nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

sen benim isteklerimi bilmeden nasıl konuşuyorsun öyle ya... ne alakası var şuan ben onu o arkadaşa örnek olarak verdim..
İsteklerin az cok belli, 60 milyarlik dugun diyorsun. Once bi nisanlin guzelce calissin, para biriktirsin, bak bi onceki mesajimda ne demisim, uc kurusluk esya icin kimseye minnet etme. Azcik da sakin ol, susmayi bil. Yoksa nisanlini genc yasta dert sahibi yaparsiniz ailesi ve sen.

düğünü oğullarına yaptırmaları da garip değil mi? altın ve düğün en azından aile karşılamalı.. çünkü tek erkek ya. tek çocuk şuan evde.
İster tek ister çok bence farkı yok. Düğün gelinle damat için yapılır. Adam yapmam diyosa size söz hakkı düşeceğini sanmıyorum. Ha başta biz yapcaz deyip sonradan size yıktılarsa o zaman lafım olmaz.

Mesela mobilyani bellonadan almazsin modalifedan alirsin. Bu sadece ornek, illa yap demiyorum. Nisanliliginiz da baya uzunmus, evlilik vakti gelmis. O yuzden isteklerini sinirlandir. Altin meselesini de aileni sok araya, konussunlar.

Demek ki aile fakir belkide oğlunun parasına muhtaç herşeyin en azını isteyeceksiniz , az havalı az paralı ve altın takılmıyacak
bence kredi çekmesini isteme ertele düğünü o biriktirsin sende biriktir , yoksa kredi ödeyeceksin ailelerde bol,bol düğünde hava atacak oğluşunu evlendiriyor ya güya kaynana
çok çocuk doğurmanın desavantajları işte fakir ülkeyiz

çoğunluk kredi çekiyor kimse üılunun düğününe para harcamıyor harcayanda az kesim

Bence kendi imkanlarınızla düğününüzü yapın herkese kendimiz yaptık dersiniz. Seven insan bir dakika beklemez para için. Her şeyin en lüksünü almayıverirsiniz. Ha para biriktiririz kendimiz yapabilmek için diyorsanız istediğiniz kadar bekleyin ama inat için beklemek mantıksız bence.

inşallah çok teşekkür ederim.. Allah gönlümüze göre versin.. ben kötü niyetli biri değilim hele para mal mülk düşkünü hiç.. sizin içinde inşallah herşey daha güzel olur
Amin canım cümlemize inşaallah. Para pul düşkünlüğünden değil ki bu tamamen uyanıklık yapılmak istenmesi. Bence çok haklısın düşündüklerinde.

kendimden örnek vereyim ama önce şunu anlayın siz karşı tarafa nasıl davranırsanız aynını görürsünüz..
benim sözlümü ailesi borç harç okutmuş memur olur kayınpederim ayrıca bize yakın yaşta bir de erkek kardeşi var ben kendim düşündüm ki zaten ailen seni okutmak için elinden geleni yapmış bir de herşeyi onlardan beklemek ayıp olur hem de zor durumda kalınır yarın öbür gün kardeşinde düğün isteyecek kimsenin hakkına girmeyelim mobilyalarımızı kendimiz alalım nasılsa mesleklerimiz var dedim bunu duyan kayınpederimin çok hoşuna gitmiş siz kendinizi ve kafanızı buna yormayın ben gerekirse kılı kırk yarar gene de yaparım siz sakın düşünmeyin hayaliniz neyse ona bakın demiş ..yani diyeceğim şu sen ne kadar düşünüyorsan karşındaki de seni o kadar düşünüyor umarım anlatabilmişimdir
Canım herkes aynı olmuyor maalesef.Yaşadım gördüm.

benim arkam sağlam herşeyim var hazır. ama karşı taraf hiçbirşey yapmamış ki ... yapmıyorlar da zaten.. başta böyle dememişlerdi
Senin kayin ebeveyenler benimkilere cok benziyor:KK48: ayni durumlari yasadim, bereket benimkiler dandik esya aldilar da kendileri odediler. Yine kullaniyorum Allah razi olsun. Ama ben isteklerimi sinirlamasaydim evlenemezdik. Keci gibi inatci bi kayinvalidem, hic bir seyi umuramayan bi kayinpederim vardi cunku. Bileziklerim, kredi kartiyla alindi, daha sonra o borc dugun takimizla odendi, gerisini sen dusun.

Son düzenleme:
Canım herkes aynı olmuyor maalesef.Yaşadım gördüm.
şekerim baştan konuşulması gerekir ta en başından babam dedi bir tek kişiye hak geçmesin neyimiz olacaksa ortak olsun hem bunlar aile arasında oturulup konuşulmalı eğer konuşulmazsa tabiki oğlum yapsın gelin kredi çeksin kolayı ne varsa o söylenir ve konu sahibesi bazı tavizler vermiş baştan ağırlığını koymalıydı

miras evinde oturuyorlar yıllardır.. tokide evleri var kiraya vermişler. arabaları var. yaylada arsaları var.. babası emekli ama bi fabrikada çalışıyor. annesi de çalışıyor.. bunlarınki ye-iç-gez.... hiçbişey görmedim. nişanlımı sevmesem asla katlanmam ama severek evlenip boşananları da görüyorum... o yüzden mantıklı davranmak istiyorum
Neden sok oldun?
Artik herkes oyle evleniyor ..altin dahil herseyi esim yapti...bazen icerlensemde onunla gurur duyuyorum beni ailesine muhtac birakmadigi icin...
Ben hic bisey gormedim maddi olarak.ama manevi olarak hep severiz..sagolsun kotu insanlarda degil.
Senin gibi kimseyide tehditde etmedim.sevdigimle yoluma baktim.

