• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlımla ve nişanlımın ailesiyle sorunlarım var lütfen bi akıl istiyorum.

:72:
merhabalar benim sorunum açık bi şekilde önce nişanlımın ailesiyle sonra nişanlımla nişanlanalı 1 yılı aştık biz nişanlandıktan 1 ay sonra nişanlım askere gitti ama bana iyi olan ailesi kötü çıktı oğulları varken çok iyiler ama yokkken burnumdan getirdiler aileme bşi diyemedim nişanlım askerde olunca onada bi süre diyemedim bişi hep sakladım sustum kayınvalidem hiç düğün konusunu açmazdı ben açardım hep ve açtımızdada bana salon yapmayalım bitek sehpa çerçeve bide oturma grubu alırız yeter derdi yatak odasını bile büyük kaynım kız kaçırdı ona düzme bozma bi yaptılar ondan yaptıralım derdi artık bunalmıştım onları 6-7 ay çektim nişanlım askerden izne gelmişti o kadar iyilerdiki hiç böle konuşmazlardı benim nişanlım en küçükleri ondan hariç 2 abisi 1 ablası var ve ben gene çekmeye devam ettim birgün nişanlımın ablası gelicek gurbette kendisi nişanlımın abisi bana bağırdı çnkü karısı gelmemişti ablalarını almaya ben gelmiştim o gün başladı ramazan yemepğine çağırdık onlar oruç tutmadı bzi hepimiz tutuyoruz sırf kaynım yüzünden 15-20 dk geçiktiler ezan okunmuştu çok kötü oldum ailemin yüzüne bakamadım bize yalan sölediler görümcemin kızı düşmüş sözde ama bi morluğu geçtim kızarıklık bile yyoktu bunun için sorduğumda görümceme bana ailemin içinde çemkirdi kaynımın yeni çocuğu olmuştu yiğenimi ve kardeşimi ağlaman çocuk için kendi evimizde odamızdan kovmuş bana çıkarken gene bağırdı onlar erken gitti daha sonra hep böle gıcıklıklarla gittiler kaynımın karısı bizi çekemiyor daha doğrusu hepsi kaynım kız kaçırdığı için onların ne pek bişiyi oldu nede aile yardım etti büyük kaynım büyük yaşta evlendi onada yardım etmediler çnkü parası vardı bana nişanlım tektaş aldı küçük eltiminde vardı gitti kaynıma çeökirdi çarşının içinde bana alınıyor die halbuki ucuz bi tektaş yüzüktü nişanlıma o gün herşeyi anlattım dayanamadım artık ölüyordum hergün şuan hastayım sırf ailesi yüzünden nişanlım bana çevrildi ama benim korkularım var ayrılamıyorumda çok istedim nişanlım peşimi bırakmadı defalarca izin aldı şimdi geliyor artık 3 günü kaldı kayınvalidem biz karışmıcaz diyor nasıl yapıcaz benim işim yok nişanlımda yeni askerden gelecek nişanlılık durmunuda uzatmak istemiyorum bu yaza olsun istiyorum düğünümüz ama gene küçük eltim herşeye karışıyor kaynım karışıyor eltim her görüştüğümüzde ya dğününüz olmıcak dimi yada olcakmı olcaksa borçla olcak dimi diyor bunaldım arkadaşlar hemde çok bunaldım her dakika bunları düşünmekten yoruldum çok psikolojim bozuldu nişanlımdanda ayrılamıyorum ne yapmam gerek yalvarıyorum lütfen yardım edin bana..:14:

Tek bir cümleyle nasılda anlatmışsınız derdinizi.:5:
Koca paragrafda bir tane nokta yok,en sonda onun için mi iki tane kullandınız?:27:
Anlamak için çok 2 kez okudum.

Konunuza gelirsek;nişanlınızın ailesi zor insanlar.
Daha önemlisi size saygı duymuyorlar.
Ama sizde oturduğunuz yerden birileri sizi evlendirsin diye beklerseniz, daha çok tepki görürsünüz.
Madem bu kadar gıcık kaptınız aileye, onların yapacağı düğünde istemeyin.
Sizde çalışın, nişanlınızda çalışsın , beraber yapın düğününüzü.

