- 25 Şubat 2011
- 10.393
- 25.120
- 598
- Konu Sahibi Arzustokrasi
-
hepinize çok teşekkürler.. endişelerinizi anlıyorum o yüzden hiç kızmıyorum yorum yapan ablalarıma.. biliyorum şimdi gözüm görmez anlayamam geçim derdine düşmeden kimse anlamaz yaşı kaç olursa olsun.. dışardan bakmakla yaşamak çok farklı emin olun çok çok iyi biliyorum ve istiyorumki ben bu duruma ayak uydururken dik durabileyim her zaman.. ben hayatım boyunca hep zoru seçtim herkes a dedi ben b dedim hiçte yanılmadım şimdiye kadar ama çok kişiyi utandırdım hiç değişmedim yine aynını yapıyorum her zaman derimki kolayı herkes yapar mühim olan zoru başarmak.. ben çabalamadan mutlu olan insanlardan olmak istemiyorum mutlu olmak için fedakarlıklarıma ihtiyacım var ve bazı şeylerdede direnmeye kısacası emek vermeliyim mutluluğu haketmem için beleşten canım cicimlere gelemem bu yüzden belkide kendime zor birini istedim ve inanın hiç demedim rabbim bana niye böylesini nasip ettin diye aksine bunu ben istedim çok dua ettim bunun için ve sonunda rabbim karşıma çıkardı bende sadece sevdim.. belkide hayatımın en zor sınavıyla karşı karşıyayım.. bu rüzgara karşı yürümek gibi bişey benim için uçucakmışım gibi görünsemde dimdik yürüyorum daha kararlı daha temkinli.. insan isterse herşey mümkün sadece umutsuzluk olmasın ben her zaman umutluyum sevdiğim adamdanda geleceğimdende... yarınım nasıl olur bilinmez ama bugün eğer mutluysam yarında olabilirim bu umutta peşinden gidilmeye değer.. .
Yazıcak çok şey var aslında ama kimseyi sallamadığın çok da uğraşmak istemiyorum. Merak etme nişanlın hakkında kötü bir şey söylemicem sadee vahim gördüğüm birkaç şeye değinicem.
1. Çelişkili konuşuyorsun. Sana ters olan birçok şeyi nişanlına gelince kabulleniyor. Ailenin yaptığını belirttiğin ufak tefek sahip çıkmalar yüzünden özgüvensiz olduğunu söylüyorsun ama nişanlın yapınca otoriter diyor beni koruyor diyorsun.
2.yanlış anlama ama evlenebilicek olgunluğa sahip olduğunu düşünmüyorum. Rüzgara karşı duruyormuşsunda önemli olan zoru başarmışda bilmem neymiş. Sen daha ablanda kalmana karışıldığında sen kim oluyorsunsa benim canımda kanımsa kardeşimde kalmama kad edersin diyenilicek cesarete sahip değilsin.
3. Ve en önemlisi sana tavsiyem psikolojik destek görmen çünkü durumun çok kötü görünüyor. Evliliği biraz erteleyip bunu yapmalısın kendi hayatın için. Psikologa sadece bu konudaki birkaç yorumu göstermen durumunu özetler zaten.
Son bir şey daha söyliyim güçlenmek istiyorsunuz kendinizce zoru başarmak istiyorsunuz. Siz zorluk görmemiş olabilirsiniz ama emin olun dayanamıyorum allahım dediğiniz zamanlar olucaktır hayat sandığınız kadar kolay dgeğil farklı maceralar aramanıza gerek yok.
Umarım hayırlısı olur hakkınızda
hepinize çok teşekkürler.. endişelerinizi anlıyorum o yüzden hiç kızmıyorum yorum yapan ablalarıma.. biliyorum şimdi gözüm görmez anlayamam geçim derdine düşmeden kimse anlamaz yaşı kaç olursa olsun.. dışardan bakmakla yaşamak çok farklı emin olun çok çok iyi biliyorum ve istiyorumki ben bu duruma ayak uydururken dik durabileyim her zaman.. ben hayatım boyunca hep zoru seçtim herkes a dedi ben b dedim hiçte yanılmadım şimdiye kadar ama çok kişiyi utandırdım hiç değişmedim yine aynını yapıyorum her zaman derimki kolayı herkes yapar mühim olan zoru başarmak.. ben çabalamadan mutlu olan insanlardan olmak istemiyorum mutlu olmak için fedakarlıklarıma ihtiyacım var ve bazı şeylerdede direnmeye kısacası emek vermeliyim mutluluğu haketmem için beleşten canım cicimlere gelemem bu yüzden belkide kendime zor birini istedim ve inanın hiç demedim rabbim bana niye böylesini nasip ettin diye aksine bunu ben istedim çok dua ettim bunun için ve sonunda rabbim karşıma çıkardı bende sadece sevdim.. belkide hayatımın en zor sınavıyla karşı karşıyayım.. bu rüzgara karşı yürümek gibi bişey benim için uçucakmışım gibi görünsemde dimdik yürüyorum daha kararlı daha temkinli.. insan isterse herşey mümkün sadece umutsuzluk olmasın ben her zaman umutluyum sevdiğim adamdanda geleceğimdende... yarınım nasıl olur bilinmez ama bugün eğer mutluysam yarında olabilirim bu umutta peşinden gidilmeye değer..
