- Konu Sahibi umutluyum_2706
-
Aslında haklısınız ama bıraz ınat ettım galıba zorladıgı ıcın denıcem umarım derım dıyorum yoksa basımın etını yıceklerBi kere desen alisirsin aslinda.benim nisanim oldu anne demeye baslamistim öyle gitti.kendi annemin yeri tabiki apayri onun yerine koydugum icin deil saygidan diyorum.
Bunu bende anlamıyorum. Benim ailem zorlamıyor ki tek çocuğum nisanlim tek damat olcağı halde. Nisanlimin kardeslerinin sevgilileri anne diyomus smdiden galiba bu yüzdenDemek zorunda değilsiniz ki daha nişanlısınız. Evlendikten sonra da içinizden gelirse dersiniz. Neden bu kadar önemli bu anlamıyorum.
Ben nisanliyken diyemiyordum icimden gelmiyordu ama evlendik el opmeye gittigmizde kendiliginden cikti agzimdan anne baba sozu halada derim zoraki olmaz ama demeniz de lazim beklerler. Peki onlar size nasil hitap ediyor bu da onemli bana ismimle seslenirlerdi ve bende demezdim belkide inattir ama o gun gelinim.demislerdi anne baba demistim biraz onlardan kaynakli da olabilirMerhaba,
Yaklaşık 1 senedir nişanlıyım inş. 6 temmuzda evleneceğiz ama onun anne ve babasına anne baba diyemıyorum. Biraz annesinin baskısından dolayı da olabilir ama bilmiyorum. Nişanlıma şikayet ediyorlar o da üzülüyor ve bana demeye çalış en azından diyor. Ya da annesi ile ne zaman aynı ortama girsek ANNE de diye baskı yapıyor. NE yapacağımı bilemiyorum
Kizim diye hitap ediyorlar yada ismimle bazen gelin diyolarBen nisanliyken diyemiyordum icimden gelmiyordu ama evlendik el opmeye gittigmizde kendiliginden cikti agzimdan anne baba sozu halada derim zoraki olmaz ama demeniz de lazim beklerler. Peki onlar size nasil hitap ediyor bu da onemli bana ismimle seslenirlerdi ve bende demezdim belkide inattir ama o gun gelinim.demislerdi anne baba demistim biraz onlardan kaynakli da olabilir
Belki evlenince derim insallah derim çünkü nişanlımı da bunaltiyorlarBen nişanliyken demiyordum. Ama evlendigimizin ertesi günü direkt gözümü karartip dedim.. başka türlü olmuyor düşünmeden diceksiniz..yoksa zor olur..
Bunu bende anlamıyorum. Benim ailem zorlamıyor ki tek çocuğum nisanlim tek damat olcağı halde. Nisanlimin kardeslerinin sevgilileri anne diyomus smdiden galiba bu yüzden
Aynen ama anne demedim için sorun oluyor nişanlıma baskı yapıyorlar bu sefer malesefBen yabancıyla evliyim, onların dilinde anne kelimesini kullandım ilk tanışmamızdan itibaren. Görümcem kendi kayınvalidesine teyze diyor, eşi de benim kayınvalideme aynı şekilde teyze diyor. Kendi aileme bahsederken mesela hala annem demiyorum diyemiyorum. X'in (eşim) annesi babası diyorum. Türkle evli olsaydım da doğrudan anne baba diyemezdim sanırım. Kendinizi zorunlu hissetmeyin herkesin tarzı farklıdır ve hemen anne baba diyebilmek de sevgi saygı göstergesi değildir.
Telefonda da diyemiyorum hala sanki ilk defa konusuyo gibi arada mesafeli konusuyorumTelefonda diyin önce sonrası daha kolay gelir
Bi kere söyleyin en rahat telefonda söylenir benceTelefonda da diyemiyorum hala sanki ilk defa konusuyo gibi arada mesafeli konusuyorum
Yarın denicem tekrarBi kere söyleyin en rahat telefonda söylenir bence
Bende sizin gibiyim siz, nasilsiniz falan diye konuşuyorum hep resmiyetle takmış durumda bana da ters geliyo anne demekBen 1 senedir evliyim, basta benim kv'de biraz baski yapti ama ne yapayim icimden gelmiyor.. Anne benim icin cok kutsal bir kelime ve kv cok iyi biri olsa dahi kolay kolay diyemezdim.. Nisanliyken saygimdan "siz" diye hitap ediyordum onada takmisti.. simdi "sen" diye hitap ediyorum ve asla anne demiyorum galiba o da alisti artikbuarada üstümüzde genelde hic bir emegi olmayan kv'delere anne demek nerden cikmis hic anlamiyorum
Ooo ben ne anneye anne ne babaya baba diyorum baba ile de aramıyorum beni aramayani aramam zaten de kv arar ikinciyi benden bekler aramazsam ki aramamGerçekten çok sıkıntılı süreç. Kendim de aynı durum içerisindeyim. 1 Ay önce nişan yaptık. Annesi bana anne diyebilirsin dedi ben de anne diyorum. Fakat babası çok sert çok resmi biri. Sırf baba diyemediğim için telefonla arayıp hal hatır soramıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?