Nişanlandım ama içime sinmiyor

Birbirimize yakın gelirimiz yok canım anlatmaya çalıştığım şey bu . Mesajımdan anladığın sadece bu muydu. Arkadaşlarımızi anlattım. Birisi doktor birisi hakim ama yok gerçek bir cekim gerçek bir çift göremedim. Eğer sizin içinizi bu durum kemirecekse karşı tarafa haksızlık etmeyin. Çünkü yıllardir nisanlinizi oyalamissiniz.hakka giriyorsunuz. Çok yazık ediyorsunuz çok pişman olursunuz haberiniz yok.
Yıllardır oyalama gibi bi durum yok 7 ay önce nişanlandık nişanlandıktan sonra oluştu bu düşünceler aklımda.Dediklerinizi gayet iyi anladım ben o anlattığınız çifti de .

açıkcası nişanlınızın bi noktada maaşı sizi geçebilir dahi alanını bilmemekle beraber. kuzenim doktor anestezi uzmanı, eşi beyaz yaka. şuan eşit maaşları. ama adamın şirket değiştirip maaşını artırması çok daha kolay.
annem babam doktor, doktorlar o eski muayenehane günleri gibi para basmıyor bilginiz olsun. çok fazla ben doktorum falan kafasına girmeyin. eskiden bi maaşla bi daire alınan dönemler geçti yani. nişanlınızın gerçek anlamda alanı iyiyse, sizi çok kolay yakalar. ailesi doktor ve eczacı dolu biri olarak diyorum bunu. 20 sene oncesi olsaydı haklıydınız.

Evliliği görev olarak görüyorsunuz galiba yani eşten beklentiler sadece maddiyat yönünden eksiklerini tamamlaması mi sizin için ? Nişanlın az kazanırsa senin çok kazancinla dengelersiniz sonuçta evlilik biz demek değil mi ?
Evlilik hazırlığında farklı aile kültürleri bir çakışma yaşatıyor o evrede herkeste ufak tefek gerginlik oluşur bu gözünü korkutup kendince ayrilmaya sebepler yaratıyor gibisin.

Hmmm yani keşke bu aydınlanmayı daha evvel yaşasa idiniz hem nişanlının hem sizin 5 sene boş yani.. Nişan sonrası maddi manevi herkes yıpranıyor.
Güzelleme yapmak o iyidir nişanlı iyidir vs vs bir manası yok. İyilik sizin kafada haneye olumlu yansımıyor ki denklik hesabında hedef tutmuyor.

Bu fikriniz de değişmeyecek gözünüze batar. Bence her iki taraf için de artık boştan yere zaman kaybetmeye gerek yok ayrılmanız en hayırlısı.

Ben nişanlı yerinde olsam ne kadar aşık olursam olayım bu fikirde olan biri ile evli olmak istemezdim hem kendim hem de ailem adına... söylemeyip evlenirseniz de samimiyetsiz bir birliktelik olacak içinize sinmediği için gene çatırtılar çıkar evlilikte kafada o şüphe var...

İçinize tam anlamı ile sinmediği sürece denemek için falan evlenmeyin.
Keşke dediğiniz gibi o aydınlanma daha önce olsaydı ya da hiç olmasaydı ama oldu maalesef.Maddi anlamdaki düşüncelerimin üstesinden gelmeye çalışıyorum.İlişkimizin olunlu yanlarına odaklanmaya çalışıyorım.Nişanlım da habersiz değil bu durumdan konuştum anlattım uygun bir dille.O maddi anlamda bi sıkıntımız olmayacağını bunu zamanla göreceğimi düşünüyor ve ayrılmak istemiyor.

