Nişanlım ve ailesi

Merhaba arkadaşlar, kendimi kotu hissediyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum söyle ki benim çok uzun süredir sevgilim var çocukla bir şekilde uzun ilişkimi sürdürdüm ve ikimizde çok başarılı bir okulda okuduk mezun olduk falan o güzel bir işte buldu ben yüksek lisans yapıyorum. Ancak nisanlanmaya karar verince hem kendisinden hem ailesinden soğudum ve çok korkuyorum başıma geliceklerden çünkü ailesi ile aramızda çok fazla kültür uçurumu var ben muglaliyim ve ailem moderm insanlar ama onun ailesi Konyalı ve mufazakar bunu goz ardı edebilirim belki ama annesi Nisan'da bana çok fazla terbiyesizlik yaptı söyleki annesi oğluna karşı aşırı kıskanç oğlunu eşi gibi görüyor çünkü kocası yurtdışında ve kendiyle çocuklarıyla sürekli oğlu ilgilensin istiyor ayrıca ikimizde iyi bir eğitimi olduğu halde bana sen oğlumun derslerine engel oluyorsun yazma benim oğluma tarzından çok çirkin bir mesaj atmıştı. Neyse nişan günü benim evim olduğu halde bunu asla kabul etmeyip kızin evinde mi oturulur deyip biz size ev alicaz orada oturacaksiniz falan demeye başladı ( yani kendine yakın bir ev bulucakki sonra gitmeyelim başka yere) ve ev burası oğlumun desin beni saymasin bende dedim nerede yasaycagimiza biz bu konuşalım karar verelim hangi şehir olacağını biz konuşalım önce dedim sonra beni oğluyla kenara çekip sen çok fazla konuşuyorsun dedi başta nasıl yani falan dedim sonra sen annesi unutcaksin artık onunla ilişkini kesiceksin her şeyi bizle yapicaksin dedi ben ne diyeceğini bilemedim ve nisanlimda bunları duyup hiç bir şey demedi sonrada bana nişanlımın eski sevgilelerinden bahsedip beni kiskandirmaya çalıştı işte oğlum bana gösterdi kizlarida ben seçtim falan gibisine çok rahatsiz oldum ve nişanlım gene ağzını açmadi. Neyse sonra aileler konuşurken de biz dedik düğün gereksiz masraflı onun yerine çocuklar bir yere gitsin kadın hemen olur mu öyle şey ben oğlumun murvedini gorucem dedi bizde tamam dedik ama sonra altınlar almaya kalkmayın bunu açıkça belirttik dediki benim kaynanam benim altinlarimi aldı ama ben almam deri güzel dimi ama sonra herkesin içinde işte takilanlar zaten oğlumun oğlumun diye rahat 10 kere belirtti biz tepki vermedikçe oglumun dedi yani şunu demeye getiriyor herşey oğlunun bende onun hizmetçisi gibisine en son kardeşi rahatsix olduda oğlun ve kızın dedi .Kısaca nişanlım annesine aşırı bağlı kadın oğluyla zaten aşk yaşıyor 14 Şubat'ta nisanlimin yanında arayıp sen benim sevgililer gunumu neden kutlamadin diye trip attı. Nisanda da işte ben oğlumu çok severim ben birlikte uyurum ben onu yıkarım deyip durdu çocukta 27 yaşında yani oradan hesap edin. Benim annemle konuşmuşlar annem işte İzmir dede yaşayabilirler hem güzel hem moderm şehir diyince kadın kriz geçirip siz benim oğlumu kaciriyorsunuz siz beni oglumdan uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz deyip anneme bağırıp çağırmış nişanlım başta tabiki gideriz bende deniz kenarında yaşamak isterim derken şimdi tamamen değişti ve hatta annesi Ankara'da olduğumuz halde seni bu kız kaçırıyor sen neden Konya'da altımdaki evde yaşamıyorsunuz diye arayıp kavga çıkarıyor. Nişanlım anne ben belki izmir e tasinabilirim dediğimde kadın cildirip telefonda asla kızın dedigini yapamassin falan diyor ben bunlari duyuyorum . Sonuç o kadar ataerkillerki ben nişanlımın her dediğini yapicam o nereye giderse gelicem ama o benim dediğim en ufak şeyi yapmaya kalksa hemen kıyameti kopartma derdinler her şey oğlunun oğlu mükemmel bende sanki zorla oğluyla nisanlaniuprmusim gibi davranıyor bana telefonda işte biz lutfettikte sana Nisan yaptık sen ne istiyorsun falan tarzı çirkin konuştu nasil yani dedim işte senin oğlumu sevmen ayıp değil demeye getirdi yani oğlu beni sevmiyormusti ben çok istedim diye lütfedip gelmişler. Bu arada bende tek çocuğum ailemde herkes üni mezunu çalışıyor ama karsi taraf ilkokul mezunu çok çocuklu aile ve buna rağmen bizi sırf kız tarafı olduğumuz için küçük goruyorlar ben şok oluyorum bu kadar ataerkillik nasip olabilir diye üstünlük kurmaya hem annemi hem beni yönetmeye çalışıyorlar ki bu çok rahatsız edici
Hem nişanlınız hem ailesi neresinden tutsak elimizde kalır. Yerinizde olsam bu ilişkiyi bir gün daha sürdürüp hem kendimi hem ailemi bu kadar ayaklar altına aldırmam. Sonsuz bir mutsuzluğun sizi beklediğini öngörmek ne yazık ki çok da zor değil.

