Nişan nişanlandım ama ...:(

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

disede

Guru
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
256
-3
318
evet kızlar daha önce açtığım başlıklardan da hatırlayacağınız gibi çok sancılı bir sözlülük döneminden sonra dün yani 27.kasım 2011 günü nişanımız oldu. evet oldu olmasına ama gelin birde bana sorun nasıl olduğunu kalbim kırık, yüzüm düşük dolandım nişanımda.. neden mi? Şundan; nişan yüzüklerimizi takmaya dayım geldi güzel bir konuşma yaptı ve yüzüklerimizi taktı, sonra takı törenine geçildi takı takan taktı vs... herkez takacağını taktı nişanlım bana nişandan 1 hafta önce demişti ki; Dilara sana takılanlar senden kalsın bana takılanlar bende kalsın demişti, bende farketmez demiştim, nişanımız da takı faslı bittikten sonra bir kıyamet koptu ki hiç sormayın, bizimkiler takıların hepsini almış, erkek tarafı da erkeğe takılanları bize verin diye bizimkilerin peşinde dolanıyor, nişanlım bana baskı yapıyor "bana takılanları verin" diye,yüzüm düştü ne yapacağımı bilemiyorum o kadar insanın arasında düşünün halimi, görümcelerim bizimkilerin üstüne gitmişler, sonra bizimkiler onlara hadlerini bildirip takıların hepsini almışlar, vermediler yani erkek tarafına hiç birşey, nişan bitti yemeğe gidelim dediler tamam dedik babamdan izin aldılar babamda zorla izin verdi yemeğe gittik..(off Allahım anlatırken bile yaşıyorum sanki o anları :S) her neyse yemeğe gidene kadar taze nişanlım "sizinkilerin yaptığı çok ayıp biz seninle böyle konuşmamıştık" diye başımın etini yedi, yemekte ağladı :S ya ben gözlerime inanamadım benim koca çınarım dediğim sevgilim kocam diyeceğim adam bir anda ağlamaya başladı ben şok içerisindeyim bana bağırmalar çağırmaları anlatmıyorum bile :S bende dedimki ona; ben buraya bunun için mi geldim gelmeseydim en azından evimde kafamı dinlerdim dedim.. gel gelelim ki benim size danışmak istediğim konu; nişanda takılanları paylaşmak, yani kıza takılan kızda kalsın, erkeğe takılan erkekte kalsın gibi bir adet olabilirmi nişanda????????

teyzemde bana dediki; onlar böyle bir adet çıkarıyorlarsa, düğünde sana takılanlar sana erkeğe takılanlar erkek tarafına kalsın desek güzelmi olur? onların adetleri bumu yani diyor :S kafam çok karışık yüzüklerimi takmak bile istemiyorum nişandan sonra hiç konuşmadık nişanlımla :S (((((( dün nişanlandık daha, mutlu olmam gerekirken aklımdan geçenler bunlar açıkçası

Son düzenleme:
ne kadar ilginç biri nişanlınız

yani açıkcası burdan konuşmak kolay tabi ama ne biliyim bikere en bastan yaptıkları çingenelik resmen ve nişanlınız da onlara uymuş

yetmemiş üzerine ÇOCUK gibi ağlamış... aman allahım

ben olsam o an atardım yüzüğü kafasına bir daha da yüzünü görmek istemezdim cünkü o saatden sonra gözümde ERKEKLİK adına sıfıra inmiş olurdu

büyükte konuşmak istemem elbet ama valla okurken bile sinirlendim

kimseye degil NİŞANLINA

çünkü aileler yapabiliyo böle yüzsüzlükler tamam ama nişanlınız evlenme çağında genç bir adam olarak bu sekilde davranmamalıydı

şimdi takkeyi önüne alıp düşünmelisin

seni daha şimdiden ailesine karsı savunmayan, Çocuk gibi ailesinin eteğine saklanıp onların dediklerini sana yaptırtmaya çalışan üzerine elimden şekerimi aldınız der gibi TAKILARIMIZ ALDINIZ diyip üzerine ağlayan bir adamla evleniyorsun tatlım

Emin misin o masaya oturmak istediğine ? Sence nişanlın evliliğin sorumluluğunu kaldırabilecek seni ezdirmeyecek aklı basında bir adam mı?