Son düzenleme:
Türkiyede farklı farklı hayatlar var tabi ben okurken ağzım açık kalıyo, biz eşimle 9 sene çıktık okullar bitti işler bulundu askerlik aradan çıktı para birikti derken evlenmemiz 26 yaşımızı buldu ille evlenelimde ne olursa olsun demedik yani, bu sayedede cebimizde paramız olunca kimseye minnet etmedik ne beğendiysek onu aldık alışverişlerede maaile gitmedik o bağırdı o kıskandı bu çemkirdi bunlar nedir, böyle başlayan ilişkiden hayır mı gelir bişey diyincede insanlar üste çıkıyo vay sen benim ne yaşadığımı biliyomusun vay şu vay bu bazı şeyleri yaşamadanda bilir insan empati diye bişey var

bulamam zaten hep bunu sölüyor ayrılmaya kalktığımda ben gibi seveni bulamzsın diye çok yıprandık aşırı diyorum ya o kadar çok korkuyorumki bana yapıcaklarından demin bunun yüzünden nişanlımla kavgalar ediyoruz benim yanımda kendine inancı yok zaten bizi ayırmak istiyo kaynı ben bunu çıkarıyorum bana davranışlarından sürekli benim inadıma konuşuyor benim istediğin tersini yaptırmak istiyor nişanlıma ama benim tek bişi söleme hakkım bile olmuyor sürekli sus ve kafana tak nişanlıma patlıyorum dertleşmeye çok ihtiyacım var arkadaş çevrem kalmadı eskiden 1-2 arkadaşım vardı onlarda evlendi benim dertlerimi dinlemyi geçtim yanıma bile zoraki uğrattırıyorum çok kötüyüm benn :43:

ölemi düşünüyorsunuz çok istedim gerekirse yalvardım nişanlıma beni bırak diye ama o hep savaştı hep bi yolunu buldu askerden geldi şimdi 3 gün sonra tamamıyla gelecek buraya napıcağımı bilmiyorum bi taraftan ayrılsam kim bakar bana diye düşünüyorum kim sever beni böle benim annemle babam ayrı büyüdüm annemin yanındaydım ama annem hep çalıştı ben beni bildiğimden beri anneme hasret büyüdüm hep sevgi bekledim ilgi o kadar büyükki benim yanımda anlatması zor ki yaşaması dahada kötü bunu biliyorum onun için onun bana verdiği sevgi dağlardı benim gözümde hala daha aynı napıcağımı bilemiyorum ayrılmak çok zorr:50:

madem seni çok seviyo senin için çok savaştı iyi güzel peki ailesine seni saydırıyomu evlendikten sonra ne olucak aşkım canım cicim seni çok seviyorum ama annemi idare et alttan al abim şöyle yengem böyle benim için katlan bunları dicek ne bekliyosun, bide maddi açıdan bağımsız değil sanırım bi birikimi bişeyi yok illa ki ailesine muhtaç öyle olmasa sen salon takımını yatak odasını kaynananla değil nişanlınla konuşuyo olurdun

Canim benim sana tavsiyem sen Dik ve kararli olduktan sonra kimse sana karisamaz, ailen ilk baska arkanda olmasi lazim.sen nisanlinla dügununde olmabilicekleri hayallerini konusucaksin ailelerde bunu parasal tarafini halletmeleri lazim.Senin evin ayri olumiycakmi meslegin varmi elinde maasin olucakmi bunlarin hepsi varsa ve sen kendinden eminsen esini yaninda tutabiliyorsan kimse sana birsey diyemez.eger yok diyorsan kuru askla birsey olmuyor cnm ilk hevesler hemen tükeniyor asil ozaman zorlu sinav basliyor.Kendini gelirstirmenin yollarina bak calis didin birak herkes kiskansin.Öpüyorum

Ailenin parası yoksa ne olacak, gencecik kız çalışmasın erkek ailesi herşeyi halletsin misal ben yemekli kır düğünü istedim kredi çekip kendimiz yapacaktık düğünü lakin kav dediki büyük oğluma şu kadar para ayırdım sizin payınızda aynı miktar o parayla ister düğün yapın ister eşya alın dedi, işimize geldi o para tamamen düğüne gitti eşyaları kendimiz aldık, param yok deseydi kadının boğazına yapışacak değildim ya

Nisanlilik donemi ne kadar hersey yolunda gitsede.
Elbet biyerden stress cikiyo , ama senin nisanlinin Ailesi
gercekten biraz tuhafmis ...