Merhabalar.Öncelikle açtığım konuyu okuyup yorum yapacak herkese şimdiden teşekkür ederim.4-5 senelik bi birliktelikten sonra 7 ay önce çok büyük bir hevesle severek nişanlandım.Ben doktorum nişanlım da özel sektörde bi firmada iyi sayılacak bi pozisyonda çalışıyor.Önceleri maddi açıdan birbirimizi denk görürken ne yazıkki benim mesleğime başlamamla aslında öyle olmadığını fark ettim.Nişanlılık sürecinde memleketlerimizin de farklı olmasının da etkisiyle benim isteklerimin(ki öyle abartı isteklerim de olmamasına rağmen) karşı tarafa fazla geldiğini hissetmeye başladım.Ailesinin maddi durumu da iyi olmadığı için neredeyse her şeyi nişanlım halletmeye çalışıyor ve maddi sıkıntıları daha düğün sürecine girmeden yansıtmaya başladı ne yazıkki.Düğün sürecine girince de sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum.Bu durum beni gerçekten çok huzursuz ediyor.İçime sinmeyen bi şekilde evlenmek de istemiyorum.Kalben doğru bir tercih yapmış olduğumu düşünmeme rağmen mantıken doğru bir tercih yapamadığımı düşünüyorum.Mesleğimde daha da ilerlediğimde aradaki bu maddi farkın daha da açılacağını ve sorun olacağını düşünüyorum.Çünkü benim bugünlere gelmek için verdiğim emeklerin de boşa gideceğini düşünüyorum.Bu düşünceler çok rahatsız ediyor.Bu konudaki düşüncelerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
Dipnot: ailesi de kendisi de çok düzgün karakterli insanlar asla o insanları üzmek istemiyorum.Nişanlım elimden geldiğince isteklerimi yapıp beni mutlu etmeye çalışan birisi.
Ayrılın. Adamın kendisini hor görmeyecek, bu devirde ve aldığı eğitime rağmen hala düğünü evlenecek kişilerin kendilerinin yapması gerektiğini kabul edemeyen ve ailelerden beklentisi olan biriyle değil de gerçek bir yetişkinle tanışma; sevme ve sevilme hakkını ve şansını elinden almayın.

İşte hayatta neler olacağını hiç öngöremezsiniz. Keşke dememek için çok iyi düşünmelisiniz. Adam çalışkan ve iyi biri ise belkide çok iyi yerlere gelecek. Belki de fark çok az ya da hiç olmayacak. Bilemiyorum vasıfsız biri de değilmiş ki aşk varsa aşk engel tanımaz evlilik kararı bile almışsınız bakın ciddi bir konu bu.
Vasıfsız birisi değil aksine çalışkan,işini seven ve işinde sevilen bi insan.Aldığı maaştan da çok daha iyisini hak eden birisi.Bunun farkında değildi ve bunun farkına vardı çok şükür umarım olumlu anlamda yansıması olur bunun kendisine.Evet ciddi bir konu bu yüzden kafamda soru işaretleri var .Mantıksız bi işe adım atmak istemiyorum sonradan sorun yaşamamak adına.

Maddi açıdan bana denk birisiyle daha iyi bir hayatım olabilir
Ne diyim gerçekten nışanlınız adına çok üzüldüm.
Umarım daha iyi bir hayat yaşayım derken imtihan olmazsınız…
Daha fazla uzatmayın ayrılacaksınız bence adam da yoluna baksın

açıkcası nişanlınızın bi noktada maaşı sizi geçebilir dahi alanını bilmemekle beraber. kuzenim doktor anestezi uzmanı, eşi beyaz yaka. şuan eşit maaşları. ama adamın şirket değiştirip maaşını artırması çok daha kolay.
annem babam doktor, doktorlar o eski muayenehane günleri gibi para basmıyor bilginiz olsun. çok fazla ben doktorum falan kafasına girmeyin. eskiden bi maaşla bi daire alınan dönemler geçti yani. nişanlınızın gerçek anlamda alanı iyiyse, sizi çok kolay yakalar. ailesi doktor ve eczacı dolu biri olarak diyorum bunu. 20 sene oncesi olsaydı haklıydınız.
Şöyle ki zaten benim bunları düşünme sebebim de doktorların eskisi gibi para basmadığı gerçeği.yani bunun farkında olduğum için evleneceğim kişinin maddi durumunu önemsiyorum.Tek başıma yetemem yani her şeye bu devirde.Nişanlım da beyaz yakalı ancak hakettiğinin çok daha altında maaşlara hep okey demiş birisi.Daha fazladını hakettiğinin farkına yeni vardı ve umarım dediğiniz gibi daha iyi seviyelere gelir maaşı ve bunları düşünmeme gerek kalmaz.

