nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

onlara hiçbir mecburiyetim yok ama herşeyi krediyle yaparlarsa o zaman bende kredi çeker alırım çeyizimi...

Demek istediginizi anladim sanirim. Erkek tarafina düseni nisanlin kredi cekip sonucta beraber ödeyeceksiniz. Caniniz buna s1k1lmis belliki. Peki sizde ceyizinizi kredi cekip alirsaniz daha cok dara girmezmisiniz sonucta yeni evlide olacaksiniz bilemedim.

benim ne incelikler düşündüğümü anlatsam burda roman olur.. ben nişan bile yapmayın dedim onun yerine altın takın ilerde lazım olur kullanırız dedim. onu bile yapmadılar. bir yüzük bi bileklik takıldı bana.. ben onlar için daha ne kolaylıklar düşündüm de her düşüncemde beni pişman ettiler daha da geriye kaçtılar.. artık öyle kimseyi düşünmek istemiyorum :KK43:
bak bu yanlış nişan yapmayalım demek ince düşünmek değil herşey elbet olacak ama ortak olsun şöyle böyle yapalım denseydi keşke şimdi nişan istemeyen geline düğün de yapmazlar altın da takmazlar taviz vermişsin be güzelim o_O

miras evinde oturuyorlar yıllardır.. tokide evleri var kiraya vermişler. arabaları var. yaylada arsaları var.. babası emekli ama bi fabrikada çalışıyor. annesi de çalışıyor.. bunlarınki ye-iç-gez.... hiçbişey görmedim. nişanlımı sevmesem asla katlanmam ama severek evlenip boşananları da görüyorum... o yüzden mantıklı davranmak istiyorum

borç çekmeyin, ayağınızı yorgana göre uzatacaksınız mecbur.

Ailelerin yardım etmek zorunda olduğunu düşünmüyoeum ben açıkcası. Ama durumları varken ana babasının takacağın altınıda sana ödetiyolarsa ayıp ediyolar

biz çoğu kızların sorunu ; herkesi kendi ailemiz gibi sanmamız..

her kültürü kendi kültürümüz, her anne babayı kendi anne babamız gibi görüyoruz..
aaa bizde böyle olur , aaa bizde böyle yapılır..
karşı taraf yapmayınca da bocalıyoruz.
değişik geliyor.

eee ne yapacağız bu durumda? akraba evliliği mi ?
elbette ki ASLA !

o zaman yapmak gereken onları öyle kabul etmek .. ben başka çare göremiyorum bu tür durumlarda.

beklentileri yüksek tutunca insan bozuluyor, üzülüyor...
o yüzden bir şey beklememek gerekiyor ve herkese de hak ettiği değeri vermek gerekiyor.

borç çekmeyin, ayağınızı yorgana göre uzatacaksınız mecbur.
ben de borç istemiyorum çok yüksekte gözüm yok.. ama bana takılacak altınların ve yapılacak düğünün borçlarını ödemeyi düşünmek bile istemiyorum.. çirkin miyim?bahtsız mıyım ? niye böyle oluyor bilmiyorum... Allah yaardımcım olsun

Ailelerin yardım etmek zorunda olduğunu düşünmüyoeum ben açıkcası. Ama durumları varken ana babasının takacağın altınıda sana ödetiyolarsa ayıp ediyolar
düğünü oğullarına yaptırmaları da garip değil mi? altın ve düğün en azından aile karşılamalı.. çünkü tek erkek ya. tek çocuk şuan evde.

durumları varsa eğer yardım etmesi lazım ailenin...hiç birşeye karışmamak nedir ya

benim ne incelikler düşündüğümü anlatsam burda roman olur.. ben nişan bile yapmayın dedim onun yerine altın takın ilerde lazım olur kullanırız dedim. onu bile yapmadılar. bir yüzük bi bileklik takıldı bana.. ben onlar için daha ne kolaylıklar düşündüm de her düşüncemde beni pişman ettiler daha da geriye kaçtılar.. artık öyle kimseyi düşünmek istemiyorum :KK43:

Peki nişanı zaten kız tarafı yapmaz mı?

biz çoğu kızların sorunu ; herkesi kendi ailemiz gibi sanmamız..

her kültürü kendi kültürümüz, her anne babayı kendi anne babamız gibi görüyoruz..
aaa bizde böyle olur , aaa bizde böyle yapılır..
karşı taraf yapmayınca da bocalıyoruz.
değişik geliyor.

eee ne yapacağız bu durumda? akraba evliliği mi ?
elbette ki ASLA !

o zaman yapmak gereken onları öyle kabul etmek .. ben başka çare göremiyorum bu tür durumlarda.

beklentileri yüksek tutunca insan bozuluyor, üzülüyor...
o yüzden bir şey beklememek gerekiyor ve herkese de hak ettiği değeri vermek gerekiyor.
herkese hakettiği tavrı sergileyecem zaten... hep derdim inşallah ilerde çok tatlı tontoş bi kaynanam olsun diye.. ben çok neşeli biriyim çünkü... ama kaynanam Allah affetsin ama çok aşırı uyanık ve soğuk :KK43:

ben de işte öyle düşünüyorum ya en azindan bi oğlunuz var düğününü yapın arkadaş.. altınını takın.. bu şereftir yani... bilmiyorum napacagımı :KK43: anneme bakıyor iş
Canım ben başta çok tok gözlü davrandım hiç ses çıkartmadım bişeye ama baktım ki işler çok değişik artık onlar nasılsa ben de öyleyim. Benim parmağımdaki yüzük çelik mesela altın falan değil o kadar görmezden geldim sonra baktım ardı arkası kesilmiyor çekildim aradan topu aileme attım çok rahatım şimdi. Sen annenle otur açık açık konuş ne olacağını senin ne düşündüğünü anlat. Annen de karşı tarafa anlatsın sen hiç girme bile konuya. Çünkü senin söylediğin yanlış anlaşılabiliyor.

durumları varsa eğer yardım etmesi lazım ailenin...hiç birşeye karışmamak nedir ya
derdim de bu :KK43: hiçbirşeye karışmamak ayıp.. ve bunların oğullarına kredi çektirecegini henüz anneme söylemedim. çünkü kpss var ve nişanlıma stres yapsınlar istemiyorum.. sınavdan sonra sanırım taslar yerinden oynayacak

arkadaşlar merhaba.. çok uzun zamandan beridir burayı takip ediyorum ilk defa bugün üye oldum. çok okudum deneyimlilerinizi, yorumlarınızı.. bana da yardımcı olursanız sevinirim... 3 yıldır beraberiz nişanlımla. 2 yıllık nişanlıyım. nişanlımın atanmasını bekliyoruz evlenmek için. ama bu yıl da atanamazsa bir işe girip çalışacak. sorun şu bu aralar kredi çekip düğünü altınları eşyaları evin kirasını bu şekilde karşılayacagını söylüyor.. ben buna karşı çıktım tabi. ama kpss'den dolayı şuan üstüne gitmiyorum..
Ailesi destek olmayacak gibi.. ben ablasıyla konusurken nişanlımın annesine gönderme yaptım kredi olayını asla kabul etmem aileler payına düşeni yapsın yoksa evlenmem, beklersiniz dedim.. 2 kardeşler ablası evl,.. bir tek kendi var.. bu aile nasıl bu kadar sorumsuz anlamıyorum.. ben sözleşmeli öğretmenlik yapıyorum belediye kurumunda.. acaba bana mı güveniyor bunlar anlamadım ki... :KK43: uzun oldu kusura bakmayınç dertleşecegim kimse yok :KK43:

benim kendi düşüncem ben düğünüm olacak diye ailelerimizin zorluk çekmesini istemem , okumuş çalışan bir insanım evleniyorsam ailelere güvenerek değil kendi bütçeme göre evimi dayarım döşerim kredi çekersem de kendim çekerim. ben evleneceğim diye insanların borç ödemesini istemem ki buna mecbur değiller onlar görevlerini yerine getirip bu zamana kadar getirmişler çok şükür.

