- 25 Aralık 2014
- 8.151
- 27.718
-
- Konu Sahibi DoktorrHanim
Meslek seçimini dahi sadece para üzerine yapmış. Allah hastasına bakınca gözünde para sembolü beliren bu tür doktorlardan hepimizi korusun.
Mesleği ne olursa olsun, işini yaparken sadece parayı düşünen insanların yaptığı her iş yeniden kontrole tabii olmalı.
Cidden alakayı kuramayıp çok şaşırdımBu bakış açısı beni de şaşırttı ya. Bazı kadınlar da demek ki uzaya da gitse aynı içgüdü.
Cidden alakayı kuramayıp çok şaşırdımeş daha az kazanıyor diye inşa edilen kariyerin hiç olması, hmmmm
Meslek ve okuduğu okuldan bağımsız olarak; bu tip insanlardan çok var hayatta. Adamın gözü açılır inşallah çok geç olmadan.Neyse gül gibi bir draslısütçüoğlu'muz daha oldubiri gider biri gelir sonuçta.
Adama açıkça söylese gözü açılır bence. Evlenirlerse yazık olur.Meslek ve okuduğu okuldan bağımsız olarak; bu tip insanlardan çok var hayatta. Adamın gözü açılır inşallah çok geç olmadan.
Ayrılın zaten.Bu zamana kadar hiçbir sadakatsizliğim olmadı olmaz da insanlar nişanlandı diye bunu sürdürmek zorunda değiller anlaşamadıkları noktada ayrılmak da bi seçenek.Her nişanlılık evlilikle sonuçlanmıyor.
Şöyle ki ben öğrenciyken nişanlım doktor maaşlarına denk maaşlar alıyordu şu an da yine bi pratisyen doktor kadar maaş alıyor ancak ben uzman olmayı düşünüyorum o zamanki fark beni düşündüren zaten.
Yanlış anlamayın ama 19-20 yaşında hayatı daha yeni deneyimlemeye başlamışken bazı şeyleri fark edemememi bi suç olarak görmüyorum.
Adam da açsın bir zahmet gözünü. Konu sahibi öğrenciyken; adam çalışan, iş güç sahibi biriymiş.Adama açıkça söylese gözü açılır bence. Evlenirlerse yazık olur.
Ve daha önemlisi herkes doktor olmak istemiyor. Bazı insanlarsa tıp bilimine ve mesleğe duydukları ilgiden değil de sırf kazanacakları parayı düşünerek meslek seçimi yapmakta sakınca görmüyorlar.Ayrılın zaten.
Ayrıca uzmanlık kazanacağınız da garanti değil, yüksek maaşlar alacağınız da. Tıp eğitimi biraz zor olabilir ama diğer bölümdekiler de yatarak okumuyorlar. 6 yıl okumuşsunuz/okuyorsunuz diye kibirlenmenin lüzumu yok.
Belki de dediğiniz gibi kendimi tam olarak ifade edememişimdir.Nişanlımın bu sektöre gireli yaklaşık 7-8 sene olmuş bi uzman kadar maaş alamıyor ve kendisiyle aynı işi yapan adamlar çok iyi maaşlar almakta .Bu seneye kadar maaşının az olduğunun idrakında bile değildi.Askında hakettiğinin çok daha iyisi olduğunu ve kendi değerinin farkında olması gerektiği konusunda destekliyorum kendisini.Ve asla ben doktorum o değil gibi küçümseyici bi bakış açısına sahip drğilim o eskide kalmış.sorunumuz zaten iyi maaş aldığını düşünmesi..velhasıl kelam evet iyi bir hayat yaşamak istiyorum ama lüks mü orası tartışılır isteklerimin (marka takıntım vs yoktur pazardan da giyinirim) isteklerimi tek başıma yapamam yapsam bile çok zorlanırım bu yüzden önemli nişanlımın maaşıbana yazdığınız cevap ile sizin konunuz tamamen iki ayrı konu. nişanlınıza destek olun, daha iyi pozisyon için kendini geliştirmesi için destek verin. siz ben doktorum, o az kazanıyor yazdınız konunuzda.
donanımlı bi beyaz yaka 4-5 senede, en az bir uzman kadar kazanıyor bu devirde, doktorların çektiği çile de cabası. fakülte puanları dibi gördü, hepsi kaçma derdinde ülkeden zaten o ayrı konu.
valla maddiyat onemli haklısınız, ama böyle düşünmeniz adam için cok üzücü.
sizin derdiniz maddiyat değil, arka planda daha iyisine layığım demeye başlamışsınız her anlamda. sevginiz bitmiş. 7 ay once severek nişanlanmış, mesleği elinde genç bir çiftin derdi değil bu.
açık söyleyeyim ayrılın. bu tarz düşünceler silinmez akıldan kolayla. adam da gerçekten yaptığı işe kazandığı paraya değer veren, onu daha iyisi için destekleyecek bi kadın bulsun. siz de kendi standardınızı yaşatacak birini bulun. çok zengin ve lüks yaşamak isteyebilirsiniz, doktor olmasanız da isteyebilrsiniz, en büyük hakkınız. ama bunu onun maaşı ben doktorumun arkasına gizlenerek yapmayın.