bence ablalarınız da da hatalar var.
bazı şeyleri güzellikle anlatsalar siz anlayabilirsiniz ama onlar iyice yangına körükle gidiyorlar ve sizi arada bırakıyorlar..
nişanlınız da ablalarınızın tersine size daha ılımlı konuşuyor olmalı ki.. size kendini inandırması daha kolay oluyor..onun tarafından bakıyorsunuz her şeye.
kalma mevzusundan örnekle ; evet bir abla bu durumda çok kırılabilir. benim eşim sapık mı diye düşünebilir.. üzülebilir.. fakat aynı durum başıma gelse. kız kardeşim nişanlısı yüzünden bana gelemiyor olsa ben kardeşimin elinden telefonu alıp nişanlısına saydırmam..
benim için asıl olan kardeşimin vereceği tepki olur çünkü...
onlar telefonu kapattıktan sonra güzellikle konuşurdum kardeşimle.. ona kırıldığımı anlatırdım. tamam eğer nişanlısı rahatsız olacaksa gerekirse benimde onu tutup gece yarısı evine götüreceğimi söylerdim.. ama kendisinin de bu evliliği iyi düşünmesini isterdim..
nişanlın bir hata ediyor bu kısıtlamayı getirerek, lütfen sende bu kadar taviz verip kendini hiçe saydırma derdim..
kardeşimin de bir karakterinin oluşmasını sağlardım... onu arada bırakarak taraf seçtirecek hale sokmazdım..
nişanlısı eşi olacaktır o öyle uygun gördüyse pekala ama yaptığı doğru yol değil kardeşim gel başını yakma.. ben sonun kadar destek olurum sana der yol gösterirdim..
ablalarınız ne kadar görmek istemese de siz nişanlınıza aşıksınız.. gözünüz görmüyor..
ablalarınız da sivri bir dil kullanarak sizi kendilerinden uzaklaştırıyor.. bu sırada da tatlı dilli olan nişanlınız sizi avucunun içine almış durumda.
siz bir gün nişanlınızın hatasını görseniz bile ablalarınıza olan öfkenizden onları haklı çıkartmamak adına nişanlınızı affedeceksinizdir..
Sizi ablalarınız buna itiyor..
siz yarın dayak da yeseniz.. gururunuzdan ablalarınızı haklı çıkartmamak adına susacaksınız belki de..
oysa onlar yanınızda olduğunu daha sakin dille izah etse, siz başınıza gelebilecek her kötülükte onlara sığınacağınızı bilirsiniz..
yani bence ablalarınız da çok doğru davranmıyorlar..
aşık bir kızı bu sevgiden vazgeçirmenin yolu , sevdiği adama hakaretler etmek değildir. bu yaptıkları o aşık olduğu adama gümüş tepsiyle kızı sunmak oluyor..
farkına varsalar keşke..
Haydi sana iyi çabalamalar
Haklisin cok kotu ama senin dusunce tarzin kotu. Bu dusunce tarzidir zaten esleri birbirinden uzaklastiran. Yorumumu iyice anlayarak okursan iki tarafinda birbirine hoslanmadigi seyleri soyleyebilecegini yazdim.
Ben esimin himayesinde yasamaktan mutluyum evet, ve yine evet bir es karisabilir giyimine, kusamina, ve yine evet kalacagi yerden hoslanmiyorsa kalmada diyebilir, bunlara uyup uymamak da karsi tarafin bilecegi bir sey.
Senin ve arkadaslarinin asagiladigi, hor gordugu, bu cagda bu zihniyet deyip, tu kaka dediginiz her sey aslinda toplumu ve esleri bir arada tutan, fikirlere ve esinin dusuncesine saygidir. Anlayana tabii..
cevap veriyorum nişanlım kardeşinde kalmaz sevmiyor böyle şeyleri daha öncede söyledim.. eğer gerçekten acil bir durumsa ablasını gönderir yinede kalmaz... kadın dolu odaya girmeyen birinden bahsediyoruz yapmayın Allah aşkına evde yengesi varken gidermi sizcehe olduki dedi ben kalamassın demem he oldukide dedim... hmm haklısın hayatım boşver doğru söylüyosun rahat edemez kadın der.. kardeşi daha rahat biri kendisine göre bişi olmaz be yenge der.. kardeşi bekar daha hanımı hakkında bişi diyemem kişiye göre değişir eğer açık bi bayansa rahat eder sıkıntı yapmaz sonuçta dikkat etmesi gerekmeyecek çok fazla ama kapalıysa mahçup bi şekilde kalsın der ama içten içten istemez çünkü rahat edemeyeceğini bilir...
