- 19 Eylül 2013
- 2.166
- 1.823
- 173
- Konu Sahibi Arzustokrasi
nişanlının tam olarak sana ne kadar baskı yaptığını ya da "otoriter" derken sana neler yaşattığını tam bilmiyorum.. belki ablanlar çok daha fazla şey gördüğünden böyle konuşuyorlar bilemem..
ama eniştene mahsus bir durum değilse genel olarak evinde kalmanı istiyorsa bu bana çok kötü gelmedi.. başkasının evi gireni çıkanı tahmin etmenin zor olduğu evdir.. bazen ablam "yeğenim biraz büyüsün bizde de kalır dimi" diyor "hayır" diyorum net.. kırılıyor.. 40 saat açıklıyorum.. ben kendi evime gireni bilirim.. eniştemin hangi arkadaşı çıkıp gelecek kızıma kim sarılacak kim öpecek bilemem orada örneğin.. genç kız anasının babasının yanında olmalı geceleri bence münasibi budur.. ama tekrar söylüyorum nişanlının gerekçeleri nedir sana orada kalma derken bu önemli.. sırt "enişteye garez" ise enişten sen orada kalmayınca yıkılacak değil.. ona ceza değilki bu.. eniştene "namussuz" demek için mi yaptı hakikaten? bilemedim tabi yaşanmışlıklar önemli.. farzı misal konuşuyorum şu an..
kapanma konusunda da zaten kapalı olduğun için sadece tarzı değişmiş sanırım nişanlının etkisi ne kadardır varsa çok mu kötü bilemem yine.. ailen de kapalı imiş.. çok enteresan zor kabuledilemez bir etki değil bence..
bir de ne yaşanırsa yaşansın ablanın telefonu senden alıp laf etmesi bence yersiz olmuş.. nişanlına ne münasebet derken bunu yapmamalıydı.. abla olabilir ama senin hayatına bu şekilde müdahale ederek gelecekteki eniştesi ile bu denli yüzgöz olmak abes.. sana ne diyecekse başbaşa söylemeli..
tabiki etrafın ailenin gördükleri "o kişiye aşık olmadıklarından" ve seni düşündüklerinden daha objektif olabilir gibi geliyor.. ama herkes yorumunu kendi yaşadıkları ve doğruları ile yapıyor aslında kimse objektif değil.. sana kıyamadıkları için büyütüyor olabilirler ya da sen aşık olduğun için küçültüyor olabilirsin varsa hataları.. iyi düşünmelisin.. evlendiğinde seni üzer mi ya da ailen sizi üzer mi? neye ne kadar dayanabilirsin..
en iyi sen tanıyorsun
nişanlımın otoriter olmasını özellikle seviyorum çünkü kendimi tanıyorum ben çok şımarık yetiştim bi insanın kendisine öz eleştiri yapması kolay değildir bilirim ama azcık nasıl desem başına buyruk bişeydim ve benim en büyük duam rabbim bana beni adam edebilecek birini nasip et oldu.. çünkü bilirim ben ezerdim daha aşağı davranacak birini... yani nişanlım beni olmam gereken insan yaptı bunu çok açık söyleyebilirim bunu ben istedim ben diledim çok şükür diyorumki oldu o kadar hanım oldumki heh dedim erkek fatmadan gerçek bi genç kıza dönüştün..
nişanlım her kim olursa kalmamı istemiyordu teyzemde kalmamdada surat asıyordu çünkü o gün herhangi bi garezle söylemedi eniştemin evde olmadığı günlerdede kızıyordu ama ikna etmiştim eniştem evde yok kız kızayız diye o gün evde olunca sen bana bu şekilde söylemedin hani sadece evde yokken kalacaktın babamı ara eve git sabah erken kalkar gidersin ablana dedi.. ve en çok kızdığı zaten ablamın benim telefonumdan arayıp ateş püskürtmesi oldu o telefonu ben arıyorum diye açmış ablam kendinden arasa açmazdım dedi ve bu konu bu kadar büyümezdi...
çok teşekkürler aldığım en anlayışlı yorum oldu..