Canım ben başta çok tok gözlü davrandım hiç ses çıkartmadım bişeye ama baktım ki işler çok değişik artık onlar nasılsa ben de öyleyim. Benim parmağımdaki yüzük çelik mesela altın falan değil o kadar görmezden geldim sonra baktım ardı arkası kesilmiyor çekildim aradan topu aileme attım çok rahatım şimdi. Sen annenle otur açık açık konuş ne olacağını senin ne düşündüğünü anlat. Annen de karşı tarafa anlatsın sen hiç girme bile konuya. Çünkü senin söylediğin yanlış anlaşılabiliyor.
evet canım tam da bnm ki gibi.. şuan bana taktıkları nişan yüzügü de 250 tl lik ince bir yüzük.. her arkadaşım nasıl bunu begenmişsin dediğinde çok üzülüyorum... nasibim böyle diyorum içten içe.. ama kendimi bundan sonra hafife aldırmiycm. anneme bırakacam dediğin gibi.

ben de borç istemiyorum çok yüksekte gözüm yok.. ama bana takılacak altınların ve yapılacak düğünün borçlarını ödemeyi düşünmek bile istemiyorum.. çirkin miyim?bahtsız mıyım ? niye böyle oluyor bilmiyorum... Allah yaardımcım olsun
eğer öyle düşünürseniz değerinizi altınla biçiyorsunuz demek olur. ayrıca bütün norveç kızları da çirkin o zaman:) onlara altın takan yok ki:))

nişanlına de ki borçla altın alıncaksa hiç alınmasın. kendi hediyemi ödemem de. düğünde falan böyle görünmesini hoş karşılıyorlarsa o zaman onlar bilir. yapacak bir şey yok ki. almak istemiyorlarsa almasınlar. görnülsüz alınan şeylerden de nasıl hayır beklenir ki??

onlar ne yapacak diye sorun. bir şey yapmayacaklarsa (size kredi çektirmeden) o zaman kendi ailende yardım etmesin. tek tek alın. belki o zaman canı sıkılır. ama aile politikası olarak kimseye yardım etmiyorlarsa (her çocuğa) o zaman da yapacak bri şey yok

evet canım tam da bnm ki gibi.. şuan bana taktıkları nişan yüzügü de 250 tl lik ince bir yüzük.. her arkadaşım nasıl bunu begenmişsin dediğinde çok üzülüyorum... nasibim böyle diyorum içten içe.. ama kendimi bundan sonra hafife aldırmiycm. anneme bırakacam dediğin gibi.
ha bide o yüzük aynı zamanda evlenince de kullanacım alyansla bitişik. hani varya tektaş ve alyans bitişik öyle işte.

bir kez daha anladım ki bazıları aileleri bankadan öte görmüyor.
şimdi hesap yapalım nişanlın muhtemelen en az 25 yasında,
dershane, üniversite, kpss zart zurt aile herşeyi halletmiş. Annesi de çalışıyor nitekim.
Yeme içme gezmeyle o işler öyle hallolmuyor yani.
Şimdi daha işe girer girmez evlenecek aileye kardeşlerine yine üç beş kuruş yardımı dokunmayacak.
Yetmeyecek nişlanlısı olan kız aileyi açık açık tehdit edecek.
Ben sana bir şey söyleyeyim mi sen çok iyi aileye denk gelmişsin, ağzının payını vermemişler senin.
Aile şimdiye kadar üstüne düşeni yapmış, düğünde de yaparlardı bence.
Ama belli ki seni istemiyorlar. neyse hayırlısı olsun.
Ölmez sağ kalırsak bu aileyi hamal gibi görenlerin 20-25 sene sonra burada gelinleriyle damatlarıyla olan konularını da görmek isterim.

X