Nişanlımın ailesi düğünü erteliyor

adimlazimdegil

Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2017
95
21
Kızlar merhaba.. 4 yıllık bir ilişkimiz var ve geçtiğimiz aylarda nişanlandık.. ancak nişanlımın babası hapiste..ağustosta düğün yapmayı düşünüyorduk ancak şuan af çıkma durumu var diye düğün tarihi alamıyoruz..1-2 aya belli olurmuş af çıkıp çıkmayacagı.. nişanlım da en kötü ihtimalle bir yıl erteleriz düğünü diyor.. birincisi af çıkmayabilir ve babası yıllarca hapis yatabilir.. ikincisi af çıksa bile bu da uzun bi süreç zaten mart bitiyyor ağustosa 4-5 ay kaldı acil düğün tarihi almamız gerek.. ve ben eylülde bu şehirden gidiyorum atandığım için.. yani biz bütün planlarımızı agustosa düğün olacak şekilde yapmıştık şimdi her şey yerle bir oluyor. Napicam bişmiyorum nişanlımın gek düşüncesi babası ve bizi hiş düşünmeyişi, ayrı kalacagımızı bile bile bunları demesi zoruma gidiyor.. ben ayrı yapamam kesin sonumuz ayrılık olur kafam cok karısık..

Tamam sizin için de zor ama biraz anlayışlı olmaya çalışın. Gerçekten çok zor bir durumda nişanlınız. Bir yakını tutuklanınca (hele ki babası yani) insanın psikolojisi bozuluyor. Empati yapmaya çalışın sizin babanız tutuklu olsa ne yapardınız? Üzüntüden gözünüz hiç bişey görmezdi. Yoksa nişanlınızın sizi sevmediği, önemsemediği anlamına gelmiyor bunlar.

3 yıl önce yatmıştı çıktı.. o süreçte de ben yanındaysım hep destek oldum ayrı bile kaldık babası için aylarca.. sonra Çıktı cezaevinden biz de nişan falan yaptık yaza da süğün diyorduk ki şimdi tekrar kalan cezayı verdilr.. daha bi kaç hafta oldu.. hayır nişanlımın ailesi hiç düşünmiyor mu bizi anlamıyorum.. hiç bize sormak yok direkt erteleriz diyolar

3 yıl önce yatmıştı çıktı.. o süreçte de ben yanındaysım hep destek oldum ayrı bile kaldık babası için aylarca.. sonra Çıktı cezaevinden biz de nişan falan yaptık yaza da süğün diyorduk ki şimdi tekrar kalan cezayı verdilr.. daha bi kaç hafta oldu.. hayır nişanlımın ailesi hiç düşünmiyor mu bizi anlamıyorum.. hiç bize sormak yok direkt erteleriz diyolar
Aileniz ne düşünüyor?

Ayni durumu siz yaşasanız yaklasiminiz ne olur?1 2 Ay a belli olacak ise yine Agustos gibi evlenemezmisiniz?

Ben de bu yüzden empati yapmaya çalışıyorum.. ama garantisi yok işte çıkacagının bu belirsizlik canımı sıkıyor. Nişanlım diyor ki hem seni tek göndermek istemiyorum ben de bu yaz olsun istiyorum diyor hem de en kötü ihitmalle acele ettirmeyiz o zaman bi yıl erteler rahat rahat yaparız diyor

Ailem bu kadar net düşündüklerini bilmiyor söyleyemedim.. çünkü ben vile nişanlımla yalnız konuşana kadar böyle düşündüğünü met olarak bilmiyodum.. ailem nişanlımın ailesine çok düşkün oldugunu söylüyo ki öyle.. kötü bi iey degil ama artık ikimizi düşinmeli bana göre biz bi aile olucaz çünkü.. ben dahiş herkes bu ya evlenecegimizi düşünüyor.. bütün çeyizimi aldım..

haklısın. evlilik stresi zor. insan belkide hayatında ilk defa yaşayacağı evlilik sürecinin her bir ayrıntısını içine sine sine planlar yaparak geçirmek istiyor. hafif bi suçtan yatıyorsa eğer. çabuk çıkma ihtimali yüksek. seçim nedeniylede süreci hızlandırabilir devlet. cezaevlerinde yer olmadığından af çabuk çıkar inşallah. ayrıca hafif suçsa eğer şartlı günlük izin vs. yokmu ki böyle durumlarda?

Ailem bu kadar net düşündüklerini bilmiyor söyleyemedim.. çünkü ben vile nişanlımla yalnız konuşana kadar böyle düşündüğünü met olarak bilmiyodum.. ailem nişanlımın ailesine çok düşkün oldugunu söylüyo ki öyle.. kötü bi iey degil ama artık ikimizi düşinmeli bana göre biz bi aile olucaz çünkü.. ben dahiş herkes bu ya evlenecegimizi düşünüyor.. bütün çeyizimi aldım..
ailesine çok düşkün olan evlendiğinde hemen adapte olamıyor.

yarın birgün sıkıştıracaklar senide düğün ne zaman diye.ailenide sıkıştırırlar stres topu olacaksın gibi gözüküyor. atanacağın il çok uzak mı?

nişanlınız haklı.
babam olmadan dugun mu, babamın olma ihtimali olan bir yıl sonraki düğün mü?
ben de bir yıl beklerdim.
bu sizi düşünmediği için değil, babasını da düşündüğü için.
haksız olduğu tek yer. konu sahibine bunu açıklamaması. gerekirse kız tarafıyla güzelce konuşmalı damat adayı. anlatmalı durumu

nişanlınız haklı.
babam olmadan dugun mu, babamın olma ihtimali olan bir yıl sonraki düğün mü?
ben de bir yıl beklerdim.
bu sizi düşünmediği için değil, babasını da düşündüğü için.
Bi ihtimal için bir yıl nişanlınızdan ayrı şehirde olabilirsiniz yani, peki nişanlınıza ailesine nasıl açıklardınız o ihtimali?

Babasının kalan cezası ne kadar süre? Çıkmazsa bir sene daha beklemenize gerek yok. Ben de eşimden ayrı şehirdeydim, sık sık gidip gelmek zorunda kaldım düğün için. Zor oluyor ama oluyor. Babasının çıkma ihtimalini göz ardı edemezler, beklemek istemeleri normal.

Babasının kalan cezası ne kadar süre? Çıkmazsa bir sene daha beklemenize gerek yok. Ben de eşimden ayrı şehirdeydim, sık sık gidip gelmek zorunda kaldım düğün için. Zor oluyor ama oluyor. Babasının çıkma ihtimalini göz ardı edemezler, beklemek istemeleri normal.
beklemek istemeleri normalde. bunu kız tarafıyla konuşmaları gerekmez mi? baksana kızcağızın ailesi yazın evlenecekler gözüyle bakıyormuş

X