Şöyle ki zaten benim bunları düşünme sebebim de doktorların eskisi gibi para basmadığı gerçeği.yani bunun farkında olduğum için evleneceğim kişinin maddi durumunu önemsiyorum.Tek başıma yetemem yani her şeye bu devirde.Nişanlım da beyaz yakalı ancak hakettiğinin çok daha altında maaşlara hep okey demiş birisi.Daha fazladını hakettiğinin farkına yeni vardı ve umarım dediğiniz gibi daha iyi seviyelere gelir maaşı ve bunları düşünmeme gerek kalmaz.
bana yazdığınız cevap ile sizin konunuz tamamen iki ayrı konu. nişanlınıza destek olun, daha iyi pozisyon için kendini geliştirmesi için destek verin. siz ben doktorum, o az kazanıyor yazdınız konunuzda.
donanımlı bi beyaz yaka 4-5 senede, en az bir uzman kadar kazanıyor bu devirde, doktorların çektiği çile de cabası. fakülte puanları dibi gördü, hepsi kaçma derdinde ülkeden zaten o ayrı konu.
valla maddiyat onemli haklısınız, ama böyle düşünmeniz adam için cok üzücü.
sizin derdiniz maddiyat değil, arka planda daha iyisine layığım demeye başlamışsınız her anlamda. sevginiz bitmiş. 7 ay once severek nişanlanmış, mesleği elinde genç bir çiftin derdi değil bu.
açık söyleyeyim ayrılın. bu tarz düşünceler silinmez akıldan kolayla. adam da gerçekten yaptığı işe kazandığı paraya değer veren, onu daha iyisi için destekleyecek bi kadın bulsun. siz de kendi standardınızı yaşatacak birini bulun. çok zengin ve lüks yaşamak isteyebilirsiniz, doktor olmasanız da isteyebilrsiniz, en büyük hakkınız. ama bunu onun maaşı ben doktorumun arkasına gizlenerek yapmayın.

Çünkü benim bugünlere gelmek için verdiğim emeklerin de boşa gideceğini düşünüyorum.
Ay ne alakası var cidden? Okuyup kariyer yaptıysanız kendinize yaptınız niye boşa gitsin? Ha "doktor olursam çok iyi kariyeri olan bir koca bulurum" diyerek okuduydanız evet boşa gider bu durumda (!)

Ay ne alakası var cidden? Okuduyup kariyer yaptıysanız kendinize yaptınız niye boşa gitsin? Ha "doktor olursam çok iyi kariyeri olan bir koca bulurum" diyerek okuduydanız evet boşa gider bu durumda (!)
Meslek seçimini dahi sadece para üzerine yapmış. Allah hastasına bakınca gözünde para sembolü beliren bu tür doktorlardan hepimizi korusun.

Mesleği ne olursa olsun, işini yaparken sadece parayı düşünen insanların yaptığı her iş yeniden kontrole tabii olmalı.

Meslek seçimini dahi sadece para üzerine yapmış. Allah hastasına bakınca gözünde para sembolü beliren bu tür doktorlardan hepimizi korusun.

Mesleği ne olursa olsun, işini yaparken sadece parayı düşünen insanların yaptığı her iş yeniden kontrole tabii olmalı.
Nickname bile "doktor hanım" 🧿

Belli kaygılar yaşamanıza tamam bir noktaya kadar ama nişanlınizla evlenirseniz emeklerinizin boşa gideceğini düşünmek, hic hoş değil.
Emeklerinizin karşılığı daha çok para kazanan koca mı olacak ?
Bu düşüncelerinizi bastırıp evlenseniz bile gün yüzüne çıkar yaşayacağınız her zorlukta.

Ay ne alakası var cidden? Okuyup kariyer yaptıysanız kendinize yaptınız niye boşa gitsin? Ha "doktor olursam çok iyi kariyeri olan bir koca bulurum" diyerek okuduydanız evet boşa gider bu durumda (!)

Bu bakış açısı beni de şaşırttı ya. Bazı kadınlar da demek ki uzaya da gitse aynı içgüdü. 😂

X