Bu kadar dert ettiğini fark etmemiştir benceAdam da açsın bir zahmet gözünü. Konu sahibi öğrenciyken; adam çalışan, iş güç sahibi biriymiş.
Şimdi ben şunu anlayamadım, siz eşinizden yüksek maaş alınca neden emekleriniz boşa gitmiş oluyor?Benim böyle bir iddiam yok hanımefendi ne ben zenginim ne de nişanlım fakir. sadece aradaki maddi fark çok olursa bunun sorun olabileceğini düşünüyorum.İnsanın hayat standartını maddi durumu belirliyor ne yazıkki.Kimse kaç yıl okuduktan sonra emekleri boşa gitsin istemez.
Hiç tanımadığınız insanlar hakkında hep böyle hadsizce mi konuşursunuz ?Okulu bitene kadar, adamın sevgisini ve zamanını kullanmayı tercih etmiş. Okulu bitince adama ihtiyacı kalmamış.
Haklısınız herkes suçlayıcı tarzda yorumlarda bulunuyor.
Sevgi açısından bi sorunum yok her anlamda uyumlu iyi geçinen bir çiftiz sadece maddi konularda aklıma yatmayan şeyler.E ayrılın dengenizi bulun o zaman ne bu tantana?
Bu kadar maddiyata onem veriyorsaniz hic uzatmadan ayrilin. Adamcagiza yazik…Şöyle ki ben öğrenciyken nişanlım doktor maaşlarına denk maaşlar alıyordu şu an da yine bi pratisyen doktor kadar maaş alıyor ancak ben uzman olmayı düşünüyorum o zamanki fark beni düşündüren zaten.
Merhabalar.Öncelikle açtığım konuyu okuyup yorum yapacak herkese şimdiden teşekkür ederim.4-5 senelik bi birliktelikten sonra 7 ay önce çok büyük bir hevesle severek nişanlandım.Ben doktorum nişanlım da özel sektörde bi firmada iyi sayılacak bi pozisyonda çalışıyor.Önceleri maddi açıdan birbirimizi denk görürken ne yazıkki benim mesleğime başlamamla aslında öyle olmadığını fark ettim.Nişanlılık sürecinde memleketlerimizin de farklı olmasının da etkisiyle benim isteklerimin(ki öyle abartı isteklerim de olmamasına rağmen) karşı tarafa fazla geldiğini hissetmeye başladım.Ailesinin maddi durumu da iyi olmadığı için neredeyse her şeyi nişanlım halletmeye çalışıyor ve maddi sıkıntıları daha düğün sürecine girmeden yansıtmaya başladı ne yazıkki.Düğün sürecine girince de sıkıntı yaşayacağımızı düşünüyorum.Bu durum beni gerçekten çok huzursuz ediyor.İçime sinmeyen bi şekilde evlenmek de istemiyorum.Kalben doğru bir tercih yapmış olduğumu düşünmeme rağmen mantıken doğru bir tercih yapamadığımı düşünüyorum.Mesleğimde daha da ilerlediğimde aradaki bu maddi farkın daha da açılacağını ve sorun olacağını düşünüyorum.Çünkü benim bugünlere gelmek için verdiğim emeklerin de boşa gideceğini düşünüyorum.Bu düşünceler çok rahatsız ediyor.Bu konudaki düşüncelerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum.
Dipnot: ailesi de kendisi de çok düzgün karakterli insanlar asla o insanları üzmek istemiyorum.Nişanlım elimden geldiğince isteklerimi yapıp beni mutlu etmeye çalışan birisi.
Ay şaka gibisiniz siz bu egoyla evlenmeyin bence de..Şöyle ki ben öğrenciyken nişanlım doktor maaşlarına denk maaşlar alıyordu şu an da yine bi pratisyen doktor kadar maaş alıyor ancak ben uzman olmayı düşünüyorum o zamanki fark beni düşündüren zaten.
Aile olmak böyle bir şey değil. Dediğiniz gibi olsaydı nikah memuru "maddi durumlarınız denkse, eşiniz olarak kabul ediyor musunuz" derdiSevgi açısından bi sorunum yok her anlamda uyumlu iyi geçinen bir çiftiz sadece maddi konularda aklıma yatmayan şeyler.
Konu başlığına dikkat çekmek amaçlı bu şekilde yapmıştım nickimi ..Nickname bile "doktor hanım"