Bukadar rezillik yasayip hala nisanli kalmaniz normalmi sizce? Anneniz falan akil vermiyormu ya bu ruh hastasi anneyle olmaz diye

Gerçekten yuh kadın göz göre göre istemiyor,şayet evlensen peşinizi bırakmaz sonu boşanma olur...nişanlıniz süs biberimi neden hiç annesine sizi savunmuyor,dmek evde konuşuldu tepki vermedi dediğinize göre herşeyden haberi var devam edersen kendine yazık edersin

Diğerlerini bilmem ama konyalı biriyle evlenme hele anneside konyalıysa şimdi ifşa olmamak için demiyorum da hele bi ilçesiyse kaç kızım kaç vallahi yanından ayrılmaz gelir aylarca kalır torun tombalak sülalecek ben seni uyarayım

Demek nişanlınıza çok normal geliyor bu tarz konuşmalar,oda rahatsız olsaydı annesini uyarırdı,kadın bu kadar hafsizlik yapamazdı.Hayatım boyunca uğraşırım diyorsan evlen,ama sakın evlenince kadın alışır filan diye düşünme

Kaç kurtul kaynana dediğin kişiyle olmaz oğlu daha sütten kesilmemiş belli oğlu dimdik dursa böyle seninle her düşündüğünü konuşmazdı

Kayınvalide adayına nasıl yani diye soracağınıza burda eşim ailesine tapıyor, eşim ve ailesi gibi konuları okuyun. Eş adayı şimdiden böyle evlenince anasıyla altlı üstlü oturursunuz, o da anasının ağzının içine bakar.
Kv zaten çirkef, bir de annem için öyle konuşacak yırtarım ağzını onun

Kendini de aileni de boşuna övmüşsün.

Zira başta sevgiline, sonra annesine kapıyı göstermeyip o lafları ve muameleyi kendine ve ailene sırasıyla yaptırdıktan sonra, ne okuduğun okulun, ne memleketinin hiç bir önemi kalmamış.

Büyük konuşmak istemiyorum ama kızım böyle bi adamla evlenip böyle bi aileye girmek istese, az ötede evlen bana bulaşma, ayda bir ziyaretime gel beni bu dağ ayılarıyla muhatap etme der mutluluklar dilerdim. Yazık olmuş