Eminsen ne ala....

canım yazdıklarını okudum ve çok üzüldüm benim bildiğim nişanda kim ne takarsa damatada dahil hepsi kız tarafına kalır kız çeyizlik alsın vs.. diiye nişanlının ailesi ve en önemlisi nişanlın çok ayıp etmiş üstüne kalkıp ağlamış daha yolun başındasın bence iyice bi düşün yarın öbür gün evlendiğinde düğündede takılarını alırlar ve çok huzursuz olursun iyi düşün derim allah yardımcın olsun

arkadaşım oncelikle dıger konunu okumuştum uzuldum gerçekten bugunde resmini gorunce tanıdım avatarını yani.
sen farketmez dediysen senden altınları beklemesi normal..
bence ıkı uc altın ıcın kırmayın birbirinizi ama nişanlın bundan oncede cimrilik ediyordu o durumu nasıl hallettiniz nişan alışverişş i nasıl oldu bende nişanlanacagım?ogrenmek isterim

nişan alışverişimizde nişanlım gelmedi, annesi yengesi ben teyzem bide benim annem gittik güzel geçti herşey keyifliydi onlar bana nişanlığımı ayakkabımı çantamı aldılar. biz ona takım elbise falan almadık. zaten en son nişanlımın ağzından şöyle bir söz çıktı çok şaşırdırm, zaten bana takım elbise hiç bir şey almadınız bana takılanları bunun için geri vermeleri lazım dedi. (( çok mutsuzum

gerçekten ilginç bi nışanlın varmış
benim bildiğim nişanda takılanlar kızın olur
ya çeyizlik bişeyler alır yada takılacak bişeyler alır
ayrıca bu mevzu evliliğinin ilk yılları boyunca konuşulup problem olarak devam eder

al gülüm ver gülüm ile başlamışsa daha canın çok yanacak bence, ne biçim erkek tarafıymış o kusura bakma ama nişanlında iş yok. benim nişanımda erkek tarafı bunu yapsaydı başta nişanlım kabul etmezdi paragöz bir aileye gelin gidiyorsun sanki,allah yardımcın olsun üzüldüm

Aa cok garip ya insanın en önemli en güzel gününde böyle bi şey yapılır mı?
Üstelik nişanlında beni çok şaşırttı yani aklı parada pulda. Madem o takılanları toparlayın saklayın bankaya koyun bi şeyler yapın evlenince bi ihtiyacınızı karşılayın.Sonuçta o para ikinizin.Senin benim olmamalı aranızda.Annen baban bu konuda ne diyorlar?

Olmaz böyle nişanda takılanlar kızda kalır,eksik olanını alması için ,nişanlın bu işleri bilmiyor birde ağlıyor çok demek ki onun gözü altınlarda seni sevmiyor, seni benimsemiyor,bu adamdan sana hayır gelmez ! Sal gitsin

annem çok üzgün, çünkü ben mutsuzum, babam sadece olup biteni izliyor şuanda, herhangi bir tepkide bulunmadı henüz, çok disiplinli ve sert bir babam var benim onun sözü kılıçtan keskindir, onun için sadece izliyor o şuanda olup biteni.

benimde nişanım gergin geçti ama hiç öyle takı makı sorunu yüzünden değil annem tarafı gıcıklık yarattı ...bütün herkese yansıdı..kısacası şunu söyliim bu tatsız günle geçio ama nişanlın terbiyesizlik etmiş gözünün başka bişiyde olduğunu göstermiş yada onun aklını bulayanlar olmuştur bilemicem...nişanlın destekçin olsa geçer bu evreler güleceksiniz hatta merak etme ..

ben nişanda herkez oynarken bu gerginliklerin yaşandığı tarafa yöneldim, çünkü ne olduğunu anlayamadım ilk baştan, sonra babası sen git oyna kızım dedi ben yok falan dedim suratlar 5 karış tabi ben dahil. sonra babası halay çekenlerin arasına karıştı, benide yanına aldı, babası beni çok seviyor zaten, biraz oynadık sonra yeniden gitti gerginliğin olduğu yere, yani güya bana çaktırmamaya çalıştı ailesi ama nişanlım içine etmişti zaten söyledikleri sayesinde yüzüm hep 5 karıştı

nişanda takılan herşey kızındır kızda kalır bunun ötesi olmaz başka türlüsü hayatta duyduğum en saçma sey. keşke canım sen de nişanlın sana bana takılan ben de kalsın dediğinde kızda kalır o altınlar saçmalama deseydin.tatlım bence nişanlının ağlaması bir kamuflaj baskı var üstünde ben den söylemesi.yoksa bir erkek niye aglasın durup dururken,içinden cıkamamıs olanların.herşey için hakkında hayrlısı olsun canım moralini bozmak istemem ama iki aile arasında başlayan bu durumlar bir bailadımı bir daha düzelmiyor ve eşin olacak insan senden taraf olmassa daha cok karsında ağlarken bulursun onu söyliyeyim sana.çok üzgünüm umutsuz konusup canını sıkmak değil derdim ama balık baştan kokuyor,cok gördüm etrafımdA böyle başlayan evliliklerde hep sorun stres yaşanıyor çok nadir yaşanmadığı binde bir kadar ki dha öylesinide duymadım bir gerçek var ki istisnalar kaideyi bozmaz.bence nişanlını al karsına konus,onunda konusup dökülmesini sağla gerçekten derdi neymiş anlamaya calış yoksa daha cok üzüleceksin.kolay gelsin tatlım