çevrendeki her insanı değil ama aile bireylerinin uyarılarını kesinlikle dikkate almanı öneririm çünkü onlar seni bizden daha iyi tanıyor daha çok seviyor daha çok iyiliğini düşünüyor.Bu gibi durumlarda genelde ailenin gördüklerini seven insan görmüyor yada kabullenmek istemiyor.Özellikle ablanda kalmana karşı çıkması çok garip bir davranış nişanlıyken böyleyse evlendiğinde ne olur düşünemiyorum.
Sen niye ustune alindin, ismini cismini bilmem, varligindan bile haberdar degilim. Benim yorumum konu sahibine.. ustune alinip, kendini bu kadar onemli sandigin icin asil sen cok komiksin
Öyle herkese kolay kolay laf yazıpta,kimsenin sesi çıkmayacak mı sandın.Baktın tepki aldın bu sefer yok üstüne ne alınıyorsun.Ya lafının ardında dur ya boyundan büyük laf edip kimseye kendi bilgin kadar laf sokupp bi de KOMİK AMA ÇOK KOMİK bir şekilde benim düşüncelerime karışamazsın bilmem ne deme.Bak iyi oku senin aldığın eğitim çevre yapına ve yetişme tarznı göre öğrendiğin bildiğin fikrin sana aittir beni bağlamaz SAYGI DUYARIM dedim.Yap yorumunu geç.Biz de gülüp geçeriz.Ama yok burdakiler feminist diyemezsin.Ne güzel öğretilmiş size ya.Kadınlar dik durdu mu erkeğe kendini ezdirmedimi,hepinize ezberletilmiş feminist diye.Sen açta bir oku feministin anlam kavramını.Neyse sana daha cevap vermek istemiyorum.Çünkü okuduğunu da anlamıyorsun.Lafı söylerler söylerler herkese laf çarparlar bide kalkıp karşılarındaki sanki salak,tartışma çıkarmayın derler.Sanki biz yazdık burdakileri dikkate alma hepsi feminist diye.Sende kusura bakma ama bana ve dusuncelerime karisamazsin, istedigim sekilde yorum yaparim, kimseyi ilgilendirmez. Hem madem feminist degilsin, neden ustune alindin
Yorumlarinizi konu sahibine yapin, tartisma cikarmayin.
Kendilerinde o hakkı görüyorlar,biz tepki verince de güzel kıvırıyorlar.Kapasite o kadar.Burda herkese laf vurup ben sana söylemedim de moda oldu.
"Burdaki feministlere bakma" derken bilinmeyen varlıklardan mı bahsettin merak ettim :)
Bir şey söyledin arkasında dur bari tepki görünce ayyy ben sana söylemedim üstüne niye alındın tanımam etmem demenle yine komikliğini kanıtladın bravoo.
Kendilerinde o hakkı görüyorlar,biz tepki verince de güzel kıvırıyorlar.Kapasite o kadar.
1. ilişkler karşılıklı kabullerle gerçekleşir benim bildiğim.. benim özgüvenimi sarsacak ne gibi bi hali olduğunu anlayamadım nişanlımın ablada kalmak özgüven mi arttırıyor..
2. ablamda kalmama sen kim oluyorsun demediğimi de nerden çıkarttınız öfkeden kudurdum ağladım cıngar çıkarttım zaten bu yüzden ablam duydu ve telefonumu kaptığı gibi aldı elimden..
3. destek görüyordum zaten ama bana faydadan çok zararını gördüm beynini uyuşturup herşeye evet diyen bi insana dönüştürüyor o ilaçlar beni... zaten polyanna gibi bişeyim her halta gülüp duruyorum bide o ilaçları alınca iyice uçuyorum tarifsiz bi mutluluk açıklayamayacağım bi heyecan...
zaman zaman çöküntülerim olsada çoğu zaman güçlüyüm bi anım bi anıma tutmuyor işte her zaman pozitif olunmuyor... herkesin dibe çöktüğü anları vardır dayanamıyorum dediği hiç kimse kolay sanmaz hayatı zaten.. ama belkide bazen hayatı dalgaya alıp salağa yatmak gerek sanki anlamıyormuş gibi yapmak gerek herşey daha kolay gözüküyor o zaman..
bugün yaşanmış nasıl olduğu önemsiz
yarın yaşanacak sonuçları ne olacak belirsiz..
yaşayıp göreceğiz..
mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?