Ben okurken kadını boğazlama noktasına geldim sende ki nasil bir sabır lütfen kaç kurtull ve oğlanda günahsız degıl yani insan annesine sevdigi kadını savunsun bi zahmet. Yapma etme bu daha yolun bası bunun evliliği çocuğu var bide o zaman neler olabilcegini tahmin etmek hiç zor değil

yorumumla üzmek istemem ama dışarıdan görünen annesi tehlikeli. çok sorun yaşarsın. nişanlında annesi karşısında çok pasif ve seni savunmamış. değiştirmeye çalışsan da öyle insan 27 yasına gelip böyleyse değişmez bilgin olsun. bence evlenmeyi tekrar degerlendir. ha baktın seviyosun illa evleneceksin. hani annesi demiş ya oglumu kacıracaklar diye harbiden de kaçır. öyle bir yerde otur ki yılda bir kere ya görün ya görmeyin. ve eşine annesini kötüleme. kadının açıgını yakalayıp bak gördün mü deme cunku zaten senin yanında sacmalamıs kadın , nisanlın tepki vermemiş. onun yerine eşini doldur dur. artık önemli olanın ikiniz oldugunu aileniz oldugunu. her zaman bu ailenin öncelikli oldugunu güzelce söyle. etkile eşini. güldür doyur seviş mutlu et evlenince ve trip atarak şikayet ederek uzaklastırma ve nap et o kadından uzak dur. ha esin derse ben uzak duramam bence evlenme bile. seni ezdiriyor açıkçası öyle diyim.

Merhaba arkadaşlar, kendimi kotu hissediyorum ve ne yapacağımı bilemiyorum söyle ki benim çok uzun süredir sevgilim var çocukla bir şekilde uzun ilişkimi sürdürdüm ve ikimizde çok başarılı bir okulda okuduk mezun olduk falan o güzel bir işte buldu ben yüksek lisans yapıyorum. Ancak nisanlanmaya karar verince hem kendisinden hem ailesinden soğudum ve çok korkuyorum başıma geliceklerden çünkü ailesi ile aramızda çok fazla kültür uçurumu var ben muglaliyim ve ailem moderm insanlar ama onun ailesi Konyalı ve mufazakar bunu goz ardı edebilirim belki ama annesi Nisan'da bana çok fazla terbiyesizlik yaptı söyleki annesi oğluna karşı aşırı kıskanç oğlunu eşi gibi görüyor çünkü kocası yurtdışında ve kendiyle çocuklarıyla sürekli oğlu ilgilensin istiyor ayrıca ikimizde iyi bir eğitimi olduğu halde bana sen oğlumun derslerine engel oluyorsun yazma benim oğluma tarzından çok çirkin bir mesaj atmıştı. Neyse nişan günü benim evim olduğu halde bunu asla kabul etmeyip kızin evinde mi oturulur deyip biz size ev alicaz orada oturacaksiniz falan demeye başladı ( yani kendine yakın bir ev bulucakki sonra gitmeyelim başka yere) ve ev burası oğlumun desin beni saymasin bende dedim nerede yasaycagimiza biz bu konuşalım karar verelim hangi şehir olacağını biz konuşalım önce dedim sonra beni oğluyla kenara çekip sen çok fazla konuşuyorsun dedi başta nasıl yani falan dedim sonra sen annesi unutcaksin artık onunla ilişkini kesiceksin her şeyi bizle yapicaksin dedi ben ne diyeceğini bilemedim ve nisanlimda bunları duyup hiç bir şey demedi sonrada bana nişanlımın eski sevgilelerinden bahsedip beni kiskandirmaya çalıştı işte oğlum bana gösterdi kizlarida ben seçtim falan gibisine çok rahatsiz oldum ve nişanlım gene ağzını açmadi. Neyse sonra aileler konuşurken de biz dedik düğün gereksiz masraflı onun yerine çocuklar bir yere gitsin kadın hemen olur mu öyle şey ben oğlumun murvedini gorucem dedi bizde tamam dedik ama sonra altınlar almaya kalkmayın bunu açıkça belirttik dediki benim kaynanam benim altinlarimi aldı ama ben almam deri güzel dimi ama sonra herkesin içinde işte takilanlar zaten oğlumun oğlumun diye rahat 10 kere belirtti biz tepki vermedikçe oglumun dedi yani şunu demeye getiriyor herşey oğlunun bende onun hizmetçisi gibisine en son kardeşi rahatsix olduda oğlun ve kızın dedi .Kısaca nişanlım annesine aşırı bağlı kadın oğluyla zaten aşk yaşıyor 14 Şubat'ta nisanlimin yanında arayıp sen benim sevgililer gunumu neden kutlamadin diye trip attı. Nisanda da işte ben oğlumu çok severim ben birlikte uyurum ben onu yıkarım deyip durdu çocukta 27 yaşında yani oradan hesap edin. Benim annemle konuşmuşlar annem işte İzmir dede yaşayabilirler hem güzel hem moderm şehir diyince kadın kriz geçirip siz benim oğlumu kaciriyorsunuz siz beni oglumdan uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz deyip anneme bağırıp çağırmış nişanlım başta tabiki gideriz bende deniz kenarında yaşamak isterim derken şimdi tamamen değişti ve hatta annesi Ankara'da olduğumuz halde seni bu kız kaçırıyor sen neden Konya'da altımdaki evde yaşamıyorsunuz diye arayıp kavga çıkarıyor. Nişanlım anne ben belki izmir e tasinabilirim dediğimde kadın cildirip telefonda asla kızın dedigini yapamassin falan diyor ben bunlari duyuyorum . Sonuç o kadar ataerkillerki ben nişanlımın her dediğini yapicam o nereye giderse gelicem ama o benim dediğim en ufak şeyi yapmaya kalksa hemen kıyameti kopartma derdinler her şey oğlunun oğlu mükemmel bende sanki zorla oğluyla nisanlaniuprmusim gibi davranıyor bana telefonda işte biz lutfettikte sana Nisan yaptık sen ne istiyorsun falan tarzı çirkin konuştu nasil yani dedim işte senin oğlumu sevmen ayıp değil demeye getirdi yani oğlu beni sevmiyormusti ben çok istedim diye lütfedip gelmişler. Bu arada bende tek çocuğum ailemde herkes üni mezunu çalışıyor ama karsi taraf ilkokul mezunu çok çocuklu aile ve buna rağmen bizi sırf kız tarafı olduğumuz için küçük goruyorlar ben şok oluyorum bu kadar ataerkillik nasip olabilir diye üstünlük kurmaya hem annemi hem beni yönetmeye çalışıyorlar ki bu çok rahatsız edici
Oğlunun severek evlenmesini istemiyor. Severek evlenirse hanımköylü olur diye korkuyor. Görücü usulü istediği birini alsın bak hiçbirini yapıyorlar mı? Benim ex kv de sürekli başıma kakardı. Sen istedin de geldin kızım çekiceksin tabi diye etmediklerini bırakmazlardı