Son düzenleme:
canım sen nişanlığını aldırdın madem de neden takım elbisesini almadın ki.... normalde kız nişanlığını kendi alır yada erkeğe aldırıyosa takım elbisesinide kız alır. biz öyle yaptık. biz en baştan konuştuk kızın diye.
ama bikaç parça altın için nişanlının ağlaması çok ilginç ve ailesini susturamamasıda cabası. bence iyi düşün. ailesi öyle bir günde bile altın derdine düştüyse düğünde boynundan alılar... nişanlında seni ortda bırakır çok yazık

şimdi böyle bir olay insanların gözüne küçük gelebilir, ancak nişanlımın ailesi istese takıları gene bir nebze derim ben sevdiğimle evlenicem derim . Ama şekeri elinden alınmış çocuklar gibi , takılar takılmıyor diye ağlayan adam ne sana bakabşlir ne ev geçeindirebilir ne de sorumluluk alabilir arkadaşım. Nişanı kız tarafı yapar, ve tüm takılar kız da kalır. siz deseniz bile erkek tarafının yok yaaa ne demek sizde klasın demeleri gerekir. açıkçası evlenirken düşün derim. nişanının zehir etmişler. bilemiyorum çok zor durum.

böyle bir günde bunları yaşamış olmana üzüldüm açıkcası. Umarım sorunları en kısa sürede atlatırsınız. Çünkü nişanlılık süreci evlilikten daha sıkıntılı bana göre. Çünkü düğün telaşı, gerginliği, 2 taraf ailelerinde işlere dahil olması ister istemez sorun yaratıyor.

Nişanlının tavrı garip geldi bana. onun yapması gereken kendi ailesini sakinleştirip şimdi altın sırası değil daha sonra hallederiz diyebilirdi. Benim söz nişan bi arada oldu eve o yüzden takı töreni falan olmadı. sağolsun teyzemler birer altın taktı bana, annemle abimde eşime taktılar. Eşimin aileside bana bi künye ve yüzük taktı. yani öle istencek bişi yoktu ortada.

ama abimin nişanında takı töreni oldu, düğün gibi takı ve para takıldı abime akrabalarımız arkadaşları tarafından. kızın annesi size takılanları alın siz epey var çünkü dedi annemde nişanda takılan kızındır deyip abiminkileri bile kız tarafına verdi.

benim bildiğim genelde düğünde bu tarz tartışmalar çıkar ama sizinkiler biraz erken davranmış kusura bakma ama düğünde olacakları düşünemiyorum bilee.

her güzel olması gereken güne çomak sokup zehir eden tipler herzaman vardır...
ilk sinyalleri vermişler sana sağlam dur daha başlangıç belliki....
konuya gelince şimdi başta öyle konuşmuş olabilirsin ama sen genç de nişanlında genç insanlarsınız sonuçta adetti örftü pekte hesaba katamazsınız...
hepimiz zamanla öğreniyoruz yaşadıkça...
tamam başta aranızda öyle konuşmuşsunuz ama büyükler böyle olmasını uygun bulmuş...
2 tane altın için ağlanırmı ne kadar basit bi hareket..
ben olsam alırım bütün takıları (sana takılanlarda dahil) şak atarım suratlarına...
ağlamayın alaın sizin olsun diye...
kısacası çok AYIP....
valla güzelim canım benim böyle şeyler işarettir..
ileride daha kötülerini yaşadığın zaman anlayacaksın..
"aaaaaaa bunuda yapmıştı o zaman ben nasıl anlayamadım" diyeceksin...
aile çok önemli iyi düşün ne olur...
vallahi yemin ederim üzülüyorum bu durumlarda kızlar için...

Nasıll birrr baskıdırr ya anlayamadım..Senin adına üzüldüm nişanını mahvetmişler..
Amaa ailede değil nişanlında sorun.. Ya nişan bu tabiki kız tarafına kalır takı..
Aç gözlü bir ailesi var heralde nişanlının.
Canım kusura bakmada nişanlında iş yokmuşş. Gözlerini altınlarınamı dikmişlerrr
Pessssssss vallaaa... Şaştım kaldımmm

canını sıkmaya değmez nişanlına takılanları ayır ver ona "al canım bunlar sana takılanlar gerçi senin benim yok ben de zaten evimiz için harcayacaktım bunları" de. bakalım o zaman ne yapacak. eğer hâlâ seni böyle ufak tefek şeyler için hesap yapıp üzmeye devam ederse de aklını başına al iyi düşün. cimri bir erkekle bir ömür boyu yaşamak... Allah yardımcın olsun kardeşim. inan bu forumda her derdi olanı arkadaşım gibi görüp destek olmak istiyorum. ama benden sana naçizane tavsiye: evlenmek için acele etme, iyi düşün. bu kararı hayatında bir kere alacağını hesaba kat ve sor kendine. "Gerçekten değer mi?" diye... ve ağlama artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…