• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımla ve nişanlımın ailesiyle sorunlarım var lütfen bi akıl istiyorum.

Benim bildigim ve gördugum herzaman gelinin ailesi muhatap alinir parasal yönde. kizin üstune gidilmez paramiz yok diye bu konuda -eger durumlari iyi degilse bunlar ortaklasa ayarlanir ha kiz cok istedigi birsey olur ozaman nisanlisiylaa kendisi finanse eder.Bukadar basit, madem paran yok ozaman kalkismiycaksin erkek tarafi olarak dügun dernege.Kiz tarafida adabini bilicek altindan kalkamiycagi seyleri istemiycek.abartmaya gerek yok ben burda nasihat veriyorum evlendikten sonra elinde meslegin maasin olsun güvencin olsun diye.

zaten benim anladığım erkek tarafının bişeye kalkıştığı yok konu sahibi kendi yazmış düğün konusunu hiç açmadılar ben açtım diye eşyalarıda mümkün olduğu kadar ucuza kapatmanın derdindeler, e oğullarının işide yok, bende bi erkek bebek bekliyorum Allahın izniyle, oğlum işsiz güçsüz bi tip olsa üstelik daha askerde yani yaşı 20 bilemedin 22-23 bu durumda kimsenin kapısına gidipte kız isteyemezdim açıkçası kızım olsada böyle birine kız veremezdim hemen nişan falan yapmazdım

kayınvalidem ilk bana gel söle dedi nişanlına söleme dedi bende öle yaptım ama işte gördüğünüz gibi birikimimiz var tabi biraz benim ailemde yardım edecek birde zaten onlara muhtaç allah tabiki kimseye yapmasın ama onlar bizlere bakıyo açıkcası evlendikten sonra gelirim falan flan işte ama tabi ben bakarım aslında kıyamam kimseye yalnız niye şimdi böyle :50:

ben anlamadım bu yorumunda ne demek istedin

ben anlamadım bu yorumunda ne demek istedin

kayınvalidem diyorum demişsiniz ya kayınvalidenize sölemeseydinizde nişanlınıza söleseydiniz diye bende kayınvalidem bana söyle isteklerini oğluma değil beraber hallederiz dedi ayrıca birikimide var nişanlımın biraz benim ailemde yardımcı olacak diyorum ki benim ailem de sorun yok o neden yapmıyor ne yapmam gerekir bu durumda yardım almak istiyorummm

zaten benim anladığım erkek tarafının bişeye kalkıştığı yok konu sahibi kendi yazmış düğün konusunu hiç açmadılar ben açtım diye eşyalarıda mümkün olduğu kadar ucuza kapatmanın derdindeler, e oğullarının işide yok, bende bi erkek bebek bekliyorum Allahın izniyle, oğlum işsiz güçsüz bi tip olsa üstelik daha askerde yani yaşı 20 bilemedin 22-23 bu durumda kimsenin kapısına gidipte kız isteyemezdim açıkçası kızım olsada böyle birine kız veremezdim hemen nişan falan yapmazdım

evet aslında haklısınız bize ilk geldiklerinde kayınvalidem dediki önce sözleyelim askerden geldikten sonrada nişan daha sonrada düğün fakat bizim söz oldu nişan daha sonra parmağmda söz yüzüğünün yanına nişanlım tek taş yaptı askerdeyken kadın sahiplendi bana kuyumcuda birdaha yüzük isteme dedi o durumda ne yapabilirki insann

kayınvalidem diyorum demişsiniz ya kayınvalidenize sölemeseydinizde nişanlınıza söleseydiniz diye bende kayınvalidem bana söyle isteklerini oğluma değil beraber hallederiz dedi ayrıca birikimide var nişanlımın biraz benim ailemde yardımcı olacak diyorum ki benim ailem de sorun yok o neden yapmıyor ne yapmam gerekir bu durumda yardım almak istiyorummm
şey k.bakmayın alıntılar karıştı sanırım size atmıcaktım o cevabı :17:

yorumları tam okuyamadım ama sen ve senin yaşadıklarına benzer şeyler yaşayan arkadaşlarıma, yaşamış biri olrak nacizane 2 tavsiyede bulunmak istiyorum :26:

öncelikle mobilyadır düğün salonudur vs. bu konularda siz bire bir kaynanayla muattap olmayın, ya aileler konuşsun bunu ya da siz nişanlınıza söyleyin o ailesine söylesin. yoksa fazla yüz göz oluyorsunuz ve sizi ezebildikleri kadar eziyorlr.. tecrubeyle sabittir :34:

ikinci tavsiyem de, şuan bunu dedigim için benden nefret edebilirsiniz belki ama ayrılmaktan bu kadar korkmayın.. bir ömrü aynı huzursuzlukla geçirmektense kendinize herşeyin çok daha iyi olması için bir fırsat verebilirsiniz.. kesinlikle yıllarınız boşa da geçmeyecek inanın, o yaşadıklarınız size çok güzel dersler vermiş olacak ve bundan sonrası için daha güzel şanslarınız ve daha güzel hayatınız olacak.. 2 3 yıl için ömrünüzü ziyan etmeyin, şüpheniz varsa hiç bişey yapamazsanız bile en azından düğnüü erteleyip emin olun kızlar..

Back
X