nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizde gelinlik aldirmadiniz ama değil mi o halde. Herkes kendi giyeceğini alsaydı o zaman. Bır taraf sessiz diye illa ona yüklenmek mi gerekiyor? Burada da bence damada çok yuklenilmis oda o zaman bana da takım elbise alın demiş. Onlar beni düşünmüyor bende onları düşünmem o halde diye inada bindirmis.

Türkiye’de evi arabayı almayı beklersek çok bekleriz. Bu biraz ütopik olmuş

Sana bise diyimmi sakin sakin geri adim atma
2 hafta once kardesim nisanlandi
Kardesimin calistigi firma iflas etti. Annemle yasiyor ama anneme destek ciktigi icin son aylar hep kenara atti biriktirdi.
Kizin elbisesini odedi yuzukleri odedi pastasiydi cicegiydi odedi
Bende ablasi olarak baska masraflari karsiladim
Ailede en cimri insan abimdir o bile kalkip bir seyi odedi. Annemin hic durumu yok ama oda her carsiya cikmasinda alinacak seyleri ufaktan aldi
Sonucta bu nisan Olayi 2 aydir belliydi.
Yani diyecegim sizin erkek arkadasiniz tam bir karakter yoksunu
Aile ici birbirine destek cikarak biseler yapilabilirdi. Zaten siz cok masrafa sokmamak icin elinizden geleni yapmisiniz.
Bu arada suda var erkek arkadasin ne ise yariyor calismiyorsa parasi yoksa kiz istemeye ne diye cikiyor.

e tabi o abiye elbise alinacak ikinci El alsaniz ölürsünüz di mi ?
asıl sorun iki tarafın da maddiyatı kısıtlı ama bir tutturmuşlar nişan da nişann düğün de düğün.bu tarz evlenenlere o kadar sinir oluyorum ki.varsa yaparsın yoksa yapanlarla itişmek benim neyim eksik demek olur mu?

Açıkçası nişan arefesinde biri olarak hayretle okudum ve aynı şekilde benim erkek arkadaşım da şehir dışında oturuyor.
Öncelikle ayrılmanız daha hayırlı gibi görünüyor erkeğin cesaretli olması lazım her konuda. Çok laçka olmuş ilişki. Elbise konusunda takılmak saçma geldi. Söz kıyafetimi ayakkabımı kendim aldım. Nişan elbisesini de karşılıklı aldık ve bizim ailede de erkek alır nişanlığı normalde ama ben aileme farklı söyledim. Çünkü erkek arkadaşım çok mücadele ediyor tek başına altın vs yapıyor. Bunları söz konusu etmek bana saçma geliyor. Karşılıklı anlayış lazım her şeyden önce. Bu arada nişanlığımı 1100’e aldım daha uygunları bile var.
Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kaç yasindasiniz bilmiyorum. Fakat evlilik bu değil.
Evlenmeyin

Daha önce de yazılmış da "evrensel" adet diye bir durum yok, adetler lokaldir hatta kişiseldir. Bence erkek de kadın da kendininkini alsın niye çaprazlama var ki anlamsız yani.
Rahat rahat harcama yapabilcek özgürlüğü olmadan kimse evlenmemeli kanısındayım ailelere gebe kalmadan. Erkek daha çok yapar diye bir durum da yok yani. Ha durumlari daha iyidir daha çok dahil olurlar. Bence adil olan bu cinsiyete göre değil kim daha varlıklıysa ondan daha fazla beklenebilir. Ama vaziyet zaten 3 aşağı 5 yukari aynıysa niye erkek hem söz hem nişan kıyafeti hem de gelinlik alsın siz ona sadece damatlık alırken.
Aileler de yüz göz olmuş bu birlikteliğin oluru kalmamış

Son düzenleme:
Kendi nisanim geliyor aklima yani söz oluyor aslinda, o zamanlar kendi param yoktu babam da cikarip bes kurus vermedi, gittim süslemek icin biseyler aldim, bi pasta yaptirdim, nisan kiyafetim dolaptan, nisanlima bir pantolon bir gömlek bir kiravat aldim, zamaninda aldigim bir Yakut yüzügüm vardi bunu da sen takmis ol dedim simdiki kocama bitti gitti

