nişanlımın annesi düğün altın esyalar dahil herşeyi oğluna kredi çektirip yaptıracakmış..şoklardayım

3 yıldır bekli

3 yıldır bekliyorum zaten yine beklerim sorun değil.. 60 milyarlık borcun altına girip de evlenemem kimse kusura bakmasın.. hiçbişe yapamıycaz dedikleri için buraya yazıyorum.. nişan zamanı herşeye tamam dediler. oğlumuza aldıracaz demediler ki

60 milyarlık düğün eşya mı olur. Ne yapacaksınız ki o kadar acaba fazla şey istemiş olabilir misiniz? daha ele biri iş bulsun da bence ortada daha konuşulan biz yapmayız denilen birşey yok yani.

onlara hiçbir mecburiyetim yok ama herşeyi krediyle yaparlarsa o zaman bende kredi çeker alırım çeyizimi...

Pardon da siz bu zamana kadar neden çeyizinizi yapmadınız aileniz neden yapmadı? onlara laf diyorsunuz ama siz de bende çeyizimi krediyle yaparım diyorsunuz nasıl ödeyeceksiniz o zaman. Bir de bizde nişanı erkek tarafı yapar diyorsunuz belki de onlarda öyle değil ben hiç duymadım nişanı erkek tarafı yapsın maşallah nişanı erkek yapsın çeyizinizi kaç senelik nişanlısınız daha yapmamışsınız sonra vay bizim üstümüze yıkacaklar peki sizin üzerinize düşenler. Daha bu adam iş bulamamış bulsunda size yok biz yapmıcaz dememişler bence bazı ihtiyaçlar için eşiniz çekebilir herşey için olmasa da neden bunlar ailelerle karşılıklı konuşulmuyor onu anlamadım ben.

sizin kendi oturacaginiz evin esyalarini maddi durumlari ne kadar iyi olursa olsun ailelerden bekleme hakkiniz yok bana gore. Ama elaleme biz altin taktik diye gosteris yapmak icin ogullarinin uzerine takiyi yuk etmek olmaz. Bu durumda siz taki istemezsiniz ne de olsa siz alacaksiniz adi hediye olmaz onun. Bence gelin damat evin herseyinden kendi sorumludur, aileler gonullerinden ne koparsa o kadar altin takip hediye verirler o kadar.

bazen düşünüyorum da en iyisi çiftlerin gücü varsa düğün işini falan feşman her şeyi kendileri halledecek, böyle bir aile ilerde başa da kakar size şunu yaptım bunu yaptım diye.
zaten her şeyi de ailelerden beklemeyin.Kendiniz didinir yaparsanız her şeyin daha kıymeti olur.

benim kendi düşüncem ben düğünüm olacak diye ailelerimizin zorluk çekmesini istemem , okumuş çalışan bir insanım evleniyorsam ailelere güvenerek değil kendi bütçeme göre evimi dayarım döşerim kredi çekersem de kendim çekerim. ben evleneceğim diye insanların borç ödemesini istemem ki buna mecbur değiller onlar görevlerini yerine getirip bu zamana kadar getirmişler çok şükür.
umarım düşündüğünüz gibi olur.. ben de rahattım eskiden böyle konusurken.. başına gelince anlıyor insan.. derdim para altın mal mülk değil.. derdim aptal yerine konmak.. yoksa işim gücüm var çok şükür dediğiniz gibi..

bazen düşünüyorum da en iyisi çiftlerin gücü varsa düğün işini falan feşman her şeyi kendileri halledecek, böyle bir aile ilerde başa da kakar size şunu yaptım bunu yaptım diye.
canım vallahi varya bazen bende öyle düşünüyorum... düğünümü de kendim yapayım diyorum altınımı da kendim takayım diyorum... sonra o düşüncede vazgeçiyorum :) :)

aileler maddi durumuna göre yardımda bulunmalı bence..iki insan evlencek diye aileler yıllarca zorlanarak kredi ödemeye mahkum bırakılmamalı ki evlenen insanlar bunu sefasını sürerken....
herkes ev sahibi olcak en pahalı eşyalarda oturcak diye bir kuralda yok..
ama elinden birşeyler geliyorsa ve bunuda esirgiyorsa onu bilemem..ama bu durumun muhatabı nişanlın bence

sizin kendi oturacaginiz evin esyalarini maddi durumlari ne kadar iyi olursa olsun ailelerden bekleme hakkiniz yok bana gore. Ama elaleme biz altin taktik diye gosteris yapmak icin ogullarinin uzerine takiyi yuk etmek olmaz. Bu durumda siz taki istemezsiniz ne de olsa siz alacaksiniz adi hediye olmaz onun. Bence gelin damat evin herseyinden kendi sorumludur, aileler gonullerinden ne koparsa o kadar altin takip hediye verirler o kadar.
esyaları biz hallederiz ona eyvallah. peki düğünü ve altınları da mı biz yapalım :KK43:

ha bide o yüzük aynı zamanda evlenince de kullanacım alyansla bitişik. hani varya tektaş ve alyans bitişik öyle işte.
Kendini yuzukle mi kiyasliyorsun? Ne kadar yanlis ya...
Benim tektasim ve alyansim toplam 350 tl, 2.5 senelik musmutlu bi evliligim var. O yuzukler benim icin dunya kadar degerli, cunku esim ilk maasiyla aldi. Nisanda takilan yuzuk evlenince kullanilmiyor mu? Senin isteklerin bence nisanlina agir gelir. Adamin daha dogru duzgun isi yokmus hem.
Kizkardesimin sozu oldu gecenlerde, yuzuge tam 750 lira vermisler. Nisanda ayriyeten yuzuk aldircakmis gene. Sen hic acimiyor musun bu cocuga dedim. Ona vereceginiz parayla bi eksiginizi giderirdiniz dedim. Gunah ya, bi yuzuge o kadar para.

