- Konu Sahibi Hayallerhayatlar34
Elbise konusunda birlikte alinacakti ama nisandan 2 gun oncesine biraktiklari icin tadilati yetismeyeceginden kendim alacagimi soyledim. Nezaketen begendiklerimi size atar birlikte seceriz dedim. Belki de hic sormamaliydim.
Aralarda cevap olarak yazdim ama ana mesajda olmayinca kaynadi.
Ailesiyle oturduk hep birlikte. Ne zaman isterseniz, kina ve nikah da bize uyar dediler. Dugun yapmak akil kari drgil dedi babasi. Oncesinde dugun salonu bakmistik. Nisanlim tutalim demisti. Ki bu benim sundugum tarihten bile oncesiydi. Sonra ne olduysa acele ettigimiz icin meraklisi sanacaklar oldu.
"Siyah olsa daha iyi olur" demesinde bir şey yok bence ama gerek de yokmuş. Kadının zevkiyle sizinki bir değildir zaten.
Sormasanız daha iyi olurdu.
Babasının hem "düğün gereksiz" deyip hem "kına size ait" demesi çok ayıp. Orada haklısınız.
"Meraklısı sanacaklar" cümlesi bir erkeğin kuracağı bir cümle değil bence. Büyük ihtimalle annesi, teyzesi, ablası vs "neden bu kadar çabuk evleniyorsunuz, o ne öyle meraklı gibi" falan demişlerdir.
Yine de bunlara birlikte karar vermeliydiniz. Aile meclisinde değil, ikinizin arasında konuşulup kararlaştırılmalıydı neyin nasıl olacağı. O an aile içinde "ben düğün istiyorum" diyememiş olabilir nişanlınız.
Sizin asıl hatanız zaten problemli olan bir ilişkiyi evliliğe götürmeye çalışmak. Bu uğurda, altın alıp insanların eline vermeyi bile düşünmüşsünüz.
Tamam kimseye "ben şu kadar altın istiyorum" denmez ama alıp ellerine saymanın da bir anlamı yok.
İkiniz de evlenecek olgunlukta değilsiniz bence. Yaşınız da daha çok genç. Erteleyebildiğiniz kadar erteleyin.