nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

Konu sahibinin artık ne hayalleri varsa suyu düştü bence birtürlüde kabul etmiyor nedense ,
elle uğraşmak zor işte böyle , evlilik dah zor , ailede gözümü tutmadı madem yapamayacaksın neden söz veriyorsun yalancılıkta var bu ailede
Gecmisler ola konu sahibi banlandi

altın takmak şeref mi? iş kız adetlerine gelince kafalar 1940. ama iş k.valide çekmeye gelince kafalar 2015..

ben de bu söze irrite oluyorum."takarsanız şerefiniz,takmazsanız şerefsiz-siniz der gibi"
durumu ne olursa olsun,takmak zorunda değil.zorunluymuş gibi göstermek,çok itici.

burada bilenler bilir .ben de oğlumu evlendireceğim 3 ay sonra kısmetse.elbette altınımı takacağım.eşyaları da alıp,oğlumu borçsuz evlendirmek istiyorum.ben çok çektim,çekmesin hesabı.ama ben bunu canı gönülden yapmak istiyorum.
eğer ki zorunlu tutulsaydım ya da gelinim karşıma böyle bir yaptırımla gelseydi,buz gibi soğur ve inadına yapmazdım

Degil mi ama? Kimse kimseyi evlendirmek zorunda degil icinden gelirse yapmak istedigini yaparsin icinden gelmezse yapmazsin

Damat adayinin ailesini banka kasasi olarak gorurse isi zor allah kolaylik versin ne diyelim

Buda başka sözü annemin “gelin gelin, halına göre salın”

Buda başka sözü annemin “gelin gelin, halına göre salın”

Mesela biz eşimle 7 yıldır her ay 250 tl hesaba para yatırıyoruz kızım üniden mezun olursa eğer ki evlenmek isterse ona harcayacağız
keşke herkes böyle planlı olsa vallahi o parayı bende çıtır,çıtır harcardım ama o kadar bencil değil olmasın kolumda altınım veya başka lüx'üm biz evladımızı böyle şimdilden düşünen aileyiz

Bunda şok olunacak bir durum yok ki. Yıl olmuş 2015 bana bu çeyiz ayrımı, şunu kız tarafı alsın bunu erkek tarafı yapsın, evimizin eşyalarını aileler alsın falan demek çok saçma geliyor. Eğer iki tarafta iş güç sahibi kendi ayakları üzerinde duran insanlarsa zaten kendi eşyalarını kendileri ortak olarak almalı, ailelerden medet ummamalı. Ben evlenicem diye yaşlı başlı insanlar niye borca girsin ki yazık günah değil mi?

Bence sadece altın konusunda haklısın. Bana takılacak altınların borcunu bende kendim ödemek istemezdim. En azından o kadarını yapabilirler diye düşünüyorum. Eğer altınları da siz ödeyecekseniz almasınlar daha iyi. El aleme bak biz şöyle bilezik böyle kolye taktık diye hava atmaları için borç ödemek istememeni anlarım kesinlikle ama eşyalarını kendiniz alıp, düğünü kendiniz yapabilirsiniz diye düşünüyorum.

Ailesi bütün düğün masraflarını karşılamak zorunda değil. Hele ki ikiniz de iş hayatının ucundan da olsa içindeyseniz. Ailenin masraf Karşılama işi tamamen gönüllülüğe dayanır. ailesi masrafları karşılamayacak diye onlara beklersiniz demen komik olmuş, asıl bekleyecek olan sensin. Ailelere güvenerek evliliğe kalkışılmamalı. Ha en baştan üstleneceklerini söylerler o zaman başka. Ama böyle bi vaatte bulunmayan insanlara bunu dayatamazsın. Ailesi durumu olsa da ister yapar ister yapmaz.

valla bizde eşimle kredi çektik. gelinlik damatlık ev eşyası düğün herşeyimizi krediyle aldık. şimdi ödüyoruz. maddi durumları müsait değildir. yapamıyo olabilirler. bence abartmamak lazım. beklersiniz evlenmem falan fazla olmuş gibi geldi bana

Konu sahibi kendini prenses mi sanıyorsun evlenmem beklersiniz beni nasıl bir tehdittir üstelik görümceye Sabırlı kv varmıs ben olsam arar evlenme kızım ogluma kızmı yok derdım Biraz olgunlasın oyle evlenın

Altınları biz aldık, düğünü biz yaptık gibi hava atacaklarsa ona görede yardım etmeleri gerekir tabi. Ama bence bi beklentin Olmasın karşı taraftan tatlım, ne kadar az beklenti o kadar az hayal kırıklığı inan... Bazı ailelerde böyle ne yazıkki, herkesi kendi ailemiz gibi sanmamızdan Kaynaklanıyor bu durum. Kimi aile hiç bişeyine karısmazken kimisi nesi var nesi yok satar yine Muhtaç etmez evladını kimseye. Ikisininde doğruluğu ve yanlışlığı tartışılır, ikisininde Artı ve eksileri var

aman taktıgın seye bak.. madem severek evlenıyorsun bazı seylerı de göze alman gerekıyor
ne gıbı mesela ? mesela 5 altın olacaksa 2 alacak nısanlın
sonucta odeyecek olan yıne sız olacaksınız dımı?
gözün böyle seylere takılmasın. benım kayınvalıdemın öyle malı var kı, yetmezmıs gıbı bır de annesınden kaldı bişiler
aldıgı emeklı maası ve esınden kalan emeklı maası da dahıl buna, ona ragmen bişi beklemedım. ne şamın şekeri ne arabın yüzü
çok lazımdı onun parası bana

ohhh valla bana sorarsan nisanlinla bir ol çek krediyi al esysni yap düğününü sonra iki kişi çalışıp 2 senede ödersiniz en güzeli bu kendi ailenide katma bnce ....inan en iyisi bu snra biz evlndirdik bor var gezmeyin tozmayin diye çok laf duyarsin....

Zaten normali her şeyi sizin yapmanız.

O yüzden eleştirilere de katılmıyorum. Nişanlınız kendimiz yapacağız diyorsa sizin ailenizden de hiçbir şey ama hiçbir şey kabul etmemesi lazım. Yoksa bu ailenizi kullanmak olur.

Siz de çeyiziniz için kredi çekin, başka ne alacaksanız onlar için de.

Niye bu kdr sorun olduki sana?
Oturur bi dusunurum ben: hm evlenicek oldugum adam kimseye bagimli degil, kendi ayaklarini uzerinde duruyor, ilerde iyi bi aile babasi olabilir.
Sonra yine bi dusunurum: hmm hic bisye karismayacaklarina gore aile olrak, ilerde basimiza kakma ihtimalleride yok.

Biz alistik olmamiza ragmen mecbur degiller destege.
Sen nisanlina bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…