yaptı dört dörtlük ama karşı taraf pısırık olunca kabullenemem ya... bunu anlatmaya çalışıyorum.. konu sahibesi olarak !!!!

:KK43: nişanlıma aldırdıkları altını düğünde kendileri hava atarak takacaklarını sanıyorlar galiba... o altının borcunu da yine biz ödeyelim oh ne rahat ya.. :KK43:
Benim evlenmeden once kendime aldigim bileziklerim vardi koluma takip oyle ciktim kalkip da ben bilezik aldiydim kollarim bos kalmasin diye buyur kayinvalidecigim taki toreninde tak demedim yani;) sen de oyle yaparsin onlar da taki toreninecikmazlar nisanlina oyle soylersin

bence sen önce okudugunu anlamayı öğren. ben 60 milyarlık bişey istedim yazmaadım konuda. nişanlım o kadarlık kredi çekecekmiş bende bunu kabul edemem diye actım konuyu.. ay ii misiniz ya ? şurda bi konu danışmak için yazıyoruz ettiğiniz terbiyesizliğe bak. beni tanımıyosunuz ve hakkımda saçma sapan konuşamazsınız tamam mı ! ayrıca kimseye minnetim yok. çok da büyük konuşma sen bence.
Valla sen benden daha terbiyesizsin.
Basimiza geldi ki konusuyoruz ki sana tecrubelerimi de anlattim iki uc mesajimda. Buyuk konusacak ne dedigimi de anlamadim, ezberden konusma.

ben de işte öyle düşünüyorum ya en azindan bi oğlunuz var düğününü yapın arkadaş.. altınını takın.. bu şereftir yani... bilmiyorum napacagımı :KK43: anneme bakıyor iş

altın takmak şeref mi? iş kız adetlerine gelince kafalar 1940. ama iş k.valide çekmeye gelince kafalar 2015..

Konunuz ve cevaplarınız sanki kendinizi değil de nişanlınızn ailesinden birini evlendiriyorsunuz gibi. Bütün masraflar size ait, nişanlının ailesine değil zira. İsterlerse yardım ederler. İsterlerse etmezler. Size para harcamıyorlar diye katlanılmaz olmuyorlar. Ne kadar beklentilisiniz.

Evlenen çift kendine güvenip evlensin bence. Ev düzecek, düğün yapacak birikiminiz yoksa evlenmeyin. Demek ki zamanı değil. Ayrıca görümce adayınıza yaptığınız tehdit beni gülümsetti. Sonra "kusura bakmasınlar ama 60 milyarlık borçla evlenmem" yazmanız... :) inanın sizin oğularıyla evlenmemeniz onlar için korkulacak bir şey değildir. Kendilerine bu şekilde yüz göz olarak ısrarla masraf yaptıran gelini kaybettiklerinde dünya başlarına yıkılmaz. Tehditleriniz de az üsturuplu olsun. Ayaklarınız yere bassın yahu. :) Evlenmezseniz kusura bakmazlar. Hele o görümce adayına ettiğiniz laflar ailede konuşulduysa zaten evliliğinize artık sıcak baktıkları, sizi istedikleri şüpheli. Elalemi evlenmemekle tehdit etmeyin bence, komik duruma düşüyorsunuz. Bunlar tehdit değil elalemin insanına. Nazınızı nişanlınıza yapın belki, ama görümceye değil. :)

Ayrıca nişanı kız tarafı yapar. Nişan hafif olsun, ama şunu bunu alın demekle incelik yapmamışsınız, tam tersine hepten üste çıkmışsınız. Orası da ayrı bir olay. :)

Siz bu evlilik işini bir daha düşünün. Bana pek olgun gelmedi haliniz. Bu kadar beklenti, tehdit, görümceyle yüz göz olma filan, sakat başlamışsınız işe.

Senin sahsina asla hakaret etmedim, tecrubelerime dayanarak nasihat verdim. Madem baskalarinin aklina ihtiyacin yok, o zaman kimseye danisma. Konunun basindan beri cok gerginsin. Zaten banlanmissin. Demek herkes sikayetciymis uslubundan.

Yirmi yıl önce evlendim herşeyi eşim yaptı ama kv,kp ise her gelene sanki düğünü kendileri yapmış gibi anlatırlar, ve hava atarlar , ve biz evlendikten sonrada hep onlara para yardımı yaptık 2 emekli ve halen para yetmiyor diyorlar ki evleride var
Çok tanıdık geldi kendi eşimin ailesini gördüm sanki :)

arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki... :KK43: uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok :KK43:
Evet sana guveniyorlar. Nasilsa iki maaslar calisir oderler diye dusunuyorlar. Ceyizi yapmamissaniz sizd ehicbise yapmayin herseyi sadece ikiniz yapin kafaniz rahat olsun

Ailede metelik yok kız havalarda kendi kendine gelin güvey oluyor,
gerçekleride görmüyor, kayınpedere benzettim

Back
X