aileler maddi durumuna göre yardımda bulunmalı bence..iki insan evlencek diye aileler yıllarca zorlanarak kredi ödemeye mahkum bırakılmamalı ki evlenen insanlar bunu sefasını sürerken....
herkes ev sahibi olcak en pahalı eşyalarda oturcak diye bir kuralda yok..
ama elinden birşeyler geliyorsa ve bunuda esirgiyorsa onu bilemem..ama bu durumun muhatabı nişanlın bence
onu da çözemiyorum ki.. eskiden benle kafası uyuşurdu. kaç yıl uğrastı çıkmak için çok sever beni. ama şimdi işler ciddiye binince anasına toz kondurmuyor. öyle diyorsa öyledir yok işte para napalım diyor :KK43: :KK43: :-(

ha bide o yüzük aynı zamanda evlenince de kullanacım alyansla bitişik. hani varya tektaş ve alyans bitişik öyle işte.
Suç bizde oluyor işte bazen ama gerçekten ben hiç sorun etmezdim böyle şeyleri durumları olmasa ama varken böyle olunca da insanın zoruna gidiyor haliyle. Seni çok iyi anlıyorum o yüzden hiç üzme kendini daha uzun bir ömür var önünde herkes hakettiği kadar değer görür senden anlarlar o zaman.

Kendini yuzukle mi kiyasliyorsun? Ne kadar yanlis ya...
Benim tektasim ve alyansim toplam 350 tl, 2.5 senelik musmutlu bi evliligim var. O yuzukler benim icin dunya kadar degerli, cunku esim ilk maasiyla aldi. Nisanda takilan yuzuk evlenince kullanilmiyor mu? Senin isteklerin bence nisanlina agir gelir. Adamin daha dogru duzgun isi yokmus hem.
Kizkardesimin sozu oldu gecenlerde, yuzuge tam 750 lira vermisler. Nisanda ayriyeten yuzuk aldircakmis gene. Sen hic acimiyor musun bu cocuga dedim. Ona vereceginiz parayla bi eksiginizi giderirdiniz dedim. Gunah ya, bi yuzuge o kadar para.
sen benim isteklerimi bilmeden nasıl konuşuyorsun öyle ya... ne alakası var şuan ben onu o arkadaşa örnek olarak verdim..

Mobilyalar eyvallah hadi düğünde tamam . Ama altın.... Lan olur mu öyle Saçma şey, Altının borcunu siz ödeyin ama onlar altın taktı olsun çok komiklermiş

esyaları biz hallederiz ona eyvallah. peki düğünü ve altınları da mı biz yapalım :KK43:
Altini tabiki yapmayın kendi kendinize hediye vermek çok sacma. Takmasinlar altin, size de borç olmasin boşuna onlar altin taktik dedirtecek diye. Düğün de yapmicaz deyin nikah yapıp bitircez deyin. Tek çocuklarına düğün yapmayacaklarsa da yapmasinlar

• Beğen
Reactions: anu
umarım düşündüğünüz gibi olur.. ben de rahattım eskiden böyle konusurken.. başına gelince anlıyor insan.. derdim para altın mal mülk değil.. derdim aptal yerine konmak.. yoksa işim gücüm var çok şükür dediğiniz gibi..

evet inşallah dediğim gibi olacak inşallah ben eşimle bir hayat kuracağım diye ailesini borca sokamam mecbur değiller benim ailem de mecbur değil , ticaret yapmıyoruz hayat kuruyoruz neticede.

Suç bizde oluyor işte bazen ama gerçekten ben hiç sorun etmezdim böyle şeyleri durumları olmasa ama varken böyle olunca da insanın zoruna gidiyor haliyle. Seni çok iyi anlıyorum o yüzden hiç üzme kendini daha uzun bir ömür var önünde herkes hakettiği kadar değer görür senden anlarlar o zaman.
inşallah çok teşekkür ederim.. Allah gönlümüze göre versin.. ben kötü niyetli biri değilim hele para mal mülk düşkünü hiç.. sizin içinde inşallah herşey daha güzel olur

onu da çözemiyorum ki.. eskiden benle kafası uyuşurdu. kaç yıl uğrastı çıkmak için çok sever beni. ama şimdi işler ciddiye binince anasına toz kondurmuyor. öyle diyorsa öyledir yok işte para napalım diyor :KK43: :KK43: :-(

aile ilişkileri iyiyse para olsa gerçekten demekki yardım ederler ..sizde ikiniz yapın napıcaksınız bıçak dayayıp alamazsanız ya...
anne konusuda erkeklerin nerdeyse hepsi böyledir evlenirken anne çook kıymetli olur...

Ailen ne diyor bu duruma ? 2 yıldır bir düğün planı, eşya vs. İle ilgili hiç mi konuşmadı aileler ? Baştan aman biz yaparız ederiz diye atıp tutup sonra böyle yaptılarsa ayıp etmişler. Ama öyle bir durum yoksa tabii ki malları mülkleri aylık gelirleri kendi tasarrufları yapmazşarsa yapmazlar yani. 2 yıl nişanlılık da çok uzunmuş uzadıkça böyle sorunlar başgösteriyor.

X