Ogullari evleniyor elbette dugun esya vs odemek zorundalar.
Boyle sacmalik gormedim duymadim ben..
Sen calisiyor olsan , Nisanlin calisiyor olsa anlarimda ama ikinizinde bir geliri yok yani bunu goremiyorlarmi.

Daha onemlisi umarim yakinlarinda oturmazsin..
Yoksa cok sorun yasarsin.
.

hayretle okudum yani şu yorumu düğünle dernekle herşey bitiyo mu iki insanda çalışmıyosa nelerine güvenip evleniyolar pardon neyle dönecek o ev aile sonradanda mı destek olacak, peki olsunlar ona da lafım yok ama o zaman şu unutulmıcak para kimdeyse söz ondadır yarın demicekler kv kp şöyle istiyo böyle istiyo bizi rahat bırakmıyolar diye

millet işte böyle yalap şalap iş yaptığı için bdv'de konu patlaması oluyo demek ki, iş yok güç yok onu isterim bunu isterim şunu yapsınlar ne güzel memleket yaa

herşeyi baştan görüyorsunuz biliyorsunuz ama yinede 'ondan başkası beni sevmez' mantığıyla devam ediyorsunuz
iki seçenek var,
ya nişanlınız geldiğinde ikinizde çalışıp para biriktirip, öyle evleneceksiniz
ya da bu işte vazgeçeceksiniz...
kimse sevmez diye bir mantık yok...

Türkiye'de hala asgari ücretle bile olsa çalışmayan çocuklarını evlendiren aileler var mı gerçekten. Tamam eskiden örneklerini biliyorum. Bir maaşla iki ailenin kıt kanaat geçindiği. Ama artık kayınbabanın maaşo neye yeter. Nasıl ayrı ev tutup bir de onun masraflarını çekecekler şaşırdım doğrusu. Konu sahibi arkadaşım sen de bir işe gir. Nişanlında dönünce bir işe girsin. 1 yıl daha sıkın dişinizi. En azından ucuzundan bile olsa evinizi kendiniz döşersiniz.

hayretle okudum yani şu yorumu düğünle dernekle herşey bitiyo mu iki insanda çalışmıyosa nelerine güvenip evleniyolar pardon neyle dönecek o ev aile sonradanda mı destek olacak, peki olsunlar ona da lafım yok ama o zaman şu unutulmıcak para kimdeyse söz ondadır yarın demicekler kv kp şöyle istiyo böyle istiyo bizi rahat bırakmıyolar diye

Sen beni yanlis anladin galiba canim ..
ben calismasinlarda evde otursunlar dugunlerinide onlar yapsin demek istemedim ..
en azindan anne baba olarak dugunde yardimci olabilirler diyorum.. ilerisi icin calismasalar tabiki evlenemezler .. bukadarinida herhalde akil ediyolardir ... ama bana gore bir anne ve baba dugun arifesinde yardimci olmali ..

Sen beni yanlis anladin galiba canim ..
ben calismasinlarda evde otursunlar dugunlerinide onlar yapsin demek istemedim ..
en azindan anne baba olarak dugunde yardimci olabilirler diyorum.. ilerisi icin calismasalar tabiki evlenemezler .. bukadarinida herhalde akil ediyolardir ... ama bana gore bir anne ve baba dugun arifesinde yardimci olmali ..