Ah be canım. Ben kıbrıslıyım, çok rahat bir şekilde büyüdüm, ailem yaşım küçükken bile fikirlerime önem veren bir yapıya sahip. Ancak eşimin ailesi hani şehir söylemiyim de, çok gelişmemiş dışarıya kapalı bir köyde yaşıyorlar. Ne yaşam biçimleri, ne siyasi görüşleri, ne hayata baktıkları pencere, yani hiç mi bir şey uymaz, hadi uymasın, ona saygı duyarım, ama bana karışmaları, beni sürekli yadırgamaları, sürekli laf sokmaları, en doğru onlarmış da ben yanlışmışım gibi davranmaları, kısacası çok saygısızlık yaşadım.. Eşim, kendi ailesinden farklı. Sevdim, evlendim. 6 sene oldu. Ama ben artık eski ben değilim. Çok yıprandım. Eşimi seviyorum ama bazen sevgi bile gözüme görünmüyor. Sırf ailesinden kurtulmak için boşanmayı düşündüğüm oluyor. Hani derler ya, aman canım ailesi ile mi evleneceksin, sen çocuğa bak o iyiyse evlen derler... Sakın kanma sakın...

Siz annesini bırakın da, oğlunun pasifliğine bakın. Bu şartlar altında hala evlenmeyi düşünüyorsanız gerçekten sizin de aklınıza şaşarım. Cesaretin bu kadarı çok fazla.

Ayrıl başka çaresi yok

X