Valla hep kp kv biseye karismasin isteriz hem herseyi yapsin alsin dayasin dosesin..oyle bir dunya cok az kaldi

Yirmi yıl önce evlendim herşeyi eşim yaptı ama kv,kp ise her gelene sanki düğünü kendileri yapmış gibi anlatırlar, ve hava atarlar , ve biz evlendikten sonrada hep onlara para yardımı yaptık 2 emekli ve halen para yetmiyor diyorlar ki evleride var

oldu canım ne demek ya sonucta senin ailen senin ceyizini sana mı ödetiyo kendileri hic bişey yapmicak siz evlenince ödeyeceksiniz olurmu öyle sey o zaman seninde ailen hic bişeye karısmasın siz alın kendiniz ödeyin yani senin ailene de yazık hem senin eksiğin olasın diye ugrasıcaklar yapacaklar esinin aileside eşinin üzerine kredi cekip alıcak sonrada kendileri aldı olucakkk :KK57::KK20::KK20::KK20:

Yok ise yoktur sadece yalanlar vardır onlarda zaten ortaya çıkmış ailenin parasız ve beş kuruşsuz olduğu
şekerim baştan konuşulması gerekir ta en başından babam dedi bir tek kişiye hak geçmesin neyimiz olacaksa ortak olsun hem bunlar aile arasında oturulup konuşulmalı eğer konuşulmazsa tabiki oğlum yapsın gelin kredi çeksin kolayı ne varsa o söylenir ve konu sahibesi bazı tavizler vermiş baştan ağırlığını koymalıydı

arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki... :KK43: uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok :KK43:

bizde de erkek tarafının takacağı bilezikleri eşim aldı kredi çekerek.. ben çok sorun görmüyorum.

arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki... :KK43: uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok :KK43:
Ailenin maddi durumu nasıl

3 yıldır bekli

3 yıldır bekliyorum zaten yine beklerim sorun değil.. 60 milyarlık borcun altına girip de evlenemem kimse kusura bakmasın.. hiçbişe yapamıycaz dedikleri için buraya yazıyorum.. nişan zamanı herşeye tamam dediler. oğlumuza aldıracaz demediler ki
bak canım haklısın mantık olarak ama böyle birini de sen seçtin yani esinişinde gücünde olup yada nısanlın herseyini yapabilecek seviyede olsaydı onları düşünmezdnd bile bence onun ise girmemesi seni cikmaza sokmuş o yüzden onlardan beklentin var.. Ben evlenirken eşim ve ben gittik en beğendiğimiz yerden eşyalar aldık sonra evimizi altınları herşeyi kendimiz yaptık ortak yani benim ailem hatta daha çok destek verdi ama onun ailesinin zaten çok verecek bıseyı yoktu çok iyi değildi durumları bende eşimin gururu kırılmasın diye hiç konuşmadım bu konuda zaten yeteri kadar ezikliğini yaşadılar herseylerını kendileri yaptı diye şu var kafamız çok rahat oldu herşey gonlumuze göre kimse karışmadı sonra evimizi aldık arabamızı Allaha şükür bi kızım bi oğlum var sen yeterki nısanlına ve kendine güven herşey olur başkalarından bişey bekleme

durumları ister iyi olsun ister kötü ben bu durumu doğru bulmuyorum.
madem çocuklarını evlendirecekler ellerini biraz taşın altına koycaklar. çocukları gözlerinin önünde büyüyorken gerekirse bunun için birikim yapacaklar. üstelik 2 yıldır nişanlıymışsınız bu sırada gayet de para birikirdi.
bizimkiler bana nişanda 2 tane bilezik taktılar, sonradan öğrendim ki bu bilezikleri de eşim almış üstelik borçla. 5 bileziğe tamamlayacağız diyodu kayınvalidem, ben de eşime eğer sen alacaksan istemiyorum bilezik falan dedim ve aldırmadım. 2 bilezikle düğünümü yaptılar. düğünü de sadece nikah istedim. çünkü baktım ki herşeyi bizim üstümüze yükleyip kendileri eşe dosta hava atacaklar ben de buna izin vermedim. zaten benim için çok önemli değildi nikahmış düğünmüş yemekliymiş. onlar çok önem verirlerdi, ben de bunu onlara yaşatmadım.

Seninkiler yine iyiymiş canım, benim eşimin ailesi, sen bize yardım et bizde sana ederiz deyip Maaşını aldılar, üstüne de hiçbirşey yapamayız deyip dımdızlak ortada bıraktılar.. Bunu okuyunca kendini Şanslı bile hissedersin..
Buna rağmen Allah'a havale ettim..

bencede en doğrusunu demişsin o kadarda durumları var yani işi bilerek yokuşa sürüyorlar vallahi bide krediyle aldık ben 2 bileziği verdin taksınlar diye geri kalanı koluma taktım ablam ver taksınlar dedi hayır dedim ısrar etti hayır dedim.

X