şüphesiz zaten kendini bilen aileler yardımcı oluyo ama işin bide şu boyutu var cebinde kendi paran olmadıkça sen ailelerin imkanları ile sınırlısın örneğin ben şu salonu istiyorum yemekli istiyosum vs diyemezsin adamın durumu yoksa napıcak 4000 liraya düğün yapanda oğluma düğün yaptım der 40000 liraya düğün yapanda oğluma düğün yaptım der kişinin kv kp'i 4000liğe gücü yeten insanlarsa gelin kız hem çalışmayıp hemde 40000lik hayal kurmıcak, akıl ettiklerini pek sanmıyorum kız diyo ki yaza düğün istiyorum e istiyosunda yaza şurda ne kaldı çocuk daha askerden gelecekte iş bulacakta ohooooo

şüphesiz zaten kendini bilen aileler yardımcı oluyo ama işin bide şu boyutu var cebinde kendi paran olmadıkça sen ailelerin imkanları ile sınırlısın örneğin ben şu salonu istiyorum yemekli istiyosum vs diyemezsin adamın durumu yoksa napıcak 4000 liraya düğün yapanda oğluma düğün yaptım der 40000 liraya düğün yapanda oğluma düğün yaptım der kişinin kv kp'i 4000liğe gücü yeten insanlarsa gelin kız hem çalışmayıp hemde 40000lik hayal kurmıcak, akıl ettiklerini pek sanmıyorum kız diyo ki yaza düğün istiyorum e istiyosunda yaza şurda ne kaldı çocuk daha askerden gelecekte iş bulacakta ohooooo

Kendimden ornek vereyim , bizim dugunumuze cok az kaldi.
ikimizde calisiyoruz , Aileler tabiki destek.oluyor ama ikimizde herseyi onlardan beklemiyoruz .. mesela mobilyalarimizi biz aldik dugun masrafinida onlar ustlendi..
boylelikle herseyi hal ediyoruz cok sukur ..
tabiki yaza surda hicbisey kalmadi , yetistirilmeside zor olur ..
biz bir yil onceden basladik hazirliklara...
ama herseyi aramizda paylasarak yapiyoruz...

Kendimden ornek vereyim , bizim dugunumuze cok az kaldi.
ikimizde calisiyoruz , Aileler tabiki destek.oluyor ama ikimizde herseyi onlardan beklemiyoruz .. mesela mobilyalarimizi biz aldik dugun masrafinida onlar ustlendi..
boylelikle herseyi hal ediyoruz cok sukur ..
tabiki yaza surda hicbisey kalmadi , yetistirilmeside zor olur ..
biz bir yil onceden basladik hazirliklara...
ama herseyi aramizda paylasarak yapiyoruz...

hah işte ideali o zaten helali hoş olsun Allah içinize sindirsin bi yastıkta kocayın inşallah senin gibi bi kız konu açsa ben niye sert yorum yapayım ama bu konu ortada yani

Aile açık açık birşey yapamayacağını söylemişse burada size iş düşüyor. Mesela bizim durumumuz da öyleydi 2 sene nişanlı kaldık bu sürede para biriktirdim istediğim eşyayı kimseye sormadan gittim cebimdeki parayla aldım. Çok hızlı acilen en ivedi tarafından evlenmeniz gerekiyormuş gibi düşünmeyin. Geç olsun temiz olsun.

Son düzenleme:
hah işte ideali o zaten helali hoş olsun Allah içinize sindirsin bi yastıkta kocayın inşallah senin gibi bi kız konu açsa ben niye sert yorum yapayım ama bu konu ortada yani

malesef herkes benim senin gibi dusunmuyo
Evleniyorum diyolar , hepsini erkek tarafindan bekliyolar
Bende dogru bulmuyorum bu davranisi...
beraber bir Aile kuruluyosa iki tarafinda emek harcamasi
Daha dogru geliyor bana...

ben yaşadıklarımdan yola çıkarak nacizane bir tavsiye olarak yazıyorum.tabi karar sizin.ama sakın benim yanımda öyle de kalır diye düşünmeyin sonra değişebilir.benim eşim bekarken ailesinden bıktığını annesinin ona doğru dürüst yemek dahi yapmadığını evlenip de kurtulmak istediğini söyleyen biriydi ama evlendik ailesi önceliği oldu...bazı erkekler evlendikten sonra aileye bir başka düşkün olur sizn de öyle bir durum yaşama olasılığınız var.ve böyle bir durumda bile bile göre göre lades demiş olduım dersiniz de giden yıllar geri gelmez.bana annem diyor şimdi onun ailesinin onun ne olduğu belliydi sen istedin diye...hakkıınızda hayırlısı ne diyim insan başına gelmedikten sonra anlayamıyor.

