Nişan Nişanlı Hanımlar, Bayramda Sizede Bayramlık Alındı mı?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

exelanss

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
3.151
Puanlar
173
kızlar kv aradı bugün beni haftasonu çıkalım sana bayramlık almaya dedi bende anne hiç gerek yok zahmet etme falan dedim mahçup oldum baya bi napıcamıda şaşırdım olmaz kızım bizde nişanlı geline bayramlık alınır sen bize bayramlaşmaya gelince giyersin dedi tamam dedim bende.. şimdi sizlere sorum şu alışverişe çıktığımızda napmalıyım çekinirim ben onu alalım buna ihtiyacım var diyemem :(( birde erkeğe alınır mı? yani bizde nişanlıma bayramlık alıcakmıyız? sizde durumlar nasıl oldu tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

nişanlılara bayramlık alınırmış evet..beni de aradılar ama biz farklı şehirlerde olduğumuz için kıyafet değil de başka bi hediye alacaklarmış.ben de gerek yok dedim.teklifinizle almış kadar oldunuz teşekkür ederim dedim ancak kafaya koymuşlar alacaklar :) erkeğe alınır mı hiç duymadım ama sanırım alınmaz

ayy ne güzel düşünceli kvleriniz var iyi tarafından bakın :) bizde de bayramlık alınır senin ailen de damat için alır
kurban bayramında da geline nişan koçu yollanır güzelce süslenerek maddi durumla alakalı aslında biraz ama çok güzel adetlerimiz bunlar koçun boynuzuna bilezik koyanlar da var dediğim gibi tamamen maddiyatla alakalı :34:

ramazan bayramında bayram için kıyafet alınır
kurban bayramında koç yada altın getirilir
erkeğe ise kıyafet alınır bildiğim kadarıyla

Ne kadar düşünceli kayınvalideleriniz var kızlar kıymetini bilin..

Aaaahhh aahhh ben sözlüyüm biz ramazan bayramını da atlattık ama kimse bana ihtiyacın nedir diye bırakın almayı teklif bile etmedii:19:Bide üstüne kaçar gibi yazlığa gittiler bayramda sırf onlara bayramlaşmaya gitmeyeyim diyee:20: Ben yinede yazlığa gittim sözlümle günübirlik ellerini öptüm saygıda kusur etmedim ama ne kayınvalidem ne de kayınpederim hiç haketmiyorlar el öpmeyii hiiiiççççç:19::19:

Bu arada adettir tabiki hatta altın veya bilezik takılmasıda uygun olur canım.. Mutluluklaarr:16::16:

eveettt :) martta sözlenmiştik biz. sözden sonra ramazan bayramında bana aldılar bayramlık :) nişanım kurban bayramında olacağı için bohçaya koymak için zaten takım aldılar bana. onu giymeyi düşündüm bayramda. onlar ısrar etti fakat ben bi daha bayramlık istemedim :)çünkü çok yoruldum oraya buraya koşturmaktan :)

kızlar çok teşekkür ederim bilgilerinizi benimle paylaştığınız içinn :16: adettenmiş bende yaşayark öğreniyorum napayım :1: pazar günü çıkıcaz bakalım nişalımla konuştum ben çok çekinirim mahçup olurum sen bana yardımcı ol dedim tamam dedi anlayışlı sevdiğim :16:

kızlar çok teşekkür ederim bilgilerinizi benimle paylaştığınız içinn :16: adettenmiş bende yaşayark öğreniyorum napayım :1: pazar günü çıkıcaz bakalım nişalımla konuştum ben çok çekinirim mahçup olurum sen bana yardımcı ol dedim tamam dedi anlayışlı sevdiğim :16:

bende öyle çekinirim. ben bi de alısverise sözlüm olmadan gittim. annem kayınvalidem ve ben sadece üçümüzdük. çok şükür ki o da cok anlayışlı. pek sıkıntı yasamadım. sende yaşamazsın. bi süre sonra zaten beğendiğini söylüyosun :)

şahsen biz ayrı şehirlerde olduğumuz için; her bayram bana bilezik takılıyo :) yalnız ramazanda nişanlımla birbirimize kıyafet aldık :1:

Bizde ayrı şehirlerdeyiz, ramazan bayramında telefon almıştı sevdiğim ben ona birşey alamamıştım :31:
Bu bayram nasipse istanbulda olucaz kayınvalidem aradı davet etdi , kendisi bana birşeyler bakmış sağolsun çook tatlıdır :)
Nişanlımda sana gelince ciciler alalımmı dedi :17:
Bende aldıklarını bayramda giyicem nasipse :16:

öncelikle böyle bir konu açıldığı iyi olmuş ramazan bayramında alınıcakmı alınmıyacakmı diye düşünmüştüm, çünkü pek bilmem öyle adetler,ama bana almışlar getirdikleri çok şıktı üstüme cuk die oturmuştu ki kendim beğensem böyle beğenmem, nişanlımda ondan bir hafta önce bana bayramlık almıştı bende ona hediye almıştım ama öyle bayramda vermedik daha önce verdik

ailesi bayramda bana getirince süpriz olmuştu

bu bayramda kayınvalidem kızım birlikte gidelim dedi , annemde bunu duyunca sende nişanlına al kızım bizde bize geldiklerinde veririz dedi

biz bu bayram mango ve kotonda yine aldık ayakkbı, çanta pantolon gömlek zaten yarım saate alışverş bitmişti hep bildiğim şeyleri beğendiğim şeyleri aldık

nişanlımlar bayramda şehir dışında olucakları için bana getirdiler aldıkalrını bu arada bende ona boynerden polo marka gömlek tişört ve pantolon aldım ki kampanyalı idi herşey kızlar hem uygun hem kaliteli oldu

bana getirdiklerinde bende nişanlıma bayramlıklarını verdm

Şanslısınız kızlar :)
Ben sizler kadar şanslı değilim malesef... adet gelenek görenek kimisi ise maddiyatçı olarak bakabilir bu konuya, hak da verebilirim. ama biraz önemsenmeyi kim istemez ki. ben peluş kuzuya bile razıydım açıkcası :) ama ses yok ne sözlümden ne de sözlümün ailesinden.. ne bayramlık için ne de bayram hediyesi için.. Annem damat adayımıza heveslenip bayramlık(gömlek+pantolon+ hırka) aldı. kız tarafı olduğumuzdan akrabalarımız benim akadaşlarım falan biraz yadırgadı ama önemli olan karşıdaki kişiyi sevindirmek diye düşünüyorum..
sanırım bu biraz sözlünüzün ya da nişanlınızın düşüncesine, istediğine, hevesine göre değişen bir durum. ben üstü kapalı çıtlatmama rağmen ses yok. sağlık olsun..

Yani açıkçası ben böyle şeyleri pek sevmem. Yani ben kıyafetsiz değilim ki bana kıyafet alsınlar falan diye düşünürüm. Hatta ramazan bayramında özellikle aldırmadım, bunun üzerine kayınvalidem çok güzel beyaz altın ucunda deniz yıldızı olan bir kolye almıştı bayramlaşmaya gittiğimizde verdi. Bende tabi mahcup oldum, çünkü yapmak istemediğimiz için biz nişanlıma birşey almamıştık. Bu bayram da beni fazlasıyla şaşırttı açıkçası. Kız baba evinden çıkmadan adına kurban kesilmeliymiş, o yüzden kurbanlık almışlar. Bence hiç gerek yoktu ama özenmiş ben yine kabul etmem diye sormadan kayınpederimle gidip almışlar. Biz de hafta sonu nişanlımla çıkıcaz, nişanlıma pantalon gömlek falan alıcam bende.Nişanlıma "ne gerek vardı bir dünya masraf, illa birşey alacaksa kullanacağım birşey alsaydı"dedim. O da bana "koçun boynuzlarında kullanacağın birşey olur sen meraklanma" dedi.

Bende baktım olmuyor kayınvalidem özeniyor, bundan sonra onun hevesini kırmayacağım.İstemiyorum falan demiyeceğim. "Nil istemiyorum deyince üzülüyorum" demiş.

Kızlar kimisi erkeğede bayramlık alınır, kimisi alınmaz diyo. Ben çok kararsız kaldım. Bi akıl verseniz:26:

kızlar kv aradı bugün beni haftasonu çıkalım sana bayramlık almaya dedi bende anne hiç gerek yok zahmet etme falan dedim mahçup oldum baya bi napıcamıda şaşırdım olmaz kızım bizde nişanlı geline bayramlık alınır sen bize bayramlaşmaya gelince giyersin dedi tamam dedim bende.. şimdi sizlere sorum şu alışverişe çıktığımızda napmalıyım çekinirim ben onu alalım buna ihtiyacım var diyemem :(( birde erkeğe alınır mı? yani bizde nişanlıma bayramlık alıcakmıyız? sizde durumlar nasıl oldu tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

senin utanıp çekinmene gerek yok arkadaşım onlar ne lazım ise alıyorlar zaten sana bir tek denemek ve beğenmek kalıyor. Bizim adetlerimize göre de kıza eşya alınır alışverişe çıkartılır.

Son düzenleme:
ramazan bayramında almıştılar ama bu bayramda ses sedda yok bilmiyorum artık bende tabiki birşey demem yani geçen bayramda aslında ben kendime alacaktım nişanlıma alışverişe gitmem lazım demiştim gerçekten üstüme başımda bişi yoktu öyle oda ben ödemek istiyorum hediyem olsun dedi yani özellikle yapılan birşey yok gözüm de yok çok şükür aç değilim açıkta değilim

ah kızlar 3 yıldır nişanlıyım ben ilk bayramlar hariç hiç bişey görmedim koç okadar içimde kaldıki anlatamam.şuanda aramıza kırgınlık bile girdi bu sebepten.iki bayramdır bekliyorum ve bununda farkındalar ama yok deyip çıktılar işin içinden

ah kızlar 3 yıldır nişanlıyım ben ilk bayramlar hariç hiç bişey görmedim koç okadar içimde kaldıki anlatamam.şuanda aramıza kırgınlık bile girdi bu sebepten.iki bayramdır bekliyorum ve bununda farkındalar ama yok deyip çıktılar işin içinden
yoksa yoktur neyine takılıosunuz anlamıyorumki

bizde 2-3 gün önce çıktık alışverişe kayınvalidemle nişanlım başka bi ilde olduğu için o gelemedi bizimle pantolon kazak kürklü gibi yeleklerden aldık iç çamaşırı eşofman takımı aldık ayakkabı da alıcaktı istemedim bende var zaten tekrar almaya gerek yok diye düşündüm

Back