İsteme söz nişan hepsini bir arada yapmayı düşündüm ama karşı taraf istemedi. Bir gün isteme olsun ertesi gün yüzük takılsın yani nişan olsun dedi. Tesettürlü olduğum için abiye bulma konusunda çok sıkıntı yaşadım. Fiziksel olarak kollarım vs uzun olduğu için kıyafet bulmakta çok zorlandım. Karşı tarafın maddi durumunu göz ederek bohça istemedim. Takı olarak bir bilezik yeter dedim. Düğünde de 3 tane daha takılır önemli olan mutluluğumuz dedim. Eşyaları da olduğu kadar beyazların hepsini ben alırım bir odamız eksik olsun onu da beraber yaparız dedim. Ben daha ne yapayım

Ben de gelenek olan bazı şeylerden kopmadan yapmaya çalışıyorum birtakım şeyleri. Bunlar kültürel olarak sıcak baktığım şeyler..
İsteme için 1000 TL civarında elbise aldık. Nişanlımın ailesinin durumu iyi denebilecek bir durum. Ve ben en önce etiketlere baktım. 2500 TL olan elbiseler de vardı ben denemedim bile. Çünkü adet adı altında insanlara yük olmak istemiyorum. Ki benim bütçemi 1000 TL ye çıkarmamı zorlayan da nişanlımdı. Çok daha fazlasını beğensem de alırdı.
Ama anlamadığım şey şu. Maddi durumu olmayan bir nişanlın varsa neden 1500 TL lik bir elbise tercih ettiniz ? Eşten dosttan da şık birşeyler ayarlanabilirdi. Yahu Trendyolmilla da 150 TL ye de var .
Karşı taraf bence de üslup olarak çok hatalı davranmış. Bunun lafını eden bir adamla da evlenmek istemezdim. İşin içine aileler girmiş. Aile büyükleri ile karşı karşıya gelinmiş. Ben evlenme olgunluğunda olduğunuzu düşünmüyorum.
Maddiyat sağlanana kadar 1 sene daha uzatılabilir gerekirse. Ben nedense anlattığınız şeyde görücü usulü olduğunu hissettim çünkü sevgilinizden bahsederken ruhlu olduğunuzu hissedemedim. Bence biraz düşünmeye ihtiyacı var her iki tarafın da.

26 yaşındayız. Sorun aslında üslup. Önceden konuşulmuş bir şeylerin farklı şekilde trip atarak söylenmesi ya da baskı yoluyla

Harikasınız çok duygulandım nedense.
Çok mutlu olun inşallah.

herşeyi o nişan ve düğün zamanlarında istiyor kadınlar.şatafatlı düğünler hürrem sultan gibi kına geceleri fazla fazla takılar tam takım ev eşyası.halbuki bazıları zamanla da alınır.kazanırsın beraber gider yavaş yavaş alırsın evlilikte bile.insanların boğazına basa basa yapılan bu tür nişan düğünlerden ne hayır gelir?lafı geçince her kavgada konuşulur bunlar.takıları da düğün sonunda borca veriyorlar.ben borç ta yapmazdım az alırdım takımı da saklardım satmazdım.tv de ki pembik gelinler hepimizi zehirledi galibaa

Tesettür abiyede maalesef uygun bulunamıyor. Fiziksel olarakta bana her şey uymadığı için sıkıntı oldu zaten. Kaldı ki aldığım elbiseyi de satmayı düşünüyordum o parayla da eksik olanı şeyi tamamlarız dedim

Beyaz eşyalari aliyormussunuz tamam da, yatak odası, oturma odaları, masaları, koltuklar, perdeler, halılar ne olacak? Hepsini alıp ikiye bolseydiniz o zaman. 4 bikezikle kalmamıştır eminim set, saat vb. De vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…