O da fabrikada çalışıyor 20-25 k arası alıyor.Birde biz nikah yapacağız sadece ondan önceki gün kına yapılacak.Devrik cümlelerim yüzünden hepinizden af dilerim kusura bakmasın kimse ben de erken bir evlilik olacağını düşünüyorum ama Türkiye gibi bir yerde yaşıyoruz niye hepiniz bu kadar bana kızmışsınız anlamıyorum sadece çok sessiz biri olduğum için her şeyi söyleyemediğim için bunlar başıma geliyor ama sizde hepiniz değil ama bir çok yanıt da bana söylenmişsiniz.Gerçekten hepinizi abla veya kardeş olarak nasihatinizi dinlemek için geldim daha da moralim bozuldu uzun süreli bir ilişkim ailem de nişan atılsa ayıplanacak diye bir şey demiyor ben erkek arkadaşımla düzgün anlayabileceği bir dille konuşursam kk yi de kötülemeden ama çok araya girip yanlış yönlendirdiğini söylesem olmuyor mu bilemiyorum deneyimsizim bu konuları elbet yaşayan gören bilir ben de hayatımın geri kalanını evli borçlu değil de eşimle mutlu bir hayat dolu dolu bir hayat istiyorum
Aylık 25 bin ödemeli ev kredisi bulursa şükredin, yani o kadar diyeyim. Yani en iyi ihtimalle 1 maaşın hepsi ev kredisine gider. Ee 1 ay boyunca siz ne yiyip içeceksiniz? Tek maaş yetecek mi?
Ayrıca benim bildiğim ya çiftin oturacağı ev , onlar evlenmeden çoktan hazırdır ya da nikahtan sonra ev kredisiyle ev alınır.
Zaten iki sayfadır çoğu kişi ev almanın çok çok zor olduğunu yazmış, o yüzden onu geciyorum.
Nişanlının ve annesinin " yok nişan takılarını ev için alırız, yok şunun şusu olur" demesi çok büyük bir falso. Resmen kötü niyetliler, özellikle de kv adayı.
Kınan nasil olsun? Nasıl rahat olursun? vb sorular yerine sırf maddi içerikli sorular soruyorlar. Birtakım planlar yapıyorlar. Hoş mu şimdi bu? Yapılacak şey mi?
Evlenmeden önce senden altinlari alacaklar, ev belki kv üstüne olur. Nereden bilebilirsin ki? Sonra sen o evi kendi eviniz sanarken bir gün kv nin canı sıkılır, " evimden gidin" der. Veya haydi biraz daha iyi düşünelim, ev nişanlının üzerine olsun. Evlenmeden önce alınan mal onun üstüne olursa o evde bir hakkın olmaz. Ama evlendikten sonra o evin borçları ödenirken sen de sıkıntı çekmiş olursun ve o sıkıntılar boşuna olur.
Ben burada kv ve nisanliyi hiç ama hiç iyi niyetli görmedim. İlla ev satin alinacaksa siz evlendikten sonra alınsın.
Ayrıca daha kalacağınız ev mi belli değilken karşı tarafında niyeti belliyken sen neden kirada oturmak istemiyorsun? Kimse kirada güle oynaya kalmıyor. Mecburiyetten kirada kalınıyor çoğu zaman.
Şu an senin yapman gereken nişanlına " evi nikahtan sonra alalim ( o zaman istersen altinlari da verirsin) ya da ev satin almaya maddi imkanimiz yoksa kiraya çıkalım" demen.