haklısınız teşekkür ederimm

sen çalışmıyorsun,nişanlın askerde ve işsiz,nasıl düğünü yaza yapmayı düşünüyorsun.hadi bir şekilde düğününüzü aile yaptı.sonrası ne olacak,ne yiyip ne içeceksiniz.kirayı neyle ödeyeceksiniz.borçları nasıl ödeyeceksiniz.hayat laylaylom değil,bu tarafını da düşünün:34:

haklısınız ama biraz birikim ve tabi krediyle halledicez nişanlım tabikide dediğiniz gibi askerde işi yok ama girecek ve uzman çavuşluk sınavları var onlara girecek başvurduk inş. kazanır dediğinize tamamıyla katılıyorum ve bunu bilerek nişanlandım emin olun evliliği laylaylom olarak görmüyorumm

Ailenin parası yoksa ne olacak, gencecik kız çalışmasın erkek ailesi herşeyi halletsin misal ben yemekli kır düğünü istedim kredi çekip kendimiz yapacaktık düğünü lakin kav dediki büyük oğluma şu kadar para ayırdım sizin payınızda aynı miktar o parayla ister düğün yapın ister eşya alın dedi, işimize geldi o para tamamen düğüne gitti eşyaları kendimiz aldık, param yok deseydi kadının boğazına yapışacak değildim ya

Benim bildigim ve gördugum herzaman gelinin ailesi muhatap alinir parasal yönde. kizin üstune gidilmez paramiz yok diye bu konuda -eger durumlari iyi degilse bunlar ortaklasa ayarlanir ha kiz cok istedigi birsey olur ozaman nisanlisiylaa kendisi finanse eder.Bukadar basit, madem paran yok ozaman kalkismiycaksin erkek tarafi olarak dügun dernege.Kiz tarafida adabini bilicek altindan kalkamiycagi seyleri istemiycek.abartmaya gerek yok ben burda nasihat veriyorum evlendikten sonra elinde meslegin maasin olsun güvencin olsun diye.

yaza düğün olsun istiyorsunuz ama nişanlınız askerden geliyor bence sabredin bir iş bulsun düzen kursun mümkünse sizde çalışın kendi yağınızla kavrulun derim.

:72:

Tek bir cümleyle nasılda anlatmışsınız derdinizi.:5:
Koca paragrafda bir tane nokta yok,en sonda onun için mi iki tane kullandınız?:27:
Anlamak için çok 2 kez okudum.

Konunuza gelirsek;nişanlınızın ailesi zor insanlar.
Daha önemlisi size saygı duymuyorlar.
Ama sizde oturduğunuz yerden birileri sizi evlendirsin diye beklerseniz, daha çok tepki görürsünüz.
Madem bu kadar gıcık kaptınız aileye, onların yapacağı düğünde istemeyin.
Sizde çalışın, nişanlınızda çalışsın , beraber yapın düğününüzü.

evet onuda düşündük ama benim kayınvalidemin tarafı yapsada yapmasada sahipleniyorlar oğulları yaa ondan büyük eltime ve kaynıma aynısını yaptılar sahiplendiler burnundan getirdiler kadının kadının kendi evimi yoksa kaynanasının mı belli değil.

madem seni çok seviyo senin için çok savaştı iyi güzel peki ailesine seni saydırıyomu evlendikten sonra ne olucak aşkım canım cicim seni çok seviyorum ama annemi idare et alttan al abim şöyle yengem böyle benim için katlan bunları dicek ne bekliyosun, bide maddi açıdan bağımsız değil sanırım bi birikimi bişeyi yok illa ki ailesine muhtaç öyle olmasa sen salon takımını yatak odasını kaynananla değil nişanlınla konuşuyo olurdun

kayınvalidem ilk bana gel söle dedi nişanlına söleme dedi bende öle yaptım ama işte gördüğünüz gibi birikimimiz var tabi biraz benim ailemde yardım edecek birde zaten onlara muhtaç allah tabiki kimseye yapmasın ama onlar bizlere bakıyo açıkcası evlendikten sonra gelirim falan flan işte ama tabi ben bakarım aslında kıyamam kimseye yalnız niye şimdi böyle :50:

Back
X